ALMANCAX a hangi ülkeden katiliyorsunuz ?

Başlatan esma 41, Eylül 23, 2008, 11:00:45 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ALMANCAX a hangi

T
57 (33.9%)
Almanya
69 (41.1%)
T
22 (13.1%)
T
0 (0%)
Belcika
0 (0%)
Hollanda
0 (0%)
Avusturya
13 (7.7%)
Ingiltere
0 (0%)
Fransa
1 (0.6%)
Diger ... (belirtiniz )
6 (3.6%)

Toplam Oy Verenler: 161

...mystery...

tam dilaralık arkadaş Almanyada doğmaya pek meraklıda bi 5-6 aydır. Tokio Hotel sağolsun saçma sapan bi sebepten dolayı 2 saattir tartışıyoruz başkaları adına ama yukarda söylediği "Malesef Türkiyedeyim" lafını affedemiyorum ülkem için...yani ülkemiz için..

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ekim 04, 2008, 09:57:48 ÖS
tam dilaralık arkadaş Almanyada doğmaya pek meraklıda bi 5-6 aydır. Tokio Hotel sağolsun saçma sapan bi sebepten dolayı 2 saattir tartışıyoruz başkaları adına ama yukarda söylediği "Malesef Türkiyedeyim" lafını affedemiyorum ülkem için...yani ülkemiz için..

Üfffff mystery yaw senden taktinmi takiyorsun heee... benim arkadas ta öyle.  ;D

Ya dielosch aciklik getirdi iste , Ülkemize dil uzattigi falan da yok  ... sen hala aynisi diyorsun bak.
O onun düsüncesi birak istedigi gibi düsünsün  ... insanlarin düsüncesini zorla degistiremeyiz.

Senden rica ediyorum bu Konuyu kapasan artik .  :)

dielosch icin ...  :)

...mystery...

yooo ben onu daha önce yazmıştım sizde 2niz bir oldunuz beni eziyosunuz konuşmuyorum zaten yaaa yeter artık... ;D

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ekim 04, 2008, 10:50:34 ÖS
yooo ben onu daha önce yazmıştım sizde 2niz bir oldunuz beni eziyosunuz konuşmuyorum zaten yaaa yeter artık...

Sakin ol mystery ... tamam bende susuyorum .
Sanirim alinganligin üzerinde ...

...mystery...

yoooo geçti :) ayrıca sakinim o 'yeter artık'ı yazarken düşündüm psikolojik sorunlu gibi görünürmüyüm diye ama sonra yazdım ordaki öyle çığlık çığlığa bağrılıyomuş gibi bi yeter artık diil böyle şakayla karışık söylenmiş bişey o yazdıımda tamamen şakayla karışık bişi yoksa beni kimse ezemez ben istemediğim sürece ;D

Kasus

mystery ve dielosch, ikinizde düsüncelerinizi yazmissiniz. Ikinizde haklisiniz. Yalniz biriniz bardagin dolu tarafini, digeriniz bos tarafini görüyorsunuz. Yani aslinda ayni konuyu konusuyorsunuz sanip ikinizde baska seyden bahsediyorsunuz.
Dielosch a su yönden hak veriyorum. Bende burda dogdum büyüdüm ve cok sükür diyorum. Burda rahatlikla okudum, üc tane yabanci dil ögrendim. Türkiyede olsaydim belkide anadil ile kalacaktim bilmiyorum tabi. Bazi konularda Almanya da dogdudugum icin cok sansliyim diyorum, bazi konularda ise Türkiyeyi tercih ediyorum bu gayet normal.
Mystery bende Türkiyeye yeri geldiginde toz kondurmam veya negatif birsey okudugumda alinirim ama Almanya da oldugumdan da sikayetci degilim. Almanya da iken Türkiyeyi isterim, Türkiyedeyken burayi özlerim. Bizimde kaderimiz bu.
Ayrica asiri milliyetci olmak insani kör eder. Vatanim da olsa babamda olsa hata yaptiginda bunun söylenebilmesi lazim.

...mystery...

ben aşırı milliyetçi değilim yani çok çok çok aşırı değilim...keşke bu konuyu deşmeseydiniz..biz bunu halletmiştik.. :-\ ama neyse bende bunu anlatmaya çalışmıştım ama bişeyler anlatmada yetenekli değilim o yüzden böyle oldu sanırım...benim dediğim şuydu.. Almanyada doğmak tabiki burda doğmaktan daha avantajlı bunu kabul ediyorum ama benim orda takıldığım şuydu malesef Türkiye demişti malesef demeseydi belki daha iyi olurdu ama neyse olan oldu :) ...belkide o gün çok alıngandım bilmiyorum hatırlamıyorum hatırlamakta istemiyorum bu konu yüzünden en yakın arkadaşımı kaybediyodum.. :-\

Kasus

Madem hallettiniz demekki iyi arkadasmissiniz tebrik ederim  alkis:)

...mystery...

evet iyi arkadaşız hatta arkadaş değil.. ::)

DOSTUZ   ;D

esma 41

azeri_pretty

Ben almancaxa Avusturyadan katiliyorum.Ich bin seit 3 Jahren in ÖSterreich.

rose_iz

bende almancaxa ilk turkiyeden katildim. istanbul dogma buyumeliyim. ewlenerek busene eylul 19.da almanyanin hamburg sehrine geldim. burdaki ewimiz merkezi bi yerde hergun carsi sokak geziyorumm. cat pat almancamla alisverisimi yapabiliyorum. simdide kursa yazildim 3 kasimda baslicak kismetse almancayi ogrenmeyi cok istiyorum. cunki burda cat pat almancadan daha fazlasina ihtiyacim var. calismak istiyorum turkiyede sewdigim isimi mumkunse burdada devam ettimek icin... Allah herkezin yolunu acik eder gonlunden gecen dileklerini kabul eder insAllah.

SEVGI-40

Alıntı yapılan: azeri_pretty - Ekim 22, 2008, 12:16:59 ÖÖ
Ben almancaxa Avusturyadan katiliyorum.Ich bin seit 3 Jahren in ÖSterreich.
ma echt das habe ich nicht gewusst.Ich lebe auch in Österreich :haha: :haha: :haha:

gece

Ben Alamnyanin Köln sehrinden katiliyorum yarismaci arkadaslara basarilar dilerim... ;D

SYILDIZ

esmacim sen esma 41 yazmissin izmitlisin tesadüf öyleki türkiyede ben karamürsel dogumluyum izmite 1 saat var yok almanyadada münchendeyim bodenseye 1 saat var yok nasil ama eger münihe gelmek istersen birgün kahve icer sohbet ederiz güzel olur nedersin karamürseli taniyormusun.bu arada ben weiblichim cekinme erkek zannetme.

esma 41

Alıntı yapılan: SYILDIZ - Ekim 22, 2008, 01:19:44 ÖS
esmacim sen esma 41 yazmissin izmitlisin tesadüf öyleki Türkiyede ben karamürsel dogumluyum izmite 1 saat var yok Almanyadada münchendeyim bodenseye 1 saat var yok nasil ama eger münihe gelmek istersen birgün kahve icer sohbet ederiz güzel olur nedersin karamürseli taniyormusun.bu arada ben weiblichim cekinme erkek zannetme.

Selam SYILDIZ,

Karamürseli biliyorum evet ,ne güzel tesadüf bu.
InsAllah birgün birlikte  cofe:) icmek nasip olur.
Belki bir gün Almancax üyeleri bulusursa Münih -Stuttgart arasi bir bulusma düzenleriz.  :)

Tanistigimiza  sevindim ... görüsmek üzere.  :)

SYILDIZ

bende memnun oldum sevindim insaAllah hep birlikte görüsürüz nasip kismet olmuycak birsey degil görüsmek üzere bay. esmacim neye sasirdim biliyormusun sen burda dogup büyümene ragmen yardimci oluyorsun afferim kiz ben burda ne dogup büyüyenler biliyorum gördümde yakinimdakiler bile yardimci olmuyorlar olmadilar zaten olsalardi yol gösteren olsaydi simdi kim bilir nerelerde olurdum cok yasa yardim ettigin gibi yardim görürsün görüsmek üzere kendine iyi bak. Birsey daha söylüyeyim insAllah 3 haftaya kadar evime internet baglattim gelecek alice den ben simdilik görümcemden giriyorum vAllaha da billaha da bu almancax beni eve inernet baglatmamda cok tesvik etti bir heveslen almancayi ögrenicem kesinliligi belirdi kafamda insAllah bakalim pisman olmam sabirsizlikla evime bekliyorum almancaxi.