Gercek Dost...

Başlatan yücel, Ağustos 24, 2007, 04:38:29 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yücel

;D Dostunu secerken dikkat et, yoksa sende bu duruma düsersin...   ;D

Turabi

Gercek dost
Ne güzel bir baslik.Dersten arta kalan bir zamanda böyle bir basliga yazi yazmak  benim icinde  sevindirici.
Ne cok sey yazasim var...
Dost...
Sevgi...
Güven...
   Saat gec olmus yarin is var...
Kalanlara iyi gecler  devam edecem konuya kaldgim yerden...
Sevgiler...

ayhan gündüz

Yücel hemşerim...
Çok güzel bir yazı, eline sağlık.

Adama sormuşlar tecrübe nedir diye, "yediğim kazıkların toplamıdır" demiş.  Hayatta öğreneceğimiz daha çok şeyler var....

Turabi

Dost... Dost...
Dost, sevgi anlam degeri okadar büyük ki...Kimi hafife alir bu kelimeyi.
Sevmedigi halde seviyor gözükür.Dost degildir dostunum der...
Dostlugun temel iki önemli duygu unsuru güven ve sevgidir.O hep olmali olmazsa sevgi olmaz .
Gercek dostunuzu  oldgunu anlamak icin  diz üztü yere oturun.Düstüm diyin elini uzatmadan elini uzatirsa sana  dostur.Zor aninizda degil ayaklariniz yere basarken  dostunuza ihtiyaciniz oldgunu ve zayif aninizi ona verin.Ben düstüm diyin.Senin dizin acir .Dostsa dostun ici acir ve  elini degil tüm gücüyle  kavra sizi yerden kaldirir...
Tabiki bu kücük bir benzetme...
Ozan Asik Veysel bir sarki ile  bunu dile getirmis...nicelerine sarilip dost diye bosa zaman kaybi insanlar oldgunu  anlamis...
Fikirin ne ise  zikrin odur  sözü vardir .
Insanlar fikirleri ile kendilerini sunar ifade ederler.Kazik yemeye ne hacet...Baskasina  kazik atan sanada atar.Baskasinin hakkini yiyen  seninde  hakini yer.Örnekleri cogaltmak mümkün .O yüzden dost degim insan insan olmali önce sadece bana degil herkeze insanca bakan insandan DOST olur varsa öyle biri etrafinizda sevin sonsuz onu cünkü hak ediyor.
Sevgiler , sevgiye layik herkeze ...

197

Dostlar, birbirimizle yardimlasarak altedecegiz bu Almancayi! :D
YASASIN DOSTLUK!! :)

mekin2000

dost ve dostluk o kadar değerli kavramlar ki

çok nadir bulunan ama çok değerli kavramlar bunlar, ve arkadaşlar eğer dostunuz var ise ona sıkıca sarılın sakın kaybetmeyin, ben de öyle yapıyorum

insanlarda bir menfaatçilik, çıkarcılık, riyakarlık almış başını gidiyor? neden yaa? neden? çok yazık herkes kurt kesilmiş, sabahtan akşama kadar insanların diğerlerinden gelecek kazık atmalara, laf sokmalara, ayak kaydırmacalara, hak yemelere karşı gardını almış vaziyette durduklarını görüyorum, yazık ya yazık, neyi paylaşamıyorsunuz ki zavallı mahlukatlar, içinizde sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma duygusu ve bir damla insanlık olsa bunların hiçbirisine gerek kalmayacak ben 10 senedir buna inandıramadım çok fazla kimseyi. güçleri çarpıştırmak yerine üstüste eklemek, bilgiyi biribirine karşı silah olarak kullanmak yerine ilerlemek ve kalkınmak için araç olarak görmek, menfaatin olmasa da yardım etmek, iyilik yapmak; güler yüz göstermek kalp kırmamak ÇOK MU ZOR ki bunları yapmak 

işte böyle bir ortamda dost bulmak çok zor arkadaşlar millet biribirinin mezarkazıcısı olmuş bu devirde, peki ne için? daha fazla para, menfaat ve mevki için. peki bu yazıda söylendiği gibi bunlar nereye kadar onlarla olacak? mezara kadar bile değil.. ama insanların helal etmediği haklar ya da bir Allah razı olsun kelamları gidecekleri heryere de onlarla beraber gidecekler. ama çoğu bunu anlayamamış henüz. yakında anlarlar sanırım.

dostlarınıza sarılın, dostlarınızı ve kendinizi bu bahsedilen tür yaratıklardan da uzak tutun.

saygı ve sevgilerle

gece

Dost denilen kavram cok genis yoruma da acik ama ben kisa ve özet kendimce bir yorumla katilayim bu güzel konuya. ;)

Hakiki dost sen aramadan arayan,
Aglamakli oldugunu anlayan,
Derdini hisseden sen söylemeden soran,
problem degil cözümlerle sana yaklasan,
Vefa örnelklerini üzerinde toplayan,
Hem hayati, hemde hayatini sevincleriyle paylasan dir demi arkadaslar :)

Allah hepimize önce kenedi dostlugunu sonrada Ahirlik dostluklar nasib etsin  :angel:

AMIN))))))  :)

SELİN_24

BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDUMU?

Daima düşünceliydi
susması konuşmasından uzun olurdu,
lüzumsuz yere konuşmazdı
konuştuğunda ne fazla nede eksik söz kullanırdı
kötü söz söylemezdi
affetmeyi severdi
düşmanlarını affetletmekle kalmaz onlara şeref ve değer veriridi
boş şeylerle uğraşmaszdı
umanı umutsuzluğa düşürmezdi
hoşlanmadığı birşey hakkında susardı
kimsenin kusurunu araştırmazdı
yanında en son konuşan kimseyi en ilk konuşan gibi dinlerdi
gerçeğe aykırı övgüyü kabul etmazdi
her zaman ağırbaşlıydı
yürürken beraberindelilerin önünde yürümezdi
kapısına yardım için gelen kimseyi boş çevirmezdi
fakir zengin ayrımı yapmazdı
dostlarını zenginliğine göre değerlendirmezdi
sade ve temiz kıyafetler giyer gösterişten hoşlanmazdı
birisiyle konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmezdi
kendisi için ayağı kalkılmasını sevmezdi
dürüstlüğü sever yalanı hiç sevmezdi
dostlarına "dünyada garip bir kimse yahut bir yolcu gibi olun"derdi
dostlarını sık sık ziyaret eder onlara şakalar yapardı
kendi işini kendi yapardı
sabahları evinden çıkarken "iahi doğru yoldan,sapmaktan,saptırılmaktan,kanmaktan ve kandırılmaktan haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan sana sığınırım"derdi
sıradan değildi fakat sıradan insanlar gibi yaşardı

O HZ.MUHAMMED (S.A.V)İDİ

_VeRa_

Alıntı yapılan: SELİN_24 - Eylül 25, 2008, 11:13:35 ÖÖ
                        BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDUMU?

Daima düşünceliydi
susması konuşmasından uzun olurdu,
lüzumsuz yere konuşmazdı
konuştuğunda ne fazla nede eksik söz kullanırdı
kötü söz söylemezdi
affetmeyi severdi
düşmanlarını affetletmekle kalmaz onlara şeref ve değer veriridi
boş şeylerle uğraşmaszdı
umanı umutsuzluğa düşürmezdi
hoşlanmadığı birşey hakkında susardı
kimsenin kusurunu araştırmazdı
yanında en son konuşan kimseyi en ilk konuşan gibi dinlerdi
gerçeğe aykırı övgüyü kabul etmazdi
her zaman ağırbaşlıydı
yürürken beraberindelilerin önünde yürümezdi
kapısına yardım için gelen kimseyi boş çevirmezdi
fakir zengin ayrımı yapmazdı
dostlarını zenginliğine göre değerlendirmezdi
sade ve temiz kıyafetler giyer gösterişten hoşlanmazdı
birisiyle konuşurken yüzünü başka tarafa çevirmezdi
kendisi için ayağı kalkılmasını sevmezdi
dürüstlüğü sever yalanı hiç sevmezdi
dostlarına "dünyada garip bir kimse yahut bir yolcu gibi olun"derdi
dostlarını sık sık ziyaret eder onlara şakalar yapardı
kendi işini kendi yapardı
sabahları evinden çıkarken "iahi doğru yoldan,sapmaktan,saptırılmaktan,kanmaktan ve kandırılmaktan haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan sana sığınırım"derdi
sıradan değildi fakat sıradan insanlar gibi yaşardı

O HZ.MUHAMMED (S.A.V)İDİ

Dostumuzu bize hatırlattığın için teşekkürler selin...

mekin2000

Selin Ellerine sağlık,

Ne mukaddes, ne büyük, ne şerefli, ne asil bir insanmış efendimiz.

Ben de bir şey eklemek istiyorum,

Enes İbnu Malik Anlatıyor:
Rasulullah; kötü, ağır ve yaramaz sözler söylemezdi. La'net etmezdi. Bizden birine öfkelendiği vakit: "O'na ne oluyor? Alnı toprağa değsin"buyururdu. (Buhari)
(Günü Hz. Muhammed gibi yaşamak) adlı kitaptan alıntıdır.
Allah tüm iyi kalpli ve iyi ruhlu kullarına, O'nun (SAV) şefaatine nail olabilmeyi nasip eğlesin, iyi kalpli ve iyi ruhlu olmayan kullarına da iyi kalpi ve iyi ruhlu kullarından olabilmeyi nasip eğlesin inşAllah. (bu da benden)

eğer arzu eden olursa bende bulunan bu kitapta yer alan ve Peygam Efendimiz'in (SAV) hangi olaylarda nasıl bir davranış izlediğine ilişkin örnekleri farklı bir konu açarak sizlere aktarabilirim. Bir kişinin dahi istemesi benim için yeterli. Bekliyorum.

_VeRa_

Kitabın yazarını söylermisin mekin..
Sarı renkli yazıyıda okuyamadım tekrarını rica etsem

mekin2000

evet ben de gönderdikten sonra farkettim, çok afedersiniz. Ben onu mavi renkli yazacaktım aslında ama yanlış olmuş, kusura bakmayın lütfen.
ben burada tekrar yazacağım fakat sizin de bilginiz olsun bu tür yazıları mouseyle taradığınız zaman okunabilir hale gelebiliyor. Belki başka zaman işinize yarayabilir diye düşündüm.
yazı şöyleydi (bu sefer mavi renkli yapıyorum  :) )
Allah tüm iyi kalpli ve iyi ruhlu kullarına, O'nun (SAV) şefaatine nail olabilmeyi nasip eğlesin, iyi kalpli ve iyi ruhlu olmayan kullarına da iyi kalpi ve iyi ruhlu kullarından olabilmeyi nasip eğlesin inşAllah. (bu da benden)

kitabın yazarı ise, Said ALPSOY

eğer kitabı bulamazsanız ben tek tek sayfalarının fotoğrafını çekip upload edebileceğim bir yere upload ederim, üşenmem bunun için, bilakis mutlu olurum. :)

fakat bu upload konusunda bana biraz yol gösterebilecek kimselerin yardımına ihtiyacım olur.  :)

_VeRa_

Alıntı yapılan: mekin2000 - Eylül 25, 2008, 02:40:15 ÖS

ben burada tekrar yazacağım fakat sizin de bilginiz olsun bu tür yazıları mouseyle taradığınız zaman okunabilir hale gelebiliyor. Belki başka zaman işinize yarayabilir diye düşündüm.

/quote]

İyi düşünmüşsünüz ;D
Alıntı yapılan: mekin2000 - Eylül 25, 2008, 02:40:15 ÖS

kitabın yazarı ise, Said ALPSOY

[/color][/b]

Amin kul olabilme şerefine erişiriz inşaAllah.
Yazar ismi içinde teşekkür ederim ayrıca.

Konunuzun takipçisi olacağım ya:)

_VeRa_

yazımı umarım anlamışsınızdır  ::)
Karışık oldu

mekin2000

estağfirullah rica ederim :)

ben bu akşamdan itibaren ilgili konuyu açıp yazmaya başlarım yavaş yavaş inşAllah:)

...mystery...

hahaha...resimler çok güzel işin şakası bu ama gerçekten dostumuzu iyi seçmemiz gerekiyor ve benim sanırım gerçek bi dostum var ;D

SELİN_24  bu arada senin yolladığında çok güzel...paylaştığın için çok teşekkür ederim kendi adıma.. :)

Kasus

Gercek dostun yaninda rahat rahat oturup konusursun. Evin daginik oldugunda bile cekinmezsin. Gece ararsin. Sabah haber vermeden kahvaltiya gidersin. Isim var hemen gel dersin. Onunla herseye gülersin. O na kizarsin, acikca herseyi yüzüne söylersin. Sonra yine gülersin. Kimse kimseye darilmaz. Yanlis anlasilma olmaz ondan 100 % emin olursun.  cofe:)