Hayatta Güçlü Olmanın Yolları

Başlatan dielosch, Ekim 18, 2008, 02:05:35 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dielosch

Baktım ama bulamadım eğer varsa özür dilerim...
Etrafınızda kendinden emin, güçlü ve dik duran bir kişi olarak bilinmek istiyor, tüm zorluklara kolayca göğüs germek istiyorsanız bu önerilere göz atın.. Hatta gerekirse not alın..

1- İş ve özel yaşamınızda sevilen biri olun. Pozitif davranın. Sevmediğiniz insanlara karşı mesafeli ancak sevecen yaklaşın. Çevrenizin geniş olması, istenilen biri olmanız sizi güçlü kılar.

2- Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Arkadaş seçiminizi yaparken başarınızı sorgulayan, nasıl elde ettiğinizi soran kişilerden uzak durun. Sizi kıskanan kişilerle iletişimi kaparmadan, yüzeksel idare edin.
Sırlarınızı herkesle paylaşmadığınız sürece sizi kıskanan kişilere koz vermemiş olursunuz.

3- Düşman kazanmayın. Bazen olaylar karşısında objektif davranmanız zor olabilir, sinirlerinize hakim olmanız güçleşebilir. Sizinle ilgili gelişen durumlarda cevabınızı hemen vermeyin, sakinleştikten sonra tavrınızı ortaya koyun.

4- Başkalarına yardımcı olun. Disiplin güç uygulamak değildir. Maddi-manevi kişinin yanında olmaktır.  Sizden yardım isteyenlere, gelecekte çalışabileceğiniz potansiyeli olan kişilere yardım etmelisiniz. Böylece etrafınızdakiler sizen her zaman sevgi ve minnetle bahsedeceklerdir.

5- İş arkadaşlarınızla flört etmeyin. Aynı iş yerinde çalıştığınız birine aşık olmanız sizi güçsüz gösterebilir. İş yerinde beğenilmek ve gelen teklifleri geri çevirmek kendinize olan güveninizi artıracak.

6- Diğerlerinden farklı olun ve erkeksi bir hobi edinin. Rekabetçi sporlar iş yerinde de rekabetçi bir ruha sahip olmanızı sağlar.

7- Teknolojiyle ilgilenin. Bilgisayar gibi günün teknik araçlarını çok iyi kullanın. Bilmediğiniz şeyleri en kısa zamanda öğrenin.

8- Güçlü bir partner, hayat arkaşadı seçin. Sevgiliniz güçsüz görünürse siz de öyle olursunuz. Güçlü insanlar mantıklarını duygularının önüne geçirmeden hareket ederler.

9- Dış görünümünüze mutlaka özen göstermelisiniz. Kıyafet, saç, makyaj, ayakkabı ve çanta tercihleriniz çok önemli. İş hayatındaki kıyafet tercihleriniz çok önemli. Dikkat etmeniz gereken şey ise, çok fazla kendinizle ilgileniyor gibi görünmemeniz.

MuhaяяeM

Alıntı Yap8- .............. Güçlü insanlar mantıklarını duygularının önüne geçirmeden hareket ederler.

Bunu nerde okuduysam hep böyle yazılmış, bana göre doğrusu şöyle olması gerekiyor:

Güçlü insanlar duygularını mantıklarının önüne geçirmeden hareket ederler.

Yoksa ben mi yanlış anlamışım?

...mystery...

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Ekim 18, 2008, 03:09:42 ÖS

Bunu nerde okuduysam hep böyle yazılmış, bana göre doğrusu şöyle olması gerekiyor:

aslında evet böyle olması gerekiyor..şimdi düşündümde sanki yanlış yazılmış gibi değişik bi anlam çıkıyor... :-\

bide yorumumu yapıyım.. belki bazıları böyle ama bence insanın güçlü olması kendinde bitiyo ben bunların bi çouğunu yapmıyorum ama beni biçok şey kolay kolay üzemez (çok büyük konuşmıyım yinede) benim kolay üzülmediğimide sen bilirsin dilara.. :) üzülmem sadece bi örnek güçlüyümdür yani..herkese ve herşeye karşı.. ;) yine sağol :)

dielosch

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Ekim 18, 2008, 03:09:42 ÖS

o konuda kesinlikle size katılıyorum

bu arada gizem evet biliyorum güçlüsündür ben de malesef çok duysalımdır çoğu şeye ağlarım ama bunu güçsüzlük olarak değil bir rahatlama olarak görüyorum ve cidden bu beni rahatlatıyor

yorumlar için teşekkürler ;D

...mystery...

evet sen çok duygusalsın ;D aslında bende öyleyim kırıldım mı zor topralanırım ama kırılmamda bir o kadar zordur.. :) ve ben ağlayınca rahatlamıyorum daha çok geriliyorum.. :)

dielosch

...mystery...

ben ortak yön bulayım sen farklı yön bul öyle olsun ;D işte bir fark daha :haha:

dielosch

:haha: içimden de bunu düşünmüyor değildim öff yaa gizli saklı diye de birşey kalmadı artık :D olsun kalmasın canım dostcuğum benim :D

...mystery...

dostcuğum mu?? :haha: ne güldüm yaa Allahta seni güldürsün dilaracım bu kadar şey ezberlemişken gülüceğimi hiç sanmıyodum offf güldüm yaa farkettin mi?? :haha:

lengur

Piyasadaki yüzlerce "Kişisel Gelişim Kitaplarının" özeti sayılabilecek notlar.Fakat 6.sırada yazılanlar bu önerilerin sadece bayanlara yönelik yazıldığını gösteriyor.

Alıntı yapılan: dielosch - Ekim 18, 2008, 02:05:35 ÖS

6- Diğerlerinden farklı olun ve erkeksi bir hobi edinin. Rekabetçi sporlar iş yerinde de rekabetçi bir ruha sahip olmanızı sağlar.

Günümüzde güçlü olmanın yolu makam veya bol para sahibi olmaktan geçiyor.Diğer ilişkiler bu iki unsurun varlığı veya yokluğuyla doğru orantılı.Örneğin çok paran varsa kimseyle sorun yaşamazsın.Daha doğrusu kimse, arayı bozmamak için sana ters davranışta bulunmaz ve günlük ilişkilerde zorlanmazsın.

Fakat makam veya çok para yoksa kişinin toplumda ve ilişkilerde güçlü olmasının bence en önemli yolu;şöyle vatkalı lacivert (marka olması gerekmez) afili bir ceket,uyumlu gömlek ve kravat ile eski de olsa ütülü bir pantola sahip olup,pantolonun cebinde para varmış gibi göstermek amacıyla çok sayıda kıvrılmış kağıt mendil koymak.  :) Bakın tanımadığınız insanlar size nasıl da saygı gösterecek.

dielosch

Alıntı yapılan: lengur - Ekim 22, 2008, 02:19:41 ÖS
Piyasadaki yüzlerce "Kişisel Gelişim Kitaplarının" özeti sayılabilecek notlar.Fakat 6.sırada yazılanlar bu önerilerin sadece bayanlara yönelik yazıldığını gösteriyor.

Günümüzde güçlü olmanın yolu makam veya bol para sahibi olmaktan geçiyor.Diğer ilişkiler bu iki unsurun varlığı veya yokluğuyla doğru orantılı.Örneğin çok paran varsa kimseyle sorun yaşamazsın.Daha doğrusu kimse, arayı bozmamak için sana ters davranışta bulunmaz ve günlük ilişkilerde zorlanmazsın.

Fakat makam veya çok para yoksa kişinin toplumda ve ilişkilerde güçlü olmasının bence en önemli yolu;şöyle vatkalı lacivert (marka olması gerekmez) afili bir ceket,uyumlu gömlek ve kravat ile eski de olsa ütülü bir pantola sahip olup,pantolonun cebinde para varmış gibi göstermek amacıyla çok sayıda kıvrılmış kağıt mendil koymak.  :) Bakın tanımadığınız insanlar size nasıl da saygı gösterecek.

:haha: son cümlelere bayıldım :D kesinlikle öyle gülsem de biraz da acıyorum halimize 180 derece dönüyoruz resmen :-\

...mystery...

:haha: ---> bu ifade hem sana dilara hemde lengur'a bi taneyle 2niz geçinin....yormayın beni yaşlandım artık.. ;D

yildizkaymasi

Alıntı yapılan: lengur - Ekim 22, 2008, 02:19:41 ÖS

Öyle bir konuya dayandinizki tamamen beni cileden cikartan bir konudur.
'Ben bu olayi toplumda bir yanlis düzenleme olarak algiliyorum ve ne yazikki bu akimin icinde bizde dailiz. Ama ben inatla makami mekani ve parasi olan insanlara ayni cok fakir, senin dedigin gibi lacirert takim elbisesini hic bir zaman giymemis bir Insan gibi davranmaya calisiyorum.
Hayatta en cok kafami kurcalayanda budur. Ve simdi okuyunca yine aklima geldi ve cok kiziyorum yine.

Evet ne yazikki günümüzde olaylar öyle. Ben cok özel bir muayene hanede calisiyorum, cok zengin ve itibarli hastalar geliyor,. özel hastalar, zengin makamli, onlara duyulan ilgiyi diger "normal" hastalarda göremedigim icin cok kiziyorum ve kendim öyle davranmamaya calisiyorum. Benim tek bu kadar katkim olabilir bu "Düzene" ama herkes kendi imkanlari dogrultusunda kendi civarinda elinden geleni yapsa sanirim cok kücük bir ilerleme olur. Demesi kolay biliyorum, ama ne yazikki böyle.

Güclü olmanin sirlari evet, ama güc nedir? basari nedir-
Evet o makamlilar icin güc paradir basari zenginliktir, fakat digeri icin?
Bir ekmek parsi kazanmak coluk cocugunu doyurmak güctür, basaridir !!!! Onun icin kim güclü kim basarili o herkesin kendisinde kalmis.
Zengin kim? parasi olan mi? yüregi olan mi?
Iste bu tartisilir.

...mystery...

Alıntı yapılan: yildizkaymasi - Ekim 22, 2008, 11:38:12 ÖS
Öyle bir konuya dayandinizki tamamen beni cileden cikartan bir konudur.
'Ben bu olayi toplumda bir yanlis düzenleme olarak algiliyorum ve ne yazikki bu akimin icinde bizde dailiz. Ama ben inatla makami mekani ve parasi olan insanlara ayni cok fakir, senin dedigin gibi lacirert takim elbisesini hic bir zaman giymemis bir Insan gibi davranmaya calisiyorum.
Hayatta en cok kafami kurcalayanda budur. Ve simdi okuyunca yine aklima geldi ve cok kiziyorum yine.

Evet ne yazikki günümüzde olaylar öyle. Ben cok özel bir muayene hanede calisiyorum, cok zengin ve itibarli hastalar geliyor,. özel hastalar, zengin makamli, onlara duyulan ilgiyi diger "normal" hastalarda göremedigim icin cok kiziyorum ve kendim öyle davranmamaya calisiyorum. Benim tek bu kadar katkim olabilir bu "Düzene" ama herkes kendi imkanlari dogrultusunda kendi civarinda elinden geleni yapsa sanirim cok kücük bir ilerleme olur. Demesi kolay biliyorum, ama ne yazikki böyle.

Güclü olmanin sirlari evet, ama güc nedir? basari nedir-
Evet o makamlilar icin güc paradir basari zenginliktir, fakat digeri icin?
Bir ekmek parsi kazanmak coluk cocugunu doyurmak güctür, basaridir !!!! Onun icin kim güclü kim basarili o herkesin kendisinde kalmis.
Zengin kim? parasi olan mi? yüregi olan mi?
Iste bu tartisilir.

işte buna tamamen katılıyorum yildizaymasi... ;)

yildizkaymasi

Kimi icin corabini giyebilmek basaridir!!!!
Kimi icin ihaleyi kazanmak basaridir!!!

...mystery...

SEVGI-40

bi zmnlar bende cok güclüydüm en azindan kendimi öyle saniyodum