Organ bagisi hakkinda ne düsünüyorsunuz ?

Başlatan esma 41, Nisan 11, 2008, 12:41:08 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Organinizi bagislarmiydiniz ?

Evet  ( belirtiniz )
23 (65.7%)
Hayir ( belirtiniz )
3 (8.6%)
Emin degilim ( belirtiniz )
9 (25.7%)

Toplam Oy Verenler: 28

esma 41

Alıntı yapılan: madchen - Nisan 28, 2008, 11:43:12 ÖÖ
kesinlikle bağışlardım..bir dakıka bile düşünmem

O zaman seni tebrik ederim.

madchen

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 28, 2008, 03:18:26 ÖS

O zaman seni tebrik ederim.

Tesekkur ederim arkadaşım..insana ve insan hayatına çok değer veren birisiyim bu yüzden böyle birşeyin herzaman yanındayım..

197

Ben de tebrik ederim! :) :) :) Dogru karar arkadasim. :)

kirsehir7

valla bende hic düsünmeden verirdim.sonunda bi kac hayat birden kurtulacak.

197

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Nisan 28, 2008, 09:13:51 ÖS

Aynen öyle arkadasim! :) :)

Aşil

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 28, 2008, 09:26:35 ÖS
Alıntı yapılan: kirsehir7 - Nisan 28, 2008, 09:13:51 ÖS

Aynen öyle arkadasim! :) :)

evet bende katılıyorum size arkadaşlar

madchen

jentzsch

MasAllah herkes birbirine katiliyor.Merak ettim bagisladiniz mi organlarinizi?  ;D  Ben de size katiliyorum ama daha bagislamadim.InsAllah bagislamadan ölmem.. ;D

madchen

bağışlamadım ama ihtiycaı olan birisi olursa bağışlarım seve seve ;)

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 30, 2008, 12:44:00 ÖS
MasAllah herkes birbirine katiliyor.Merak ettim bagisladiniz mi organlarinizi?  ;D  Ben de size katiliyorum ama daha bagislamadim.InsAllah bagislamadan ölmem.. ;D

Yok ya jentzsch daha nereye ölüyorsun Allah askina.. Daha bize ve esine lazimsin.. Senin yolun daha cooooook uzun!.. ;) :) :) Allah izin verirse. :)

197

Alıntı yapılan: madchen - Nisan 30, 2008, 05:52:17 ÖS
bağışlamadım ama ihtiycaı olan birisi olursa bağışlarım seve seve ;)

Ne güzel bir sey hayat kurtarmak.. :D

esma 41

Türkiye organ bağışı filosu kuruyor

Türkiye organ bağışı filosu kuruyor
Sağlık Bakanlığı'nın oluşturacağı filo, bağışlanan organların taşınmasında, ulaşılması güç hastalara ulaşmada ve afetlerde kullanılacak.

ANKARA/İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı, hava ambulans filosu kuruyor. Bakanlık dört uçak ve 17 helikopter için hizmet alım ihalesine çıktı. Tekliflerin değerlendirildiğini söyleyen yetkililer filo sayesinde ulaşılamayan noktalardaki hastalara ulaşılacağını ve organ nakli sürecinin hızlandırılacağını açıkladı.

Zamana karşı yarışta avantaj
Bağışlanan organların bir yerden bir yere naklinin zamana karşı yarış olduğunu hatırlatan yetkililer, hava ambulans sisteminin afetlerde de kolaylık sağlayacağını vurguladı.
İhale sonucunda hizmete sokulan dört uçak ve 17 helikopter, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi iller başta, ihtiyaç duyulan yerlerde konuşlandırılacak.
Uzmanlar, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin organlarının bir başkasına nakli için en fazla 36 saat zaman olduğunu söylüyor. Bu süre de kişinin sağlık durumuna göre azalıyor, kimi zaman organlar beyin ölümünden sonra sadece birkaç saat sonra kaybediliyor.
Bağışlanan organların taşınması için Türk Hava Yolları ile Sağlık Bakanlığı arasında bir protokol bulunuyor. Özel havayolu şirketleriyle yapılmış herhangi bir protokol yok. Ancak bu yolla organ taşımak için de uçağın sefer saatini beklemek gerekiyor, bu da zaman kaybına yol açıyor.

Bu ne güzel haber böyle , cok sevindim.
Bence Türkiye maalesef " Organ Bagisi " olayinda biraz pasif kaliyor.
Böyle haberler duyunca insan seviniyor.

197

Böyle güzel bir haberi bize ilettigin icin tesekkür ederim. Butonuna da bastim bu arada.. :) :) :)

esma 41

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 30, 2008, 11:32:00 ÖS
Böyle güzel bir haberi bize ilettigin icin tesekkür ederim. Butonuna da bastim bu arada.. :) :) :)

Tesekkür ederim yegenim...  ;D
Görevimiz ...  ;D

madchen