Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

koray_efe_7

roze emalimi okudun umarim gerekli olan seyleri yazdim pazartesi 18 aylik oturum alacagini tahmin ediyorum bende 18 ay aldim bye

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: ahmetpamuk - Ekim 04, 2008, 09:04:42 ÖÖ
arkadaslar  benı 08,10,08 de ankara ya cagırıyolar mektup geldı:( capraz sorgu ya
bu konuda bılgısı olan arkadaslar varmı ne gıbı sorular soruyolar lutfwen yardım edın tesekurler
arkadasim valla aklina gelen herseyi soruyorlar. dini nihahindan tut resmi nikah ayakkabi no, kullandigi dis macunu , hangi marka giyindigi  dügün nezaman oldu niye erken veya niye gec oldu nezaman tanistiniz, ne alindi ne satildi, ne takildi dügünde, ilk kim teklif etti nerde ve nezaman... vbbb ...
bunlarin hepsini ayni anda esinide cagirip ayni anda sorabiliyorlar bence simdiden beraber sorulara ayni yanit vermeye bakin. herhangi bir celiski olmasin arkadasim. Allah kolaylik versin :)

rose_iz

Alıntı yapılan: koray_efe_7 - Ekim 04, 2008, 02:55:35 ÖS
roze emalimi okudun umarim gerekli olan seyleri yazdim pazartesi 18 aylik oturum alacagini tahmin ediyorum bende 18 ay aldim bye
mail falan gelmemis koray efe arkadasim :S burdan ozelime yazarmisin rica etsem

rose_iz

rose_iz

Alıntı yapılan: ahmetpamuk - Ekim 04, 2008, 09:04:42 ÖÖ
arkadaslar  benı 08,10,08 de ankara ya cagırıyolar mektup geldı:( capraz sorgu ya
bu konuda bılgısı olan arkadaslar varmı ne gıbı sorular soruyolar lutfwen yardım edın tesekurler
Allah yardimcin olsun arkadasim.

rose_iz

Alıntı yapılan: rose_iz - Ekim 05, 2008, 01:06:04 ÖÖ
mail falan gelmemis koray efe arkadasim :S burdan ozelime yazarmisin rica etsem
insAllah dedigin gibi olur söylele uzun bi sure vize verirler insAllah.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: rose_iz - Ekim 05, 2008, 01:09:23 ÖÖ
insAllah dedigin gibi olur söylele uzun bi sure vize verirler insAllah.
rozecim genellikle pasaportunun süresi nezaman bitiyorsa oturumunu da o tarihe kadar veriyorlar

SEYHAN69

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Ekim 05, 2008, 12:53:18 ÖÖ
arkadasim valla aklina gelen herseyi soruyorlar. dini nihahindan tut resmi nikah ayakkabi no, kullandigi dis macunu , hangi marka giyindigi  dügün nezaman oldu niye erken veya niye gec oldu nezaman tanistiniz, ne alindi ne satildi, ne takildi dügünde, ilk kim teklif etti nerde ve nezaman... vbbb ...
bunlarin hepsini ayni anda esinide cagirip ayni anda sorabiliyorlar bence simdiden beraber sorulara ayni yanit vermeye bakin. herhangi bir celiski olmasin arkadasim. Allah kolaylik versin :)

çapraz sorgu dedikleri şey mesela yaşı küçük diyemi ahmet pamuk arkadasımıza yapılıyor yoksa herkesemi açıkçası merak ettim.
mesela ben eşimle bir çoğu gibi çok severek evlendım ve sırf bu yüzden bütün bunlara katlanıyorum.ama diş macunu markasını bilmiyorum oda nbenımkını bilmiyordur belki.ben sürekli aynı markayı kullanmam yani.çoks açma geldi yani.bana katılan varmı bilmiyorum ama hayırlısı.napalım artık bu sınavdanda geçicez.

ahmetpamuk

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Ekim 05, 2008, 12:50:03 ÖS

çapraz sorgu dedikleri şey mesela yaşı küçük diyemi ahmet pamuk arkadasımıza yapılıyor yoksa herkesemi açıkçası merak ettim.
mesela ben eşimle bir çoğu gibi çok severek evlendım ve sırf bu yüzden bütün bunlara katlanıyorum.ama diş macunu markasını bilmiyorum oda nbenımkını bilmiyordur belki.ben sürekli aynı markayı kullanmam yani.çoks açma geldi yani.bana katılan varmı bilmiyorum ama hayırlısı.napalım artık bu sınavdanda geçicez.

bunun yasla alakası yok hem 20 yas kucuk degıl evlenmek ıcın mıllet 15 sınde evlenıyo gıdıyo.

koray_efe_7

slm roze evet sinema karsisindaki volkshochschule ye gidiyorum bence güzel burasi . pazartesi günü vize basvurusu yapmaya gittiginde sana oradan evrak vercekler ve o evrakta nerye gidebilirsin diye okul  isimleri yazyor sende istedigini secip ona gidiyosun her ay 100 euro ödiceksin sana simdiden kolay gelsin sormak istedigin baska bise yolursa cekinme bye

SEYHAN69

Alıntı yapılan: ahmetpamuk - Ekim 05, 2008, 01:38:12 ÖS
bunun yasla alakası yok hem 20 yas kucuk degıl evlenmek ıcın mıllet 15 sınde evlenıyo gıdıyo.

ben birileri yaşın küçük diye hayret etmiş ve o yzudenmı acaba demiş diye söyledım.evet 20 yaş küçük bir yaş değil tabi evlenmek icinde değil.kızma ahmet pamuk arkadaşım.bende merak ettım sonucta çapraz sorguya alınmaların nedenını  ::)

rose_iz

Alıntı yapılan: koray_efe_7 - Ekim 05, 2008, 02:26:35 ÖS
slm roze evet sinema karsisindaki volkshochschule ye gidiyorum bence güzel burasi . pazartesi günü vize basvurusu yapmaya gittiginde sana oradan evrak vercekler ve o evrakta nerye gidebilirsin diye okul  isimleri yazyor sende istedigini secip ona gidiyosun her ay 100 euro ödiceksin sana simdiden kolay gelsin sormak istedigin baska bise yolursa cekinme bye

tesekkur ederim koray benim icin yeterli sagol. orasi icin guzel seyler duydum sirketten esimin arkadasinin eside oraya gitmis bundan 3 sene oncesi 1 senelik egitim almis simdi b1 seviyesinde almancasi var egitim ii dio ama is sende seniazmine bagli dio . tesekkur edrim yardimin icin. son bi sorum daha olucak :) kitaplar schiritte mi bide kurs saateleri nasil. haftada hergun mu ?

koray_efe_7

evet kitaplar schritte. kurs saatleri günde 3 saat 15 dakika haftada 4 gün istersen ögleden önce istersen ögleden sonra gidersin. evet is sende bitiyor eger calismazsan ugrasmassan bisey elde edemezsin bos gidersin bos gelirsin kursa. hayirlisi olsun.

SYILDIZ

arkadaslar size tavsiyem özellikle türkiyedekiler bu almancayi bastan savmayin gercekden türkiyede baslayan egitimi kapin buraya geldiginizde devam edecek ve almanyada yasamaya karar vermis iseniz mecbursunuz bu dili ögrenmeye kacis yolu yok eger kacarsaniz ömür boyu pesinizde bir gölge olucak yillar gectikce büyüyen bir sikintidir bu dil almanyada haberiniz olsun dediklerim her yerde karsiniza ciktigi icin unutmayacaksiniz o yüzden ciddiye alin ve ögrenin basarilar.

rose_iz

arkadaslar bgn gittik yabancilar dairesne
hemen vize verdiler  1.5 yillik aldim pass. suremde ozaman bitiodu zaten. duygu arkadasimizinda dedigi gibi pass.in suresine bagli sanirim bu vize isi.bide bissuru kurs adi verdi 6 ay icinde birine yazilip gitmem gerekiomus.  simdi sorum tekrar sana koray arkadasim benim esim calisio ve bu sira cok izin aldi simdi bida h.ici izin alip zorlamak istemio h.sonu acikmidir gittigin kurs biz c.tesi gelsek yetkili bulurmuyuz yada ben tek gelsem orda bana bilgi verecek turk var mi ? cat pat almancamla benle iletisim kurmak zor olur :D

SEYHAN69

Alıntı yapılan: rose_iz - Ekim 07, 2008, 11:45:58 ÖS
arkadaslar bgn gittik yabancilar dairesne
hemen vize verdiler  1.5 yillik aldim pass. suremde ozaman bitiodu zaten. duygu arkadasimizinda dedigi gibi pass.in suresine bagli sanirim bu vize isi.bide bissuru kurs adi verdi 6 ay icinde birine yazilip gitmem gerekiomus.  simdi sorum tekrar sana koray arkadasim benim esim calisio ve bu sira cok izin aldi simdi bida h.ici izin alip zorlamak istemio h.sonu acikmidir gittigin kurs biz c.tesi gelsek yetkili bulurmuyuz yada ben tek gelsem orda bana bilgi verecek turk var mi ? cat pat almancamla benle iletisim kurmak zor olur :D

hayırlı olsun.çok sevındim ve çok şaşırdım.hemen verme imkanlarıda var mı demek vizeyi?