Was kann man damit machen?

Başlatan mikail, Mart 16, 2008, 10:19:17 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

(Von den drei Ausdrücken sind zwei richtig und einer ist falsch. Streiche den falschen!)

Man kann ein Mädchen                  lieben - küssen - ernten

Man kann Arzt                             basteln - besuchen - kennen

Man kann Blumen                         pflücken - singen - betrachten

Man kann eine Tür                        öffnen - abschließen - betreten

Man kann eine Kappe                    bauen - anziehen - ausziehen

Man kann auf dem Weg                 betreten - bleiben - gehen

Man kann mit den Händen              schwatzen - packen - winken

Man kann einen Kuchen                 backen - verschlingen - kochen

Man kann mit den Ohren                lauschen - schnarchen - hören

Man kann mit einem Gewehr           zielen - schießen - schnappen

Man kann mit einer Schere             verschlingen - schneiden - zerteilen

Man kann Freude                         zeigen - haben - sagen

Man kann mit den Augen               sehen - entdecken - vergessen

Man kann einen Korb                    füllen - tragen - anziehen

Mikail

Maramai

(Von den drei Ausdrücken sind zwei richtig und einer ist falsch. Streiche den falschen!)

Man kann ein Mädchen                  lieben - küssen - ernten

Man kann Arzt                             basteln - besuchen - kennen

Man kann Blumen                         pflücken - singen - betrachten

Man kann eine Tür                        öffnen - abschließen - betreten

Man kann eine Kappe                    bauen - anziehen - ausziehen

Man kann auf dem Weg                 betreten - bleiben - gehen

Man kann mit den Händen              schwatzen - packen - winken

Man kann einen Kuchen                 backen - verschlingen - kochen

Man kann mit den Ohren                lauschen - schnarchen - hören

Man kann mit einem Gewehr           zielen - schießen - schnappen

Man kann mit einer Schere             verschlingen - schneiden - zerteilen

Man kann Freude                         zeigen - haben - sagen

Man kann mit den Augen               sehen - entdecken - vergessen

Man kann einen Korb                    füllen - tragen - anziehen

Mikail

Mikali hocam ellerinize saglik. Size ve Almancax de emegi olan herkese tesekkür ediyorum.   :)

mikail

Sağ ol, Sevgili Maramai, teşekkürler!

Yaptığın alıştırmada bir tane hatan var. Kuchen için "kochen" uygun değil. Selamlar.

zeytin

mıkail cok ıyı konuya parmak basmıssın arkadasım tam da benım anlamadıgım konuydu cok tesekkur ededım ama bıde yanlarında turkce acıklaması olsaydı daha ıyı olurdu bı ara turkce acıklamasını yapabılırmısın sımdıden tesekkur ederım

SYILDIZ

mikail hocam lüüüüütttttttfffffffeeeeeeeeennnnnnnnnnnn yaptiginiz alistirmalarin richtig türkcelerinide yazinda daha iyi anliyayim diger arkadaslar icinde iyi olur bitteeeeeeeeee

Hasan42

Sayin SYILDIZ Arkadasim, bilemedigin kelimeleri sitedeki yada baska bir sözlükte bulabilirsin.Bu sözlük calismalarinin senin almanca ögrenmeni kolaylastiracagina inaniyorum.Saygilar...

SYILDIZ

hasan kardesim haklisin sözcüklerin anlamlarini sözlükten buldukca yeni sözcük sahibi olurum tabiki benim sorunum mesela almanca sözcüklerini türkceye cevirdinmi mesela;geldim,gelmisdim,geliyordum,gelecekdim,gelmisdim,geliyorum falan gibi.yani demek istedigim yukaridaki kelimelerin turceye cevridigin zaman tam olarak ne anlama girdigi türkcesini okuyarak ne icerdigini görmek istedim istiyorum tesekkür ediyorum sana görüsmek üzere.

esma 41

Alıntı yapılan: SYILDIZ - Ekim 22, 2008, 01:38:30 ÖS
hasan kardesim haklisin sözcüklerin anlamlarini sözlükten buldukca yeni sözcük sahibi olurum tabiki benim sorunum mesela almanca sözcüklerini türkceye cevirdinmi mesela;geldim,gelmisdim,geliyordum,gelecekdim,gelmisdim,geliyorum falan gibi.yani demek istedigim yukaridaki kelimelerin turceye cevridigin zaman tam olarak ne anlama girdigi türkcesini okuyarak ne icerdigini görmek istedim istiyorum tesekkür ediyorum sana görüsmek üzere.

Selam ,

Hasan 42 de yazdigi gibi bu sözcüklerin hepisini ...türkce aciklamali sözlükten bulabilirsin.
geliyordum , gidiyordum kelimlerine gelince , bu gibi kelimeler icinde özel sözlükler var.
Bence kendin arastirip bulursan daha iyi ögrenirsin.
Sana kolay gelsin ...  ;)

Tabiki yardima ihtiyaciniz olursa , herzaman sorabilirsiniz.
Yanilmiyorsam  bu Konu hakkinda Forumda zaten bilgiler var.  :)

Hasan42

Slm. Arkadaslar,
Ögrencilik zamanimda Yabanci dil ögrenmekle ilgili bir yazida: "Ögrenmek istedigin yabanci dile ait sözlügü cok iyi kullanabilirsen dil sorununun % 25 ini gecmisin demektir"diye bir not okumustum.Yeri gelmisken yazmadan gecemedim.
Basarilar...

esma 41

Alıntı yapılan: Hasan42 - Ekim 23, 2008, 09:24:21 ÖÖ
Slm. Arkadaslar,
Ögrencilik zamanimda Yabanci dil ögrenmekle ilgili bir yazida: "Ögrenmek istedigin yabanci dile ait sözlügü cok iyi kullanabilirsen dil sorununun % 25 ini gecmisin demektir"diye bir not okumustum.Yeri gelmisken yazmadan gecemedim.
Basarilar...

Bencede.  ;)

esma 41

Alıntı yapılan: Hasan42 - Ekim 23, 2008, 05:39:07 ÖSSlm.
 Türkiyede Üniversitelerin bazi bölümlerinde ve Master yabanci dil ders sinavlarinda sözlük serbest.Sinav 60-75 dakika olabiliyor.Sinavda zamanla yaristigin icin sözlügü iyi taniman ve bir kelime kisa zamanda sözlükten nasil bulunur? konularina sinavdan önce cok örnekler yapman gerekiyor.Bazi arkadaslar zaman bulamadiklarindan sinavda nasil olsa sözlük serbest diyerek sözlük calismalari yapmadan gelirlerdi.Sinav sonuclarini mi merak ediyorsunuz? Aynen bildiginiz gibi...Onun icin arkadaslar sözlük ile de arkadas olalim.  cofe:)

Hasan 42 arkadasimiza  yine katiliyorum .
Sözlük ve tüm Kitaplarla iyi arkadas olalim.  :)

gece

Hic itirazim yok kesinlikle haklisiniz :)
ama bence öncelikle dil ögrenmek yetenek meselesi diye düsünüyorum suda bir gercek tabi
gayret etmek ve istemek yolun yarisini katettirir gerisi düzenli calismaya bagli ;)

Hasan42

Gece sana katiliyorum. Dedigin gibi; gayret ve düzenli calismak sart.   :)