Vize red geldi:(

Başlatan Esimehasret, Kasım 30, 2008, 12:04:36 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Esimehasret

simdi beni hic cagirmadilar bir mektup bana geldi su su evraklari posta ile yollayin diye ve mektubun en altinda telefon ile yada mektup ile soru sormayin bekleyin diye bir yazi vardi,
isanbuldan esim randevuya gitti kagitlari teslim ettikden sonra bu mektup geldi bana

peppa

size bir durumu paylasmak istiyorum yine maas yüzünden red alan bir hanimefendi ile karsilastim konsoloslukta benden önceki numara onundu.. fakat o görüsmeye gelmemisti pasaportuyla vizesini almaya cagirmislar (ankara konsoloslugu) normalde ankara vize icin cagirmiyor ups ile yolluyor sasirdim sordum hanimefendiye durumu..

ilk basvurusunda belirttigim gibi red almis maas yüzünden esinin babasi kefil olmus biliyorsunuz böylede olabiliyor geliri yeterliyse aile ben bakacagim kagidi imzalayabiliyor.. ve avukata vermisler.. avukat polislikle irtibada gecmis ve vizesi icin onay yollanmis burada tutulan avukatin bu konuda gercekten bilgi sahibi olmasi gerekiyor her avukat aile birlesimi ile ilgi ve alakali degildir..

sizede kücük bir ihtimalde olsa olumsuz sonuc gelirse belki avukata danisabilirsiniz..

yinede icinizin rahat olmasi acisindan

0900 155 155 0

arayabilirsiniz türkce konusan bir avukat telefonla durum danisabiliyorsunuz sizi sadece yönlendiriyor herhangi bir ücret yok telefon faturasina yansiyan ücret disinda.. belki iciniz rahatlar görüsürseniz..

ATAAN

İşlemleriniz Normal Olarak Yapılmış, Olağanüstü Bir Durum Yok,
Eşinizin Başvuru Evrakları Sizin Yabancılar şubenize Gelmiş, Onlarda Başvuruyu İnceledikten Sonra, Sizin Eşinizi Getirebilmeniz İçin Gerekli Evrakları Kendilerine Göndermenizi İstemişler ve Sizde Göndermişsiniz,
Yabancılar şubeniz Eşinizin Evraklarını, ;İstanbul Konsolosluğa Yolladıktan 2-3 Hafta İçinde Eşiniz Vizesini Alabilir.
İşlemlerinizde Herhangi Bir Aksilik Yok ki, Boşuna Stres Yapıyorsunuz. Eşinize Söyleyin Valizler Hazır Beklesin
:)

peppa

daha halay cekecegiz cok oldu cekmedik tolga arkadasimizdan sonra özledik özledik  :)

ATAAN

Sık Sık Konsolosluğun Web Sitesinden Kendisine Verilen Barkod Numarasını Kontrol Etsin, Çünkü Vize Sonuçları Orda Yayınlanıyor

Esimehasret

tesekkür edetrim icime su serptiniz ama istanbulk konsoloslugun sitesinde takip etmek icin ben bir sayfa göremedim acaba siz biliyorsaniz bana liki verirmisiniz cok tesekkür ederim biligleriniz icin
insAllah dediginiz gibi cabuk gecer cünkü ilkinde hmene hemen 4 ay bekledik ve sonunda red gelmisdi

ATAAN

https://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/Kontakt,verteilerId=434084
Vizenin Sonucu İçin İstanbul Konsolosluğu Bu Formu Kendilerine Göndermenizi Söylüyor Web Sitesinde

Esimehasret

tesekkür ederim bu sayfayi bende bakdim yazdikda ama cevap gelmedi ben esime diyeyimde yarina bir telefon acsin bakalim ne diyecekler
sizede cok cok tesekkür ederim kan agliyan yarama merhem oldunuz

peppa

size tavsiyem yabanci polislige sürekli gidip takipte olun siz onlari rahatsiz ettikce onlar evraklarla ugrasiyor yoksa actiklari dosyada bir müddet bekliyor

peppa

önemli olan ve sizin su an icinde bulundugunuz asama yabanci polislikten türkiye alman konsolosluguna onayin gönderilmesi sonrasi pasaportun esinize 2 haftada ulasmasindan baska birsey degil yani esinizle bilet bakma asamasi kaliyor ;) o yüzden orada polislikteki gidisatin takipcisi olunuz ve onayin türkiyeye gönderilmesinden sonra konsolosluga sorucak pek birsey kalmiyor

Esimehasret

bir kere gittim iceriye polis almadi beni sordu niye geldin anlattim durumu bana dediki
sen mektupda yazan yaziyi okumadinmi gelmeyin sormayin bekleyin dedi iceriye almadi
gururum kirildi ama zitlarina da gitmek istemedim ve evime gittim evde bir güzel göz yasi dökdüm ama baskada elimden bir sey gelmiyor
Allah hepimizi görüyor insAllah bu vize cabuk cikar
simdi yakinda tatillerde basliyor tatilden önce ciksa dünyalar benim olurdu

peppa

böyle davranmaya haklari yok benim esim hergün gidiyor biraz ters davrandilar esimde tersledi sonrasinda hep iceri aldilar onlarin söylediklerine aldirmayin

ATAAN

Eşinizin Vizesi Belkide Geldi,
İçinizi Rahat Tutun, İşlemlerinizde Herhangi Bir Terslik Görünmüyor

Esimehasret

ilkinde gittim yildirdilar beni zaten kapida polis duruyordu o benimle bir ters konusdu hani okuma yazmaniz yokmu gibisinden:(
bu haftada ses seda yoksa bir daha ki hafta gidecegim cünkü o zaman bir ay olacak kagitlari vereli

peppa

ATAAN bey hakli cünkü cikan herhangi bir terslikte durum cabuk belli oluyor su an hersey olumlu yönde ilerledigi icin size herhangi bir konuda termin verilmiyor birsey söylenmiyor.. ee siz daha hazirlik yapmaya baslamadinizmi sacinizi boyatin kestirin bayaniz biz dimi ama etkilemek lazim imaj degistirmek lazim esiniz gelicek yakinda az kaldi  :laugh:

Esimehasret

ah keske gelmis olsa ama nerdeeee
nerde bende o sans inanin hayatta hic sansim olmadi bu seferdede olmayack diye gece uykularim kaciyor uyku uyuyamaz oldum
Allah sizden razi olsun icimi rahatlatiyorsunuz

peppa

zaten 1 ay cok normal bir süre hatta inanin 4 5 6 ay bekleyen ve vizesini alan arkadaslarimiz var 1 ayda cikmasina ne mutlu kisa bir süre  ;)