Almanca kelime haznemizi gelistirelim (Almanca oyun)

Başlatan yazyagmuru001, Haziran 17, 2006, 06:06:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

senyor

Evet bazi arkadaslar anlamamis galiba ama ben gene devam edeyim kaldigimiz yerden...

Kann ich bitte ein Portion Nudeln mit Moyannaise nehmen?
(Bir porsiyon mayonezli Makarna alabilirmiyim,lutfen)

anahtar kelime : Moyannaise

derwisch

selam,

da...

Simdi anahtar kelime "Moyannaise"  mi "nehmen" mi...
yazyagmuru001'nun dedigine göre anahtar kelimeyi örnek cümleyi veren seciyor.
Simdi de ben "Moyannaise"nin son harfiyle baslayan bir sözcügün bulundugu bir cümle kuruyorum. Mesela bu "Esel, Ente, einschlafen, Einkommen, Essen" gibi sözcükler olabilir ve bu sectigim sözcügü cümlenin neresinde istersem kullanabilirim.

cümlem;

"In dieser Webseite habe ich "eigentlich" gute Laune." ...bu site/de-den cok keyif aliyorum-cok memnunum

[insAllah dogrudur. "in" sözcügünden süpheliyim. yoksa "zu" mu olacakti??? ya da "mit" mi???]

Neyse benim anahtar sözcügüm "Laune"...

yazyagmuru001

senyor sende anlamamissin galiba ben anahtar kelime olarak en son lampe kelimesini kullandim sen bu kelimenin son harfiyle baslayan e ile ilgili bir kelime bulup bununla bir cumle yapacaksin ve e ile baslayan kelimeyi anahtar kelime olarak vereceksin

laune olamaz derwischi dikkat edersen bir onceki arkadas Moyannaise kelimesini anahtar kelime olarak vermis senin kullandigin  eigentlich  anahtar kelime dogru ama sadece anahtar kelime olarak eigentlich kelimesini verebilirsin ve senden sonraki arkadasta (h) harfiyle baslayan bir kelime bulup bu kelimeyle ilgili bir cumle yapacak yani anahtar kelimeden anahtar kelime turetecegiz umarim simdi daha iyi anlasilmistir

yazyagmuru001

Ich möchte ein salad essen
(ESSEN)anahtar kelime

aybastili ekrem

yazyagmuru001

danke schön ekrem

saten bu konuyu ilk yazdigimdada bi ekrem anlamisti :) tabiki bu bir espiri arkadaslar devam edeyim

ich möche deine eltern sehen
anahtar kelime (eltern) harf(n)

aybastili ekrem

Danke Mahmut! ;)

dayne kelimesini degistirir misin Mahmut!
deine olmali

Haben Sie Telefon Nummer?

Das Wort:Nummer

KelebekGibi

Hörst du jeden Tag meine Radio Sendung?

Das Wort : die Sendung

aybastili ekrem

Merhaba Kelebek gibi! Yazyagmuru'nun biraz önceki yazdiklarini okursan yanlisin nerede oldugunu anlarsin.Bir kac mesaj geride

yazyagmuru001

derwisch

selam,

"Ich gratuliere deinem zum Geburstag."

mit Buchstabe "e"... richtig, oder?

yazyagmuru001

arkadaslar halan anlasilamiyor konu bakin anahtar kelime veriyoruz onu cumlenin istediginiz bolumunde kullanin yanliz anahtar kelimenin son harfiyle baslayan yeni bir anahtar kelime tureteceksiniz ve yeni turetilmis kelimeyi yine anahtar kelime olarak belirliceksiniz bir sonraki arkadasta tekrar ayni kurallari uygulayacak bole gidecek konu hepsi bu anlasilmicak birsey yok bunda

yazyagmuru001

aybastili ekrem

Niemand darf den Raum verlassen.

Das Wort: Raum

yazyagmuru001

liebst du mich?
(beni seviyormusun)
anahtar kelime :mich

aybastili ekrem

yazyagmuru001

Ich komme Am donnerstag nach Paris
persembe gunu Parise geliyorum