Bilmeyenler sorsun

Başlatan Nazire, Şubat 12, 2006, 12:42:29 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wunderland

Arkadaşlar bana hobilerimi almanca anlatan bir metin:
örnek: Televizyon seyretmeyi severim.
          Kitap okumayı severim.
          Arkadaşlarla sohbet etmeyi severim.  gibi örnekler.şimdiden teşekkürler.SAYGILAR...

nachtigall

ohh be ne keyif
Alıntı yapılan: wunderland - Ocak 07, 2008, 10:09:55 ÖS
          Kitap okumayı severim.
          Arkadaşlarla sohbet etmeyi severim.  gibi örnekler.şimdiden teşekkürler.SAYGILAR...
Alıntı yapılan: wunderland - Ocak 07, 2008, 10:09:55 ÖS
          Kitap okumayı severim.

ohh be ne keyif

yok öyle yatarak dil ögrenmek, biraz gayret lütfen   -)

jentzsch

nachtigall oluyo beee...ben masada calismayi hic sevmiyorum söylee cekyata uzaniyorum öyle calisiyorum.yani yatarak dil ögreniliyor ;D

wunderland

Çok gaddarsınız yaaf:)) Bunlar doğrumu sadece biraz daha geniş birşey olsun dedik hemen kızmayın...Çekyatlarımda bozuk ayrıyeten...:)SAYGILAR

Ich Liebe Internet
Ich Liebe Lächeln im Gesicht
Ich Liebe das erste Morgen-Kaffee
Ich Liebe Telefon

cebrail7

ıch bin liebe ne demek ayrıca seni seviyorum ne demek ::) :laugh:

asy.83

selam
reflexivpronomen konusunda anlamadigim bisey var yardimci olursaniz cok sevinirim
örneklerde der,die das lariyerlestirirken takiliyorum ve reflexivpronomenlardada dativ akk yanliskullaniyrum örnegin;

Schon gut.Aber du solltest dich bei Sonja entschuldigen. (burda bei dativ degilmi dir kullanmamiz gerekmiyomu)

Ja,sehr,ich habe mir gerade ein Buch über Horoskope gekauft. (burdada über akk olmuyomu dich)

den du alles fragen kannst (burda fragen fiili nach+dativ degilmi yani dem)

yani dativ yerine akk , akk yerinede dativ yapiyorum hep.Yada ben konulari iyice karistirdim kafam almiyo :)

warum

Mein hobby ist Musik hören,reisen und naturlich Kino ;)

warum

son yazdığın dem  richtig yani nach+dativ   Ich kann nicht Deutsch lernen :(                     Deutsch ist sehr schwer..   ;(  Bitte hilfen Sie Mir !!!

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: warum - Ocak 17, 2008, 09:22:40 ÖS
Mein hobby ist Musik hören,reisen und naturlich Kino ;)
Das ist falsch
Meine Hobyys sind  Musik hören,reisen und naturlich Kino      das ist richtig.

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: cebrail7 - Ocak 08, 2008, 09:04:59 ÖS
ıch bin liebe ne demek ayrıca seni seviyorum ne demek ::) :laugh:
Ich liebe dich         seni seviyorum demek.

doğa

Alıntı yapılan: asy.83 - Ocak 17, 2008, 09:17:47 ÖS
selam
reflexivpronomen konusunda anlamadigim bisey var yardimci olursaniz cok sevinirim
örneklerde der,die das lariyerlestirirken takiliyorum ve reflexivpronomenlardada dativ akk yanliskullaniyrum örnegin;

Schon gut.Aber du solltest dich bei Sonja entschuldigen. (burda bei dativ degilmi dir kullanmamiz gerekmiyomu)

Ja,sehr,ich habe mir gerade ein Buch über Horoskope gekauft. (burdada über akk olmuyomu dich)

den du alles fragen kannst (burda fragen fiili nach+dativ degilmi yani dem)

yani dativ yerine akk , akk yerinede dativ yapiyorum hep.Yada ben konulari iyice karistirdim kafam almiyo :)

Reflexivpronomlar konusunda şaşırman doğal çünkü bunlar  2 gruba ayrılır
Birinci grup normal çekime tabi olan dönüşlü zamirler;sich freuen,sich entschuldigen,sich setzen ...gibi ;almancada dönüşlü fiilerin büyük bir çoğunluğu bu guptadır ve bunlarda dönüşlü zamir özneye göre hep şu şekilde çekilir; ich entschuldige mich/du entschuldigst dich/ er,sie es entschuldigt sich/wir entschuldigen uns/ihr entschuldigt euch/Sie,sie entschuldigen sich

2, Grup dönüşlü fiiller ise dativ alanlardır,bunların sayısı oldukça azdır.Bu fiillerde dönüşlü zamir sadece ich- du- formunda dativ alır yani ich' de mir, du' da dir haline döner .Diğer şahıs zamirlerinde (er,sie ,es,wir,ihr,Sie,sie) yine ilk gruptaki gibi aynı çekilir.Bu fiillere örnek verecek olursak sich überlegen(iyice düşünmek)sich vorstellen (dativ alan şekliyle hayal,tasavvur etmek) kaufen  fiilindede sich gelince (kendine bir şey almak)
Örnekler;
Ich kaufe mir ein Buch.( Kendime bir kitap satın alıyorum)
Kauf dir ein Buch! ( Kendine bir kitap satın al)
diğer şahıslarda dediğim gibi reflexivpronomen aynı çekime tabidir.
Wir kaufen uns ein Buch.

Ich überlege es mir anders/ Du überlegst es dir anders .UMarım biraz aydınlatabilmişimdir.Ama bu kullanarak öğrenilecek bir konu zaten.
Senin verdiğin örnekte ise: sich entschuldigen bei- bu normal çekime tabi bir dönüşlü fiildir ordaki bei fiille birlikte kullanılması gerekn bir Praeposition sadece ve evt. dativ alır ama bu bei - dönüşlü kısmıyla hiç ilgisi yoktur
sen Sonya dan özür dilemeliydin /doğru bir cümle /ordaki dönüşlü zamir  dich/normal kurala göre çekilmiştir

asy.83

tesekkür ederim yardimin icin doga daha iyi anladim

nachtigall

bu anlatmi özetleyecek olursak

özneden sonra nesne alirsa mir olur  :ich wasche mir die  Hande  (burda özne olan ich en sonra nesne olan eller geldigi icin "diye" dönüslülük veririz.

Eger nesne olmazsa mich olur.

ich wassche mich (yikaniyorum)

bu sekil bunun kuralidir,

Türkce anlattimki anlayasininz diye eger analsilmazsa almaca gramatik olöarak da anlatabiliirm

vsslm

dafne

merhaba ben almanca mütercim tercümanlık okuyorum bu sene başladım hazırlıktayım ama bir hocamız şimdiden dönem ödevi olarak shrek filmlerinin üçünü de izleyip almanca özetini istedi filmleri izledim ama almancaya çevirirken çok zorlanıyorum sadece 1 dönem alamanca gördük ne yapcamı bilmiyorum işin içinden çıkamıyorum:(

nachtigall

Alıntı yapılan: jentzsch - Ocak 08, 2008, 01:12:08 ÖÖ
nachtigall oluyo beee...ben masada calismayi hic sevmiyorum söylee cekyata uzaniyorum öyle calisiyorum.yani yatarak dil ögreniliyor ;D

jenc du bist Ausgenommen

da kansst machen  ;D

mer19

iyi aksamlar arkadaslar zu+infinitiv und(ohne zu)verb+verb konusunu bilen anlatabilirmi

khoLpa$aLı

forumda olması lazım bi bakıver istersen.