Laf Lafı Açıyor

Başlatan esma 41, Şubat 11, 2008, 01:10:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Alıntı yapılan: ravzanur - Aralık 04, 2009, 07:44:17 ÖS
cok tsk ler mutim kardesim tavsiyelrin icin biraz sitedeki eski yorumlari okudum biraz gercekten arkadaslarla bi konuda hem fikirim Almanca yi türkce gibi cevirme yaparsak bayagi bir zor oluyor anlamak vede cok komik manalar cikiyor ortaya.

bu Almanca benim ömrümü yiyor offoff:)

Zamana bırak bende çok sıkıntı yapıyorum, ama simdilik öğrendiklerimle yetiniyorum zamanla pekişecek herşey beyince merak etme... Kendine iyi bak bol bol cd dinle,yaz cümleleri tek tek anlamlarıyla.. iyi calısmalar

Mutim

Alıntı yapılan: MESO - Aralık 26, 2009, 12:36:38 ÖÖ
laf lafi aciyora bi lafda ben atim  arkadaslar  benimde bi derdim varya
insAllah bana bilginizi bagislarsiniz ben 2007 de evlendim 2011 kadar  daha Almanya'dayim uzattilar yani  cocugum yok suan  istemiyorumda cunku esimle anlasamiyorz  2günde bir kavga ediyoruz  almancamda iyi deil kendimi cikaramiyorum    ee haliyle elim kolum bagli ben size sunu sormak istiyorumm ayrilsam beni yurtdisi ederlermi   yoksa bu konuda ne yapmaliyim yurtdisida olmak istemiyorumm  2. evliligim ve cevrem bunu yadirgar ailem üzülür   yikilirlar   bu yuzden burda kalmak benim icin daha iyi suan    baden wüthenberg tarafindayim kaldigim yer kasaba  buyuk sehir deil yani   bana yardimci olabursaniz bi akil verirseniz cok mutlu olurum simdiden tesekkurler

Bazen düşüyorum da,hayatı güzel olmasını sağlamak bizim elimizde varmıdır diye... Düşünmekden ziyade herşey bizim elimizde oldugunu anlıyoruz.. Sorun bir aile yaşantın var , kolay bir durum değil, hem kendin,hem yaşamanız, hem çevreniz herşeyi düşünüyorsunuz demi? sebeb nedir?  birbirinize olan saygısızlık ve kavgalar? Peki onlarca  seyi düşünürken,binlerce insanın hayaliyle yanıp tutuşduğu o güzel yuvayı kurtarmayı denedin mi? Birgün olsun Allaha eğilip(namaz kılıp) ellerini semaya kaldırıp, huzur diledin mi? Ey güzel kardeşim.. Biraz düşünmeni isterim, evlilik yüükü ağırdır,tasımasını bilene kolaydır. Binlerce insan yuva kurmak için neler yapıyor.. Sende var olan yuvanı geçeri olacak ve halledilecek sebeplerle yıkma.. Çocukdan söz ediyorsun,cocuk yapmamakdan belki cocuk herşeye farklılık katabilir.. Olgun,sorumluluk,aile bilinci getirir eve.. Ama ondan önce söylediklerimi yabana atma.. Allah yar ve yardımcın olsun, kalbine göre güzellikler ihsan etsin.

kadriye_01

sayın meso durumunuza çok üzüldüm boşanmanızı istemem inşAllah sorunlarınızı düzeltirsiniz ayrılmazsınız ama en kötü ihtimali düşünecek olursak eğer eşiniz tc vatandaşıysa eşinizle aynı evde 3 yıl yaşamanız lazım eğer alman vatandaşıysa bu sürede 2 yıldır bundan önce boşanmaya veya ayrı evde yaşamaya kalkarsanız sınır dışı olma ihtimaliniz var baştada dediğim gibi sorunlarınız çözmeye çalışın ve birlikte yeni yılla  mutlu bir hayata merhaba diyin inş bu yıl size uğurlu gelsin ayrılmamanız dileğiyle ALLAH yar ve yardımcınız olsun

faki

bi laf'ta ben acayim, yaklasik 18 gun onra Studienkolleg Aufnahmeprüfung'um var kafayi yicem calismaktan ve heyecandan, eger sinavi gecmemezsem neler olcagini ne buraya yazmak nede dusunmek istiyorum :) neyse trotzdem optimistisch :)

canli_balik

Arkadaslar ben bir yildir almanyadayim ve calisiyorum bugün yabancilar polisinden bir kagit gelmis kursa gitmeniz lazim diyo 6 hafta icerisinde kursa yazilin ve bize haberdar edin diyo basina gelen oldumu böyle ben calisiyorum isten firsat bulamam yani kursa gitmeye acaba bisey olurmu tesekkürler...

Mutim

Alıntı yapılan: canli_balik - Ocak 23, 2010, 09:15:28 ÖS
Arkadaslar ben bir yildir Almanya'dayim ve calisiyorum bugün yabancilar polisinden bir kagit gelmis kursa gitmeniz lazim diyo 6 hafta icerisinde kursa yazilin ve bize haberdar edin diyo basina gelen oldumu böyle ben calisiyorum isten firsat bulamam yani kursa gitmeye acaba bisey olurmu tesekkürler...

Kardeşim bildiğim kadarıyla kursa gitmenin mecburi oldugunu aksi taktirde , alman hükümetiyle problem yaşayabilirmissin, o yüzden net bir bilgi al , kursa gitmene cok engel olan birşey yoksa mutlaka git.. cünkü orada kalman için belli kurallara uyman gerek

capkin_001

Alıntı yapılan: canli_balik - Ocak 23, 2010, 09:15:28 ÖS
Arkadaslar ben bir yildir Almanya'dayim ve calisiyorum bugün yabancilar polisinden bir kagit gelmis kursa gitmeniz lazim diyo 6 hafta icerisinde kursa yazilin ve bize haberdar edin diyo basina gelen oldumu böyle ben calisiyorum isten firsat bulamam yani kursa gitmeye acaba bisey olurmu tesekkürler...
slm öncelikle arkadasim bu sinavi ben yeni bitirdim bu sinava gitmen mecburi bu mektupda sana en yakin kurs adresleride yollanmistir en yakini ni sec ve hemen yazil gitmesen ne olur  devlet yardim ediyosa bu parayi keser senden etmiyosa bile senin oturumunu uzatmaz kursa yazilma sarti koyar ve bu kursun ücretini sana iki kati ödetir ortalama aylik 300 euro  ama sen simdi gidersen hem burdaki yasamin icin sana kolaylik olur hemde basin agrimaz  net bir sekilde acikladigimi saniyorum Allah kolaylik versin

KasperSky

Almancası iyi olan biri bana yardımcı olabilir mi ?

hosibaba

Alıntı yapılan: KasperSky - Şubat 02, 2010, 10:30:43 ÖS
Almancası iyi olan biri bana yardımcı olabilir mi ?
ne konuda ??? konuyuda belirtirsen bakarız çaresine

f_tuba26

ben 16 ayoldu geleli buraya..ve belli bir süre icinde integrasyon denen kursa baslaman lazim..arkadasin nda dedigi gibi bir süre veriyorlar bana gitmezseniz para cezasi var dendi..bende saten seve seve gittim gecen sene martta basladim ve 645 saatlik kursu(45 saati orientierungkurs oluyor)345 saat te aldim ve b1 yaptim..calisiyorsan eger calisma saatlerine göre ayarlarlar sanirim senin icin cok iyi olur bu kurs..almanyaya yönelik kamu ve günlük yasama dair bir almanca kursu bu faydasini muhakkak görürsün..benden her kursabschnitte gelen 235 euronun 100 eurosunu ödemem istedi..sanirim diger kismini devlet ödüyor..ve kazandigim icin ödedigimin ücretin yarisini geri iade edcekler simdi..bence git derim arkadasim hic düsünme...

f_tuba26

canli_balik arkadasimiza yazdim alinti yaparak yazmak istedim ama olmuyor umarim anlatabilmisimdir..

RIBERY

f_tuba26

slmlar...kimse laflamak istemiyormu ki.... ???

Mutim

mineralwasser

capkin_001

YAww bu almanyada kurs sinav bitmicekmi ben 23 yasindayim bu yasimin 16 senesini okumakla gecirdim 7 senesinide hatirlamiyom ne yapiyodum da ilk önce a1 dediler eywAllah dedik gittik aldik  almanya ya geldik haydi bidaha kurs kursuda bitirdik sinav tamam onda da b1 aldik sandim ki hersey bitti rahatladin olum dedim kendime simdi de berufschule ye gönderiyolar yaw bu zulüm ne zaman bitcek yakinda okuya okuya filozof olcam yaww

f_tuba26

okuya okuya filozof olcam yaww....... :haha:

kardes napalim hayat bu aynen bana cok bikkinlik gelmedi degil b1 yaptim gelirdim eve  3 saattde ödev tekrar öle ki artik bazi günler cildiracak gibi hissederdim kendimi..
daha da türk tvleri izlemis degilim beynim catlayasiya kadar alamnca izle dinle..kafayi yiycem sanirdim...anliyom seni...
meslek okuluna gitmek güzel olur yaa acikcasi bende gitmeyi düsünürüm...yasin daha 23 ne var ki bu yasta yasi 30 a merdiven dayamislar var aramizda yeterki iste ögrenmenin yasi yoktur.Allah cümlemize kolaylik versin ya:)