önyargılı Olmayalım Hiç bir zaman...

Başlatan yakamozlu_gece, Ekim 01, 2008, 06:52:37 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakamozlu_gece

"Ortaokuldayken bir arkadaşımla tartışmaya girdim.Haklı olduğuma emindim.Öğretmenimiz
iyi bir ders vermek için bizi tüm sınıfın önüne çıkardı ve arkadaşımı masanın bir
tarafına, beni de diğer tarafına yerleştirdi.Masanın ortasında yuvarlak ve siyah bir
nesne vardı.Öğretmen diğer çocuğa nesnenin rengini sordu.Çocuk 'beyaz' diye yanıtladı.
Söylediğine inanamadım ve onu boğabilirdim; çünkü nesne siyahtı!Yeniden tartışmaya
başladık, bu sefer de nesnenin rengi hakkında!Öğretmen bu kez beni çocuğun yerine,
onu da benim yerime geçirdi.Ve bu kez nesnenin rengini bana sordu.'Beyaz' yanıtını
vermek zorundaydım, çünkü belli ki nesnenin bir tarafı beyaz, diğer tarafı ise siyahtı.
Öğretmenimiz o gün bana çok güzel bir ders verdi : Karşımdaki kişinin bakış açısını
anlamak için kendimi onun yerine koymam gerekiyordu.."
(Judie PAXTON)

alıntı

esma 41

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Ekim 01, 2008, 06:52:37 ÖS
"Ortaokuldayken bir arkadaşımla tartışmaya girdim.Haklı olduğuma emindim.Öğretmenimiz
iyi bir ders vermek için bizi tüm sınıfın önüne çıkardı ve arkadaşımı masanın bir
tarafına, beni de diğer tarafına yerleştirdi.Masanın ortasında yuvarlak ve siyah bir
nesne vardı.Öğretmen diğer çocuğa nesnenin rengini sordu.Çocuk 'beyaz' diye yanıtladı.
Söylediğine inanamadım ve onu boğabilirdim; çünkü nesne siyahtı!Yeniden tartışmaya
başladık, bu sefer de nesnenin rengi hakkında!Öğretmen bu kez beni çocuğun yerine,
onu da benim yerime geçirdi.Ve bu kez nesnenin rengini bana sordu.'Beyaz' yanıtını
vermek zorundaydım, çünkü belli ki nesnenin bir tarafı beyaz, diğer tarafı ise siyahtı.
Öğretmenimiz o gün bana çok güzel bir ders verdi : Karşımdaki kişinin bakış açısını
anlamak için kendimi onun yerine koymam gerekiyordu..
"
(Judie PAXTON)

alıntı

Son cümle cok güzelmis

Benim  herzaman söyledigim  bir cümledir.

Bizim toplumda (10. baski olacak ama yine de yaziyorum ) insanlarin bakis acilarina  deger verilmiyor.
Illede tek fikir olmamiz gerekiyor .Insanlarin fikirleri karsimizdaki insanlarin fikirlerine uymuyorsa eger
hemen dislanma oluyor  hatta kisisel saldiriya baslaniliyor.
Dislanma konusuna gelince :
Bir toplumda oturan 10 kisi tek fikirdeyse eger bir kisinin o 10 kisiden degisik bir düsüncesi varsa eger
bunu acikca belirtmeye ve kendi düsüncesini söylemeye  cekiniyor .... Neden peki?
"Dislanmamak" icin ,"hor görülmemek "icin .Iste bu yüzden gercek düsüncemizi söylemeye cekiniyoruz
ve yüzümüzdeki o maskeyi asla üzerimizden atamiyoruz.
Baskalarini ve (yanlista olsa) kendimizi tatmin etmek icin yalan söylüyoruz.
Neden yalan ?
Cünkü , gercek düsüncemizi söylemye cekindigimiz icin.
Bizim toplumda acik sözlü olmak ... kötü birsey
Ama yalan konusmak ise ... ??  Iste bildiginiz gibi.

Benim düsüncem herzaman ve heryerde kendi düsüncemizi acikca hic cekinmeden (iste kim ne der o ne der düsüncesinden kurtulmamiz gerekiyor )  söylememiz gerekiyor.
Ya susacaksin yada dogruyu söyleyeceksin ... bunun ortasi olamaz (bence tabiki)  :).
Ve herkesin düsüncesine saygi duymamiz gerekir ...  ;)

esma der ki :  :)

NE GÖRDÜGÜMÜZ  DEGİL NASIL BAKTIGIMIZ  ÖNEMLİ   ;)

dielosch

bunu biliyordum gerçekten süper bir ders... teşekkürler

...mystery...

bende biliyordum ne var bunda ?? ama gerçekten güzel bir ders :)

dielosch

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ekim 02, 2008, 10:46:38 ÖS
bende biliyordum ne var bunda ?? ama gerçekten güzel bir ders :)
muhalefet olma bikere  >:(

...mystery...

dün canım muhalefet olmak istiyodu... ;D olsun canım eğleniyoruz :)