Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhann27

insAllah peppa insAllah o günüde görürümde biletimi alirim.. sevincimi sizinle paylasicam  kader arkadaslarim.. darisi basiniza sevdiklerinize bir an önce kavusursunuz insAllah

ilhann27

Burcu yardim etmek isterdim sana ama senin durum karisik hemde bayagi karisik.. onlari arastirman lazim almanyada borcunda varmis.. borcun oldugu icin yasal islem baslatmis olabilirler hakkinda.Almanyada cevren varsa dogru bilgi edinecegi bir yer varsa gidip bilgi edinsin senin adina.

tekbir_1453

kardeşim seyhan korkuyorum çocumun dogumuna vize gelmicek boyle gıderse bana benım ıslemlerıde yavaşdan alıyolar gıbıme geldı çünku evraklarım gıtmıs ama eşimi hala çagırmadılar bıde alman vat.yıne deçaggırmadılar araştırma bahanesı cıkacak karsımıza galıba ondan dedım normalde şimdiye eşimi çagırmaları lazımdı

tekbir_1453

burcu bence senın durumunda yasal olarak bı sıkıntı cıkmaz eger oglun ordaysa evlenmedende gıdebılırsın tabı oglun senın adını tasıyorsa zıyaret ıcın turıst vızesı alabılırsın oglunun orda olması sana cok yardımcı olur ben cocumu gormek ıstıyorum dersın ve masrafları kendım karsılıcam dersın bı tur sırketı senın derdıne çagre olur burcu tamam cunku sen daha once vıze almıssın hadı kolay gelsın

SEYHAN69

Alıntı yapılan: tekbir_1453 - Kasım 11, 2008, 11:25:15 ÖSkardeşim seyhan korkuyorum çocumun dogumuna vize gelmicek boyle gıderse bana benım ıslemlerıde yavaşdan alıyolar gıbıme geldı çünku evraklarım gıtmıs ama eşimi hala çagırmadılar bıde alman vat.yıne deçaggırmadılar araştırma bahanesı cıkacak karsımıza galıba ondan dedım normalde şimdiye eşimi çagırmaları lazımdı

Eşin bence gitsin görüşsün.telefonla bilgi almasın.yada evraklarım gelmiş deyip eve posta gelmesını beklemesin.bence gitsin ilhan gibi bilgi alsın direk.söylesin de bebek bekledıgınızıı.eve posta gelmesı uzun sürer.önemli olan evrakların oraya gitmiş olması.yrn bence ilk iş eşin müsaitse vaktını ayarlayıp görüşme talep etsin.ama bizzat giderek.tlf da ertelemek kolay olur rahat konusurlar sallayabilirler...

SEYHAN69

tekbir başvurunu ne zaman yapmıştın bu arada?tarihi ,birde evrakların hangi tarıhde almanyaya ulaşmış bilgin varmı???

tekbir_1453

21 ekım ve evraklar gecenhafta bugun ordaymıs tamam az once aradım gıdıcek yarın anlattım boyle boyle oluyomus dıye oda kızdı baya

tekbir_1453

gecen seferdede gıttı bıre bır gorusmustu ama yınede salladılar seyhan

SEYHAN69

bende 21 ekimde başvurmuştum.eşim tlf açmıştı.bilgi vermişler 31 ekimde başvurusu kaydedilmiş ama hala evraklar gelmedı demişlerdi.normal yani.benımkıde 6 kasımda evraklarım gitti.gittiği gün eşimin randevusu vardı tesdüf şimdi eşinizin evrakları geldi demişler.konusmuşlar ve biz onaylıyoruz demişler.ümitsiz olma sanada bu hafta haber gelir.benle aynı gün başvuruda olan arkadaşında evrakları gtimedi.beraber başvurmuştuk onunla.Ankaradan başvurduysan sanırım Ankara da biraz yavaş.biz evrağı verdik 10 gün sonra evraklarımız kayd olduguna göre belli yani.pozitif ol.eşinde alman vatandaşıysa sorun çıkacağını sanmıyorum.

hunkarus

Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var bu soruna bugün cevap verirseniz çok sevinirim benim yıllar önce pasaportum vardı sanırsam 2001 2002 yılında tabi pasaportum kayıp bu arada bende lazım olmaz diye umursamamıştım bugün pasaport almak isteiynce bana senin pasaportun daha önceden vardı dediler ve senin yarın vatan caddesine gidip ordaki merkeze başvurmak gerekir dediler şimdi ben yarın oraya gidicem ama önce neler yapmam gerek burda tutanak filan tutulması gerekirmi şimdi giidp eli boş dönmek istemiyorum neler yapmam gerekir bir yardımcı olursanız çok sevinirim

SEYHAN69

Alıntı yapılan: torek - Kasım 12, 2008, 07:05:43 ÖSarkadaslar lütfen yardim edermissiniz?ben termin aldim ama termin alirken söylenen bilgileri kaybettim yani istenen evraklari yazdigim kagidi kaybettim.sormak icin yeni pin kodu almam gerekiyomus acaba pin almadan ayni pinle gerekli evraklari nerden ögrenebilirim bitte antworten

hayır yeni pine gerek yok.iks yi ara tekrar istenılen evrakları yenıden öğrenmek istiyorumd e verirler.hatta IKS nin internet sayfasından almanya için gerekli evraklar bölümüne girip sana daha önce bankanın vermiş oldugu pin kodunu o bölüme yazarak öğrenebilirsin.ıks senın ıcın pim koduna göre gerekli belgeler sayfası düzenliyor zaten.boş yere tekrar pin alma oara verip.gereksiz.ayrıca //www.ankara.diplo.de sayfasındanda vize  bölümünden öğrenebilirsinkolay gelsin

arkadas29

Alıntı yapılan: torek - Kasım 12, 2008, 07:14:00 ÖSarkadaslar lütfen yardim edermissiniz?ben termin aldim ama termin alirken söylenen bilgileri kaybettim yani istenen evraklari yazdigim kagidi kaybettim.sormak icin yeni pin kodu almam gerekiyomus acaba pin almadan ayni pinle gerekli evraklari nerden ögrenebilirim bitte antworten
sen durumun nasıl onu söyle yardımcı olalım hemde seyhan69 adresı vermıs orasıda olur bak bır eger bırsey cıkarmadıysan yaz

torek

ya durumum gayet acik seyhan anlamis not aldigim kagidi kaybettim yeniden pin alman gerekiyo dediler ama ben caresi var zannettim iks buldum simdi ama pin kodu istiyo pinim yanimda degil yarin bakip size dönücem ilgilendiginiz icin cok tesekkür ederim.kolay gelsin ya böyle istedigi zaman insanin sorularina cevap bulmasi ne güsel :) iyiki varsiniz iyiki internet var

arkadas29

ok senın e mail adresın olsaydı dırekt oraya yolluorlar benımkı yolladıalr cunku neyse bır sorun cıkrsa yazarsın ıyı aksamlar

peppa

arkadaslar ups kargoda sorgulama yapiyorum pasaport icin basvuru tarihim 27 ekim ve altinda bugunun tarihi yaziyor bugune kadar iste gönderilmis bi pass bulunmadigi yaziyordu simdi ise Rapor başlangıç ve bitiş tarihleri arası 15 günden fazla olamaz. Lütfen kontrol edip tekrar deneyiniz. yaziyor acaba problem nerede???

pars_007

ilhann27

peppa ilk vize basvurusunda konsoloslukda  10 yada 15 ytl para yatirdin demi ups'ye? eger öyle ise cikmaz tabiki cünkü sana verdigi kontrol numarasini sakla diyorlar vizeni bununla takip edersin diyorlar..sana verdikleri kargo po$edini vize bölümündeki bayan aliyordur.. yani ups'den bosu bosuna sorgulama yapma bi sonuc alamazsin.. sana en sonda islemlerin bittiginde vizeni yolladiklarinda..senin vize bölümündeki bayana verdigin kargo po$ediyle sana geri yolluyorlar :)