Yalan söyler misiniz?

Başlatan 197, Nisan 27, 2008, 07:20:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yalan s

Hayatimda yalan s
Coookk nadiren, mecbur kaldigimda
Bazen
Genelde
G

duygu_0354_duygu

arkadaşlar şu bir gerçekki eğer bulunduğun çevre ne denli baskıcı ve tutucu bir ortamsa okadar yalan söylemeler artıyor. ama anlayışlı . insanların yaşantılarına saygılı olan bir çevrede yaşıyorsanız o denli yalanlarınız azalıyor. bu tamamen kişinin kültürel değerlerine bağlı olan birşey diye düşünüyorum ::)

burcukafadar

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 27, 2008, 09:30:05 ÖS
Ben bir kac kere denedim.Gercekten cok usta bir yalanci olabilirim ama Allah mecbur etmesin.Yalandan kacinirim..

bende öyleyim, söylediğim yalanda asla anlaşılmaz, hiç belli etmem, ama dediğin gibi Allah mecbur bırakmasın, hiçte sevmem

197

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 27, 2008, 09:30:05 ÖS
Ben bir kac kere denedim.Gercekten cok usta bir yalanci olabilirim ama Allah mecbur etmesin.Yalandan kacinirim..

Aman arkadasim, yalan cok kötü bir sey, dikkat et, aman alisma yalan söylemeye...

197

Alıntı yapılan: gece - Nisan 27, 2008, 11:27:26 ÖS
Yalanin  kücügü  büyügü yok  aslina  bakarsaniz, ama bende  cooooooooooook zor  durumda  kalinca  yalan  söylerim. Ama  cok  basarili  degilimki  hemen  anlasilir  basima  geldi  zor  bir  durum  fakat  bir  baskasi üzülecekse  onu  üzmemek icin  bende  söylerim ne  yapalim ;ALLAH  mecbur  birakmasinnnnnnn ........

Mecbur birakan, o anda karsimizda duran kisidir bence...

197

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 27, 2008, 11:32:51 ÖS
arkadaşlar şu bir gerçekki eğer bulunduğun çevre ne denli baskıcı ve tutucu bir ortamsa okadar yalan söylemeler artıyor. ama anlayışlı . insanların yaşantılarına saygılı olan bir çevrede yaşıyorsanız o denli yalanlarınız azalıyor. bu tamamen kişinin kültürel değerlerine bağlı olan birşey diye düşünüyorum ::)

Ve de düsüncende cok haklisin bence... Bir atasözü bile var, yalan icin degil gerci, ama yalani da kapsiyor; "Söyleyene degil, söyletene bak!" ...

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 27, 2008, 11:44:34 ÖS
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 27, 2008, 11:32:51 ÖS

Ve de düsüncende cok haklisin bence... Bir atasözü bile var, yalan icin degil gerci, ama yalani da kapsiyor; "Söyleyene degil, söyletene bak!" ...
evet arkadaşım . hiçbir insan yalan sölemek istemezz ama yalan söylemeye mecbur bırakılmadıkça.....

197

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 27, 2008, 11:50:03 ÖSevet arkadaşım . hiçbir insan yalan sölemek istemezz ama yalan söylemeye mecbur bırakılmadıkça.....

Keske yalan diye bir sey hic olmasa... Yalani ortadan kaldirabilsek... Bir iksir olsa, onu tüm insanlara yapsak ve herkes inanilmaz anlayisli olsa... En kötü durumda bile yalan söylemek zorunda kalmazdik...

burcukafadar

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 28, 2008, 12:35:36 ÖÖ
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 27, 2008, 11:50:03 ÖSevet arkadaşım . hiçbir insan yalan sölemek istemezz ama yalan söylemeye mecbur bırakılmadıkça.....

Keske yalan diye bir sey hic olmasa... Yalani ortadan kaldirabilsek... Bir iksir olsa, onu tüm insanlara yapsak ve herkes inanilmaz anlayisli olsa... En kötü durumda bile yalan söylemek zorunda kalmazdik...
sen bu yalandan biraz çekmişsin gibime geldi ama arkadaşım, yanılıyormuyum. baksana iksirler miksirler

gece

Dogru aslinda  o zaman söyle  diyelim  Allah  güzel insanlarla  muhatab etsin  :) 

jentzsch

Alıntı yapılan: gece - Nisan 28, 2008, 12:54:37 ÖÖ
Dogru aslinda  o zaman söyle  diyelim  Allah  güzel insanlarla  muhatab etsin  :) 
Amin.. ;)

Kasus

Yalan söylemiyorum diyen yalan söylemis olur. Yalanida baskasinin yüzünden söyledigimizde yanlis, herkesin kendi akli var.
KImse kimseyi birseye zorlamaz. Cok korkarsiniz söylersiniz belki onun disinda kimse kimseyi söyletmez.
Biz kendimiz yalan oldugunu düsünmeden bol bol yalan söylüyoruz. Hergün sürekli.
Mesela nasilsiniz diye soruluyor size. Yüzde doksanimiz iyiyiz deriz halbuki iyi degiliz. Ama önümüze gelene kötüyüm diyecek halimiz yok.
Veya biryerde calisiyorsunuz, ve is bakimindan söyledigimiz ufak tefek yalanlar olabiliyor.
Benim tavsiyem, yalanin büyügü kücügü yok. Basima geldi cünkü. Kücük basladim cok felaket büyüdü sonra. Sonu hüsran oldu.
O yüzden yalanlarimiza dikkat edelim, kimseyi üzmeyelim.
Yani günde en az bir kac kez yalan söylüyoruz, iyiyiz demeye devam edelim yinede, cünkü karsimizdakini üzmeye hakkimiz yok veya kafasini sisirmeye hakkimiz yok, veya keske sormasaydim demesin hehe

197

Alıntı yapılan: burcukafadar - Nisan 28, 2008, 12:38:24 ÖÖsen bu yalandan biraz çekmişsin gibime geldi ama arkadaşım, yanılıyormuyum. baksana iksirler miksirler

Yalandan cok cektigim söylenemez, ama aileme, arkadaslarima yalan söylemek zorunda kaldigimda kendimi cok kötü hissediyorum...

197

Alıntı yapılan: gece - Nisan 28, 2008, 12:54:37 ÖÖ

Amin...

197

Alıntı yapılan: Kasus - Nisan 28, 2008, 01:01:56 ÖS
Yalan söylemiyorum diyen yalan söylemis olur. Yalanida baskasinin yüzünden söyledigimizde yanlis, herkesin kendi akli var.
KImse kimseyi birseye zorlamaz. Cok korkarsiniz söylersiniz belki onun disinda kimse kimseyi söyletmez.
Biz kendimiz yalan oldugunu düsünmeden bol bol yalan söylüyoruz. Hergün sürekli.
Mesela nasilsiniz diye soruluyor size. Yüzde doksanimiz iyiyiz deriz halbuki iyi degiliz. Ama önümüze gelene kötüyüm diyecek halimiz yok.
Veya biryerde calisiyorsunuz, ve is bakimindan söyledigimiz ufak tefek yalanlar olabiliyor.
Benim tavsiyem, yalanin büyügü kücügü yok. Basima geldi cünkü. Kücük basladim cok felaket büyüdü sonra. Sonu hüsran oldu.
O yüzden yalanlarimiza dikkat edelim, kimseyi üzmeyelim.
Yani günde en az bir kac kez yalan söylüyoruz, iyiyiz demeye devam edelim yinede, cünkü karsimizdakini üzmeye hakkimiz yok veya kafasini sisirmeye hakkimiz yok, veya keske sormasaydim demesin hehe

Sen de haklisin bir yandan, ama iyiyim demek, yalan söylemek degil, karsindakinin moralini bozmamaya calismaktir. Ayrica kötüyüm deyince, anlatman gerekecek neler oldugunu, cünkü sana sordugu zaman, anlatmak istemiyorum diyemezsin. Her seyi de herkese anlatamayiz.

Saygilar

Aşil

evet arkadaşlar unutmayalım küçük yalanlar  büyük yalanları doğurur ondan sonra işin içinden çıkılmaz.

197

Alıntı yapılan: Aşil - Nisan 28, 2008, 11:01:53 ÖS
evet arkadaşlar unutmayalım küçük yalanlar  büyük yalanları doğurur ondan sonra işin içinden çıkılmaz.

Olabildigince büyük yalanlardan kacinmaliyiz. Aslinda genel olarak yalani söylememeye calisiriz zaten.. :)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 28, 2008, 11:41:29 ÖS
Alıntı yapılan: Aşil - Nisan 28, 2008, 11:01:53 ÖS

Olabildigince büyük yalanlardan kacinmaliyiz. Aslinda genel olarak yalani söylememeye calisiriz zaten.. :)
valla arkadaşlar o bu palavraa. küçük yalan yada pembe yalann.... hepsinden de tadıyoruz. valla kuyruğumuz sıkışınca öylede bir yalana sığınıyoruzkii küçük yada büyük tanımıyoruz ;D  :o  ;D
ama şuda bir gerçekki hayatını yalanlar üzerine kurmuş bir ilişkininde uzun süreceğini sanmıyorum ASLAAA....  ???  ::)  ???