a1 sınavı kalkacak mı ...? sadece bir soru.....

Başlatan endoplazmikretikulum, Ekim 26, 2008, 02:50:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

endoplazmikretikulum

internette araştırdım herhangi bir kaynaga rastlayamadım
almanya için a1 sınavı sartını kaldırılacagı yönünde iddaalar duydum
bu konuda herhangı bır bilgisi olan varmı

zira su an devam etmekte olan çeşitli davalar var
neticelenmemiş yada menfii  netecelenmiş olanlar var...

su an için sadece meraktan sordum belki gercekten duyan bilen varsa diye

saygılarımla ... endo...

why soooooo serious  ????

bence rahmetli joker in unutulmaz repliği

almanlara ıthaf edilebilecek en güzel laf tır bence

MuhaяяeM

Haber kaynakları dikkatleri üzerilerine çekebilmek için yok efendim "Türklere vize kalkıyor" yok efendim "sınav kalkıyor" vs.. aptal aptal haberler çıkardılar, geçenlerde bir Alman hukukçu çıkıp açıklama yapmıştı Türk'lerden vize istenmesi hukuken yanlış demişti, onu abarttıkça abarttılar, böyle şeylere kanmayın, bu konu farklı açılardan tartışılır, bakın geçen sene işadamlarımız yanlarında pasaport dahi olmadan ziyaret ve iş görüşmeleri amacıyla giriş çıkış yapmışlardı.

A1 sınavına takmayın, şimdi fikrimi söylüyorum : A1 sınavını dahi geçemeyecek düzeyde olan birinin Almanya'da ne işi var? Sınav kaldırılsa ne olur ki? Almanca bilmeden orada ne yapabilirsiniz?
Diyeceksiniz ki, 'benim akrabalar var, Türkler var orda onlarla Türkçe anlaşırız' , o zaman toplumdan dışlanmış Türkler ortaya çıkar, oraya uyum sağlamak istiyorsanız dil bilmek zorundasınız.
Dil biliyorsanız A1 sınavıyla zaten uğraşmazsınız.

3,14

--> Bu haberlerin asilsiz oldugunu düsünmüstüm ama emin olmadigim icin cevaplamadim. Cok iyi aciklamis Adminimiz, ayrica düsüncelerine de katiliyorum... Gittigin bir yerin dili ana dilin degilse, ögrenmek zorundasin..  O kadar yani baska secenek yok.... Herkes geciyo o yoldan... Biraz caliscaksiniz, gittiginiz yere uyum saglamak, anlamak anlastirmak adina..... Yani o kadar olsun... :) ;)

Sezer-

Sayın admin bey düşünceniz bence kesinlikle yanılışTır !!!
Düşünün ki; okuma yazmayı bilmeyen bir teyze.. yada bir insan .. yada okul okumamış bir genç..
Ki ilk ögnegi benden vereLiM..
Ben Almanca ögrenmeye giderken..
Benim ana dilim Arapça..
telefon geliyor Arapça konuşmak zorunda kalıyorum..
kursa gelen bazı arkadasLar KürtÇe konuşuyor..
Hoca Türkçe Anlatıyor ?
Biz ne Ögrenmeye çalışıyoruz ?
Almanca ?
nasıl olacak şimdi bu ?
ayrıca mantıkan düşünüldüğünde..
Biz eger ki oraya gitsek..
orada Almancayı çok daha rahat konuşa bilirdik..
çünkü herkes Almanca konuşuyor orada..
Gel 4 tane dil konuşulan bir Alanda Almanca ögren..
Geniş olarak düşünün siz ve sizi destekleyenlerri kınıyorum !
tmm mı kınıyorum !
iki defadır Sınava giriyorum kaybediyorum malesef..
Bu yasa insAllah kalkar demiyorum..
insAllah Almanya ile Aile birleşim yasaklanır diyorum.
ya yasaklansın yada serbest olsun..
salak salak kanunlar çıkarıyorlar.

ATAAN

Sayın Sezer, Almanya'da Yaşıyorsunuz Anladığım Kadarıyla, Allah Korusun Hastalandınız yada Evde Acil Bir Durum Oldu, Acil Servisi Arayıp Mecalinizi Arapça Yada Türkçe'mi anlatacaksınız? Toplumun İçinde Yaşıyorsunuz ve mecburen nasıl kurallara uyuyorsanız aynı şey lisan içinde geçerlidir, Okuma Yazma Bilmeyen Teyze Örneği Vermişsiniz, A1 Belgesinin İstenmeyeceği Durumlar Var Oraya Bir Göz Atarsanız, Daha İyi Anlarsınız. İşin Kısaca Özeti şu; ALMANLAR ALMANCA KONUşUYORLAR VE SİZDE ALMANYA'DA YAşAMAYI TERCİH ETMİşSENİZ ALMANCA ÖĞRENMEK DURUMUNDASINIZ, Sanırım Geniş Bakması Gereken Birisi Varsa Oda Sizsiniz, Arkadaşlarınızın Kürtçe yada Türkçe Konuşmaları Sizi Bağlayıcı Değil, En Azından Bu Mazeret Olarak Kabul Edilemez.
A1 Sınavının değil kalkması yakında Seviyeyi A2'ye Çıkaracaklar, Alman Hükümeti Uygulamadan Çok Memnun. Almanlar Asla Geri Adım Atmazlar,
Aile Birleşimi Yasaklansın Yada  Serbest Olsun Diyorsunuz, Aile Birleşimi Düne Kadar Zaten Serbestti, Bu Kanunun Değişmesinde Acaba Ne Etkili Oldu Dersiniz? Yapılan SAHTE EVLİLİKLER, Hadi Dürüst Olalım, Ağlayıp Sızlanıp Sağa Sola Çatacağınıza Bence Almanca Öğrenmeniz Sizin Daha Yararınıza Olacaktır.
Saygılar

Sezer-

Sevgili AtaaN Arkadasım..
Birincisi düşündüğünüz şey yanlış ALmanyada yaşamıyorum !
2. cisi.. Diyelim ki ALmanyadayız ve hastalandık Acil servisi arayıp cenazemizi evden almalarını isticez..
biz orada kimsesizler yurduna Gitmiyoruz.
Ailebirleşim ne demek ?
Evlenip Aile sahibi olmak demek ?
Bekar Evi demek degil herhalde ?
Oraya gidersek en geç 3 ay içinde kendimizi anlamlı bir şekilde Kendimizi ifade ede bilecek bir kapasite sahibi ola bilecegimi inanıyorum..
ve şunuda yapa bilirLerdi ki..
Orda evlendikten sonra 3 ay içerisinde veya 2 ay içerisinde herneyse...
Bize Almanca şartı kona bilirdi..
eger ki ögrenipte belgemizi onlara teslim etmedik O zaman atsınlar türkiyeye ?
Böylesi bizim için daha iyi olurdu _
Sonuç itibari ile O vermiş oldugum Yaşı büyük Ablamızdan bahsedelim . !
Hadi gidin bakalım hangi Allahın kulu gidip o Ablaya yardım edecek ?
siz mi bizmi ?
Hadi ben sınavı geçtim diyelim ?
ya onun hali ne olacak ?
^^A1 Belgesinin İstenmeyeceği Durumlar Var Oraya Bir Göz Atarsanız, Daha İyi Anlarsınız.^^ Diye buyurmuşsunuz ?
Kesinlikle göz attım ve Araştırmalarımın sonunda Bayan ne kadar yaşlı olursa olsun kendisine bir yardım edilemeyecegi haberine ulaştım ?
onun gibi binlerce insan örnegin bu linktekini okursanız sevinirim Bakalım buna cevabınız ne ola bilir ?
https://www.yerkoygazetesi.com/yerkoy-haberleri/almancasi-olsa-bebegini-bagrina-basacak-13
Bunlar sadece hafiften araştırdıklarımız ?
hadi siz gidin onlara yardım edin ben Aglıyorum evet aglıyor çırpınıyorum ama neden ?
kendim için değil!!!
Ben zaten karar verdim herkeste onayladı Eşimi buraya getirecegim Allah ın izni ile..
Herşey Almanya degil Güzel iNsan ..
Biraz Haktan yana olalım..
Sahte Ailebirleşime ben kesinlikle karşıyım fakat başka şekilde çözem araya bilirlerdi..
YürürLüge giren bu yasa İnsan Haklarına haykırı Ayrıca sadece Türkiye için uygulanan Ve Türk milleti de Dışlanıyor.
ve biz buna Karşılık.
Almanlar bu yasanın Uygulanmasına çok mutlu diyoruz.
iyi o zaman Onlar mutlu olsun bizde burda zulümleri seyredelim..
Allah hepimizi İsLah etsin.
Artık hak'kı deil Haksızlıgı kabul edelim..!
İsterlerse A2 deiL  Z999 yapsınLar...
Aglanıp Sızlanmaya devam edecegim neden biliyor musunuz ?
Bu belgeyi alamayıp Eşlerine Kavuşamayan Kardeslerim için.
Bir kagıt için Evlenemiyorsun ...
Ah biz İnsanLar çok nankörüz..
Gözlerimizi açıp biraz Etrafımızda neler olduguna göz atalım.
Yanlız kendini düşünüp hain insanlardan degiL.
Dünya devri dönüştü..
MüslümanLar değil Hiristyanlar Savunuluyor..
Rabbim hakkımızda Hayırlısını etsin
selametle kalın !!!

ATAAN

Cevabınız İçin Teşekkür Ederim Sayın Sezer,
Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum, Bilginiz olması açısında aşağıdaki bilgileri gönderiyorum.

Aşağıdaki durumlardan biri isabet ediyorsa, Almanca dil bilgisini kanıtlamanız gerekli değildir.
1- Siz ya da eşiniz Avrupa Birliği’ne üye olan bir devletinvatandaşısınız (Almanya hariç).
2- Siz bedensel, zihinsel ya da ruhsal bir hastalıktan ya da özürden dolayı Almanca dilinde basit bilgileri kanıtlayacak durumda değilsiniz.
3- Siz üniversite mezunusunuz ya da buna denk bir kalifikasyona sahipsiniz ya da istisnai olarak başka nedenlerden dolayı belli şekilde az bir entegrasyon gereksinimi var.
4- Siz sürekli Almanya’da kalmak istemiyorsunuz.
....

Benim Kimseyi Savunduğum Falan Yok Sayın Sezer, Elhamdürillah Bende Müslümanım, Bu Uygulama Sadece Türklere Yapılmıyor.
Evet İnsan Haklarına Aykırı Bunu Kabul Ediyorum Ve Açılmış Onlarca Dava Var Halen Görülmekte Olan, şu An İçin Önümüze Konan şart Bu Ve Eğer Almanya'yada Yaşamak İstiyorsak, Adamların Koyduğu Kurallara Uymayı Baştan Kabul Ediyoruz Demektir. O Zaman Almanya'ya Gitmenizi Erteleyin, Ne Zaman Kanun Değişti, Sizde O Zaman Gidin. Uğradığınız Maddi Manevi Zararla İlgilide Almaya'yı Verin İnsan Hakları Mahkemesine. Sizi Tutan mı Var. İnsan Hakları Mahkemesindeki Davalar Tamamen Ücretsidir. Buyrun Meydan Sizin,
Bizden Önce Almanya'ya Gitmek İçin Kardeş Kardeşle Nikah Kıyıp Giderken Ne Kadar Müslümanlıktan Bahsedebilirsiniz???
Sahte Evlilikler Yapanların Müslümanlıklarını Sorgulayın O Zaman, Çünkü Bakınız Faturasını şimdi Gerçekten Evlenmiş Eşine Kavuşmaya Uğraşan İnsanlar Çekiyor şu Anda Bu İnsanların Yaptığı Sahte Evliliklerin Faturasını.
Forumumuza Bir Göz Atın, Herkes Burda Kenetlenmiş Birbirine Yardımcı Olmaya Çalışıyor, Gerek Sınavla İlgili Olsun, Gerek Vize İle İlgili Olsun Herkes Herkese Yardım Etmeye Çalışıyor, Hiç Bir Karşılık Beklemeden. İnsanların Desteğe İhtiyacı Var, Eşine Kavuşmak İsteyen İnsanların Bu Kanunun Ne Kadar Hukuksuz Olduğunu Dinlemeye Bile Ne Vakitleri Nede Dermanları Var, Herkes Biran Önce Eşine Sevdiğine Kavuşmak İstiyor. Önceki Neslin Bize Bırakmış Olduğu Mirasa Rağmen,
Biz Türklerin Ne Kadar Zeki Ve Akıllı Bir Millet Olduğumuzu, İsteyince Neler Yapabileceğimizi Sanırım Size Hatırlatmama Gerek Yok.
Saygılarımla,

RIBERY

bende sezer arkadaşima katılıyorum bende o magdurlardan bırıyım ben almanya ya gıtmekten vazgeçtım eşim karar vermiş bu yaz geri dönuş yapıyor  zaten almanya yerleşen zaten mecburu ıster ıstemez oranın dılını ögrenır

ATAAN

Sayın Ribery Sezer Arkadaşımıza Bende Katılıyorum ama Ortada Bir Gerçek Var Bunu da Kabullenmek Lazım,
Karanlığa Söylenmek Yerine Bir Mum Yakmak Daha İyi Değil mi?

esma 41

Ben sezer,ribery ve ATAAN Beyin yazdiklarina katiliyorum.

Ama dil ögrenmek gercekten cok önemli .
Sadece Almanyanin istedigi sartlar biraz zor ve sinir yipratici.

Ben Almanyada dogmus büyümüs birisi olarak sunlari yazabilirim....
Burada 30 yildir yasayan Türk Vatandaslarimizin bazilari tek basina alis verise gitmeye bile cekiniyorlar.

Nedeni ise : Dil bilmedikleri icin.

Dil ögrenmek zor ama gerekli ....

gece

Bende Katilayim bari ;D
Ataan bey Allah kolaylik versin ne diyelim isiniz hic kolay degil... :angel:

ATAAN

Teşekkür Ederim Sayın Gece :)
Biz Herkesi Seviyoruz ve Herkese Yardım İçin Burdayız,
Keşke Sınav Kalksa, Ama hayal pilavıyla karın doymuyor biz işimize gücümüze bakalım
okey:)

MuhaяяeM

Bazı arkadaşlar a1 sınavını kazanamadıkları için veryansın etmişler yine.
Kazansalardı al gülüm ver gülüm olacaktı.Onlarınki kuyruk acısı, başka birşey değil.

Buyrun efendim, sitede istemediğiniz kadar ders var, kelime var, yazılı anlatım var, sesli anlatım var, hadi bunları bir kenara bırakalım isteyen herkese bedava Almanca eğitim cd'leri dağıtıyoruz.
20.000 tane üyemiz var, biz 20.000 tane Almanca eğitim cd'sini ücretsiz vermeyi vaad ediyoruz.

Siz söyleyin, bu kriz ortamında 20.000 (Yirmi Bin) tane Almanca eğitim cd'sini bedavaya kim kime verir?Ücretsiz selam bile vermiyorlar bu devirde ya.

Şimdi söyleyin, sizce biz kimi destekliyoruz?

ATAAN

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Aralık 11, 2008, 05:28:04 ÖS
Kazansalardı al gülüm ver gülüm olacaktı.Onlarınki kuyruk acısı, başka birşey değil.

Buyrun efendim, sitede istemediğiniz kadar ders var, kelime var, yazılı anlatım var, sesli anlatım var, hadi bunları bir kenara bırakalım isteyen herkese bedava Almanca eğitim cd'leri dağıtıyoruz.
20.000 tane üyemiz var, biz 20.000 tane Almanca eğitim cd'sini ücretsiz vermeyi vaad ediyoruz.

Siz söyleyin, bu kriz ortamında 20.000 (Yirmi Bin) tane Almanca eğitim cd'sini bedavaya kim kime verir?Ücretsiz selam bile vermiyorlar bu devirde ya.

Bu Kadar İşte Şefim Sizi Ayakta Alkışlıyorum,  alkis:) alkis:) alkis:)

gece

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Aralık 11, 2008, 05:28:04 ÖS

Ben bu konuyu bir kac kez okudum ne yazicami inanin bilemedim o kadar emek varki burda bunun tesekkürü kelimelerle ifade edilemez
elinizdeki tüm imkanlari bizler icin kullaniyorsunuz buna süphe yok.
Allah sizden ve ekibinizden milyon kez razi olsun.

Sevgili üyeler bize düsen sadece calismak, calismak, calismak . Her konu elinizin altinda Sözlük dedik oda.
Sevgili Esmanin dedigi gibi dil ögrenmek kolay degil ama gerekli . okey:) okey:)
Hepimize kolay gelsin ...

Almancax yöneticisi Muharrem beye  ve ekibine cok cok Tesekkür Ediyorum.

Saygilar...

...mystery...

Alıntı yapılan: gece - Aralık 11, 2008, 07:33:59 ÖS
Ben bu konuyu bir kac kez okudum ne yazicami inanin bilemedim o kadar emek varki burda bunun tesekkürü kelimelerle ifade edilemez
elinizdeki tüm imkanlari bizler icin kullaniyorsunuz buna süphe yok.
Allah sizden ve ekibinizden milyon kez razi olsun.

Sevgili üyeler bize düsen sadece calismak, calismak, calismak . Her konu elinizin altinda Sözlük dedik oda.
Sevgili Esmanin dedigi gibi dil ögrenmek kolay degil ama gerekli . okey:) okey:)
Hepimize kolay gelsin ...

Almancax yöneticisi Muharrem beye  ve ekibine cok cok Tesekkür Ediyorum.

Saygilar...

sadece söylediklerine katılıyorum ve seni alkışlıyorum gece ablacım... clap:) clap:)

endoplazmikretikulum

esasen bu konu haber bültenlerinde cok dıkkat cektıgı için sık sık haberlerde cıkıyor
ama dedıgınız gıbı sadece yalan bir haber
zıra bu konuyu actıktan nıce sonraları hala aynı haber defalarca tv cıkmaya devam ettı
almancanın ivdei şekilde öğrenilmesinin elzem olduğu konusunda bende hemfikirim
zira derdini anlatamamak heleki yanlış anlatmak hayatı daha da zorlastırır

kaldıki almanya gibi bir ülkede iş bulup calsımak ve ailenizi gecındırmek istiyorsanız
almanca öğrenmek insanın üzerine nerdeyse vacip oluyor

Allah herkese almanca ogrenme konusunda istek şevk ve heycan versin ve yardımcısı olsun

ihityacımız olan tek şey çalışmak çalışmak çalışmak ve sadece çalışmaktır

zira dil ğrenmenin egıtımden zıyade azim ve kararlılık oldugunu yakinen gördüm

kendi kuzenim ilkokul mezunuyken almanyada kendı cabaları ve 2 sene kurs yardımıyla
şimdi lise düzeyinde gercekten akıcı ve düzeyli bir almanca ya sahip

ve cokta acıkgöz akıllı biri oldugu soylenemez
ama sadece ozverı ve cabayla gerceklestırdı