...insaaf ya ... bu kadar eziyet yeter...

Başlatan esma 41, Ocak 28, 2008, 10:18:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pure_shore

esma 41,
düşüncelerime katıldığını belirtmişsin ama

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 31, 2008, 10:39:38 ÖSNe yazikki pure shore demiski...

demişsin. Sanırım "ne yazıkki" yi yanlış yerde kullanmışsın
Eğer yanlıyorsam düzeltiver. Çünkü şu durumda farklı anlama (bana katılmadığın anlamına) geliyor.
Saygılar ;)

esma 41

Alıntı yapılan: pure_shore - Şubat 02, 2008, 02:38:26 ÖS
esma 41,
düşüncelerime katıldığını belirtmişsin ama

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 31, 2008, 10:39:38 ÖSNe yazikki pure shore demiski...

demişsin. Sanırım "ne yazıkki" yi yanlış yerde kullanmışsın
Eğer yanlıyorsam düzeltiver. Çünkü şu durumda farklı anlama (bana katılmadığın anlamına) geliyor.
Saygılar ;)

Sevgili pure shore yazdiklarin maalesef dogru yazdim .
Yazdilklarina katiliyorum cünkü gercekler ama maalesef aci gercekler.
O anlamda yazmisdim.Umarim aciklik getirmisimdir.
Aci gercekler sunlar mesela :Kocası da kendisine mecbur olduğunu düşünerek karısını hor görür. "bunlar hayalimin ürünleri değil tv lerden gazetelerden çevremizden gördüklerimiz"
Kocası kötü davransa el mahkum bırakıp gidemez.

Saygilar..

pure_shore

Sparta

Günümüzde bir çift sevgili yada arkadaş evlenmek istediği zaman yapılan şey her zaman kızı veya kız tarafını ikna etmek oluyor.. Zaten evliliğe bayanlar karar veriyor... Erkek ise hep evlenmek isteyen taraf oluyor. Bayanlar için hava hoş. Çünkü erkek sayısı daha fazla olduğu için fazla bir değeri yok... giderse yenisini zaten bulurum diye düşünülüyor. Zaten bulması için çaba sarfetmesine gerek yok. Erkek ise bir bayan bulup onu sevip evliliğe ikna edene kadar yapmadıgı çaba kalmıyor.
   Kız ikna olsa bile. Ailesine geliyor.. Yok 100 adet altın takacaksın yok, işte araban evin olacak gibi şeyler.. İyi kalpli , dürüstçe az ama helal kazanan bir kişi bir bayanla evlenmek istediği zaman Rakipleri olan zengin Ve yakışıklı kişileri geçmesi zor.. Zaten Kız aşık olsa bile ,aşk geçici oldugundan fakir ve gururlu genç bir kenara atılmış olarak buluyor kendini kısa sürede... Kız ise mal ve diğer çekici şeyler sayesinde kararını güçlü olandan yana kullanıyor...
   Zaten bir mahallede yada bir toplumda en güzel kızlar genellikle ya serseri takılan ama çok yakışıklı olan kişilere yada varlıklı kişilerle evleniyorlar. Ben bunun tersini çevremde görmedim. Vardır belki tersi.

Asıl sorun evlendikten sonra oluyor... birkaç ay/yıl sonra kocam bana değer vermiyor sızlanmaları başlıyor.ZAten görünen köy klavuz istemez. Zaten büyk olasılıkla eş zengin ise bayanlar ilgisizlikten yakışıklı ise gerçek yada kuruntulu kıskançlıklar yüzünden acı çekmeye başlıyorlar...
   Madem seçim siz bayanların elinde, evlenmeden önce iyice  tanıyın öyle evlenin... Meşhur bir laf vardır bayanlar arasında yaygındır." Eşim evlendikten sonra çok değişti".... Hayır erkek hep  aynıydı.. Değişen sadece bayanların gerçekleri ve doğruyu yıllar sonra herşeylerini kaybettikten sonra anlamış olmasıdır....

sinemm

sevgili sparta kardesim...sen esma 41 in yazdigi yaziyi okudunmu?
güzel kardesim burda yaptigin radikallik ayaklari fazla sürmeyecek haberin olsun...
saygilar...

khoLpa$aLı

sparta gayet güzel yazmış.
gerçekler acıdır(esmadan alıntı)

gütig

Alıntı yapılan: Sparta - Şubat 09, 2008, 02:27:16 ÖS
Günümüzde bir çift sevgili yada arkadaş evlenmek istediği zaman yapılan şey her zaman kızı veya kız tarafını ikna etmek oluyor.. Zaten evliliğe bayanlar karar veriyor... Erkek ise hep evlenmek isteyen taraf oluyor. Bayanlar için hava hoş. Çünkü erkek sayısı daha fazla olduğu için fazla bir değeri yok... giderse yenisini zaten bulurum diye düşünülüyor. Zaten bulması için çaba sarfetmesine gerek yok. Erkek ise bir bayan bulup onu sevip evliliğe ikna edene kadar yapmadıgı çaba kalmıyor.
   Kız ikna olsa bile. Ailesine geliyor.. Yok 100 adet altın takacaksın yok, işte araban evin olacak gibi şeyler.. İyi kalpli , dürüstçe az ama helal kazanan bir kişi bir bayanla evlenmek istediği zaman Rakipleri olan zengin Ve yakışıklı kişileri geçmesi zor.. Zaten Kız aşık olsa bile ,aşk geçici oldugundan fakir ve gururlu genç bir kenara atılmış olarak buluyor kendini kısa sürede... Kız ise mal ve diğer çekici şeyler sayesinde kararını güçlü olandan yana kullanıyor...
   Zaten bir mahallede yada bir toplumda en güzel kızlar genellikle ya serseri takılan ama çok yakışıklı olan kişilere yada varlıklı kişilerle evleniyorlar. Ben bunun tersini çevremde görmedim. Vardır belki tersi.

Asıl sorun evlendikten sonra oluyor... birkaç ay/yıl sonra kocam bana değer vermiyor sızlanmaları başlıyor.ZAten görünen köy klavuz istemez. Zaten büyk olasılıkla eş zengin ise bayanlar ilgisizlikten yakışıklı ise gerçek yada kuruntulu kıskançlıklar yüzünden acı çekmeye başlıyorlar...
   Madem seçim siz bayanların elinde, evlenmeden önce iyice  tanıyın öyle evlenin... Meşhur bir laf vardır bayanlar arasında yaygındır." Eşim evlendikten sonra çok değişti".... Hayır erkek hep  aynıydı.. Değişen sadece bayanların gerçekleri ve doğruyu yıllar sonra herşeylerini kaybettikten sonra anlamış olmasıdır....

Sparta arkadas, bence sen günümüzde halen zorla evlendirilen kizlarin varligini gözardi ediyorsun. Bu durumda olan kizlarin ne kadar caresiz olduklarinin sanirim farkinda degilsin...Esma ablanin bahsettigi su simarik cocuklarla istemeden evlenen genc kizlar...Bahsedilen konuda aslinda bu durumu da vurgulamak lazim...

Bana göre yazdigin cümlelerin bir kisminda gerceklik payi da var. Ama bence bunlar az sayida Türk ailelerinin benimsedigi ve uyguladigi bir davranis tarzi. Bu nedenle istisnalar kaideyi bozmaz sözünün senin bu yorumun icin gecerli olabilecegini düsünüyorum.

Özgürlügü ve secme sansi olmayan kizlarin sayisi,  özgürlügü elinde olan kizlara göre daha fazla oldugu görülen bir gercek Türkiye`de...

Sparta

Sayın gütig hanım;

Yazdığım yazıda zorla evlendirilen kızlarımızdan zaten bahsetmiyorum. Ayrıca bütün bayanlar böyle davranıyor diyede yazmadım. Çevremde görmediğimi söyledim. Tabiki zorla evlendirilen kızlarımızın durumuna bende bende acıyorum . Sadece genelden bahsediyorum.

Almanyada yaşayanlar için bu yazdıklarım farklı olabilir ama Türkiye"de  (genelde) yazdıklarım geçerli.

Ve sayın sinemm hanım sizin yazdığınız yazıları mesajınızdan sonra okudum. Çok zorluklar çekmişsiniz.Allah yardımcınız olsun. Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra yazdığıma pişman oldum.Başka bir bölüme yazmam daha doğru olurdu sanırım.Ve yazdıklarımda size karşı yazılan hiçbir şey yoktu.Yazdıgınız mesaj beni açıkça çok üzdü.

Ben forumdaki herkese Bey veya hanım diye hitap ediyorum..İnsanları aşağılar gibi hitaplarda bulunmuyorum.HErkesin yazdıgına saygım var.. Hatalı oldugum konularda özür dilemesini biliyorum...Bende çok kırıldıgım zamanlar oldu.Fakat kimse gelip özür dilemedi.

Herkese iyi muhabbetler diliyorum. Birbirimizi kırmadan almancaxtaki üyeliğimizin kalıcı olması umuduyla...

PELSIN

Sevgili Esma 41, bizler Ortadogu halklari özelldede,Türkiye toplumu olarak Avrupanin 18. 19. yy yasadigi Feodalizmi, malesef günümüz teknoloji caginda hala yasiyoruz.Feodal bir toplum icerisinde yetismis olan bizler bir sonraki nesilede,miras gibi teslim ediyoruz.Dünyanin DEGISIM ve Dönüsüm gercekligini red ederekten.Sevgili Esma,ablanin yazmis oldugu yaziyi okudum gercekten duygularini okadar güzel yalin bir dille anlatmis ki,ha" iste icimizden biri " dedirttirdi bana.Harfi harfine dogru ama aci bir gercekligi anlatmis.Ama bu konuda biz kadinlar kendimize sunu sormaliyiz diyorum; erkek cocugu büyüten kim? tabiki Biziz, yani kadinlar.Önce kadinlarimiz bilinclenip bilincli bir nesil, bilincli bir nesilde bilincli bir toplum yaratacaklardir.Bunun icin biz kadinlara cok ciddi görevler düsüyor bence.Onun icin cevremizdeki kadinlarla bu konularda konusalim,bilgi alis verisinde bulunalim.Ezilmek ,horlanmak asla biz kadinlarin kaderi degil.Bunu olusturan yine bizleriz(yetistirdigimiz erkek cocuklarimizla) Degistimekte bizim elimizde inanin........

esma 41

Sevgili Pelsin,

Yazdiklarin dogru ve güzel.
Evet cocuklarimizi biz anneler yetistiriyoruz ve
cocuklarimizin  iyi insan olmalari bizim elimizde .
Ama Babanin rolüde cok büyük.
Bir arastirmaya göre:
Cocuklariyla kiz olsun erkek olsun cok fark etmiyor  ilgilenen bir  babanin cocuklari
hayatta her bakimdan  daha cok basarili insanlar oluyorlarmis.
Okul hayatinda,ilerde ki  is hayatinda ve özel hayatinda da.
Yani cocugu sadece anne degil babada yetisitirmesi gerekiyor.
Günde 8 saat calisip eve ekmek parasi getirmek "ilgilenmek " degildir.
Bu  zaten babanin bir görevidir.
Ilgilenmek cocuklarilya birlikte (annesiz) gezmeye gitmek.
Birlikte kitap okumak ,derslerinde yardimci olmak,
birlikte spor yapmak gibi seyler.

Cocuklarimiza iyi bakalimki ,onlarda ilerde bize iyi baksinlar .
(Bir arkadastan alintidir).

Ve herzaman derim :

Cocuklar anne,babanin birer aynasidir.

sevval

Sevgili Esma 41 paylasimin icin tesekkürler guzel ve örnek alinmasi gereken bi konu :)

esma 41

Alıntı yapılan: sevval - Şubat 25, 2008, 07:47:47 ÖS
Sevgili Esma 41 paylasimin icin tesekkürler guzel ve örnek alinmasi gereken bi konu :)

Bencede .  ;)

jentzsch

Alıntı yapılan: esma 41 - Şubat 10, 2008, 01:16:49 ÖÖ
Sevgili Pelsin,

Bir arastirmaya göre:
Cocuklariyla kiz olsun erkek olsun cok fark etmiyor  ilgilenen bir  babanin cocuklari

Ve herzaman derim :

Cok güzel anlatmissin Esma.Ben böyle bir baba olmak istiyorum.InsAllah olurum :D

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Şubat 26, 2008, 01:01:58 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Şubat 10, 2008, 01:16:49 ÖÖ
Sevgili Pelsin,

Bir arastirmaya göre:

Ve herzaman derim :

Cok güzel anlatmissin Esma.Ben böyle bir baba olmak istiyorum.InsAllah olurum :D

InsAllah olursun Jentzsch.
Unutma bu senin elinde. ;)

emosh

ımmm şimdi ben kendime çok şaşırdım böyle bir konuya nasıl yorum yazmamışım okumuştum yorum yazdığımı sanıyodum yazmamışm yeni farkettim.Benim bir 2 erkk kardeşim var biri bende büyük biriside küçük bizim ailemizde böyle şeyler olmaz fakat olanları görüyorum bizim ailede kız erkk değil de büyüklük küçüklük vardır o senin büyüğün ya da sen onun büyüğüsün benim çok duduğum şeyler ailemden ve de duymaktan bıktığım şeyler... Bu güne kadar ne yanımda böyle bir ayrımcılığın yapılmasına göz yumdum ne de yaptırdım ne de bana yaptırıldı  eğer böyle birşey denilse bana tepkim çoook sert olurdu aileme karşı da olsa sert tepki gösterirdim bunu bildikleri için bana böyle demediklerini de sanmıyorum babamın benle yada diğer kardeşlerimle yeterince ilgilendiğinide düşünmüyorum aynı şekilde anneminde bu yüzden onlara karşı çok sert savunuyorum kendimi doğru ya da yanlışş ama kabul ediyorum yapıyorum sanırım bana da böyle birşey deme hakkını kendilerinde bulamıyorlar o erkk sen kızsın gibi deselerde yani sonuçları iki taraf için de yeterince sağlıksız olur ama bunu yapanlarıda kınıyorum gerçektennn biraz da bu tepkiye maruz kalcak çocuğun psikolojisini düşünsünler herşey onların tek sözüyle bitmiyor bitmezde....

esma 41

Alıntı yapılan: emosh - Şubat 26, 2008, 08:59:28 ÖS
ımmm şimdi ben kendime çok şaşırdım böyle bir konuya nasıl yorum yazmamışım okumuştum yorum yazdığımı sanıyodum yazmamışm yeni farkettim.Benim bir 2 erkk kardeşim var biri bende büyük biriside küçük bizim ailemizde böyle şeyler olmaz fakat olanları görüyorum bizim ailede kız erkk değil de büyüklük küçüklük vardır o senin büyüğün ya da sen onun büyüğüsün benim çok duduğum şeyler ailemden ve de duymaktan bıktığım şeyler... Bu güne kadar ne yanımda böyle bir ayrımcılığın yapılmasına göz yumdum ne de yaptırdım ne de bana yaptırıldı  eğer böyle birşey denilse bana tepkim çoook sert olurdu aileme karşı da olsa sert tepki gösterirdim bunu bildikleri için bana böyle demediklerini de sanmıyorum babamın benle yada diğer kardeşlerimle yeterince ilgilendiğinide düşünmüyorum aynı şekilde anneminde bu yüzden onlara karşı çok sert savunuyorum kendimi doğru ya da yanlışş ama kabul ediyorum yapıyorum sanırım bana da böyle birşey deme hakkını kendilerinde bulamıyorlar o erkk sen kızsın gibi deselerde yani sonuçları iki taraf için de yeterince sağlıksız olur ama bunu yapanlarıda kınıyorum gerçektennn biraz da bu tepkiye maruz kalcak çocuğun psikolojisini düşünsünler herşey onların tek sözüyle bitmiyor bitmezde....

Sizin ailede böyle seylerin olmamasi ne güzel.
Maalesef tersi olan aileler cok helede (maalesef ) Türkiyede cok. :(

Türkiyede dediysem yanlis anlasilmasin yani Türk ailelerinde bu haksizliklar cok oluyor maalesef.  :embarassed:

emosh

haklısınız gerçekten çok var :( keşke hiç olmasa keşke sözde olduğu gibi uygulamadada kadınla erkek eşit olsa...