Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SEYHAN69

Alıntı yapılan: deniz05 - Ekim 23, 2008, 12:13:58 ÖS
merhaba deniz ben. vize başvurusu için konsolosluktan randevu aldım 27 ekimde. burda bana ne soracaklar bir bilgisi olan varmı??duyduğuma göre 50 soru soruyorlarmış???tecrübesi olan benimle paylaşırmı
???

ben ıkı gun önce randevum vardı görüştüm.ama tabiki  başvurun aile birleşimiyse.öğrenci olarak başvuruyorsan baya bir soru soruyorlardı:)

peppa

nufüs kayit örnegiyle tam tekmil vukuatli nufus kagit örneginde benim annemde falan sag ölü kisminda kapali kayit yazilmis bir mahsuru olurmu defalarca kez nufus müdürlügüne gittim bana baska nufus kayit örnegi olmadigini söylediler bu yüzdende baska vermiyorlar benim önce evlendikten sonraki soyadimla verdiler esim göründü babam ve kardesim görünmedi iptal edip bekar kizlik soyadimla cikardilar. orada esim cikmadi ama bilgilerimde evli yaziyor en altta kagidin düsünceler kisimi var iste babamin eskiden ismi degismis o bile tarihi yaziyor ne zaman nasil degismis. esimde de tüm kardesleri anne babasi benimki gibi alt alta hepsi yaziyor evli mi bekarmi ölümü sagmi tek sira halinde verilmis bilgiler ve düsünceler bölümü var yine..

bu dogrumudur Allah adi askina siz yardimci olun bana nufus müdürlügü tersliyor bundan baska yok diyor birde vukuatli demesi seften müdürlü olmasidir degil mi yani onayli demek degilmi.

SEYHAN69

Alıntı yapılan: peppa - Ekim 23, 2008, 01:49:54 ÖS
nufüs kayit örnegiyle tam tekmil vukuatli nufus kagit örneginde benim annemde falan sag ölü kisminda kapali kayit yazilmis bir mahsuru olurmu defalarca kez nufus müdürlügüne gittim bana baska nufus kayit örnegi olmadigini söylediler bu yüzdende baska vermiyorlar benim önce evlendikten sonraki soyadimla verdiler esim göründü babam ve kardesim görünmedi iptal edip bekar kizlik soyadimla cikardilar. orada esim cikmadi ama bilgilerimde evli yaziyor en altta kagidin düsünceler kisimi var iste babamin eskiden ismi degismis o bile tarihi yaziyor ne zaman nasil degismis. esimde de tüm kardesleri anne babasi benimki gibi alt alta hepsi yaziyor evli mi bekarmi ölümü sagmi tek sira halinde verilmis bilgiler ve düsünceler bölümü var yine..

bu dogrumudur Allah adi askina siz yardimci olun bana nufus müdürlügü tersliyor bundan baska yok diyor birde vukuatli demesi seften müdürlü olmasidir degil mi yani onayli demek degilmi.

şimdi nufus kayıd örneği sadece senın bilgilerin olur. ama senin istemen gereken tam tekmil vukuatlı nufus kayıt örneği.tabiki soyadın değişmiş haliyle isticeksin.annende kapalı kayıt yazması evlenme boşanma yada ölüm durumlarında o not düşülür.yani ona kafanı takma.aldıysan sorun yok.aynısını eşinin adınada isteme hakkın ve sanırım almışsın ok dir.

SEYHAN69

kardeşin ve babanında görünmesi lazım gerçi.tam tekmilli nufus kayıt örenği dersen anlarlar.konsolosluk için bütün ailemin olması gerekıyor diye söyle.illa bağlı oldugun müdürlükten alman şart değil anlamak istemıyorlarsa git başka bir nufus müüdrlüğünden iste.eğerki şehir merkezınde oturuyorsan.ama dediğim gibi mutlaka annen baban kardeşlerin ne yapmıslarsa görünecek.

peppa

ama bende degismis soyismimle cikardigimda babam ve erkek kardesim cikmadi cikmiyor sadece esim ve annem cikiyor o yüzden bende kizlik soyismim ile cikarmak zorunda kaldim ondada tüm ailem cikti

SEYHAN69

sen söyle yeni soyadına göre olmak zorunda.o onalrın ıhmalınden dolayı eksik çıkıyordur.yanı zamanında işlenmemiş.sen evragı istemeyınce eksik çıkıyordur.
sakın eski soyadınla evrak götürme.passoportundada yenı soyadın ve evli oldugun mutlaka yazıcak.

SEYHAN69

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Ekim 23, 2008, 02:48:36 ÖS
sen söyle yeni soyadına göre olmak zorunda.o onalrın ıhmalınden dolayı eksik çıkıyordur.yanı zamanında işlenmemiş.sen evragı istemeyınce eksik çıkıyordur.
sakın eski soyadınla evrak götürme.passoportundada yenı soyadın ve evli oldugun mutlaka yazıcak.
pardon evrağı isteyınce sen eksik çıkması ondandır.zamanında işlem yapmamışlar.yada nikahın çok yeniyse anca dır.

hunkarus

ben açık şekilde oldugu gibimi alayım bir sorun olmazmı

hunkarus

bu arada eşim alman vatandaşlığına geçmişti sanırım 2000 yılında

SEYHAN69

Alıntı yapılan: hunkarus - Ekim 23, 2008, 03:43:14 ÖS
bu arada eşim alman vatandaşlığına geçmişti sanırım 2000 yılında

zarfın içinde vermesınler yani.söyle
fotokopide istenıyor de.çünkü içinden başka evrak çıkmasın ankaraya gidince.

hunkarus

ben eşiminkini istediğimde bu kapalı değil dediler sonra şefe gittik sordu kadın aldı kağıdı yırttı bunu alma dedi dedim ya konsolosluktan isterler dedim bana istemez dediler
birde apostil yapılacakmı toplu nüfus kayıt örnekleri

SEYHAN69

hayır apostil geremiyor.
sen sadece tam tekmil vukuatlı nufus kayıt örenği alacaksın.yanı ailen kardeşlerin oldugu.evlenseler bile.nufus kayıd örenği başka bişe.yanlıs alma.aynı şeyi eşin içinde isticeksin

Tolga55

Slm Arkadaslar BIr Sorum Olcakti Eger Evraklar Tam Ise Ve Almanyaya sorguya gelirse ve Almanya Türkiyeye geri yollarsa evrakalri Kac Gün Icinde Cikar  Esimin VIzesi Yabancilar dairesinde tanidim var ilgilencem dedi14 senedir orda calisiyor bir etkisi olurmu  Eger olursa ne olur 11 ayin 29 da dügünn salonu tutum Esim yetismesi Lazim yoksa param yaniyor ( ( PIS ALMANLAR     )

ahmetpamuk2

arkadasım salon tutmakla hata yapmıssın bunların nerde ne problem cıkaracakları bellı olmuyo ornegın bana sadece esımle evraklar hakkında gorusmek ıcın 34 gun sonrasına termın verdıler artık gerısını sen dusun.ama herkeste aynı sey olacak dıye bı kaıde yok ınsAllah problem cıkmaz ama cok stress yasarsın

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: Tolga55 - Ekim 23, 2008, 04:37:31 ÖSSlm Arkadaslar BIr Sorum Olcakti Eger Evraklar Tam Ise Ve Almanyaya sorguya gelirse ve Almanya Türkiyeye geri yollarsa evrakalri Kac Gün Icinde Cikar  Esimin VIzesi Yabancilar dairesinde tanidim var ilgilencem dedi14 senedir orda calisiyor bir etkisi olurmu  Eger olursa ne olur 11 ayin 29 da dügünn salonu tutum Esim yetismesi Lazim yoksa param yaniyor ( ( PIS ALMANLAR     )
arkadasim evraklarin ordan ciktigi günden itibaren engec 10 gun icnde geliyor. cunku tanidigim cogu kisininde en gec 10 gunde geldi. benim elime ise 4 gunde ulasti. bence 29.11 e kalmaz vizen gelir :)

Tolga55

Tsk Duygu Arkadasim Eminsin Demi ertelemeyim en gec 10 gün diyorsun evrakalr almanyadan bu ayin sonunda türkiye gitcek hepinize cok tsk ederim ins hepinizin vizesi hemmen cikarr her gece dua ediyorum allha yardimciniz olsunn
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Ekim 23, 2008, 11:06:00 ÖSarkadasim evraklarin ordan ciktigi günden itibaren engec 10 gun icnde geliyor. cunku tanidigim cogu kisininde en gec 10 gunde geldi. benim elime ise 4 gunde ulasti. bence 29.11 e kalmaz vizen gelir :)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: Tolga55 - Ekim 24, 2008, 12:29:41 ÖÖTsk Duygu Arkadasim Eminsin Demi ertelemeyim en gec 10 gün diyorsun evrakalr Almanyadan bu ayin sonunda Türkiye gitcek hepinize cok tsk ederim ins hepinizin vizesi hemmen cikarr her gece dua ediyorum allha yardimciniz olsunn
arkadasim seni kesin olarakta güvendirmek istemiyorum. biz 20 arkadas olarak kursa katildik ve ayni gün girdik konsolosluga. hepimizinde evraklari almanyadan gönderdikleri andan itibaren en fazla 10 gun icerisinde geldi. ama tabi senin durumunu bilemem. belki 2. evliligindir yine tr dekilerin bi akli gelir geciktirebilirler onu bilemem. ama dedim ya benim ki 4 gunde geldi...