Bugün secim olsa hangi Partiye oy verirdiniz ?

Başlatan esma 41, Ekim 26, 2008, 03:30:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bug

AKP
34 (61.8%)
CHP
9 (16.4%)
MHP
5 (9.1%)
DTP
0 (0%)
Diger
3 (5.5%)
Cevap yok / kararsizim  / sandiga  gitmem
4 (7.3%)

Toplam Oy Verenler: 51

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 01, 2008, 09:23:00 ÖSbende aynen böyle düşünüyorum demek istediğim şuydu...
onlara üni.ye giremezsiniz demiyorlar sadece okuldaki düzeni korumak için başörtüsüyle girmeyin diyorlar illa başınızı açıcaksınızda denmiyo peruk takabilirsiniz diyolar...engellenmiyo sadece belirli kısıtlamalar getiriliyo ama o kısıtlamalar bir engel değil aynı zamanda okumalarına izinde veriliyor sadece başörtüsüyle girmeyin deniliyor peruk takılması kabul edilmiş ama nedense onlar bunu çook büyük bir problem haline getiriyor.. :)

senin düşüncelerine saygılıyım esma abla konu karışmasın diye sadece bu açıklamayı yaptım diğer konularıda birazdan açıklarım... ;)

onlar hitabi cok yanlis bence.

sadece okuldaki düzeni korumak için başörtüsüyle girmeyin diyorlar diyorsun

Hangi düzenden bahsediyorsun mystery?
Basbaya girmeyin diyorlar iste ...kisitliyorlar
En acisida bu Islami bir ülkede oluyor... aci ama gercek.
Ben Almanyada basörtüm ile uni okuyabilirken
Türkiye gibi müslüman bir ülkede kisitlaniyorum ... bu ne yaw.... böyle sey olurmu ?
Bu haksizlik degilde ne ?

Neden basörtüsü duyunca akliniza ilk olarak  :seriat, asiri dincilik , tarikat gibi seyler  geliyorki?
Ne alakasi var ?

Simdi ben sana gelsem desemki sen bu elbiselerin ile buraya giremezsin (herhangi bir yer olabilir)  ?
Sen kendini nasil hisedersin?
Dislanmis his etmezmisin ?
Dislanmis bir insan olmanin duygusunu Almanyada yasayan bir türk olarak cok iyi biliyorum.
Ve bu duygu hicte güzel degil...
Simdi o baska bu baska demeyin lütfen ....
Bence Türkiyede Basörtülü arkadaslarimiza yapilan en büyük hakiszlik ...

Ve bu Konuda AKP yi sonuna kadar destekliyorum.
Helal olsun onlara...

...mystery...

yaa benim onlar demem AKPden bahsediyodum neden yanlış onu anlayamadım esma abla..gerçekten anlayamadım yanlış anlama..
neden aklımıza şeriat geliyo bilmiyorum ama ne biliyim öyle geliyo işte bu konu benim boyumu aşıyo her seferinde aklıma geleni söylüyorum her zamanki gibi ve fikir ayrılığı yüzünden kavga çıkıyo ve artık ben bu konuda tartışmak istemiyorum ikimizinde baktığımız açılar farklı o yüzden anlaşamıyoruz ben bu konuda burdan çekiliyorum...ama ben AKP'ye oy vermezdim vermemin tek sebebide bu topluluk tarafından oy toplamak için ortalığı karıştırıyo o kadar aslında tek sebep bu değil.. :-\

dielosch

ben diyeceğimi dedim orda ... Belki Almanya dayken anlayamıyorsun ama ülke neyse yaa.... kim kimi desteklerse desteklesin kimin haklı olduğunu zaman gösterecek ve ne yazıkki biz haklı çıkıcaz ülke yine eskisi gibi olucak ...

Bakalım bu sefer ülkeyi kurtarabilecek Mustafa'yı bulabilcekmiyiz ...

...mystery...

evet bakalım bulabilecekmiyiz ?? yüreği VATAN aşkıyla yanan bisürü askerimiz var ama onun gibisi var mı acaba??

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 09:23:34 ÖSEsma abla haklısın ama bu dediğin yabancı ülkelerde olabilicek şeyler ülkemizde hala aşırı dinci tarikatçı kişiler var ve ilk başta türbana izin verilcek sonra çarşaf a sonra diyeceklerki okullarda mescid olsun namaz kılınsın sonra sonra ... en sonunda da ülke cumhuriyetten eski haline dönecek...Yabancı ülkelerde Hristiyan ülkelerde böyle bir sorun yok ama TR de var malesef peruk takabilirler mesela benim akrabalarım hep öylediler... Yani üni'ye gitmemek için bir sebep değil bu bunu sebep oalrka görenler zaten okumamayı baştan kabullenmişlerdir.Benim halamda üni.de kapanmıştı ama okumayı çok sitiyordu okulda başını açtı ve sonunda 1. olarak üni'yi bitiridi.Yani demek istediğim okumak isteyen okur bi yolunu bulur ve okur...

bu da benim düşüncelerim işte...

Esma abla haklısın ama bu dediğin yabancı ülkelerde olabilicek şeyler ülkemizde hala aşırı dinci tarikatçı kişiler var ve ilk başta türbana izin verilcek sonra çarşaf a sonra diyeceklerki okullarda mescid olsun namaz kılınsın sonra sonra .
 diyorsun

Eee ne olmus bunlara izin verilse ?
Biz müslüman degilmiyiz .... ?
Namaz Dinimizin diregi degilmidir , farz degilmidir?
Bence Okullarda mescid kurulmasi cok iyi bile olurdu .
En azindan 5 vakti Namazimi kilabilirdim.
Müslüman bir ülkeye bu yakismazmi?
Isteyen namazini kilar , istemeyen kilmaz bu kadar basit.
Dinimizdede oldugu gibi , kimseyi birseye zorlayamayiz.

Nasil ben basi acik olanlara "sen basini kapatacaksin " diyemedigim kadar
basi kapali olan  bir insana "sen basini acacaksin "da diyemeyiz ... hic kimsenin buna hakki yoktur.

Benim kizdigim olay ise , bir basörtüsünü nerelere cekiyorlar.
Yok efendim tarikatmis,sakalliymis,seriatmis bilmem neymis .

Herkes özgürce   dinini  istedigi gibi yasayabilmeli .

Yabancı ülkelerde Hristiyan ülkelerde böyle bir sorun yok ama TR de var malesef diyorsun ...

Evet hristiyan ülkelerde bu sorunlar yok ve Türkiyede var.
Iste an acisida bu olsa gerek ...

gece

Bakin arkadaslar bu bas örtü meselesi Kullanandan cok ne yazikki kullanmayanin derdi oldu
anlamiyorum hic neden mini etekle askili kiyafetle Uniye girilince düzen bozulmazda
Basörtülü Teseddür kiyafetiyle Unuye girilince düzen bozuluyor bu sacma düsünceye fikre insanlarimiz neden kaniyo kaniy diyorum cünkü bu fikirler disaridan enjekte ediliyo tüm bunlari anlayan biri varsa bir zahmet aciklayiversin

NEDEN ?

...mystery...

esma abla zaten hiç kimse başını aç demiyorki...perukla girebilirsin diyor...engelleyen yok..kimsenin inancına karıştığımızda yok ben birazdan bir örnek vericem gözümle gördüm bunu..ama önce bir link bulup buraya yazmak istiyorum onu bulmam gerek... :)

...mystery...

işte link sizden rica ediyorum bunu okuyun lütfen!!özellikle orda atatürk'ün yazdığı notu.. :) yani kırmızıyla yazdığım yer...

https://almancax.com/forum/index.php?topic=6168.0

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 01, 2008, 09:43:39 ÖSyaa benim onlar demem AKPden bahsediyodum neden yanlış onu anlayamadım esma abla..gerçekten anlayamadım yanlış anlama..
neden aklımıza şeriat geliyo bilmiyorum ama ne biliyim öyle geliyo işte bu konu benim boyumu aşıyo her seferinde aklıma geleni söylüyorum her zamanki gibi ve fikir ayrılığı yüzünden kavga çıkıyo ve artık ben bu konuda tartışmak istemiyorum ikimizinde baktığımız açılar farklı o yüzden anlaşamıyoruz ben bu konuda burdan çekiliyorum...ama ben AKP'ye oy vermezdim vermemin tek sebebide bu topluluk tarafından oy toplamak için ortalığı karıştırıyo o kadar aslında tek sebep bu değil.. :-\

Mystery ve dielosch  bir Konu hakkinda yorum yaziyorsaniz , elestiriyede acik olmaniz gerekir.
Biz burada tartismiyoruzki , herkes özgürce ( dogru olanida bu)  seviylei bir sekilde düsüncesini aktariyor.

Birbirimizi  kirdigimizda düsünmüyorum acikcasi.
Dedigim gibi herkes düsüncesini aktariyor.
Bu Konu seni asiyorsa o zaman ya bu Konuya yorum yazmayacaksin
yada yazip elestiriye acik olacaksin ... bu benim düsüncem.

Saygilar...  ;)

dielosch

ya Esma Abla anlamıyorsun zorlamayacağım da... Burda olsaydın daha iyi anlardın...Ordanda takip ediyorum diyeceksin ama çok farklı rda olmakla burda olmak biz durumun olayın içindeyiz ...Senin dediklerin olursa bizim cumhuriyetten önceki dönemden ne farkımız kalır anlamıyorum.şunu göremiyormusunuz Allah aşkına Böyle eğitimin olduğu yerde açık başla gezemiyorsun bi süre zorla herkesin başını kapattıracaklar...Öyle o ülkelere bir bak Allah aşkına kafasını kapatmadan sokağa çıktı diye linç edilen kızı da gördüm ben.... Bu senin düşüncen sonuna kadar saygılıyım ama böyle düşünenler arttıkça ülke 10 yıla kalmaz yıkılır gider.Ayrıca böyle şeylerin yeri okul değil CAMİ dir..............Bunun üstüne basa basa söylüyorum...OKula eğitim almak için gidilir başka birşey için değil.....Medrese değil OKUL orası okul.... ben kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ve bu konuyu burda noktalıyorum ( kendi adıma ) bir daha da bişi yazmıyacağım ....

gece

Herkes özgürce ve  dinini  istedigi gibi yasayabilmeli . okey:)

dielosch

yazmıyacağım demiştim ama Esma ablanın dediklerinden sonra yazıcam ( madem kırılmıyacakmışsınız...)

zaten sana yaşama demiyorlar....şu ince çizgiyi niye göremiyorsunuz....

gece

Canim kardesim Insan diniyle sosyal hayatiyla özeliyle bir bütündür
birini bugün okula gidiyorum birakayim yarin digerini yasarim diyemessinki
Müslümanim diyorsak önce saygi duymayi ögrenmeliyiz ben yasamiyorum ama yasayan Arkadaslarima
sonuna kadar destek veririm cünkü onlara saygi duyuyorum ;)

esma 41

Alıntı yapılan: dielosch - Kasım 01, 2008, 09:58:03 ÖSya Esma Abla anlamıyorsun zorlamayacağım da... Burda olsaydın daha iyi anlardın...Ordanda takip ediyorum diyeceksin ama çok farklı rda olmakla burda olmak biz durumun olayın içindeyiz ...Senin dediklerin olursa bizim cumhuriyetten önceki dönemden ne farkımız kalır anlamıyorum.şunu göremiyormusunuz Allah aşkına Böyle eğitimin olduğu yerde açık başla gezemiyorsun bi süre zorla herkesin başını kapattıracaklar...Öyle o ülkelere bir bak Allah aşkına kafasını kapatmadan sokağa çıktı diye linç edilen kızı da gördüm ben.... Bu senin düşüncen sonuna kadar saygılıyım ama böyle düşünenler arttıkça ülke 10 yıla kalmaz yıkılır gider.Ayrıca böyle şeylerin yeri okul değil CAMİ dir..............Bunun üstüne basa basa söylüyorum...OKula eğitim almak için gidilir başka birşey için değil.....Medrese değil OKUL orası okul.... ben kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ve bu konuyu burda noktalıyorum ( kendi adıma ) bir daha da bişi yazmıyacağım ....

Bak dielosch ben herseyi cok iyi takip ettigimi düsünüyorum.
Bilmedigim bir Konudada asla yorum yazmam bu bana ters.
Biz burada Basörtüsü Konusunu tartisiyoruz.
Atatürkü Cumhuriyeti degil , nedense hep basörtüsü Konusu acilinca insanlar
Atatürkü ve Iran gibi ülkeleri örnek vermeyi ne kadar da cok severler.  :)
Atatürke birsey diyen oldumu ... olmadi.
Bende Atatürkü taktir ediyorum .
Lütfen konuyu saptirmayalim.

Bizim su andaki Konumuz Basörtüsü ..... Atatürk yada baska birsey degil.

esma 41

Alıntı yapılan: gece - Kasım 01, 2008, 09:59:01 ÖSHerkes özgürce ve  dinini  istedigi gibi yasayabilmeli . okey:)

Evet gece ben dieloscha ve mystery e sabahtan beri bunu anlatmaya calsiyorum ... :)

Ama  neyse .....yazdiklarina aynen katiliyorum.  okey:)

dielosch

Cami'ye niye başın açık giremiyorsun...

Okulda niye bizim bir formamız var ve bunu giymek zorundayız...

Neden trafik işaretleri var....

Neden markete girdiğimizde her şeyin belli bir yeri var et reyonunda çikolata bulunmuyorr....

Bi forumun bile kuralları var ki....

Bu koskoca Anayasa herşeye tamam da niye buna diil bu bir kurall.K-U-R-A-L!!!

bu değişirse herşey karışır...Anlamıyorsunuz anlamayacaksınız da ben de önce sizin gibi düşünüyordum ama sonra bu kişilerle içiçe yaşadığım için sorunu anladım...Bu türban sorunu ortaya atıldığında bi grup kızın ( çarşaflı ) eğer türban kabul edilirse yakında çarşaf da edilir...Biz de rahat ederiz..yok şöle yok böle ...Bu sadece burda sınırlı kalmayacak devamı gelecek....Benim ailemdede kapalılar var...Ama bunun ayrımını yapabiliyorum ben.... ve bunu yapabilen kişilerde çok az dediğim gibi o ince çizgiyi ayrıntıyı görebilmek önemli gözlerini kapatıp geleceği hayal edebilmekte herşey bunu yapabiliyorsanız anlarsınız geleceğin nasıl bi tehlikede olduğunu....

dielosch

Alıntı yapılan: esma 41 - Kasım 01, 2008, 10:04:21 ÖSBak dielosch ben herseyi cok iyi takip ettigimi düsünüyorum.
Bilmedigim bir Konudada asla yorum yazmam bu bana ters.
Biz burada Basörtüsü Konusunu tartisiyoruz.
Atatürkü Cumhuriyeti degil , nedense hep basörtüsü Konusu acilinca insanlar
Atatürkü ve Iran gibi ülkeleri örnek vermeyi ne kadar da cok severler.  :)
Atatürke birsey diyen oldumu ... olmadi.
Bende Atatürkü taktir ediyorum .
Lütfen konuyu saptirmayalim.

Bizim su andaki Konumuz Basörtüsü ..... Atatürk yada baska birsey degil.

neden acaba .... bizde heralde sallamıyoruz Esma Abla lütfen ama bu ülkelerde böyle yaşıyorlar ve soncunda böyle oldular önümüzde örnek varken ne diye gözlerimizi kapayalım ki gerçeklere...