"Kürt Acilimi" nasil bir sey?

Başlatan esma 41, Eylül 08, 2009, 01:51:14 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Sayin Mystery ,

öncelikle bir sorum olacak ?
Üstte yazilan yazi size mi ait ?

Bir soru daha ..

Bir KÜRT Vatandasi olsaydiniz
ayni yaziyi  bizimle paylasir miydiniz ?

...mystery...

Üstteki yazı evet bana ait..
İkincisi KÜRT VATANDAŞI diye birşey yok Türk vatandaşı vardır. Kürt vatandaşlığı olan birini tanıyorsanız hangi ülke vatandaşı olduğunu paylaşında bizde öğrenelim.
Ayrıca Almanya'ya Türk pasaportuyla gelip sonra "Ben Kürdistanlıyım" diyen Kürtler hakkında siz düşünüyorsunuz?
Ben paylaşımlarımı etnik kökenlere göre yapmıyorum, Almanlar hakkında konuşmak için Alman olmaya gerek yok, Lazları yada Çerkezler yada Kürtler hakkında konuşurkende bir Türk olarak düşüncelerimi ortaya koyabilirim.

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Eylül 20, 2009, 01:34:05 ÖÖ
İkincisi KÜRT VATANDAşI diye birşey yok Türk vatandaşı vardır. Kürt vatandaşlığı olan birini tanıyorsanız hangi ülke vatandaşı olduğunu paylaşında bizde öğrenelim.
Ayrıca Almanya'ya Türk pasaportuyla gelip sonra "Ben Kürdistanlıyım" diyen Kürtler hakkında siz düşünüyorsunuz?
Ben paylaşımlarımı etnik kökenlere göre yapmıyorum, Almanlar hakkında konuşmak için Alman olmaya gerek yok, Lazları yada Çerkezler yada Kürtler hakkında konuşurkende bir Türk olarak düşüncelerimi ortaya koyabilirim.

Öncelikle biraz sakin olalim .
1- Kürt Vatandasinda`ki kastimi anlayacak yastasiniz.
2-Ben size bir soru sordum , siz cevap bile veremediniz .
Türk olarak düsüncelerinizi ortaya koyabilirsiniz
buna kimse birsey demiyor.
Ama yazdiginiz yazi Kürtlere karsi veya AKP ye karsi (siz kabul etmesenizde)
ne kadar "dolu" oldugunuzu gösteriyor.
Iste bu yüzden olaya "diger" taraftan bakmanizi tavsiye ederim.

AKP`ye karsi sempati duymadiginizi biliyoruz.
Acaba bu öfkeniz AKP`ye karsi mi ?

Yoksa ... ne ?

Ayni "acilimi" sizin semapti duydugunuz bir Parti "acsaydi"
yine tepkiniz böyle mi olurdu ?

Asil Konuya gecmeden önce bunlari ögrenmek lazim?

Dip Not: Biraz daha sakin olalim lütfen.

xmcraex

esma 41

...mystery...

Ben gayet sakinim.. Yazdıklarımdan belli olmayabilir. Ya da siz öyle anlıyor olabilirsiniz. Bunada elimden birşey gelmez..

Sorunuza cevap vereyim öncelikle :
Ben paylaşımlarımı etnik kökenlere göre yapmıyorum, Almanlar hakkında konuşmak için Alman olmaya gerek yok, Lazlar yada Çerkezler yada Kürtler hakkında konuşurkende bir Türk olarak düşüncelerimi ortaya koyabilirim.

Burda siyasi bir parti hakkında fikir beyan etmiyorum zaten açtığınız konuda bir parti hakkında değil Kürt açılımı hakkında ki fikrimizi sormuşsunuz bende samimi bir şekilde düşüncelerimi söyledim ama siz niyet okumakla meşgulsünüz.

Ayrıca.. Kimseye karşı değilim ben. Sadece vatandaşımıza nankörlük edenleri hazmedemiyorum o kadar. 2 gün sonra "Ben Türküm" demekte suç sayılacak bu gidişle zaten. Bu açılımda maksat nedir 15 yaşında olmama rağmen ben bile görebiliyorum. Ama siz beni direk "Şuna karşısınız, buna öfkelisiniz" diye itham ediyorsunuz.

Neyse.. Siz haklısınız Esma Hanım.. Bizde bu konuyu burda kapatalım LÜTFEN..

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Eylül 20, 2009, 02:08:46 ÖÖ

Bu açılımda maksat nedir 15 yaşında olmama rağmen ben bile görebiliyorum.

Neyse.. Siz haklısınız Esma Hanım.. Bizde bu konuyu burda kapatalım LÜTFEN..

Yok bence konuyu kapatmayalim.
Birlikte KÜRT ACILIM`in gercek "amacini" anlamaya calisalim.

Kürt Aciliminda ki gercek amac nedir sizce ?

Inanin bunu cok merak ediyorum .

Sizin gördügünüz ama bizim/benim göremedigimiz "amaclar "- gercekler nedir ?

...mystery...

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 20, 2009, 02:19:49 ÖÖ
Yok bence konuyu kapatmayalim.
Birlikte KÜRT ACILIM`in gercek "amacini" anlamaya calisalim.

Kürt Aciliminda ki gercek amac nedir sizce ?

Inanin bunu cok merak ediyorum .

Sizin gördügünüz ama bizim/benim göremedigimiz "amaclar "- gercekler nedir ?
:)

esma 41

sanem

Sevgili esma sen yaz bide fikirlerini  sorular soruyorsun ama kendi dusuncelerini okuyamadim hic

Bide bende izmir denim sen neresinden sin

smaili

Alıntı yapılan: lengur - Eylül 16, 2009, 08:45:37 ÖÖ
Bilgiye ulaşmanın ne kadar kolay olduğu bu çağda,cahilliğin ve aptallığın bir o kadar artması ve bu aptal çoğunluğun büyük mücadeleler sonucu oluşturulan Bağımsız T.C.'nin temellerini sarsacak kararlar almaya cüret eden, kendini Firavun sananları başımıza bela etmesi,insanı dehşete düşürüyor.

Sizce bu cümle cokmu masum? Ak Partiye oy vermis yüzde 40 tan biri olarak bu adam(!) min sahsima ve milletimize hakaret ettigini  görüyor ve tepki koyuyorum. Sahsima yapilmis bi hakaret gördügüm icin o sahsin sahsina karsilik verme hakkim var. Ki onun yaptigi kadar büyük bi terbiyesizlik yapip milletede hakaret etmedim.

Mystrynin yazdiklarini okuyunca dehsete kapildim. 15 yasimda bende ülkü ocaklarina takilirdim oradaki klasik propagandalar. coksukur ardan bi 15 sene gecmesini beklemeden insanlara, dinlerine dillerine, irklarina saygi duymayi ögrendim. Benim tavsiyem Sende bi 15 sene daha bekleme!!

Okullarda andimiz okunuyor ben onu okurkende anlamiyordumki!!  tek bendegil 1933 senesinden beri her gün okuyupta anlayan cikmamis.

"Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun"

Bakin bu And 1933 senesinden beri okunuyor degilmi? ve o seneden bugune gelmis gecmis bütün yolsuzluk yapan basbakanlar, adam kayiran milletvekilleri, Darbeci Pasalar, rüsvetci memurlar vs. hepsi bunu okuyarak büyüdüler. Allah askina bi bakin memleketin haline insanlarin haline. Rüsvet adam kayirma yasadisi ne varsa almis basini gidiyor insanlar evlatlarini satiyor, anasini babasini kovuyor?
devletin basina gecenler yiyip kaciyor.( Cok sükürki 2002 den beni yavas yavas iyiye gidiyoruz bazilari rahatsiz olsada)

Ülkümüz bir türlü yükselmek olmadi! Ileri gidemedik!  Ama yaptigimiz teksey varligimizi Türk varligina armagan etmekten sehitler, Canlar vermekten öteye gitmedi. Onu cok iyi yapiyoruz tabiki yapacagizda ama dogru olsak caliskan olsan hak hukuk gözetseek , Kardes olsak. Bosu bosuna canlar yanmasa Enersimizi dis düsmanlara saklasak nasil olur?

Ben andimizi söyle degisitriyorum- Türküm, doğruyum, çalarim canim. Yasam küçüklerimi yormak, büyüklerimi kovmak, cüzdanimi dövizimi, milletimmden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, paralari alip yurdisina gitmektir. Varlıginiz Türk varlığına armağan olsun. Bunun adida Milliyetci olmak konsun Cumhuriyetci olmak konsun.

Son olarak Neyin ne oldugu ortada degilken. Yapilan bir calisma varken. Anlayip dinlemeden. Yargida bulunmamak lazim. Asil konu burada ne oldugunu bilmedigimiz bisey degil. Böyle biseye ihtiyac olup olmadigimidir?

Bence cok gec kalinmis bi durum InsAllah bu Hükümet bunu basaracak. Dis ve ic mihraklara ragmen.

smaili

Alıntı yapılan: ...mystery... - Eylül 20, 2009, 01:34:05 ÖÖ
İkincisi KÜRT VATANDAşI diye birşey yok Türk vatandaşı vardır. Kürt vatandaşlığı olan birini tanıyorsanız hangi ülke vatandaşı olduğunu paylaşında bizde öğrenelim.

ozaman bi kürt türkler hakkindaki düsüncelirini ortaya koyarkende saygiyla bakmak lazim. Kürdüm dogruyum caliskanim derse kizmamak lazim? Türk olmak baska sey Türkiye Cumhuriyeti Vatandasi olmak baska sey? Almanyada yasayan Alman vatandasi Türklere sorun. nesin sen diye? Alacaginiz cevap Türküm dür. Buda öyle bi durum . Empati yapmak lazim.

Kürt vatandasi elbette yoktur öyle olabilmesi icin bi kürt devletinin olmasi lazim.

Ama Kürt Vtandas vardir oda bizim vatandasimizdir ve Kürttür!  Burada anlasamiyoruz. Bu devletin Kurulmasinda Senin benim dedemin hakki oldugu kadar onlarin dedelerinde hakki var. Beraber sirt sirta carpisildigini tarih ispatliyor!

Peki simdi Hükümetin bu  acilimina karsi cikanlar  acaba kendileri hükümet iken neler yapti bu vatandaslara?

Kürtce müzik dinliyorsunuz diye dövülmedilermi? Agalarin derebeylerinin ellerine birakilmadilarmi, yaturimsiz birakilip o derebeylerine mahkum etmedilermi? PKK dan bahsediyoruz hep PKK yokken catismalar yokken sizler hükümettiniz  Mühür sizlerdeydi neden bu insanlari bi kenara itip ezmeye calistiniz? (Bu yazdiklarim  tabiki genel bi yorum Mystry e yönelik degil yanlis anlasilmasin)

...mystery...

Bakın ben asla ve asla Kürtlere dil uzatmadım hiç bir şey demedim..
Dediklerimi lütfen HEPİNİZ dikkatli okuyun..
Ne ülkü ocaklarıyla alakam olabilir ilerde.. Ne de başka birşeyler.. Dehşete kapılacak bir durum yok yani..
Neyse..
Benim ilk mesajımda dediğimde sadece TÜRKÇE'den taviz verilmeseydi.. Kürtlerle hiç bir sorunum yok benim.. Olamaz da zaten.. Beni tanımıyorsunuz. Sırf bir olay yüzünden bir milletin tamamını suçlayan herkese tepkim çok büyük olur.(Ermeni soykırımı meselesi yüzünden Ermenilerin hepsinden nefret etmek gibi..)Bunu yapan kişi en yakınımdan birileri olsa bile vereceğim tepkiyi hayal bile edemezsiniz..
Yani sonuçta insan insandır.. Milleti hiçbir şekilde önemli değil.. Ama düzenbazlıkla benim ülkemi bölmeye çalışırsa işte o zaman karşısına dikilirim..
Benim yazdıklarımın saçma sapan yerlerine takılıp asıl anlatmak istediğim şeyden sapmayın lütfen..
Birde bu hükümet düzeltmeye çalışıyor diyorsunuz. Evet, bazı yönlerde yararları oldu onu inkar edemem ama yarardan çok zararları olmadı mı? Herkes çaldı da onlar çalmadı mı? Çalmaya devam etmiyorlar mı?
Neyse.. Kürt açılımından birileri sayesinde bir şekilde siyasetede bulaşmış olduk..
Ben konuyu burada kapatıyorum..
Ben nasıl sizin yazdıklarınızı sorgulayıp, "bu benimle aynı fikirde değil, illa muhalefet olalım" demiyorsam sizde benim düşüncelerime muhalefet olupta garip garip yorumlarda bulunmayın.. Ben kimsenin yazdığına hiçbirşey demeden, yazdıklarını sorgulamadan kendi yorumumu yazdım ama nedense yazdıklarım sorun oldu..Üstelik Kürt açılımı'yla bir alakası yokken, sadece Türkçe'nin korunmasını savunmuşken.. Neyse.. Dediğim gibi ben bu konuyu burda kapatıyorum.. Ve sizdende RİCA EDİYORUM bu mesajıma cevap yazıpta sorgulamayın..
---
Birde açılımın "gerçek amacını" benden duymaya ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum..

xmcraex

bende benim fikrimi yaziyorum kimse üstüne alinmasin ayri bi özerklik felan istiyorsa kürtler defolup gitsinler kuzey irakami giderler nereye giderlerse gitsinler

dielosch

Alıntı yapılan: xmcraex - Eylül 22, 2009, 02:09:28 ÖÖ
bende benim fikrimi yaziyorum kimse üstüne alinmasin ayri bi özerklik felan istiyorsa kürtler defolup gitsinler kuzey irakami giderler nereye giderlerse gitsinler

Özerklik ne kardeşim yahu ..onu istiyorlarsa kusura bakma ........ alırlar..Benim de birsürü kürt arkadaşım var kendisi senin benim gibi normal insanlar..Bunu yapanlar fitne fesat içinde olan insanlar..Onlara bir yorum yapmayacağım zaten gözümle gördüm ve ayırt edebiliyorum o insanları..

Gizem'in yazdıklarına gelince..Baştan sona kadar okudum hepsini ve evet gerçekten neler neler çıkartmışsınız içinden..Siz bizim AkP sevmememizi biliyordunuz en azından Esma abla sen.Ama şimdi bunun o konuyla ne alakası var bilmiyorum..Hemen oraya yada buraya çekmek ne kadar doğru onu da bilmiyorum..EN başta herkes düşüncelerini belirtsin denmiş.KIz birşey yazmış herkes üstüne atılmış ha birde altına bu yorum Mystery'ye değil yanlış anlaşılmasın yazılmış..Kusura bakmayın ama o kadar şeyi onun yorumuna yazıp da sonuna böyle bişey eklenmesi bana zaten saçma geliyor orası ayrı.Gelgelelim herkes görüşünü belirtir gider..Burda görüyorum ki herkes az veya çok birşekilde Gizem'in üstüne gitmiş.şimdi hiç yok öyle değil demeyin konuyu baştan sonra okudum ve bariz ortada..

Gizem'in görüşlerine harfiyen katılıyorum..Bu ülkede Ne kadar görmezden gelinse de birçok olaylar oldu..YAhu ANdımızın  okutulmaması nedir! Öyle birşey söz konusu olabilirmi ki..Bunun konuşulması bile saçma..Andımız kalkmamalı o kalkarsa zaten sırayla tüm herşey yok olur..EN basit gördüğünüz Andımız .. adı üstüne o bizim ANDIMIZ .. BU kadar kolay vazgeçebilmek bilmiyorum ne kadar doğru...

şimdi başka şeyler söylerdim ama konudan şaşmış olurum .GErçi konu ne kadar doğru yerde şu anda orası tartışılır..

Ve sizden rica ediyorum.şU konuyu KONUNUN AMACI na uygun olarak yorumlayalım..YOk AKp'Ydi yok Chp'ydi.YOk o böyle yapmış falandı filandı değil..Burda konu KÜRT AÇILIMI.. BENim demek istediğim bu kürt açılımı derken ne demek isteniyor.Burda herkes başka yorum yapmış.Biri kürtleri savunmuş diğeri yok arkadaşım demiş.YAhu konu o mu ? Kürt açılımının ne olduğuınu biri adam gibi açıklasa çok sevinicem gerçekten..Ve tutup da yine yok sen böyle olsan ne olurdun şöyle olsan ne olurdun gibi bir yorum yapmayın şu yazdıklarıma .. BEN adam gibi bir açıklama bekliyorum bana muhalefet olacak birini değil..

Ayrıca Esma abla şu soruna çok şaşırdım..Böyle birşey sempati duyduğun bir partiden gelse ne yapardın ? demişsin..Yani birşey demiyorum demek isterdim ama kendimi tutamıyorum bilirsin öyleyim..Bu sorumu Allah aşkına.. Biz parti için yaşayan insan değiliz olanlarını da anlamayız.. o veya bu partiden yada inandığım partiden böyle bişey gelse o partide olmam ben zaten .. Öyle saçma şey mi olur o ne derse tamam dermişiz gibi..Lütfen yani bu sorunun sorulması bile saçma.. Benim partim böyle birşey yaptığı anda ben orda olmam zaten..Burda önemli olan Türkçe'den TÜrkiye'den Türklükten taviz vermek. VE bu babam dahi olsa ben asla bundan taviz vermem işte o kadar...

Dİp Not : Gİzem kusura bakma hep biz diye yazdım senin görüşlerine de karışmış gibi oldum ama istersen belirtirsin ben öyle düşünmüyorum diye =)

Bİr de siz biz dedim hep bakın kendi aramızda bile bölünmelere yol açıyor bilmem Türkiye'nin hali nasıl..

lengur

Arkadaşlar,keşke dünya'da ırk,din...,gibi ayrımcılık olmasa da insanlar mutlu bir şekilde kardeşçe yaşasa.Bu herkesin temennisidir herhalde.Peki ne engelliyor bunu?

Daha dün Irak'a "Demokrasi getireceğiz"diye yola çıkan ABD'nin Irak'ı bir katliam cehenmemine dönüştürdüğü ve ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiği ve hala bu baskının sürdüğünü göremiyormuyuz?Ayrıca İran ve Suriye'ye de her an aynı demokrasiyi(!) getirmek için uğraştıkları,bu ülkelere de müdahalenin çok yakında olduğunu anlıyamıyormuyuz?Peki aşağıda çeşit çeşit Kürdistan haritalarının başta ABD ve İngiliz resmi kurumlarının sitelerinde(ki en eskisi yaklaşık 100 yıl önce çizilmiş) çarşaf çarşaf niye yayınlandığını,kurulması düşünülen sözde Kürdistan devletinin TC dahil hangi ülkelerin toprakları üzerinde planlandığını da mı göremiyoruz?

https://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=k%C3%BCrdistan+haritas%C4%B1&um=1&ie=UTF-8&ei=0fq6St7mA47ymwOZ0aCWDQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1

Peki son günlerin yerli Kürt veya bir başka tabirle yerli Demokrasi açılımının kahramanları kim?İktidar partisi.Bu konuda varsa bir eleştirimiz kime yapacağız tabiki iktidar partisine ve dolayısıyla bu iktidarı bilerek veya bilmeyerek başımıza bela eden çoğunluk seçmene.

Ülkeye partisinin adıyla Adalet ve Kalkınma getirme gayesiyle yola çıkan partini yönetiminde ülkemizin durumunu şöyle bir özetleyelim;
-Cumhuriyet tarihinde Adalet kavramının içine edildiği herhalde başka bir döneme rastlamamız mümkün değil.Bu kokuşmuş anlayışa karşı çıkan herkes bir şekilde uyduruk bir soruşturma kapsamında tutuklanıyor.Medya susturuluyor.Hayret edilecek şekilde soytarı ve yalaka bir basın mensubu oluşturuluyor.Emniyetinden,Adli personeline kadar ya bu adaletsizliğe korkusundan ses çıkaramıyor yada iktidar partisinin adeta köpekliğini yapıyor.Demokratik diyorlar ama eleştiriye zerre kadar tahammülleri yok.Baskı ve korku salma cabası.
-Kalkınma desen elde var sıfır.Devlet imkanları belli yandaş gruplar haricinde halka sadece seçim dödemlerinde oy avcılığı için kullandırılıyor,işsizlik o biçim,rüşvet,yolsuzluk sıralamasında dünya genelinde zirveyi zorluyoruz....falan filan.

Peki şu Hoca'nın bu konuyla ne alakası var?

ABD'nin PKK'ya yardım ettiği eskiden beri biliniyor.
https://www.stratejikboyut.com/haber/abdnin-pkk-yardimini-belgeledi--23981

ABD'nin ayrıca İrandaki ayrılıkçı Kürt örgütü PEJAK'ı da desteklediğini sağır sultan biliyor.

İyi de aynı ABD'nin CIA şefleri niye şu hoca'ya referans olur?
https://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetayArsiv&ArticleID=883012&Kategori=guncel&b=Gulene%20ret%20gerekcesinde%20CIA%20ile%20iliski%20kuskusu

Niye aynı hocanın Rusya'daki okullarındaki öğretmenlerin ABD ajanlığı yaptığı gerekçesiyle bu ülkedeki okulları kapatılır?

Arkadaşlar 1.Dünya savaşında Arapları Osmanlı devletine karşı kışkırtan ünlü İngiliz Casus Thomas Edward Lawrence'de bir süre imamlık yapmış ve araç milliyetçisi gibi kendini tanıtmıştı.Hiç mi tarih bilgimiz yok?Hiç mi tarihten ders almayız?

İşte bu gizemli hocamız,onun devlet içindeki gizli oluşumu bu iktidar partisinin en büyük destekçisi.şimdi gerek bu hocadan ve gerekse de iktidar partisinden ne beklersiniz?

Bakın Atatürk yıllar önce ne demiş?
"İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

"Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir."bunu zihinsel açıdan yorgun düşmüş yani cahil ve aptallaşmış olarak da yorumlayabilirsiniz.
https://www.ataturkungencligehitabesi.com/

İşte burada gençliğe din ve vicdan vampirlerine karşı uyanık olması,vatanın bölünmesine karşı tek vücut olarak durması düşmektedir.

İfadelerimin sertliği sinsi tehlikenin çok büyük olduğu halde bir kısım vatandaşımızın kahvehane edebiyatıyla vatanına sahip çıktığı sanmalarına karşıdır.Artık uyduruk medyanın yönlendirmesine kanıp sessiz kalmak yok.Aksi taktirde yakın gelecekte dağa çıkma sırası vatanını seven insanlara kalacaktır.

xmcraex

sayin lengur

ayrica bela olarak adlandirmissiz bizi

inadina AKP senelrdir baska partilere oy vermis koyu bir atatürkcü olarak inadina akp diyorum
lengur kardes.kacyildir milleti atatürkün adi altinda siyaset yaparak sömürdüler ne gecti elimize kocaman bi hic