Almanca Kendini Tanıtmak

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 26, 2008, 08:41:42 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

Ich heiße Gizem
Ich wohne in İstanbul
Ich bin vierzehn Jahre alt.
Ich bin ledig.
Ich bin Studentin

daha yeni yeni başladım cümle kurmaya çalışmaya baka baka yazdım ama zamanla inşAllah utanan:)

ama ben bişey sormak istiyorum student "üniversitede okuyan öğrenci" , schüler'da üniversitede okumayan işte lise falan orda okuyan öğrenci olmuyormuydu ben üniversitede okumuyorum ama en başta öyle yazdığı için öyle yazdım.. ;D böyle olması gerekmezmi?? :)

----------> ich bin Schülerin :)

Sonsuzluk Yolcusu

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 30, 2008, 03:12:43 ÖS
Ich heiße Gizem
Ich wohne in İstanbul
Ich bin vierzehn Jahre alt.
Ich bin ledig.
Ich bin Studentin

daha yeni yeni başladım cümle kurmaya çalışmaya baka baka yazdım ama zamanla inşAllah utanan:)

ama ben bişey sormak istiyorum student "üniversitede okuyan öğrenci" , schüler'da üniversitede okumayan işte lise falan orda okuyan öğrenci olmuyormuydu ben üniversitede okumuyorum ama en başta öyle yazdığı için öyle yazdım.. ;D böyle olması gerekmezmi?? :)

----------> ich bin Schülerin :)

...mystery, senin düsündügün dogru. Student= üni. ögrencisi, yüksek ögrenim görenler.  Schuler/in= Ilk ögretim görenler icin kullaniliyor.

Du bist ein/e Schüler/in.

...mystery...

Alıntı yapılan: Sonsuzluk Yolcusu - Kasım 30, 2008, 06:56:57 ÖS
...mystery, senin düsündügün dogru. Student= üni. ögrencisi, yüksek ögrenim görenler.  Schuler/in= Ilk ögretim görenler icin kullaniliyor.

Du bist ein/e Schüler/in.
sağol sonsuzluk yolcusu... :)

nilgünbulutc

Hallo!
Ich heiße Nilgün
Ich bin veirzwanzig Jahre alt
Ich komme aus der Türkei Und Ich wohne in İstanbul.

çok basit oldu sanırım ama daha hiç bişi bilmiyorum sadece siteden öğrendiğim kadarıyla. yalışım varmı acaba. herkese başarılar

nilgünbulutc

Alıntı yapılan: nilgünbulutc - Aralık 03, 2008, 02:53:36 ÖS
Hallo!    /   hallo
Ich heiße Nilgün  /  ih hayse Nilgün
Ich bin veirzwanzig Jahre alt  /  ih bin fiirsvansig yağre alt
Ich komme aus der Türkei Und Ich wohne in İstanbul.  /   ih komme aus der türkay und ih voğne in istanbul

çok basit oldu sanırım ama daha hiç bişi bilmiyorum sadece siteden öğrendiğim kadarıyla. yalışım varmı acaba. herkese başarılar
yanındakilerde okunuşları doğrumudur sizce

...mystery...

Hallo!    /   hallo
Ich heiße Nilgün  /  ih hayse Nilgün
Ich bin veirzwanzig Jahre alt  /  ih bin fiirsvansig yağre alt
Ich komme aus der Türkei Und Ich wohne in İstanbul.  /   ih komme aus der türkay und ih voğne in istanbul

hayse değilde sondaki "e" birazcık "ı" gibi okunacak (haysı olarak)

veirzwanzig de sanırım bi klavye hatası var vierzwanzig olacaktı galiba utanan:) ama arada birde "und" olması gerekiyor sanırım yani " vier und zwanzig" :) okunuşuda fiir değilde f rsvansig olucak :)

Jahre'dede okurken yine sondaki "e" hafif "ı" gibi okunacak (yağrı)

wohne dede sondaki "e" aynı durumda hafif "ı" gibi... utanan:) (voğnı )

bende tam olarak bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla bu kelimeler böyle okunuyor eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana! utanan:)

Sonsuzluk Yolcusu

Alıntı yapılan: nilgünbulutc - Aralık 03, 2008, 02:53:36 ÖS
Hallo!
Ich heiße Nilgün
Ich bin veirzwanzig vierundzwanzig Jahre alt
Ich komme aus der Türkei Und Ich wohne in İstanbul.

Sayilarda 20 den yukari olanlarda sayilarin arasina und geliyor. Örenek:  zwanzig (20), einundzwanzig (21)....vierundzwanzig(24)  gibi.. 

Ayrica, okunuslar yörelere göre degismektedir.

...mystery...

veirzwanzig de sanırım bi klavye hatası var vierzwanzig olacaktı galiba  ama arada birde "und" olması gerekiyor sanırım yani " vier und zwanzig"  okunuşuda fiir değilde f rsvansig olucak

fiırsvansig yazmışım önünede "und" gelicek demişim okunuşunda "und"u yazmayı unutmuşum... utanan:)

baturay_

meine name ist baturay
ich komme aus der türkei
ich bin in konya geboren
aber ich lebe schon seit 8 jahren in deutschland.
ich spreche türkisch und deutsch
von beruf bin ich lkw fahrer
ich habe in verschiedenen firmen gearbeitet
im moment arbeite ich nicht mein hobby internet surfen

SchwaRz.eLfe*

Danke schön..  ;)

~

haLLo
ich heiße iPek,
Ich komme aus BaLıkesir
Jetzt Lebe ich in İzmir.
Ich wohne in Karşıyaka.
ich bin vierzehn Jahre aLt.
Ich bin schüLerin.

nilgünbulutc

evet dikkatimden kaçmış çok teşekkürler düzelttiğiniz için bu kendini tanıtma sözlü sınavda almış puan üzerinden 3 puanmış çok dikkat etmek lazım. ben geotheye gidiyorum ist. bize her perşembe bu sözlü sınavı yaptırıyor.

nilgünbulutc

yahu türkçe cümle kurmayı unuttum ya ne illet bişeymiş bu almanca konuşurken kekeliyorum çokmu fazla takıyorum acep altmış puan uzerinden 3 puan veriyorlarmış bu kendini tanıtma bölümüne.

...mystery...

biraz az puanlı ama sonuçta 3 puan 3 puandır bu kadar basit bişeyden puan kaybetmek ve diğerlerindende düşerse çok üzer insanı nasıl o kadar basit bişeyi yapamadım diye... ;) o yüzden sizin psikolojinizi bozacak derecede değilde önem vermelisiniz bence aşırı olmamak şartıyla tabii... ;)

nilgünbulutc

evet azımsadığımdan değilim 3 puan çok önemli bir çok arkadaşımız 57 puanla kaybediyor 3 puanın önemi burda ortaya çıkıyor zaten. Ben geothenin kursuna gidiyorum öğretmenimiz bize sözlü yapıyor her hafta kendimizi tanıtıyoruz.