suluboya 27.04.2013 14:01:32
suluboya 27.04.2013 14:14:30
mprntr 27.04.2013 22:37:04
Alıntı yapılan: suluboya - Nisan 27, 2013, 02:14:30 ÖSBEnim eşim çalışmıyor aynen dediğin gibi kayınpederim kefil oldu bekliyorum sonucu bende yabancılar polisi onaylayıp yollamıslar bekliyoruz bakalım
Bu arada belirtmek istedigim hususlar var. E$im 4 aydan beri kiralik firma uzerinden bir fabrikada calisiyor,ayriyetten ikinci bir iste daha calismasina ragmen esimin maas kagitlarini kabul etmediler. esimin ailesinden düzgün gelire sahip 2 kisi tarafindan 'verplichtungserklaerung' (kefillik belgesi) alinarak vizem onaylandi.. yani Almanya'daki es düzgün bir gelire sahip olmasa bile bu sekilde esini getirebilmesi mumkun. Yani almanyaya gelecek olan kisi hicbir sekilde 5 yil boyunca devlet yardimi alamayacak. Her turlu sorumluluk imza atan sahislara ait.herhangi bir yasadisi suc islenmesi veya dolandiricilik gibi yuz kizartici suclarda sorumlu garantor kisidir.Bu yuzden herseyden once kefil olunacak sahis karsi tarafa guven vermelidir diye dusunuyorum..
saygilar..
suluboya 27.04.2013 22:55:02
Alıntı yapılan: mprntr - Nisan 27, 2013, 10:37:04 ÖS
BEnim eşim çalışmıyor aynen dediğin gibi kayınpederim kefil oldu bekliyorum sonucu bende yabancılar polisi onaylayıp yollamıslar bekliyoruz bakalım
Baybars 27.04.2013 23:01:23
suluboya 27.04.2013 23:18:36
Alıntı yapılan: Baybars - Nisan 27, 2013, 11:01:23 ÖS
..mrb.lar,
basinizdan gecenler nedeniyle, sizden sonra geleceklere yardim etmek istemeniz buna vakit ayirmaniz güzel.
yalniz birkac seyi beraber düzeltmeye calisalim isterseniz.. iste Alman vatandasi ile evlenenleri kapsayan yasanin linki ( Resmi Sitedir )
https://www.gesetze-im-internet.de/aufenthg_2004/__28
yasada acikca gecim kaynagi gösterilmese bile alman ile evlenilen yabanciya vize verilmelidir diyor.. Alman yasalari Muss yada Emir kipi kullanmaz.. iki sekil vardir ya Kann yada Soll diye yazar Soll yazmasi bunun yapilmasi gerektigini söyler, her ne kadarda memurun takdirine kalsada..
bu arada 2011 senedinde bir almanla evlenen ve almanyaya gelen birini bizzat taniyorum, tek bir gecim kaynagi hatta ev bile göstermeden cünkü gelin hanim ailesinin yaninda kaliyordu.. yani 2007 senesinden sonra, bu sitede bu sekilde bircok vizesini alanla konustugumuz oldu..
yazdiginiz yazida iki seyi atlamamak gerek biri : "28. Paragraf’ta yapılan bir değişiklik ile sadece bazı Almanlardan geçimini temin etme şartı aranacak" ikincisi ; "Eğer Alman vatandaşı ailevi ilişki nedeniyle eşinin ülkesinde yaşıyorsa, aile birleşiminde bu kişinin Alman kurumlarından sosyal yardım alması söz konusu olacak ise, bu kişinin aile birleşimi talebi reddedilebilir"
bahsedilen Alman vatandaslari, Almanya'da yasayan degil, türk esiyle evlenmis ama uzun süre Türkiyede yasamis, sonradan esiyle Almanyaya gelmek isteyen Alman vatandaslarindan bahsediyor..
28. Madde acik bir sekilde su cümle ile baslar "wenn der Deutsche seinen gewöhnlichen Aufenthalt im Bundesgebiet hat" yani yasanin kendisi zaten buun söylerken extra bir avukatin aciklamasina gerek yoktu.. ve yasa söyle devam eder; "Sie ist abweichend von § 5 Abs. 1 Nr. 1 in den Fällen des Satzes 1 Nr. 2 und 3 zu erteilen." Gecim kaynagi olmasa bile ViZE verilir der..
dedigim gibi bu sekidle vizesini 2007 senesinden sonrada alan bircok kisi birebir tanirim..
tekrar yardimci olmak istemenizi takdir ederim..
Baybars 27.04.2013 23:29:12
Alıntı yapılan: suluboya - Nisan 27, 2013, 11:18:36 ÖS
Merhaba,
Uyarilariniz icin cok tesekkürler, Oncelikle sunu belirtmek isterim. Benim esim türk asilli alman vatandasi.. yukarida da bahsettigim gibi yabancilar dairesinde memur ' esimin süresiz is kontrati' olmasi gerektigini aksi takdirde beni almanyaya getiremeyecegini belirtmis.hatta biz o memura kalmis olsaydik daha 7-8 ay beklemek zorunda kalicaktik.Ben daha once Universite egitimim sirasinda 'verplichtungserklaerung' isimli belgeyi alarak Almanya'da ikamet ediyordum.bu kefillik olayindan bizzat haberdar idim.Ancak esim telefonda yabancilar dairesinde memura bu belgeden bahsedinceye kadar hicbirsekilde randevu bile vermeye razi degildi gorevli memur.Hatta esime söylenen cümleyi aynen aktariyorum. ' Stellen Sie sich vor'.... yani' Nasil olacagini zannediyosunuz'..
Almanya'da birtakim kanunlar konusunda muglaklik mevcut oldugu zaman yasalar herzaman memurlara insiyatif ve oncelik verir.Ben Almanyaya haksizlik etmek istemem, kesinlikle ve kesinlikle istismar edilen bircok sey olmustur,sahte ve anlasmali evlilikler yüzünden bircok masum cift zarar gormekte.ancak bu konuda yapilan farkli uygulamalari elestirmemek sanirim masum insanlara haksizlik olur kanaatindeyim.
Basimdan oyle cok kötü seyler gecmedi cok SIKINTILI bi sürec yasamadim.Almanya'da Universite egitimi almis olmak belki bir takim avantajlar saglamis olabilir ama sunu diyebilirim,Eger kefil olayini düsünenememis olsaydik, malesef esim alman vatandasi olmasina ragmen vize alamayacaktim.bu konuda cok eminim..
yardimci olmak istememin sebebi de bu.Ben 12ci ayda evlendigim zaman en gec 2 ay icinde almanyaya gidebilirim,nasil olsa herhangi bi gelir belgesi istenmiyor diye düsünüyordum.
ISTE BU YUZDEN KENDIMI MAGDUR HISSETTIM ve bu konuyu iyice arastirip paylasmak istedim.
Herkese saygilar.
mprntr 28.04.2013 02:36:57
Alıntı yapılan: Baybars - Nisan 27, 2013, 11:29:12 ÖSBu konuda baybars ın hakkı var eşim vatandaslıga basvuracakdı sonra ogrendıkkı kefıllık yetiyor.. yani kısacası bıldıgım kadarıyla alman vatandası bır es oldukdan sonra herhangi bir işe bakılmıyor ve otel odası gösterse yeterli geliyor diye duymuslugum var..
bakin sizin bu konuda cok eminim dedigniz konuda, vizesi alan birini 2011 senesinde birebir tanidigmi yazdim size.. bunu pekistirmem icin bu konuda cok eminim demem gerekir mi:) ? bu sitede bi hayli zaman gecirdim, daha Alman vatandasi ile evlenip maas yüzünden red alan birini görmedim.. hatta bir üyenin durumunu hatirliyorum, esi türk vatandasi idi maasi yetmiyordu.. memurun esiniz alman vatandasi olsaydi isiniz kolaydi dedigini bilirim..
sahislar nasil düsünürse düsünsün yada emin olmak istesin.. yasa budur, Almanya'da yasayan bir alman vatandasi, bir yabanciyla evlenip esini Almanyaya getirmek isterse, calismiyor olsa bile vizeyi vermek zorundalar. bakin insiyatif demiyorum zorundalar. cünkü o sekilde bir basvuruya ben insiyatifime dayandim vermedim diye red veremezler.. bir Red cevabi bile Yasaya dayanmak zorundadir.. sahte evlilikte bile bir capraz sorgu yapip bunu kagida belgeye dökmek zorundalar.. iste ispati budur diye.. Insiyatifle red verilmez..
yazdigim gibi, bircok zamandir burda arkadaslarla birbirmize yardimci olmaya calisiriz, daha bir tane örnegi yoktur, esi Almanya'da yasayip alman vatandasi olan birinin Vizesini maas yüzünden alamamis.. simdi yazinca aklima geliyor.. yanilmiyorsam gecen seneydi.. bir arkadas özelden bana, esimalman benden maas belgesi istiyorlar demisti.. bende yazmistimki esin gitsin o yabancilar dairesine desinki, benim maasim olmasa bile vizeyi vereksiniz.. Yabancilar dairesi aynen su cevabi vermis, tamamda biz sadece belgeyi istiyoruz.. esi ögrenci nebenjob calisiyordu.. arkadas vizesini aldi.. bir kez daha tekrarlayim.. esi alman olan birine Maas yüzündne Red veremezler..
mprntr 28.04.2013 02:37:24
Alıntı yapılan: suluboya - Nisan 27, 2013, 10:55:02 ÖSHangi konsoloslukdan alıyorsun kardeşim vizeyi
O zaman hic SIKINTI yapma sevgili kardesim. Pazartesi günü kefillik icin imzalar atildi, Carsamba günü vizem onaylandi.cuma günü pasaportum kargoya verildi.cumartesi sabahi da kargo ile elime ulasti.yani SIKINTI yapma rahat ol. umarim sorunsuz sekilde vizene kavusursun.
saygilar.
carpediem979 28.04.2013 04:24:20
suluboya 28.04.2013 13:15:23
Baybars 28.04.2013 14:32:51
Alıntı yapılan: suluboya - Nisan 28, 2013, 01:15:23 ÖS
Bu konuya cevap veren degerli arkadaslar;
Öncelikle sunu birkez daha belirtmek istiyorum. Ben sizlere baskalarindan duydugum birseyi degil,bizzat kendimin ve esimin maruz kaldigi bir olayi izah ettim.
Sizlerin etrafinda birkac ornek mutlaka vardir,bazi yabancilar dairesi bu konuda degisik uygulamalar yapiyor olabilir.Evet belki bu forumda alman vatandasi ile evlenipte maas yüzünden vize alamayan biri olmayabilir belki,ama google dan arastirdigim baska forumlarda alman vatandasi oldugu halde maasi yüzünden esini getiremeyen bi cok insanin sersenizlerini gozlemledim.
vizemizle ilgilenen memur acemi degildi,landrasamt in bu konuyla ilgilenen $efi idi..Esim bizzat kendisine bu maas olayini sordugunda ' esimin mutlaka sabit bir iste calismasi' gerektigini cevabini veren biri.Yani kendi gecimini saglamak zorunda.. istenen belgeler, baska bi konuda yazmistim ama bi kez daha yazayim.
son 6 aylik maas kagidi,
son 2 yil icinde hicbirsekilde sosyal yardim ya da issizlik parasi almadigina dair yazi,
saglik sigortasi belgeleri
Kira kontrati
Esim kiralik firma uzerinden fabrikada calisiyor 4 aydan beri. Esimin maas kagitlarini kabul etmediler. Hatta bu belgeleri götürmek icin randevu talep ettiginde 'süresiz bir isiniz yoksa size randevu bile veremem' diye cevap verildi.
Ben simdi sizlere gercekte aynen yasadigimiz bir olayi anlatiyorum.Kesinlikle durum bu.
Eger sizin dediginiz gibi olsaydi o halde benim, kefillerimin imzasi olmadan gelebilmem gerekirdi.
sizlerin yazdigi yanlis ya da eksik demiyorum sakin yanlis anlamayin ama DURUM malesef bu!
EL-TURCO 28.04.2013 22:27:36
Baybars 28.04.2013 23:53:44
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Nisan 28, 2013, 10:27:36 ÖS
bu konu nereye varacak cok merak ettim baybars :-)
sibernetikeu 29.04.2013 09:43:32