...Güncel Haberler...

Başlatan dielosch, Aralık 12, 2008, 04:34:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dielosch

Arkadaş çoğunlukla her haber için yeni bir konu açılıyor bunu yapan da çoğunlukla benim fazladan konu olmasın diye artık bu başlık altında haber yayınlayacağım umarım sizde burda paylaşım yaparsınız.Belki sayfaların açılımda bi kolaylık sağlar bu  utanan:)  ;D

dielosch

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) yapılan bir araştırmada, Konya'da, dünyada nadir görülen, Türkiye'de benzeri bulunmayan fay yarıklarına rastlandı.

SÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Eren, Konya'nın merkez Selçuk ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Yazır Fayı üzerinde uzun süren bir araştırma yaptıklarını söyledi.

Araştırmalarında, faydaki hareketlere bağlı olarak yer yüzünde oluşan, içleri alüvyonlarla doldurulmuş yarıklara rastladıklarını ifade eden Doç. Dr. Eren, “Yani bir deprem anında ve sonrasında yeryüzü yarıldığında akarsu ve rüzgarların getirdiği malzemeler, bu yarıklara dolmuş ve doğal bir fay yarığı oluşmuş” dedi.

Söz konusu fay kırıklarının oluşumunun 10-20 bin yıl öncesine kadar dayandığını tahmin ettiklerini dile getiren Doç. Dr. Eren, şunları kaydetti:

''Bu fay yarıklarından taş ocaklarında çok sayıda var. Bunların görünürde yükseklikleri 25 metreye kadar çıkabiliyor. Genişlikleri ise 2 metreye kadar ulaşıyor. Bunların yüzey uzunlukları da 200 metreden daha fazla. Bu büyüklükteki yarıklar Türkiye'de ve dünyada çok nadir görülüyor. Bu yapılar, bize Konya fay zonunun özellikleri ve hareketleriyle ilgili bazı ipuçları veriyor. Bunlar aynı zamanda Konya'nın deprem kayıtları. Yazır'daki fay yarıkları, bize büyük olasılıkla yörede daha önce 6-6,5 büyüklüğünde depremin oluştuğunu gösteriyor.''

JEOLOJİ MÜZESİ ÖNERİSİ
Söz konusu fay kırıklarının Konya fay zonunun aktif olduğunu gösterdiğini anlatan Doç. Dr. Eren, bu fay yarıklarının, Konya fay zonunun potansiyel açıdan aktif olduğunu ve 6-6,5 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini gösterdiğini kaydetti. Eren, dünyada eşine az rastlanan, bilim adamları için önemli bir araştırma kaynağı olan bu fay yarıklarının, bozulmadan korunması gerektiğini vurguladı.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar ise Türkiye'de ve dünyada eşine az rastlanan bu fay kırıklarının olduğu bölgeye jeoloji müzesi yapılması için Selçuklu Belediyesi'ne teklif götürdüklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Adem Esen'in de projeye olumlu baktığını ifade eden Nalbantçılar, “Müze içinde doğa ve yer bilimleri açısından önem taşıyan kayaç, fosil, minerallerin örneklerinin sergilenmesini önerdik. Müze içinde kayaçları temsil edecek küçük yapılar da yer alabilir” dedi.

AA[/color]

dielosch

A.R.O.G'la, 2004 yapımı Fransız komedi filmi "RRRrrrr" arasındaki şaşırtıcı benzerlikler sinema tutkunlarının dikkatinden kaçmadı.
Mega Magazin programının iddiasına göre "A.R.O.G" ile 2004 Fransız yapımı "RRRrrrr" adlı komedi filmi şaşırtıcı bir şekilde birbirine benziyor. Alain Shabat'ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieau'nun başrolde oynadığı ve taş devrinde geçen "RRRrrrr" filmi Fransa'nın tüm zamanlarda en çok izlenen üçüncü komedi filmi. Ülkemizde de sinemalarda ve TV'de gösterildi.

İşte iki filminin şaşırtıcı benzerlikleri

-İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti'ye alıyor.
-"A.R.O.G"da Arif'in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüzyüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var.
-"A.R.O.G"da iki kabile arasında çekişme var. "RRRrrrr"da da iki kabile arasında çekişme var. "A.R.O.G"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. "RRRrrrr"da da iki kabile aralarındaki çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapıyorlar. Bu maçların sonunda oyuncuların sevinçleri de birebir aynı.
-"A.R.O.G"daki isimler de benziyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "A.R.O.G"da Nil Karaibrahimgil "Mimi"yi, "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi Higi...
-İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.
-İki filmde de başroldeki erkek oyuncular maymunla yakınlaşma içine giriyorlar.

dielosch

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, aralarında 2 askerin de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. 

Kaza bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Manisa-Balıkesir karayolunda Kırkağaç ilçesine bağlı Gelenbe beldesi yakınlarında sürücüleri henüz belirlenemeyen 16 GN 636 plakalı otomobil ile 16 U 0872 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı.

Yağmur yağışının olduğu bölgede meydana gelen kazada, aralarında birliklerine teslim olmaya giden biri kısa dönem biri de 1984/4 tertip olmak üzere 2 askerin de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Sürücü ve bazı yolcuların cesetlerinin araç içerisinde sıkıştığı, itfaiye ekiplerinin olay yerinde çalışma yürüttüğü öğrenildi.

dielosch

Anıtepe Lisesi'nde, bir öğrenciyi zayıf olan dersinden geçirmek karşılığında rüşvet isteyen ve yakalanan, iki öğretmenin hala görevlerine devam etmesi Meclis gündemine taşındı.

Anıttepe Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni ve resmi öğretmeni, bir öğrenciyi zayıf olan dersinden geçirmek karşılığında öğrenci velisinden rüşvet istedi. Öğrenci velisinin Savcılığa müracaat etmesinden sonra gerçekleşen operasyonda seri numarası alınmış parayı öğrenci velisinden alan öğretmenler Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. İki öğretmenin görevine devam etmesi üzerine CHP Yalova Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bayram öncesinde bir soru önergesi verdi.
-"ÖĞRETMENLER ÜST DÜZEY BÜROKRAT AKRABASI" İDDİASI-

Bu öğretmenlerin rüşvet almak suçundan Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıklarının doğru olup olmadığını soran İnce, “Dava süreci devam ederken bu öğretmenlerin 70 öğretmeni bulunan bin 400 öğrencili Anıttepe Lisesi'ndeki görevlerine devam etmeleri hukuki midir? Bu öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmemesinin gerekçesi nedir?” sorusunu sordu. İnce, ayrıca söz konusu öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nda bazı üst düzey bürokratlar ile hemşerilik bağlarının olduğu ve bu bağlantıları tarafından korundukları iddialarının olduğunu açıklayarak, “Seri numarası alınmış paraları rüşvet olarak aldıkları bilindiği halde görev yerlerinin değiştirilmediği yönündeki iddialar doğru mudur?” sorusuna yanıt istedi. (ANKA)

...mystery...

"RRRRRR" fransızlar bunu nasıl söylüyolar acaba ;D ;D "ĞĞĞĞĞ" çok zorr... kur;) ;D ;D

dielosch

Alıntı yapılan: ...mystery... - Aralık 12, 2008, 06:15:35 ÖS
"RRRRRR" fransızlar bunu nasıl söylüyolar acaba ;D ;D "ĞĞĞĞĞ" çok zorr... kur;) ;D ;D
öyle söylediklerini sanmıyorum bu filmi izlemiştim türkçe alt yazılı olarak ama hiiiiççç hatırlamıyorummm  ya:)

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 16, 2008, 05:13:56 ÖS
öyle söylediklerini sanmıyorum bu filmi izlemiştim türkçe alt yazılı olarak ama hiiiiççç hatırlamıyorummm  ya:)
bilmiyorum ama bence bizim gibi rrr diyemiyolardır orası kesin... kur;)

dielosch

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 16, 2008, 09:09:38 ÖS
yanii  :haha:
eeeeee o zaman niye böyle demiyolardır dedin?? :zopa: illa muhalefet olucan bendenmi kaptın ne anlamadım gitti... yaril:)

dielosch

hayır öyle söylemiyorlar zaten de bizim gibi rrr da diyemiyorlar aman değişik bişiydi işte salla yaa ne muhalefeti onu anca sen olursun  kur;)

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 16, 2008, 09:11:15 ÖS
hayır öyle söylemiyorlar zaten de bizim gibi rrr da diyemiyorlar aman değişik bişiydi işte salla yaa ne muhalefeti onu anca sen olursun  kur;)
evet o benim özelliğim ve birilerini-sevdiğim insanları-(bilmem mesajı aldın mı ;D ) gıcık etmeyi onlara muhalefet olmayı ve bana kızınca hem gülme hemde kızma işini aynı anda yaparkenki hallerini izlemek çok eğlenceli oluyo... :haha: ama dediğim gibi bunu herkese yapmam... ;D

dielosch

biliyorum canım senii ( bak bak nasıl anladım hemen  :haha: seversin beni  :haha: )

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 16, 2008, 09:15:02 ÖS
biliyorum canım senii ( bak bak nasıl anladım hemen  :haha: seversin beni  :haha: )
sen çok zekisin canım orası tartışılmaz hemen anlarsın :haha:

anlaman için mesaja gerek varmıydı acaba.... kur;)

dielosch

Antalya'da iki gün önce kaybolan 11 yaşındaki çocuğun cesedi, bir akrabasının Duacı köyünde kiraladığı evdeki sobada bulundu.

Antalya'daki evinden iki gün önce ayrılan ve kaybolduğu bildirilen Ural Çelikcan'ın (11) cesedi, Antalya yakınlarındaki Duacı köyünde yaşayan B.A.H'nin (27) evindeki bir sobanın içerisinde bulundu.
Kesici aletle parçalandığı belirtilen çocuğun cesedi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Jandarma, olayla ilgili olarak, evi kiraladığı ve öldürülen çocuğun babasının halasının oğlu olduğu belirtilen B.A.H'yı gözaltına aldı.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği Duacı köyünün jandarma bölgesi olduğunu ve soruşturmanın jandarma tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Arslan, olayın aile içi husumetten kaynaklandığının düşünüldüğünü kaydetti.

...mystery...

Anne babası ayrılan 12 yaşındaki kız iki yaşındaki kardeşini bıçakladı. Babasını arayıp "Kardeşimi bıçakladım. şimdi kendimi öldürüyorum. Annemle ayrıldınız, siz mutlu olun" dedi. Sonra da bıçağı kendine sapladı. Bıçakladığı kardeşi hastanede hayatını kaybetti.

BURSA’da İnşaat boyacısı Ramiz A. (36), ile eşi Ayten A. (35), evliliğinde şiddetli geçimsizlik başgösterince Ayten A. 3 ay önce evi terketti. Evin tüm yükü ve 2 yaşındaki kardeşi F.A’nın bakımı İlköğretim okulu 7’nci sınıfında okuyan 12 yaşındaki B.A., omuzlarına kaldı. Bunalıma giren B.A. dün öğleden sonra kardeşi F.A. ile evde yalnız kalınca, kurtuluş yolu olarak gördüğü korkunç planı uygulamaya koydu.

B.A., kardeşini, "Seni de kurtaracağım, kendimi de" diye bağırarak göğsünden ve karnından bıçakladı. Kanlar içindeki küçük kızı öldü diye bırakan B.A., cep telefonundan babasını arayarak, "Baba kardeşimi bıçakladım. şimdi kendimi öldürüyorum. Annemle ayrıldınız, siz mutlu olun" deyip telefonu kapattı.

Ramiz A. hemen eve koşarken bir yandan da 112 Acil Servis’i aradı. Eve geldiğinde kızlarını kanlar içinde bulan Ramiz A., sinir krizleri geçirdi. Gelen sağlık ekibi 2 kardeşi hastaneye kaldırdı. Hasteneye kaldırılan kardeşlerden 2 yaşındaki F.A. hastanede hayatını kaybetti. 12 yaşındaki B.A:'nın ise durumu ağır. B.A.’nın hastaneye götürülürken, olayı kendisinin yaptığını söylediği belirtildi. B.A.’nın kalp çizip içine kendisinin, annesinin ve kardeşinin adlarını yazması dikkat çekti.

yazık yaa... :'( :'( 2 yaşında bebek yaa daha... :'( :'(

dielosch

öfff yaa bebek demeyin bana zaafım kesinlikle bebeklerdir  :cryla: