Almanca A1 Aile Birleşimi Sınavına Girenlerin Tecrübeleri

Başlatan mavigece, Kasım 07, 2007, 06:48:03 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rose_iz

ali arkadaşım bişi sorcam gerçekten hören kısmında son duyduğumuzun doğru olduğuna dair nasıl bi doğruluk payı verdiniz??? bende hörenda sende öylemi yapmalıyım benim kulağım pek ii değil:s

tuu_ba

ya o anda almancası aklımıza gelmezse hocalara was ıst das dıyebılırmıyız:)? wıevıel das geld verdınst du? desek olurmu mesela???

karakartalali

Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 15, 2008, 02:00:34 ÖS
ali arkadaşım bişi sorcam gerçekten hören kısmında son duyduğumuzun doğru olduğuna dair nasıl bi doğruluk payı verdiniz??? bende hörenda sende öylemi yapmalıyım benim kulağım pek ii değil:s
bana genelde öyle dediler, şimdi sizi yanıltmış olmayayım.ama son duyduklarımız yani konuşma içerisinde en son söylenenler genelde konunun ana düşüncesidir.dinlerseniz anlarsınız

tuu_ba

karakartalali

Alıntı yapılan: tuu_ba - Mayıs 15, 2008, 02:01:57 ÖS
ya o anda almancası aklımıza gelmezse hocalara was ıst das dıyebılırmıyız:)? wıevıel das geld verdınst du? desek olurmu mesela???
evt hocalar'a was ist das? dediğin zaman söylerler, ama içeirde türkçe konuşmuyorlar ona göre.

tuu_ba

kurdugum soru cumlesı dogrumu arkadaslar

karakartalali

kurduğunuz cümle bitte cümlesi olduğu için kesinlikle içerisinde bitte geçmeli  diye düşünüyorum, können, geben v.b.

tuu_ba

adnan karanfıllı mesajımı okudunmu:)

rose_iz

yaa ben nasıl ders çalışcamı bile bilemiyorum nasıl okul okuyup bitirmişiz:D yani düzen kuramıyorum nereyi neyi çalışiim sizce kitap konularını mı tekrar edeyim yoksa mektuba ve konuşmalaramı ağırlık vereyim:s

rose_iz

tuba arkadaşım sen hangi kursa gidiyorsun senin sınavın yarın dimi??

rose_iz

tubacım sen neye ve nerelere ağırlıklı çalışıyorsun???

karakartalali

Alıntı yapılan: karakartalali - Mayıs 15, 2008, 02:04:25 ÖS
bitteli soru sormada 'bitte'nin cümle içerisinde geçmesi gerek,sizin sorduğunuz soruda bitte yok. können geben könnten v.b.

rose_iz

wıevıel das geld verdınst du?  bu cümlenin anlamı ne????

rose_iz

ali sen nerde ve hangi kursa gidiyordun???

jentzsch

Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 15, 2008, 02:15:01 ÖS
Kac para kazaniyorsun? ama cumle yanlis yazilmis.  Wie viel Geld verdienst du?   olacak sanirim..

karakartalali

Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 15, 2008, 02:16:13 ÖS
ali sen nerde ve hangi kursa gidiyordun???
ben mersinde gidiyordum kursa 4 ay önce isim versem doğru olur mu acaba?

rose_iz

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 15, 2008, 02:18:20 ÖS
Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 15, 2008, 02:15:01 ÖS
Kac para kazaniyorsun? ama cumle yanlis yazilmis.  Wie viel Geld verdienst du?   olacak sanirim..
teşekkürler