Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jadedragon jd

dostum biz o belgeleri zaten vermiştik işte ama kadın gene çagıracagını sölemişti almanyada. işte sorunda o çagırmadı. artık bugünü bekliycez. şu dosya bi gelsinde rahatlıyayım. saolun cevaplarınız için sizide bilgilendirecegim. umarım en kısa zamanda istediginiz herşeye kavuşursunuz.:)

Adse

iki ihtimal vardir bence ; ya vizen geliyordur ya da senden baska bir evrak talep etmis olabilirler. Benden vize basvurusunda baska birsey istenmedi diyorsun ancak daha sonra ek evrak isteyebilirler, bunuda karsi ödemeli kargo ile yolluyorlar.

jadedragon jd

evet kagıt geldi arkadaşlar:)  sınır polsinden eşimin giriş çıkışlarını istiyorlarmış. bunu almak kolaymı zormu şimdi bunu araştırmak lazım:)

ilhann27

jadedragon aklima gelmisdi kardes cünkü ayni belgeyi bendende istediler..sana o belgeyi nasil alacagini söylim. esin sana vekalet göndericek.. dicekki benim türkiyeye gris cikis belgesini ve bütün islemlerimi halledebilmesi icin sana vekalet vericek.. ve o vekaleti posta yoluyla sana göndericek .. sende vekaleti alip nerde yasiyorsan oranin türk hava yollari emniyet müdürüne gidip giris cikis bellesini alicaksin

hunkarus

ya benim eşim alman vatandaşlığına geçmişti yıllar önce onun için toplu nüfus kağıdı alacakmıyım birde vize(ordakiler vermedi bana nüfus kağıt örneğini) başvuru ücreti ne kadar termin için birde son olarak hangi numarayı arıcam arkadaşlar

peppa

benim bugun esim polislige ve konsolosluga gitti almanyada ve medeni halini degistirmemisler erkeklerde degismesi gerekmiyormus pasaportunda türkiyede o pasaportun fotokopisini degismeden kabul edeceklermi benim esime degistirmicez gerek yok demisler und tek kimligini degistirmisler ne sacma geldi bana

Adse

jadedragon jd, sözünü ettigim 2. madde yani senden ekstra evrak istemisler...simdiden kolay gelsin...

ahmetpamuk2

Alıntı yapılan: Adse - Ekim 22, 2008, 07:51:28 ÖS
jadedragon jd, sözünü ettigim 2. madde yani senden ekstra evrak istemisler...simdiden kolay gelsin...
adres en ankaradan mı basvuru yaptı bıse soracam
?

Tolga55

Slm Arkadaslar BIr Sorum Olcakti Eger Evraklar Tam Ise Ve Almanyaya sorguya gelirse ve almanya türkiyeye geri yollarsa evrakalri Kac Gün Icinde Cikar  Esimin VIzesi Yabancilar dairesinde tanidim var ilgilencem dedi14 senedir orda calisiyor bir etkisi olurmu ??? Eger olursa ne olur 11 ayin 29 da dügünn salonu tutum Esim yetismesi Lazim yoksa param yaniyor :(( ( PIS ALMANLAR :)    )

SEYHAN69

Alıntı yapılan: hunkarus - Ekim 22, 2008, 03:46:37 ÖS
ya benim eşim alman vatandaşlığına geçmişti yıllar önce onun için toplu nüfus kağıdı alacakmıyım birde vize(ordakiler vermedi bana nüfus kağıt örneğini) başvuru ücreti ne kadar termin için birde son olarak hangi numarayı arıcam arkadaşlar

arkadaşlar.bende dün Ankarada evraklarımı teslim ettim.hava soğguktu ve yaklaşık 3,5 saat beklettiler.çünkü baya kalabalıktı.gidecekler iyi giyinsin çünkü bahcede beklettıklerı ıcın orda benım gibi gelen arkadaşlarla baya üşüdük.
evraklarınızı tam götürün yoksa randevu saatiniz iptal edilebilir.gerçi2 ve 4 numarada oturan görevliler sempatıktı daha ılımlılardı.hatta bi kaç kişiyi nufus müdürlüğünden evrak almalarını için gönderdiler ve beklediler.
hunkarus arkadaşım yanına eşin için ve kendin icin ikinizinde ayrı ayrı bütün ailenin bilgilerini içeren(evlanme boşanma ölüm gibi) tam tekmil vukuatlı nufus belgeni al.eğerki eşin eskiden alman türk vatandaşı şimdi almansa yinede götüreceksin.ısrar et nufus dairesınden isteme hakkı var.yoksa iptal olur randevun.ayrıca kapalı zarfda verilen evrağın fotokopiside istendıgı ıcın mutlaka açın zarfı öyle getırın.benım orda tanıstıgım arkadaş kapalı zarfda getırmıs.açtılar baktılarki eşinin vukuatlı nufus kaydını vereceklerine yine zarfada formul b olan evrağı koymuslar.bayan 2 kere kızılaya gıttı geldi.o yüzden özenli davranın.
eşiniz türk vatandaşıysa 60 euro mutlaka bulundurun.alman vatandaşı eşi olanlardan ücret alınmadı.
en çok dikkat ettikleri konu ikinci yada bir kaç evliliği olanlar oldu.onlara hatta nerdeyse çok çok özel sorular sordular.ve inanın ben yanda oturup beklerken duydum morardım utanıp.dışarı mıkrofonla konusuldugu ıcın duyuluyor.çok saçmaydı.neyse bana öyle bir soru gelmedi.benım görüşmem 3 dk sürdü bi kaç arkadaşda öyle ama bazıları 15 dakika yada yarım saat sürdü.
randevu almak için bu noyu arayabilirsin 0212) 340 49 00
Allah hepinize kolaylık versin.

Tolga55

Amin Allha Hepimize Sabir VErsinnnnnnnnnnn

peppa

KAPALI ZARF dediginiz nedir nufus kayit örnegimi bende kapali zarfta birsey verilmedi?

hunkarus

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Ekim 22, 2008, 08:10:05 ÖS

arkadaşlar.bende dün Ankarada evraklarımı teslim ettim.hava soğguktu ve yaklaşık 3,5 saat beklettiler.çünkü baya kalabalıktı.gidecekler iyi giyinsin çünkü bahcede beklettıklerı ıcın orda benım gibi gelen arkadaşlarla baya üşüdük.
evraklarınızı tam götürün yoksa randevu saatiniz iptal edilebilir.gerçi2 ve 4 numarada oturan görevliler sempatıktı daha ılımlılardı.hatta bi kaç kişiyi nufus müdürlüğünden evrak almalarını için gönderdiler ve beklediler.
hunkarus arkadaşım yanına eşin için ve kendin icin ikinizinde ayrı ayrı bütün ailenin bilgilerini içeren(evlanme boşanma ölüm gibi) tam tekmil vukuatlı nufus belgeni al.eğerki eşin eskiden alman türk vatandaşı şimdi almansa yinede götüreceksin.ısrar et nufus dairesınden isteme hakkı var.yoksa iptal olur randevun.ayrıca kapalı zarfda verilen evrağın fotokopiside istendıgı ıcın mutlaka açın zarfı öyle getırın.benım orda tanıstıgım arkadaş kapalı zarfda getırmıs.açtılar baktılarki eşinin vukuatlı nufus kaydını vereceklerine yine zarfada formul b olan evrağı koymuslar.bayan 2 kere kızılaya gıttı geldi.o yüzden özenli davranın.
eşiniz türk vatandaşıysa 60 euro mutlaka bulundurun.alman vatandaşı eşi olanlardan ücret alınmadı.
en çok dikkat ettikleri konu ikinci yada bir kaç evliliği olanlar oldu.onlara hatta nerdeyse çok çok özel sorular sordular.ve inanın ben yanda oturup beklerken duydum morardım utanıp.dışarı mıkrofonla konusuldugu ıcın duyuluyor.çok saçmaydı.neyse bana öyle bir soru gelmedi.benım görüşmem 3 dk sürdü bi kaç arkadaşda öyle ama bazıları 15 dakika yada yarım saat sürdü.
randevu almak için bu noyu arayabilirsin 0212) 340 49 00
Allah hepinize kolaylık versin.

ya benim eşim alman vatandaşı ama nüfus kayıt örneği kapalı görünmüyor nedendira acaba

SEYHAN69

Alıntı yapılan: hunkarus - Ekim 23, 2008, 03:30:14 ÖÖ
ya benim eşim alman vatandaşı ama nüfus kayıt örneği kapalı görünmüyor nedendira acaba

Türk vatandaşlıgından çıkıp sadece Alman vatandaşı olan kişilerin kaydı kapalı kayıt olarak görünüyor.bu yüzden ismi kapalı kayıt.kursdan bazı arkadaşlarım eşleri için tam tekmil vukatlı nufus kaydı istediklerinde vatandaşlıktan çıktıkları için evrağı bir zarfın içinde mühürleyerek vermişlerdi.karşı resmi daire yani konsolosluk açabilir sakın açmayın demişler.benim arkadaşlar fotokopi çekmek için mecbur açtılar.ama açmadan gelen bir arkadaş bir baktılarki yanlış evrak.kendi için formul b istemiş ayrıyeten eşini içinde nufus kaydı örneği koyacaklarına yine formul b koymuşlar.o yüzden dikkat edin evrağınıza.fotokopi eğer çekemezseniz zaten orda 1 ytl ye içeri alındıktan sonra çektirebilirsiniz.
kapıda evrağınız eksikmi diye biz kontrol edelim diyenler  olursa sadece fotokopi eksiği için bir yerlere gitmeyin.içerde fotokopi parayla 1 ytl ye çekiyorlar.

formuda bu sitedeki örnek form gibi doldurabilirsiniz. orda parayla doldurtmanıza gerek yok.yani kapıda avcılar taxiden iner inmez bekliyor kafanıza üşüşüyorlar.

SEYHAN69

Alıntı yapılan: peppa - Ekim 22, 2008, 08:58:01 ÖS
KAPALI ZARF dediginiz nedir nufus kayit örnegimi bende kapali zarfta birsey verilmedi?

banada açık verdiler ama bazılarına özellikle ilçe nufus müdürlüklerinden sanırım alanlara bazen kapalı zarfda vermişler aynı evrağı

deniz05

merhaba deniz ben. vize başvurusu için konsolosluktan randevu aldım 27 ekimde. burda bana ne soracaklar bir bilgisi olan varmı??duyduğuma göre 50 soru soruyorlarmış???tecrübesi olan benimle paylaşırmı
???

SEYHAN69

Alıntı yapılan: deniz05 - Ekim 23, 2008, 12:13:58 ÖS
merhaba deniz ben. vize başvurusu için konsolosluktan randevu aldım 27 ekimde. burda bana ne soracaklar bir bilgisi olan varmı??duyduğuma göre 50 soru soruyorlarmış???tecrübesi olan benimle paylaşırmı
???

eşin alman vatandaşıysa ikinizinde sadece ilk evliliğiniz olup olmadıgını soracaktır.eşinizi doğum yerini.almanca falan kımseye sormadılar ben ordayken.ama ikinci evlilik yaşayanlara biraz özel sorular soruyorlar basit ama özel sorular bunlar.korkacak birşey yok yani.ama evraklarını eksiksiz hazırlamanı tavsıye derim.birde formunu eksiksiz doldur.ailene ait bilgiler kısmı genelde boş bırakanlar olmuştu.