Almanca VERBEN MIT AKKUSATIV, DATIV, DATIV + AKKUSATIV

Başlatan mikail, Aralık 05, 2006, 11:29:21 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozan

gene cok güzel bi anlatim hocam emeginize saglik.

size helal olsun hocam. hic bir menfaatiniz olmadigi halde :herkesin sorunlarini paylasiyosunuz,sorularini cevapliyosunuz birde herkesi olumlu yönde tesvik ediyosunuz bir okadarda sabirlisiniz.bir kez daha helal olsun size......

ZİNDAN

hocam brauchen fıılı ıhtıyacı olmak ve gereksınım duymak anlamlarıda var ozamn datıv kullanmamız gerekmıyor mu cunku bırısıne ve bırseye ıhtıyacı olmak oluyor bnm kafam karıstı yukarıdakı alıstrmadad ıse kullanmak anlamında kullanıslmıs cunkı akkusatıv almıs bırseyı kullanmak(sılgı ve kalemı)ama bn ole algılamadım bn sılgı ve kaleme gereksınım duymak ıhtıyacı olmak seklınde algıladım ve datıv kullnmıstım acaba ıkısıde dogru olur mu ya da nasıll olur acıklarsanz sewınırım hocam sımdıden tesekkurler;)

almancaci

MİKAİL HOCAM ÇOK SAGOL KOPYALADIM HAKKINI HELAL ET SINIFIMDA YARARLI OLACAK ALLAH RAZI OLSUN

ata1996

sevgili mikail metinde Fiilden "birisini" veya "bir şeyi" anlamı çıkarıyorsak,bu fiil, -i halinde kullanılacak demektir. ifadesini kullanmışsın.ancak bize verdiğin fiillerden treffen fiili sizin dediğinize göre dativ alması gerekir

treffen rastlamak kime sorusunu sorduğumuzda birisini değil birisine anlamı çıkmaktadır.buna bir aydınlık getirirseniz sevinirim

Birakma

hocam eline diline saglik bende sınava hazirlaniyom yardımın oldu tesekürler

ramis

Mikail hocam cok tesekkurler, oldukca yararlı oldu, saygilarla

W7K2D

Sırf teşekkür etmek amaçlı kayıt oldum. Ben almancayı yeni öğreniyorum ve gerçekden cok istekliyim bu konuda ! Tek sıkıntım , konuların öğrenim sıralarını bilmemem.. Bu yüzden her konudan biraz bilgi kapıyorum.

Ich bin sehr müde , deshalb gehe ich ins bett. Zuerst morgen lernen ich auf Deutsch ( böyle mi olması gerek ) :D

Reyya

Alıntı yapılan: W7K2D - Şubat 12, 2012, 07:11:10 ÖS
Sırf teşekkür etmek amaçlı kayıt oldum. Ben almancayı yeni öğreniyorum ve gerçekden cok istekliyim bu konuda ! Tek sıkıntım , konuların öğrenim sıralarını bilmemem.. Bu yüzden her konudan biraz bilgi kapıyorum.

Ich bin sehr müde , deshalb gehe ich ins bett. Zuerst morgen lernen ich auf Deutsch ( böyle mi olması gerek ) :D
[/quo

ich bin sehr müde,deshalb gehe ich ins Bett... doğru
zuerst lerne ich morgen Deutsch     
ama zuerst demesen daha iyi. gereksiz anlamsız gibi geldi..  İCH BİN SEHR MÜDE, DESHALB GEHE İCH İNS BETT. MORGEN LERNE İCH DEUTSCH...

mikail

Alıntı yapılan: ata1996 - Ekim 23, 2008, 10:03:15 ÖS
sevgili mikail metinde Fiilden "birisini" veya "bir şeyi" anlamı çıkarıyorsak,bu fiil, -i halinde kullanılacak demektir. ifadesini kullanmışsın.ancak bize verdiğin fiillerden treffen fiili sizin dediğinize göre dativ alması gerekir

treffen rastlamak kime sorusunu sorduğumuzda birisini değil birisine anlamı çıkmaktadır.buna bir aydınlık getirirseniz sevinirim
[/quot

"treffen" fiili, "mit" edatı gerektirir. "birisiyle buluşmak" anlamı taşır.

jusus

ufak bir düzeltme hocam gözden kacmis

verlieren: kaybetmek                  Ich habe mein Heft verloren
vergessen:unutmak                    ich haB mein Heft zuhause vergessen xD

3,14

Alıntı yapılan: jusus - Mart 30, 2012, 02:42:04 ÖS
ufak bir düzeltme hocam gözden kacmis

verlieren: kaybetmek                  Ich habe mein Heft verloren
vergessen:unutmak                    ich haB mein Heft zuhause vergessen xD

--> Ich habe mein Heft zu Hause vergessen. olmalı. :)