Kiskanclik nedir .... Neden kiskaniriz?

Başlatan esma 41, Şubat 23, 2008, 04:55:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kiskanclik nedir .... Neden kiskaniriz?

Sahip olunan
28 (36.8%)
A
10 (13.2%)
Evrensel mant
15 (19.7%)
A
5 (6.6%)
Ac
4 (5.3%)
Anormal ve y
7 (9.2%)
Diger ...
7 (9.2%)

Toplam Oy Verenler: 67

esma 41

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Mayıs 29, 2008, 10:44:50 ÖÖ
Alıntı yapılan: esma 41 - Mayıs 29, 2008, 10:32:41 ÖÖ
Alıntı yapılan: Kasus - Mayıs 29, 2008, 01:45:28 ÖÖ
Kiskanilmak güzel ama kiskanmak güzel degil. Ne gicik dimi  ;D

Tabi dozu fazla kacmamali. Gereksiz yere kiskanmalar aski yipratir.Asiri kiskanan insanlarin bence özgüveni az.
Bende cok kiskanirim sevdigim insanlari. Özgüvenimde bir eksiklik var sanirim  ;D
Esim ve ben iki ruh hastasiyiz  ;D

Hanginiz daha "hasta "? ;D

Özgüven konusuna kesinlikle katiliyorum.

ALLAH asiri kiskananlarin serrinden korusun.  :)

esmacigim cook büyük konustun.kesin senin esin coooooooooo  kiskanc olacak ;D
(insanin sevmedigi ot dibinde bitermis)

;D :P ;D

yakamozlu_gece

Kıskançlık bence tamamen güvensizlikdir... :) güvenen insan daha neden kıskansın... sevdiğim için kıskanırım derler hemen böyle deyince...ama güvensen kıskanmazsın...

gece

Alıntı yapılan: esma 41 - Mayıs 29, 2008, 10:58:51 ÖÖ
Alıntı yapılan: kirsehir7 - Mayıs 29, 2008, 10:44:50 ÖÖ
Alıntı yapılan: esma 41 - Mayıs 29, 2008, 10:32:41 ÖÖ
Alıntı yapılan: Kasus - Mayıs 29, 2008, 01:45:28 ÖÖ
Kiskanilmak güzel ama kiskanmak güzel degil. Ne gicik dimi  ;D

Tabi dozu fazla kacmamali. Gereksiz yere kiskanmalar aski yipratir.Asiri kiskanan insanlarin bence özgüveni az.
Bende cok kiskanirim sevdigim insanlari. Özgüvenimde bir eksiklik var sanirim  ;D
Esim ve ben iki ruh hastasiyiz  ;D

Hanginiz daha "hasta "? ;D

Özgüven konusuna kesinlikle katiliyorum.

ALLAH asiri kiskananlarin serrinden korusun.  :)

Aminnnnnnnnn ;)

esmacigim cook büyük konustun.kesin senin esin coooooooooo  kiskanc olacak ;D
(insanin sevmedigi ot dibinde bitermis)

;D :P ;D

esma 41

* Kıskançlık hasta eder mi?
Eğer sürekli olursa, evet. Kıskanç insan o zaman bir çeşit tünel bakışı edinir: Sadece karşısındakinin elde ettiği olumlu kazanımları görür ve bunlara genellikle fedakârlık ve gayretle ulaşıldığını reddeder. Bu arada kendisinin hiç çaba göstermediğini de yok sayar. Bastırılmış öfke, hayatına hükmetmeye başlayan bir duyguya dönüşünce kendisine sunulan fırsatları göremez hale gelir. Kendini sinsice zehirlemek olarak da nitelenebilir bu durum.

alinti ..

esma 41

Kıskançlık Genlerimizde Var

Haluk Ulusoy, Fatih Terim, Hakan şükür ve Schadenfreude

Geçenlerde reklamcı dostumuz Serdar Erener Almanca’da varolan  bir kavramı yeniden anımsamama neden oldu: “Schadenfreude!”

Biraz psikolojik bir kavram aslında.. “Schadenfreude!” başkalarının başarısızlığından, şanssızlığından ya da mutsuzluğundan duyulan gizli mutluluğu ifade ediyor.

Kuşku yok ki insanın olduğu her yerde kıskançlık duygusu var, insanın olduğu her yerde birilerinin başarısızlığından mutlu olma duygusu var. Bu duygu Almanya’da da var ki Almanca’da  bire bir kavramsal karşılığı var değil mi?

Bizde ise, “Schadenfreude!” duygusunu anlatan sözcük yok. Ancak  bu başkalarının başarısızlığından gizli gizli mutlu olmadığımız anlamına gelmiyor.  Aksine Türkiye “Schadenfreude!” duygusunu hem çok  yoğun, hem de açık açık yaşayan dünyadaki tek ülke!

Bizden başkası başarısız olur, şansı yaver gitmez, ya da mutsuz olursa  çoğumuz resmen mutlu oluyoruz.

Hatta başkaları başarısız olsun şansları  yaver gitmesin, ayaklarına bir şeyler dolansın diye dua ediyoruz. Niye? Çünkü “Niye ben değil?” kıskançlığını bilinçaltında çok yaşıyoruz ve başarılı olandan intikamımız almaya çalışıyoruz.

İşte kanıt…Eğer Türkiye 2008 Avrupa Futbol şampiyonasına katılamasaydı, Haluk Ulusoy ve Fatih Terim başarısız olsalardı resmen bazı köşe yazarları, yorumcular zil takıp oynayacaklardı.

İstedikleri olmadı, bu kez  başarıyı küçümsüyor, oynanan futbola çamur atıyor, konuyu Fatih Terim’in ya da futbolcuların alacakları primlere getirip hedef saptırıyorlar.

Niye çünkü içlerindeki  “Schadenfreude” duygusu o kadar derindeki, içlerindeki “niye ben değil?”  intikam duygusu o kadar sürekli beslenme gereksinimi içindeki bu yüzden başarı maşarıyı onaylamıyorlar. Bu kez acımazsızca eleştirerek karşıdakini başarısız gösterme yolunu seçiyor, sonra da yarattıkları “kağıt üzerindeki” başarısızlıktan gizlice mutlu oluyorlar.

Olan ise Türkiye’ye oluyor.  “Schadenfreude” duygusunun önüne geçemeyen sözde  köşe yazarları, eleştirmenler, yorumcular, gazeteciler sayesinde  ülke kendi kendini kemiriyor, yok ediyor, bitiriyor.

Abarttığımı düşünüyorsanız şu soruma yanıt verin. Sizce şu anda Türkiye’de  Hakan şükür’ün düştüğü durumdan gizli  gizli mutlu olan kaç kişi vardır? Bence çok..Daha düne kadar attığı bir golle milli kahraman  ilan ettiğimiz Hakan şükür’den söz ediyorum…

Çoğumuz “Schadenfreud” duygusu ile Hakan şükür’den intikam almak istiyor olabiliriz.. Burada sorun yok..

Sorun medya mensupları da bizler, sıradan insanlar gibi davranıp Hakan şükür’ü, “başarısız göstermek için” kesmeye, biçmeye, parçalamaya başladığında başlıyor. Çünkü o zaman bizler duygularımızın karşılığını medyada bulup yalnız olmadığımız, doğruları yaptığımız  duygusuna kapılıyoruz.. Ve içten içe kendimizi kemiriyoruz.  Türkiye’yi hep birlikte bitiriyoruz. Oysa başka Türkiye yok..Ve de hiç olmayacak!

alinti ...

Arkadaslar siz bu " Schadensfroh" =başkalarının başarısızlığından, şanssızlığından ya da mutsuzluğundan duyulan gizli mutluluğu ifade ediyor" hakkinda ne düsünüyorsunuz.
Biz türkler gercekten "Schadensfroh " insanlarmiyiz ?

Yorumlarinizi  bekliyorum ...

f_tuba26

evet katılıyorum bende kıskanclık duygusunun altındaki gizli bir histir güvensizlik yani,hem kendine güvensizlik(yetersizlik duyguyla harmanlanmış),hemde karsı tarafa duyuyan bir güvensizliktir.Buna birazda şöyle diyelim,ya kaybedersem,kaybedersem yalnızkalırım korkusu,diyelim inanın bazen askı yaralıycak durumlara gelebilir....

esma 41

jentzsch

Isvicreeeeee!!!  sage ich dir..  Hast du zur Zeit ein bischen Schadenfreude?   ;D

Kasus

Schadenfreude evet bazen bende de oluyor, cok nefret ettigim insanlar, veya zamaninda beni üzmüs birinin basina aynisi gelirse sevinirim. Ve basina neden geldigini bilse benim icin cok süper bir schadenfreude olur. Ama ciddi birsey oldugunda schadenfreude hissetmem.

esma 41

Alıntı yapılan: Kasus - Haziran 12, 2008, 02:25:06 ÖS
Schadenfreude evet bazen bende de oluyor, cok nefret ettigim insanlar, veya zamaninda beni üzmüs birinin basina aynisi gelirse sevinirim. Ve basina neden geldigini bilse benim icin cok süper bir schadenfreude olur. Ama ciddi birsey oldugunda schadenfreude hissetmem.

Cok utaniyorum ama bugün bende bu "Schadensfreude"    oldu.  :embarassed:

Almanlarin  Hirvatlara karsi yenildiklerinde nedense bu duyguyu yasadim.

Evet Almanyada dogdum büyüdüm ama ne bilim iste...  :embarassed:

Illede yenilmelerini istedim ...

Birde su var , eger biz Pazar günü cekleri yenip tur atlarsak ...  ;D

Büyük ihtimalle hirvatlara karsi oynayacagiz ... ALmanya ya  karsida oynamak isterdik 

(saygilarla ...  Milli takimin yedek oyuncusu esma 41  )  ;D

Kasus

Hirvatlari Almanlara tercih etmem. En azindan Alamnya nin bana faydalari oldu ama Hirvatlarin olmadi. Sadece izine giderken oralardan gectik. Isleri gücleri para koparmak, adam kandirmak. Eminim cogu öyle degildir ama yinede ne bileyim iste.
Almanlar Türkiye ye karsi oynarlarsa o baska tabi. O zaman bas düsmanim onlar  ;D

esma 41

Alıntı yapılan: Kasus - Haziran 13, 2008, 08:52:42 ÖÖ
Hirvatlari Almanlara tercih etmem. En azindan Alamnya nin bana faydalari oldu ama Hirvatlarin olmadi. Sadece izine giderken oralardan gectik. Isleri gücleri para koparmak, adam kandirmak. Eminim cogu öyle degildir ama yinede ne bileyim iste.
Almanlar Türkiye ye karsi oynarlarsa o baska tabi. O zaman bas düsmanim onlar  ;D

;D ;D ;D Konu acilmisken .
Sevgili Kasus ,

diger ülkelerdeki insanlar nasillar ?

Konuyu yavas yavas katlediyorum galiba ...  ;D

Yalani ve yalancilari  hic sevmem hiccc.... ( Konuyu katletmemek icin böyle sey ettim ... )  ;D

3,14

Kiskanclik iyi bir seydir, cok sevdigin icin kiskancsindir ve bu dogaldir, karsindakinin de hosuna gider bazen. Ama asiriya kacarsa her seyi zora sokabilir, o cok sevdigin senden bikabilir. Kiskanc olmamak da biraz kötü galiba, o zaman da beni neden kiskanmiyor, yoksa beni sevmiyor mu diye düsünebilir sevgiliniz. Ama bu insanin karakterinde vardir: bir insan kiskanctir, ya da kiskanc degildir, bu kadar basit.

Aramizda da kesin kiskanc olanlar vardir; onlara sesleniyorum: "Kiskanin kiskanmasina, ama asiriya kacmayin."  ;)

Kasus

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 13, 2008, 02:47:23 ÖS
Alıntı yapılan: Kasus - Haziran 13, 2008, 08:52:42 ÖÖ

;D ;D ;D Konu acilmisken .
Sevgili Kasus ,

diger ülkelerdeki insanlar nasillar ?

Konuyu yavas yavas katlediyorum galiba ...  ;D

Yalani ve yalancilari  hic sevmem hiccc.... ( Konuyu katletmemek icin böyle sey ettim ... )  ;D

Konuyu katletmeden kisaca cevap vereyim.
Türkiye disinda bu EM de bana sempatik gelen takimlardan basta olani Hollanda. :)
Italyan arkadaslarimin olmasina ragmen en kizdiran takim ise Italya. Cok kibirli kendinden emin geldiler ama Hollanda agizlarinin payini verdi ;D

esma 41

Sizce Hirvatlar bizi kiskaniyormu ???  ;D ;D ;D ;D ;D

Sizce Rosetti ( Hakem ) kiskancliktan köpürüyormudur ?

Sizce bizi baska kimler kiskaniyordur ???  ;D ;D ;D ;D ;D

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 22, 2008, 05:24:10 ÖS

Sorulari onlara sormak gerek......... ;D ;D ;D ;D

Bu arada;  KISKANAAAANLAAAAR ÇATLASIN KISKANANLAR ÇATLASINN!!! :D :D :D :D :D

kirsehir7

Alıntı yapılan: esma 41 - Haziran 22, 2008, 05:24:10 ÖS

bence kimse türkleri cekemiyor.hepside kiskaniyolar.

aynen bende diyorum.

kiskananlar catlasin,kiskananlar catlasin