Hrant Dink

Başlatan toricelli, Ocak 23, 2007, 10:58:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

derwisch

selam,

Söyle bir yaklasim önerebilir miyim:
Hem yazyagmuru hem de Nalan W ortak bir noktada birlesebilirsiniz.

Okula yatirim yapildigi belgelerle kanitlaniyor. Bunda yazyagmuru hakli bence. Ama okulu okul yapmak icin; okul yönetiminin, ders yönetiminin, ögretmen egitiminin, okul-cevre iliskilerinin iyilestirilmesi icin, cagdas yöntemlerle kültürel zenginligimizin bir potada harmanlastirilabilmesi icin, ögrencileri okuldan sonra yasama hazirlamak icin yapilan yatirimlar yeterli midir sorulmasi gerekir. Burada yazyagmuru bence cok iyimsersiniz...

Okul icin en önemli kalite göstergesi olan ve MEB tarafindan hazirlanan ve ögretmen ile okul yönetimine dayatilan ders müfredatlari hangi ders icin yeterli bilemiyorum. Bu müfredat cogu ders icin öylesine sisirilmistir ki ögretmen bunu cogu zaman yetistiremez. Zaten icerigi sorgulanmasi gereken bir müfradatdir bu...

Belirli siyasi egilimlerin elinde oyuncak olan güdük bir müfredatlar bütününden, cogu yerde de antidemokratik olan bir okul yönetim sisteminin icinden mezun olarak cikan birey liseyi bitirmis olarak ya artik delirmis bir olusum halini almis üniversite giris sinavlarinin derdine düsüyor ya da kisa yoldan hayata atilmanin cambazliklarina yöneliyor.

Üniversiteler ise cogu yerde "yüksek orta ögretim" olmaktan öteye gidemiyor... Bazen inanin o bile olamiyor. Bazi üniversite mezunlari Galatasaray Lisesi mezunlari seviyesinde bile degil ne yazikki...

Lafi uzatmayayim. Ulusca ilkögretimden mezun olamadik dogru, ama cogu Avrupa ülkesini geride biraktik, üniversite sayimizla ve issiz üniversite mezunumuzla...

LG
derwisch

Bir alinti da ben yapayim... Ilgilenenler bu adresten tamamina bakabilirler:

https://www.atonet.org.tr/turkce/bulten/bulten.php3?sira=344

GELECEĞE SİLGİ: EĞİTİMLİ KÜSKÜNLER DOSYASI

ATO’DAN “GELECEĞE SİLGİ: EĞİTİMLİ KÜSKÜNLER DOSYASI

RAPORDAN;

HER YIL ÜNİVERSİTELERDEN 230 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİ MEZUN OLUYOR. ANCAK ÜNİVERSİTEYİ BİTİRMEK BİR İş SAHİBİ OLMAYA YETMİYOR.

BEYAZ YAKALI” İşSİZLER ORDUSUNA HER YIL ON BİNLERCE ÜNİVERSİTE MEZUNU EKLENİYOR.

AİLELER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK İÇİN HER YIL 2.9 MİLYAR DOLAR PARA DÖKÜYOR. ANCAK SINAVA GİREN HER 100 ÖĞRENCİDEN 77’Sİ ÜNİVERSİTEYE GİREMİYOR.

4 YILLIK BİR ÜNİVERSİTE MEZUNUNUN AİLESİNE MALİYETİ 28 MİLYAR LİRA… 317 BİN İşSİZİN TOPLAM MALİYETİ İSE YAKLAşIK 8 KATRİLYON 876 TRİLYON LİRA

DEVLETİN RESMİ RAKAMLARINA GÖRE HER 3 ÜNİVERSİTE MEZUNUNDAN BİRİ İşSİZ… ANCAK TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN ODTÜ BİLE “İKİ MEZUNUMUZDAN BİRİ İşSİZ” DİYOR.

TÜRKİYE’DE 10 BİN DOKTOR, 30 BİN HEMşİRE, 35 BİN ZİRAAT MÜHENDİSİ, 50 BİN MİMAR VE MÜHENDİS, 3 BİN VETERİNER İşSİZ

İşSİZ ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ÇIRAKLIK KURSLARINDAN MEDET UMUYOR. KURSLARA DEVAM EDENLERİN YÜZDE 77’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

İSTANBUL’DA SOSYETE PAZARLARINDA ÜNİVERSİTE MEZUNU ORANI YÜZDE 80.

ATO BAşKANI AYGÜN: “FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR, İşSİZ GENÇLER YETİşTİRDİK.”

HER HÜKÜMET DÖNEMİNDE TAKVİM YAPRAKLARI GİBİ DEĞİşEN SAATLİ MAARİF SİSTEMİ İFLAS ETMİşTİR.

Türkiye’deki mevcut eğitim sistemi “işsiz üniversite mezunları” üretiyor. Türkiye’de 53’ü devlet 24’ü vakıf olmak üzere 77 üniversite bulunuyor. İstihdam olanakları ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu meslekler dikkate alınmadan plansızca açılan üniversitelerden her yıl 230 bin civarında öğrenci mezun oluyor.

Devletin resmi verilerine göre üniversitelerden mezun olan her 3 kişiden 1’i işsiz… Ancak üniversitelerin verileri farklı… Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden ODTÜ bile “Her iki mezunumuzdan biri işsiz” diyor.

Ankara Ticaret Odası’nın hazırladığı “Geleceğe silgi: Eğitimli küskünler dosyası” adlı rapora göre, 2001 krizinde 1 milyondan fazla beyaz yakalı işini kaybetti. Bu sayıya her yıl onbinlerce yeni mezun üniversite eğitimli genç ekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı projeksiyona göre, 2005-2006 eğitim öğretim yılında ortaöğretimdeki öğrenci sayısı 4 milyon 194 bine ulaşacak. Buna göre, yükseköğretime giriş için başvuran aday sayısı önümüzdeki 5 yıl içinde 2 milyonu aşacak.

Nazire

Arkadaslar lütfen düsüncelerinizi inada cevirmeyin.   Konuyu iyice saptirmayin.
Sevgilerle

derwisch

Alıntı yapılan: Nazire - Ocak 30, 2007, 10:43:42 ÖS
Arkadaslar lütfen düsüncelerinizi inada cevirmeyin.   Konuyu iyice saptirmayin.
Sevgilerle
selam,

Mesajin muhatabini da bir ögrenseydik... :'(

LG
derwisch

Nazire

Düsüncelerin yavas yavas, degisdigini hissediyorum, Hrant dink den, simdi türkiyedeki Okul seviyesini herkes anlatmaya basladi.

gksltkmz

ah guzel turkiyem kurtulus savasini  unuversite mezunlarimi kazandi  yoksa  koylulermi  insan ilk once kendini egitecek sonra bilgisini gelisterecek   goruyorimki artik ilk once bilgi gelisiyor kendini gelistirmek  sonraya kaliyor   bakin avrupaya insanlar biligili ama kendinden habeleri yok   niye ozunu bilmiyorlar da ondan  lutfen ozumuzu  bilelim yada buyuklerimizden ogrenelim yada ir ornek vereyim bir agacin buyudugunu kitaptn okumakla kendin dikip buyumesini izlemek  arasindaki fark gibi   

derwisch

Alıntı yapılan: gksltkmz - Ocak 31, 2007, 03:13:21 ÖS
ah guzel turkiyem kurtulus savasini  unuversite mezunlarimi kazandi  yoksa  koylulermi  insan ilk once kendini egitecek sonra bilgisini gelisterecek   goruyorimki artik ilk once bilgi gelisiyor kendini gelistirmek  sonraya kaliyor   bakin avrupaya insanlar biligili ama kendinden habeleri yok   niye ozunu bilmiyorlar da ondan  lutfen ozumuzu  bilelim yada buyuklerimizden ogrenelim yada ir ornek vereyim bir agacin buyudugunu kitaptn okumakla kendin dikip buyumesini izlemek  arasindaki fark gibi  

selam,

Ich hab' nix verstanden, was Sie gesagt haben. Bitte versuchen Sie es nochmal... Langsam und deutlich ???

LG
derwisch

mikail

Böyle bir ayrım yapman çok hoş değil sevgili gksl..... , İstabul Üniversitesi öğrencileri topluca Çanakkalede (gönüllü gidip) şehit oldukları için mezun verememiştir. Bu vatan için köylüsünden kentlisine herkes kan ve can vermiş, alın teri dökmüştür.Bize düşen; onlara layık olmak için çok çalışmak, bu güzel yurdu muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmaktır.Çünkü Türk Milleti en iyi şeylere layıktır. Sevgi ve saygılarımla.

MuhaяяeM

Kilitlesek mi kilitlemesek mi? ??? ???

NalanW

toricelli

derwisch

Alıntı yapılan: Teethtoteeth - Şubat 01, 2007, 04:15:31 ÖÖ
Kilitlesek mi kilitlemesek mi? ??? ???

selam,

tabii ki bu sizin bileceginiz bir sey ama bu bana biraz sansür gibi geliyor. Yapmazsaniz daha iyi degil mi?

LG
derwisch

yazyagmuru001

ben derwisch katiliyorum bence bu sansur olur birakalimda bu bolumu kullanicilarimizin tartistigi guzel bir arena bolumu olsun herkez fikrini aciklasin kirici olmadan bilen anlatsin bilmeyen ogrensin !

gksltkmz

selam arkadaslar  bir sorum olacak  kurtulus savasi sirasinda kac tane universite mezunu  insan vardi  acaba bilen varmi

derwisch

selam,

Yok bilen yok. Sevgili arkadasim bu mümkün mü, rica ederim. Su anki ordumuzun yapisindan haberin olmali ki böyle aciklamalar yapabilmelisin. Askerde ben de Nurhak Daglari'nda vatan nöbetindeydim, emrimdeki asker arkadaslarimla birlikte...
Yahu ayrica ben de köylüyüm, ve ne yazik ki üniversiteli...  :)
Sehitlerimizin egitim durumlarini sormak da ne ki? Ki hic üniversiteli olmasa  bile bunun konuyla da hic ilgisi yok. Ülkemizin genel egitim sorunlari üzerine görüs bildiriliyordu. Bunun Hrant Dink cinayeti ile ilgisi olup olmadigindan bahsediliyordu ayni zamanda.
Und sonst nichts... Kommen Sie bitte zur Sache... ;)

LG
derwisch

gizem

sayfa Hrant Dink adina ama icindeki konu sapmis..bence ilk once gercek konuyu bulalim arkadaslar!!!konu Hrant Dink, sonra katili, sonra okumamislik cahillik, sonra egitimsizlik  vs.. sonra kurtulus sawasi bunlar ne alaka..gercek konuyu saptirmayin bence, cunku konu saptikca amac cirkinlesiyo we derinlesiyo kanimca :)  saygilarimla...

Nazire

Bizim de demek istedigimiz buydu zaten Gizem :)

gksltkmz

kimsenin  bir sey cirkinlestirdigi yok ve ayrica birseyin cirkin olmasi icin guzel olmasi lazim ve oratada  guzel bir sey yok bence ya sizce ve ayrica kimse tarihini okumadan konusmasin tarihi olmayan milletler yenilmeye hep mahkumdur evet konumuz  taaaaaaaaaaaa   kurtulus  savasina  kadar  gidiyor  aslinda  ama  bilene benim anlatmak isredigim turkiye cumhuriyetini biz kurduk biz yasatacagiz   baskalari degil   bunu  nutukta  yazilidigi gibi  ustun medeniyetler  seviyesine  cikarak yapmamaiz lazim boyle basit oyunlara gelmememiz lazim ama ne yazikki geliyoruz