Bir gün Yolda Yürüyorsunuz....

Başlatan khoLpa$aLı, Haziran 05, 2008, 08:19:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bir g

Ayiririm
10 (34.5%)
Ikisinede Dalarim
2 (6.9%)
Izlerim
13 (44.8%)
Kaydedip youtube
2 (6.9%)
heyecanlanir aglarim
2 (6.9%)

Toplam Oy Verenler: 25

khoLpa$aLı

Bir gün Yolda Yürüyorsunuz ve Tanimadiginiz iki Kisi Kavga Ediyor Ne Yaparsiniz??? Cevabiniz?

Benim cevabim izlemek olur malum ayirmaya calisirken cok dayak yiyenlere sahit olduk.

gece

Bende bakar kalirim heralde ayiramam korkarim ...

esma 41

Duruma bagli ...

Bir insan haksiz yere elestiriliyorsa hatta ona karsi kaba kuvvet kullaniliyorsa  karisirim .

Hele cocuklara/kadinlara  karsi siddet ( bir iki defa denk geldim ) uygulaniyorsa
karsimdaki kim olursa olsun karisirim.
Bu benim insanlik görevimdir .

Kari koca arasindaki tartismaya  girmem ama.  :)
Ne halleri varsa görsünler ... sora kötü yine karisan olur ( siddet haric tabiki ).  ;)

Kasus

Önce izlerim konuyu anlamaya calisirim, eger caresiz vaka diye düsünürsem karismam, eger umut var diye düsünürsem karisirim. Iki erkek kavga ediyorsa karismam ama iki kadin veya bir kadin bir erkek kavga ediyorsa karisabilirim. Ortada haksizlik varsa zaten birseyler yapmaya calisirim, en kötü durumda cevremden yardim isterim veya polis cagiririm.
Ama esma nin dedigi gibi kari koca arasina giren sonunda gercekten kötü oluyor. Dayak yese bile, hatirlarsaniz Kemal Sunal in bir filmi vardi, sanirim kapici. Orda adam karisini dövüyor evde kiyamet kopuyor bizim kapici gidip ayirmak istiyor, kadin gelip sanane be diyor kocam hem sever hem döver  ;D
Hayret birsey yav...

esma 41

Alıntı yapılan: Kasus - Haziran 05, 2008, 11:21:43 ÖS
Önce izlerim konuyu anlamaya calisirim, eger caresiz vaka diye düsünürsem karismam, eger umut var diye düsünürsem karisirim. Iki erkek kavga ediyorsa karismam ama iki kadin veya bir kadin bir erkek kavga ediyorsa karisabilirim. Ortada haksizlik varsa zaten birseyler yapmaya calisirim, en kötü durumda cevremden yardim isterim veya polis cagiririm.
Ama esma nin dedigi gibi kari koca arasina giren sonunda gercekten kötü oluyor. Dayak yese bile, hatirlarsaniz Kemal Sunal in bir filmi vardi, sanirim kapici. Orda adam karisini dövüyor evde kiyamet kopuyor bizim kapici gidip ayirmak istiyor, kadin gelip sanane be diyor kocam hem sever hem döver  ;D
Hayret birsey yav...

;D  evet ... bu kadinlari anlamak cok zor  gercekten.  ;D

kirsehir7

ben ilk önce bakarim.ne oldugunu aNlamaya calisirim.sonra biraz geriden derimki:heey lütfen kavgaaaaa etmeyiiiiiiiiiiiiiiiiin alooooo kardesiiiiiim sizeeeeeeee diyorum >:(

sonra baktim ayrilmiyolar onlari ayirmaya gücüm yetmez,ortada dayakta yemek var  ;D birilerinden yardim isterim

Sparta

2 Erkek kavga ediyorsa hiç bakmam bile, dosdoğru yürürüm... Değmez gerçekten uğraşmaya,Sorun yol ortasında kavga edecek kadar büyük ise  zaten siz çözemezsiniz.Birisi dayak yiyorsa, eğer tamam bu kadar ,ayrılın derim.

1 erkekle bir bayan kavga ediyorsa , hiç karışmam...

2 bayan kavga ediyorsa güzel olan bayandan yana olurum :D.. Dİğerine utanmıyormusun filan kavga etmeye  ,ben 2 saattir izliyorum sen haksızsın derim.  ( şaka tabiki bunada karışmam )

Aşil

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Haziran 05, 2008, 11:32:49 ÖS
ben ilk önce bakarim.ne oldugunu aNlamaya calisirim.sonra biraz geriden derimki:heey lütfen kavgaaaaa etmeyiiiiiiiiiiiiiiiiin alooooo kardesiiiiiim sizeeeeeeee diyorum >:(

sonra baktim ayrilmiyolar onlari ayirmaya gücüm yetmez,ortada dayakta yemek var  ;D birilerinden yardim isterim

sen böyle dersen, bende seni görsem ,oturur gülerim. :laugh:

Aşil

bence,kavga görünce kaçacaksın,yemek bulunca dalacaksın .. :laugh: :laugh:

lengur

Başlığı okuyunca Yankesicilik Çeşitlerinden Tantanacılık konusu aklıma geldi.

Peki nedir bu Tantanacılık  :

Yürüyen genellikle yaşlı kişilerin önlerinde iki veya üç şahsın birbirleri ile kavga eder görüntüsü vererek aralarına aldıkları kişinin cebinde bulunan paranın çalınması şeklinde gerçekleşmektedir.

Kaynak: https://www.bergama.pol.tr/images/images/yankes.htm

Örnek iki olay için;
https://www.tgrthaber.com.tr/news_view.aspx?guid=d3bba59e-82eb-4125-8f09-39d5bac2c0dc
https://www.habervitrini.com/haber.asp?id=219775

İstisnalar kaideyi bozmaz.Yani siz siz olun,yardım etme amacıyla kavgaya müdahale edeyim derken hem paranızdan olup hem de keriz durumuna düşmeyin. 8)

smc-403

Alıntı yapılan: Sparta - Haziran 06, 2008, 02:06:41 ÖÖ
2 Erkek kavga ediyorsa hiç bakmam bile, dosdoğru yürürüm... Değmez gerçekten uğraşmaya,Sorun yol ortasında kavga edecek kadar büyük ise  zaten siz çözemezsiniz.Birisi dayak yiyorsa, eğer tamam bu kadar ,ayrılın derim.

1 erkekle bir bayan kavga ediyorsa , hiç karışmam...

2 bayan kavga ediyorsa güzel olan bayandan yana olurum :D.. Dİğerine utanmıyormusun filan kavga etmeye  ,ben 2 saattir izliyorum sen haksızsın derim.  ( şaka tabiki bunada karışmam )

bende aynılarını düşünüyorum bi keresinde bnm başımdan geçit bi erkekle bi bayan kavga ediodu bayan yardım istiodu yardım ettik sonra karı koca çıktılar adam sana ne oluoo dedi kadında girdi adamın koluna çekti gitti arada biz kaldık :D

QUELLE35

Türkiye 'de bu tip kavgalara karışmak yada yaklaşmak tehlikeli olduğu için( kavgayı ayırmaya çalışıpta bıçaklanan çok kişi oluyor) oradan hemen uzaklaşıp polisi ararım.

emosh

kavgadan kavgaya fark var tabi en son şahit olduğm iki kavga vardı biri bursada diğeri ise okulda kapının önünde gözlerimizin önünde en yakın arkadaşlarımızı çok feci dövdüler okul kavgalarına alışkınım çevik kuvvetin son anda yetiştiği kavgalara ama arkadaşlarım dayak yerken hiç birşey yapamadım çok berbat birşeyyyyy

kirsehir7

Alıntı yapılan: Aşil - Haziran 06, 2008, 08:53:51 ÖÖ
ha ha bi alemsin haa asil ;D

kesmeşeker

hiçbir şeye karışmam oradan uzaklaşırım. daha geçen günlerde bizim burda bir kavgayı ayırmak isteyen genç bıçaklanıp ölmüştü.. olayla hiçbir ilgisi yok sadece iyi niyetle ayırmak isterken canından oldu!

Aşil

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Haziran 06, 2008, 08:59:40 ÖS
hiçbir şeye karışmam oradan uzaklaşırım. daha geçen günlerde bizim burda bir kavgayı ayırmak isteyen genç bıçaklanıp ölmüştü.. olayla hiçbir ilgisi yok sadece iyi niyetle ayırmak isterken canından oldu!
Alıntı yapılan: Aşil - Haziran 06, 2008, 08:53:51 ÖÖ

ne kadar haklıyım demi kesmeşeker... :laugh:

gece

Bence sadece yolda degil her nerde kavgayla ilgili bir durum olsa arkana bile bakmadan cekip gidiceksin valla.Iyilikten maraz dogar diye bosuna söylememisler....