Bakalim Ne Kadar Zekisiniz??

Başlatan esma 41, Şubat 23, 2008, 02:15:37 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sparta

Tamam . Bu sorunun 3 cevabı var. Bir tanesi senin dediğin gibi.. ama benim sordugum gibi sorarsak bu bir paradox cevabı yok...

Bir yanıt daha var... Oda şu :

Adamlar 2 milyonu çırağa verirlerse radyoyu 27 milyona almış olacaklar. 3 te onlara dağıtıldı 30 ..

Biraz sonra size öyle bir zeka sorusu soracağım ki... İlerde mutlaka kullanacaksınız çok enteresan  bişey :D

kirsehir7

iste iyi hesaplamisim.simdi ben nekadar zeki oldum budurumda ;D

kirsehir7

Alıntı yapılan: Sparta - Mayıs 03, 2008, 11:38:53 ÖS
Tamam . Bu sorunun 3 cevabı var. Bir tanesi senin dediğin gibi.. ama benim sordugum gibi sorarsak bu bir paradox cevabı yok...

Bir yanıt daha var... Oda şu :

Adamlar 2 milyonu çırağa verirlerse radyoyu 27 milyona almış olacaklar. 3 te onlara dağıtıldı 30 ..

Biraz sonra size öyle bir zeka sorusu soracağım ki... İlerde mutlaka kullanacaksınız çok enteresan  bişey :D
haydii sor sor

Sparta

Einsteinden biraz az... :)

şimdi size bir zeka sorusu:

Jentzsch  Türkiyeye izine geliyor.. Bana 10 adet rafaello emanet ediyor.. Bunlara gözün gibi bak..Bir işim çıktı 1 saat sonra dönecem diyor ..

Bende tamam diyorum... Dayanamayıp 1 kutusunu yiyorum.( kutusuyla beraber) ...

Karşıdan jentsch geliyor.. Bende onu  10 tane var diye kandırıyorum.. Acaba nasıl?

(Cevabı mantıklıdır...)

Yardım : sayıyorum sayıyorum 10 çıkıyor... Jentzsch de şüpelenmeden alıp hepisini gidiyor :)

kirsehir7

bos kutuyu dolu diye kandirirsin.oda ici dolu sanip kötürür.(dogrumu bildim?)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Mayıs 03, 2008, 11:52:20 ÖS
,
BENDE öyle düşündüm ama kutuyuda yiyor sparta....

Sparta

Kutuyuda yedim yazdım ya. Kutusuna kafayı takmayın onla ilgili birşey değil. :)

kirsehir7

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Mayıs 03, 2008, 11:53:00 ÖS
Alıntı yapılan: kirsehir7 - Mayıs 03, 2008, 11:52:20 ÖS
,
BENDE öyle düşündüm ama kutuyuda yiyor sparta....
bir kutu yiyorum diyo lafin gelisi anlaminda diyo galiba

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: Sparta - Mayıs 03, 2008, 11:45:04 ÖS

Jentzsch  Türkiyeye izine geliyor.. Bana 10 adet rafaello emanet ediyor.. Bunlara gözün gibi bak..Bir işim çıktı 1 saat sonra dönecem diyor ..

Karşıdan jentsch geliyor.. Bende onu  10 tane var diye kandırıyorum.. Acaba nasıl?

(Cevabı mantıklıdır...)

Yardım : sayıyorum sayıyorum 10 çıkıyor... Jentzsch de şüpelenmeden alıp hepisini gidiyor :)
tabi sen yediğinle birlikte sayarsan elbette 10 çıkar. ama jentzsch saymadan götürüyorsa  sana güveniyordur belki ve saymaya gerek duymuyodurrr :)

Sparta

Hayır 10 tane kutudan  1 tane kuyuyu tamamen yiyorum.. kutusunuda atıyorum yada yiyorum... ortada Gerçekten 9 tane kalıyor..

Jentzsch diyor ki.. Ben sana güvenmiyorum say diyor.. Bende sayıyorum 10 çıkıyor... Peki ama nasıl?

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: Sparta - Mayıs 04, 2008, 12:00:59 ÖÖ
  Hayır 10 tane kutudan  1 tane kuyuyu tamamen yiyorum.. kutusunuda atıyorum yada yiyorum... ortada Gerçekten 9 tane kalıyor..

Jentzsch diyor ki.. Ben sana güvenmiyorum say diyor.. Bende sayıyorum 10 çıkıyor... Peki ama nasıl?
yaw valla merak ediyorum cevabııı...  ::)
kesin gır gır bişeydir haaa  ;D

Sparta

Kesinlikle gırgır değil... Gayet mantıklı

kartal0335

Alıntı yapılan: 197 - Mart 06, 2008, 01:40:43 ÖÖ
Benden de bir soru;

Iki katli bir binanin üst katinda üc ayri lamba var ve alt katta da bu üc lambaya ait üc ayri dügme var. Üst kata sadece bir kere cikmak kosulu ile, hangi dügmenin hangi lambaya ait oldugunu bulabilir misiniz?
sizin sorunuzun cevabi
üc dügmeden birincisine basariz.15 20 dakika bekler kapatip ikinci dügmeyi acariz.Ondan sonra hemen kosarak yukari cikariz.Sayet lamba yaniyorsa 2 dir.Eger yanmiyorsa ve sicaksa 1.dir.Cünkü onu yakip bayagi beklemistik.soguksa 3.dür Cünkü ona hic dokunmadik.

Sparta

(Cevabı mantıklıdır...)

Bulan var mı? Forumda zekiyim diyenler vardı :D  Hadi bakalım... Bekliyorum...

197

Sparta bos kutu yenilir mi arkadasim sen ne yaptin ya.... ;D ;D ;D

Sparta

Yaw kutusunu yedim dedim çünkü... soruyu cevaplarken kafanızda kutu ile birşey kalması diye.. EVEt Zeki arkadaşlarım cevaplarınızı bekliyorum...

Aşil

(Cevabı mantıklıdır...)

dostum sparta sen burda kutusunu yiyorum diyorsun ama içindekini yediğinden bahsetmiyorsun
yaklaştım mı?.