Kelime haznemiz icin yeni bir aktivite...

Başlatan gütig, Ocak 05, 2008, 09:07:34 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ünlüfrau

kennenlernen:tanısmak

ich habe mich vorgestell.jetzt möchte ich sie kenenlernen (kendimi tanıttım.şimdi sizinle tanişmak istıyorum
kann ich dich kennenlernen ?(tanisabılırmıyız)

ünlüfrau

behaupten:iddia etmek ileri sürmek

sie behaupten,dass ihr auto gestohlen  wurde.(arabasının calındıgını idda etti)

yakup namal

Ich bin Yakup von Antalya.Icc studiere hier an der Akdeniz Üniversit@t.Ich studiere Reisebüro und dann ich werde diese Summer nach Deutschland fahren.Ich möchte dich kennenlernen.

jentzsch

sich anstrengen:cabalamak

Wenn ich mich viel an strenge,kann ich bestehen..(Eger cok cabalarsam,basarabilirim)

wersader

fahrst du deutschland ?
ıch glaube du musst fliegen :) das is besser..

wersader

abholen
İch kann dich niht vom bahnof abholen :)
sanırım bu cümleyi zaten herkez ezbere biliyordur..
mektuplarda en çok kullanılan cümleler anladığım kadarıyla

khoLpa$aLı

gütig

das Bockshorn (sich nicht ins Bockshorn jagen lassen) =  Korkuya / Telasa kapilmamak

Wir sollen uns beim Deutschlernen nicht ins Bockshorn jagen lassen.
Almanca ögrenirken telasa kapilmamaliyiz.

gütig

anzünden (Kerze) = yakmak

Beim Stromausfall zünde ich die Kerzen an.
Elektrikler kesildiginde mumlari yakiyorum.

Yaa arkadaslar, aslinda bu aktivite Almanca ögrenmemiz icin bize faydali olabilir. Niye katilmiyorsunuz ki ??? Sanirim cümle kurmaya, kelime arastirmaya hep birlikte üseniyoruz...Böyle tembel davranirsak Almancay`i nasil ögrenecegiz ??? Almanca ögrenmek isteyen herkesi bu tür aktivitelere davet ediyorum... Hadi üsenmeyin, birer cümle de siz yazin...

nachtigall

Alıntı yapılan: gütig - Ocak 14, 2008, 12:43:50 ÖÖ
anzünden (Kerze) = yakmak

Beim Stromausfall zünde ich die Kerzen an.
Elektrikler kesildiginde mumlari yakiyorum.

Yaa arkadaslar, aslinda bu aktivite Almanca ögrenmemiz icin bize faydali olabilir. Niye katilmiyorsunuz ki ??? Sanirim cümle kurmaya, kelime arastirmaya hep birlikte üseniyoruz...Böyle tembel davranirsak Almancay`i nasil ögrenecegiz ??? Almanca ögrenmek isteyen herkesi bu tür aktivitelere davet ediyorum... Hadi üsenmeyin, birer cümle de siz yazin...

aynen katiliom
ben de bu yüzden kisa oyunlar buluyirum ve de katilim oluyor

vsslm

gütig

Kisa oyunlar benim de aklima geliyor, ama sadece kelime ezberlemekle is bitmiyor ki... Cümle icinde kullanmamizi gelistirebilecek aktiviteler de gerekli bence...Bu yüzden böyle bir oyun hazirlamistim...

gütig

Ne demisler; "emeksiz yemek olmaz." Cümle kurup, yazmaya üsenirsek nasil ilerletecegiz Almanca`mizi ?? Sadece kelime ögrenmeye yogunlasmak, nereye kadar faydali olabilirki ??...Herkesin kendine göre yöntemleri vardir, ögrenmek icin...Ben de kendi kendine ögrenen biri olarak, kelimeleri cümle icinde yazarak ögrenmenin cok faydalarini gördüm...Arkadaslara da böyle bir aktivite hazirlayarak, onlara Almanca`larini gelistirmede bir alternatif sagladim...Bu oyun arkadaslara zor gelmis olabilir, ama amacimiz basariya ulasmaksa, zorluklari da göze alacagiz.

nachtigall

okey ich mache weier
um sich bemühen : gayret etmek didinmek.

ich bemühe mich um Deustch zu lernen

gütig

Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 14, 2008, 04:21:26 ÖS
okey ich mache weier
um sich bemühen : gayret etmek didinmek.

ich bemühe mich um Deustch zu lernen

;D ;D

nachtigall

GRINSEN : SIRITMAK

gütig bruder, warum  grinst du mir ?

gütig

;D Haklisin nachtigall kardes ya, icimden geleni hemen disa vuran biriyimdir. Tutamadim kendimi kusura bakma...

Ya yazdiklarimdan sonra sanki seni zorlamisim da oyuna öyle devam etmissin gibi oldu. Ona güldüm. Kizma sakin...

gütig

Seni kizdirmak, ya da kirmak istemedim gercekten... Kusura bakma