Hayatta Güçlü Olmanın Yolları

Başlatan dielosch, Ekim 18, 2008, 02:05:35 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3,14

--> Paylasimin icin tesekkür ederim ufaklik2. :)

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Ekim 18, 2008, 03:09:42 ÖSBunu nerde okuduysam hep böyle yazılmış, bana göre doğrusu şöyle olması gerekiyor:
Güçlü insanlar duygularını mantıklarının önüne geçirmeden hareket ederler.
Yoksa ben mi yanlış anlamışım?

--> Adminimizin gözünden hicbir sey kacmiyor. :) Burda sizin de fark ettiginiz gibi cok acik olan, ama dikkatsiz okurken anlayamadigimiz bir anlatim bozuklugu var. Mantik duygudan önce geliyor denilmek isteniliyor bu cümlede, ama anlatimi yanlis yapilmis. :)

3,14

Alıntı yapılan: yildizkaymasi - Ekim 22, 2008, 11:38:12 ÖSÖyle bir konuya dayandinizki tamamen beni cileden cikartan bir konudur.
'Ben bu olayi toplumda bir yanlis düzenleme olarak algiliyorum ve ne yazikki bu akimin icinde bizde dailiz. Ama ben inatla makami mekani ve parasi olan insanlara ayni cok fakir, senin dedigin gibi lacirert takim elbisesini hic bir zaman giymemis bir Insan gibi davranmaya calisiyorum.
Hayatta en cok kafami kurcalayanda budur. Ve simdi okuyunca yine aklima geldi ve cok kiziyorum yine.

Evet ne yazikki günümüzde olaylar öyle. Ben cok özel bir muayene hanede calisiyorum, cok zengin ve itibarli hastalar geliyor,. özel hastalar, zengin makamli, onlara duyulan ilgiyi diger "normal" hastalarda göremedigim icin cok kiziyorum ve kendim öyle davranmamaya calisiyorum. Benim tek bu kadar katkim olabilir bu "Düzene" ama herkes kendi imkanlari dogrultusunda kendi civarinda elinden geleni yapsa sanirim cok kücük bir ilerleme olur. Demesi kolay biliyorum, ama ne yazikki böyle.

Güclü olmanin sirlari evet, ama güc nedir? basari nedir-
Evet o makamlilar icin güc paradir basari zenginliktir, fakat digeri icin?
Bir ekmek parsi kazanmak coluk cocugunu doyurmak güctür, basaridir !!!! Onun icin kim güclü kim basarili o herkesin kendisinde kalmis.
Zengin kim? parasi olan mi? yüregi olan mi?
Iste bu tartisilir.

--> Sevgili yildizkaymasi,

gercekten de alti  koyu kalemle cizilmesi gereken bir konuya deginmissiniz. Sizin de bahsettiginiz gibi tek basariyi cok para sahibi olmaya bagliyoruz. Cok iyi bir ise ve statüye sahip olmak, büyük bir basaridir, ama bence buna maddi zenginligi önde tutarak degil, aksine manevi zenginlikten uzaklasmadan ulasilmasi gerekir.

Birkac cümleniz beni gercekten cok duygulandirdi, ki bunda size sonuna kadar hak veriyorum. Ve elinizden geldigince, sonucu kücük bir ilerleme olsa bile, (Eger sadece birkac kisinin cabasiyla kücücük de olsa bir katki saglanabilecekse.) buna gösterdiginiz cabaya takdir ediyorum.

Cok kisinin yapmasi gerekip de yapmadigi, yapmasini bildigi halde yoksaydigi ve bu "Düzen"de unutulup giden degerler sizi üzdügü, kizdirdigi kadar beni de üzüyor ve kizdiriyor. Bu konuda elimden geleni yapmaya calistigima inaniyorum. Keske herkesin en az sizin kadar bunda bir katkisi olsaydi. Sadece parayi, itibari önemsemeyip, manevi degerlerin yok olmasina izin veren toplumumuzun her bireyi bu sonucun cikmasindaki en büyük sebeptir.

Sizin de söylediginiz gibi parasi olan degil, yüregi olan zengindir.

Saygilar