AİLE BİRLEşİMİ ile ilgili gereken belgeler

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 07, 2008, 11:42:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: adnan38 - Ağustos 30, 2008, 02:49:50 ÖÖ
slm arkadaşlar vize başrusu yapacagım agustosun 8 zinde nikahımızı yaptık Türkiyede şükür a1 sertifikamıda aldım hangi evraklar gerekli eşim alman vatandaşı yardımcı olursanız sevinirim

kardeşim zaten o konu ile ilgili bölümdesin ve ilk mesaj dada yazıuo herşey istersen biraz daha dikkat et form a karşında herşey ok..

adnan38

tekin

selam arkadaslar
ben ocak ayında evlılıgımı almanyada kendım esımle bırlıkte yaptık.
ve yaptıktan konsolosluga evlılık bılıdrımınde bulunmadık  cunku bunu hakkında bılgımız yoktu.tr ye zorunlu gonderıldım ve evlılık bıldirimini tr de yaptım.esım turk alamn vatandası oldugu ıcın  kapalı kayıt.benım aıle nufus kagıdımda su kısıyle evlıdır dıyor.ama nufus mudurlugu dedıkı onunkı kapalı kayıt oldugu ıcın daha bekar gozukuyor.kapalı kayıtlara ılem yapamıyorlarmıs.başvuruda sorun yaratırlarmı.

bılgılendırrısenız sevınırım

seviyeli

Selam Tekin kardes, senin değindiğin o konu benimde başımı ağrıttı. Sizin elinizde evlenme cüzdanınız yok mu? Esiniz alman vatandaşı olduğu için bekar gözükecek, ama evlenme cüzdanınızı veren ilçe gittiğiniz yer değil mi? Ve sizin nüfus bilgilerinizi verirken SU KİSİYLE evli olduğu gözükmüyo mu? Ordaki bilgisizlerin yüzünden bir çok kişi bu konuda mağdur olmaktadır. Bakın ben Ankarada Mamak Nüfus Müdürlüğünden (sonradan alman vatandaşı olan damadım için) vukuatlı nüfus örneği istedim, veremeyiz dediler. Kızılayda Çankaya Nüfus Müdürlüğüne gittim hiç sorun çıkarmadan verdiler. şimdi ben Çankaya Nüfus Müdürlüğünün vermis olduğu evrakların birer fotokopisini aldım ve Nüfus İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi vereceğim. KAPALI KAYIT bile olsa vermek zorundalar. Mamakta tartıştım bu konuda, en son müdür geldi ve elemanlarına kızdı, BU KONU HAKKINDA GENELGE VAR vermek zorundasınız dedi. Demekki veriliyormus. Benden size tavsiye bulundugunuz ildeki diğer nüfus müdürlüklerine basvurun ve belgeyi alınca da İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE, KAYMAKAMLIĞA şikayette bulunun ki, baskaları en azından mağdur olmasın. İnsllah bir an evvel belgelerinizi temin edebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

tekin

seviyeli arkadaş
öncelikle tesekkur ederim.
herhalde benı yanlış anladın .
benım suan eşimin.
kayıt örnegi elimde.nufus mud o evrakı zaten verıyorda.demek
istedigim su
ben almanyada evlılık yaptım ve
benı trukıyeye gonderdıler.evlılık yaptıgımıza
bulundugumuz konsolosluga evlılıkı bıldırımını yapmalıymışız
ama boyle bir bilgimiz olmadıgı icin yapamadık

ve ben turkıyede nufus mud de
evlılık bıldırımını yaptım.buraya kadar sorun yok.suan turkıyede ve almanyada evlı gozukuyorum .ok
sorun benım nufus kayıt ornegımde evlıdır dıyor.ama esım alamn vatandaşı ve kapalı kayıt oldugu ıcın ıslem yapılamıyor.denıldı ve sımdı esım almanyada evlı alman makamlarında amam turkıyede zaten kaydı yok.kapalı kaydında bekardır dıyor.ve vukuatlı nufus tablosundada

esıme alman uyruklu denmıs sonradan alman vatandası oldu kendısı.
konsoloslukta bunlara sorun yaratırlarmı demek ıstedıgım bu

tesekkurler
dankesehr

gamzeli01

vize başvurusunda evlilik cüzdanını istiyolarmı? çünkü eşimde almanyada:(

Adse

Ben randevuyu almak icin Randevu sirketini ararken yaptigim gorusmede Evlilik Cüzdani ve fotokopisinin gerektigini ilettiler ancak randevu icin konsolosluga gittigimde sormadilar. Ancak bu sormayacaklar anlamina gelmez mutlaka yaninda fotokopisi ile bulundur. Genede en sagliklisi randevu almak icin Randevu sirketini aradiginizda sizinle gorusen yetkiliye gereken belgeleri sorun. Onlar yardimci oluyorlar.

nidal

evet evlilik cüzdanının fotokopisi istendi benden de ama orya gittigmde memur evrakları kontrol etti ona da baktı ve sonra o fotokpiyi bana iade etti.yani fotokopiyi yanınzda bulundurmanın faydası var aksi takdirde eksik evrak deyip vizenizi geciktirebiliyolar gamzeli01 arkadasım

khoLpa$aLı

her evragi yaninda bulundurman iyi olur istemezlerse vermessin tabi.

halise

merhaba arkadaşlar  benim kocam alman asıllı  alman vatandaşı. vize için çalışma belgesi  istiyorlar mı.ayrıca hemen vize verilir mi

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: halise - Ekim 03, 2008, 12:55:04 ÖS
merhaba arkadaşlar  benim kocam alman asıllı  alman vatandaşı. vize için çalışma belgesi  istiyorlar mı.ayrıca hemen vize verilir mi

alman vatandaşı ise istemiyorlar vize hemen verilirmi o belli olmaz yalnız eşiniz alman asıllı alman vatandaşı olduğu için şüphe duyup ret gelebilir sizde bu durumda mahkemeye gidersiniz orda bir zaman aşımı olur ama sonuçta vize alırsınız yine....

SEYHAN69

pin numrası aldım.yrn arıyacagım randevu için.yanımda kimliğim dışında ne bulundurmam gerekıyor.

SELİN_24

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Ekim 06, 2008, 10:34:28 ÖS
pin numrası aldım.yrn arıyacagım randevu için.yanımda kimliğim dışında ne bulundurmam gerekıyor.
[/quote
pasaport , nüfus cüzdanın ve pin numaranın yanında olması yeter arkadaşım.Allah yardımcın olsun.tez zamanda çıkar inşAllaha vizen

SELİN_24

Alıntı yapılan: SELİN_24 - Ekim 06, 2008, 10:45:07 ÖS
Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Ekim 06, 2008, 10:34:28 ÖS
[/quote
pasaport , nüfus cüzdanın ve pin numaranın yanında olması yeter arkadaşım.Allah yardımcın olsun.tez zamanda çıkar inşAllaha vizen

yanlışla bir tuşa dokunmuşum nüfus cüzdanı pasaprt ve sana verilen pin numrası yanında bulunsun yeter arkadaşım Allah yardımcın olsun

SEYHAN69

Alıntı yapılan: SELİN_24 - Ekim 06, 2008, 10:51:07 ÖS
yanlışla bir tuşa dokunmuşum nüfus cüzdanı pasaprt ve sana verilen pin numrası yanında bulunsun yeter arkadaşım Allah yardımcın olsun

:) teşekkürederim selincim.merak ettim acaba bugunlerde alan varmı kaç gün sonraya verdiler acaba

SELİN_24

yarın ilk önce ara sor en yakın tarih olarak ne zaman veririsiniz diye randevuyu,bana üç hafta sonrasına verdiler genelde böle veriyorlar

digdeli

Merhaba arkadaslar bende aile birlisimi ile geldim almanyaya zaten ilk etapta süresiz oturum kimseye wermiyorlar 5 seneyi doldurmamiz gerekiyo eger esinde sonradan gittiyse bilgidim kadariyla oturumunu almasi,kadrolu bir is ve maasinin 1200euro´yu gecmesi lazim umarim seni uzmemisimdir