Almanca da sorun yasayan arkadaslar tüm problemlerinizi burda paylasin>>>>

Başlatan gece, Kasım 06, 2008, 11:22:02 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Arkadaslar Almanca sorunlarimizi dil ögrenme konusundaki dertlerimizi burda paylasabiliriz .

Hem dertlesir hamde bilgi alisverisinde bulunuruz Hepimize kolaygelsin ...

Hasan42

Ellerine saglik gece.Böyle bir baslik altinta Almanca dil ögrenme konusundaki sorunlarimizi paylasmak hepimize yararli olacagi düsüncesindeyim.Tsk.ler... okey:)

gece

Sürekli konu acilmasindansa belki böyle faydali olur diye düsündüm Hasan kendimden biliyorum Almancada sorunum bitmedi bitmezde  :-\ ...

Hasan42

Dogru haklisin... okey:)
Hepimiz zaman zaman yasiyoruz yabanci dil ögrenmenin zorluklarini...

f_tuba26

slmlar bilmiyorum arkadaslar sizinde benim gibi bi sorunuz varmi turkiyede gittigim almanca kurslari ve konustugum daha dogrusu ögrenmeye calistigim almanca hepimizde biliyoruz(HOCH DEUTSCH)denilen modern almanca..ve burda her bölgenin kendine özgü bir konusma sivesi var ve ben bu konusmayi anlamakta zorluk cekiyorum.stuttgard almancasi denilen schwebisch konusuluyo ve evde nede olsa alman kanallarini anliyorum ama disarda ufak bi basit söylenen cümleyi anlayamiyorum esimde cok güzel schwebich konusuyo ve bazen izah ediyo bu yöresek konusmalari nasil cözecegiz yani ben 2 lafi uzun uzadiya anlatmaya calisirken bu pratik ve kisa yöresel siveyi anlamak ikansiz gibi bisey ???sizcede öle degilmi?

Sonsuzluk Yolcusu

Alıntı yapılan: f_tuba26 - Aralık 05, 2008, 03:09:21 ÖS
slmlar bilmiyorum arkadaslar sizinde benim gibi bi sorunuz varmi turkiyede gittigim almanca kurslari ve konustugum daha dogrusu ögrenmeye calistigim almanca hepimizde biliyoruz(HOCH DEUTSCH)denilen modern almanca..ve burda her bölgenin kendine özgü bir konusma sivesi var ve ben bu konusmayi anlamakta zorluk cekiyorum.stuttgard almancasi denilen schwebisch konusuluyo ve evde nede olsa alman kanallarini anliyorum ama disarda ufak bi basit söylenen cümleyi anlayamiyorum esimde cok güzel schwebich konusuyo ve bazen izah ediyo bu yöresek konusmalari nasil cözecegiz yani ben 2 lafi uzun uzadiya anlatmaya calisirken bu pratik ve kisa yöresel siveyi anlamak ikansiz gibi bisey ???sizcede öle degilmi?

f_tuba26 , eger Hochdeutsch u iyi biliyorsan yöresel konusmalari cok kisa amanda halledersin. Önemli olan Hochdeutsch.

terrcu

merhaba arkadaşlar. Ben yeniyim. aranıza beni de katın  clap:)

Hafta sonları Almanca kursuna gidiyorum. Bu siteden bol bol yararlanıcaz inş..  dance:)

siteyi açanlara teşekkürler....  halayy:)

NİLSENAM

slm.bencede çok güzel bir site olmuş.çoğumuzun faydalanacağına inanıyorum.ellerine sağlık.

rabbani

Arkadaşlar bana acilen alamncada çok kullanılan 200 sözcük artikelleriyle hemen ezberlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim

esma 41

Alıntı yapılan: rabbani - Aralık 10, 2008, 01:28:04 ÖÖ
Arkadaşlar bana acilen alamncada çok kullanılan 200 sözcük artikelleriyle hemen ezberlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim

Selam rabbani ,

bu 200 sözcükleri sözlükten Artikelleriyle birlikte kendinizde bulabilirsiniz.
Lütfen beni yanlis anlamayin ama bir isi kendimiz arastirip yaparsak
ögrenmek ,ezberlemek acisindan
kendimiz icin daha faydali olacagini düsünüyorum.

Forumda bulunan sözlügü kullanabilirsiniz mesela .

https://www.mydictionary.de/index_tr

bu sayfayada göz atin isterseniz .
Belki isinize yarayabilir.

https://almancax.com/forum/index.php?topic=3584.0

Size basarilar dilerim.

Yinede zorlandiginiz baska bir Konu olursa , lütfen cekinmeden yaziniz.

Saygilar ...  :)

gece

Alıntı yapılan: terrcu - Aralık 07, 2008, 05:54:09 ÖS
merhaba arkadaşlar. Ben yeniyim. aranıza beni de katın  clap:)

Hafta sonları Almanca kursuna gidiyorum. Bu siteden bol bol yararlanıcaz inş..  dance:)

siteyi açanlara teşekkürler....  halayy:)

Hosgeldiniz o zaman  :)

biskremebruli

arkadaşlar hepinize merhaba siteye yeni üye oldum umarım faydalı olacaktır :) arkadaşlar ben ing öğrt okumaktayım ve ödevim için basıt yapıdakı turkce cumlelerın almanca cevrılmesı gerekmektedır ve cuma günü son :( yardımcı olabılırsenız cok sevınırım :(