Almanyaya dil kursu icin gittigimde orda nikah kiysam Almanyada kalabilirmiyim ?

Başlatan hoyrat- delikanlı, Eylül 18, 2008, 12:07:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hoyrat- delikanlı

merhaba,öncelikle siteniz harika, emegi gecen tüm arkadaslara tesekkur ederim

ben almanyada yasayan halamın kizi ile evlenecegim.ama kiz hala okuyor 19 yasinda,aile birlesimiyle almanyaya  gidebilmek icin esimin bir iste calisip  istenen miktarda para almasi  okulu bitmeden imkansiz. ama biz okulu bitmeden yakin zamanda evlenmeyi düsünüyoruz. bu durumda nasil olacak :((  ikinci  bir sorum da.. ben almanyaya dil ögrenmeye gitmeyi düsünüyorum , dil kursunda iken orda evlensek  onun is bulma calısma durumu olmadigi halde ve benim sadece dil kursu icin geldigim  halinde nikah yapsak   almanyada kalabilirmiyim

master yolu ile gitmeyi düsünüyordum ama  iyi derecede dil istiyorlar :(

ben üni mezunuyum ve suan  vekil ögretmenlik yapiyorum. bunun  da etkisi olurmu  ?
    cok tesekkür ederim simdiden yardimlariniz icin

hoyrat- delikanlı

tecrübeli

Alıntı yapılan: hoyrat- delikanlı - Eylül 18, 2008, 12:07:38 ÖS
merhaba,öncelikle siteniz harika, emegi gecen tüm arkadaslara tesekkur ederim

ben Almanyada yasayan halamın kizi ile evlenecegim.ama kiz hala okuyor 19 yasinda,aile birlesimiyle Almanyaya  gidebilmek icin esimin bir iste calisip  istenen miktarda para almasi  okulu bitmeden imkansiz. ama biz okulu bitmeden yakin zamanda evlenmeyi düsünüyoruz. bu durumda nasil olacak :((  ikinci  bir sorum da.. ben Almanyaya dil ögrenmeye gitmeyi düsünüyorum , dil kursunda iken orda evlensek  onun is bulma calısma durumu olmadigi halde ve benim sadece dil kursu icin geldigim  halinde nikah yapsak   Almanyada kalabilirmiyim

master yolu ile gitmeyi düsünüyordum ama  iyi derecede dil istiyorlar :(

ben üni mezunuyum ve suan  vekil ögretmenlik yapiyorum. bunun  da etkisi olurmu  ?
    cok tesekkür ederim simdiden yardimlariniz icin
ARKADAşIM;sen arabayı neden rampaya sardırmaya çalışıyorsun düz yol varken.ne güzel evleneceğin kişi var.gelsin türkiyeye düğün dernek yapın evlenin.sonrada gerekenler ne ise onu yapın aile birleşimi için başvurun(öğrenci olup ileride bir işte çalışabilecek türde olanlara bazı kolaylıklar tanınabiliyor.(mesela ailesi veya yakınlarından birinin kefilliği kabul edilebiliyor)KALDIKİ sen normal turist veya öğrenci vizesi ile gidip evlenmiş olsan yine sana diyecekler ki git tüürkiyeye aile birleşimi vizesi ile gel.yani öğrenci vizen var iken onu aile birleşimi vizesine yada turist isen turist vizesini aile birleşimi vizesine dönüştüremezsin..şÖYLE bir ihtimalde var olası ilk vizende(evlenmeden yapmak istediğin)red alırsan sonrada evlenip tekrar başvuru yaparsan bu olumsuz yansır..eşin eğer okuyorsa muhtemelen yaşına göre okulu bitme safhasındadır zaten okuluda bitirince iş bulur ve zorluk çekmezsiniz.TERCİHler kendinize aittiryaptığım yorumlarda bili eksikliğide olabilir bu nedenle daha geniş çaplı araştırma yaptırmanızı öneririm.bunun en iyi yoluda muhtemel eş adayının yabancılar makamına giderek direkt bilgi almasıdır.ALLAH kolaylık versin

hoyrat- delikanlı

tecrubelı arkadasim tesekkürler verdigin bilgiler icin sagolasin... kefillik olayini bi arastirsin bundan haberim ve haberi yoktu... okulunun bitmesine 2 sene var okulu bitirip is bulayim derse benim sevdigime kavusmam nerden baksan 3 sene sürer :(..  en kisa yollari arastiriyorum bende. aklima gelen olabilecek her ihtimeli deneyecegim.

tesekkürler tekrar

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.