ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: SORULAR SORUNLAR TAVSIYELER

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10

30.11.2007 02:51:23

Alıntı yapılan: ikra - Kasım 28, 2007, 05:02:11 ÖS
Alıntı yapılan: nisanur - Kasım 28, 2007, 01:28:00 ÖS
inşALLAH tez vakitte çıkar belli olmazki süresi benim bi arkadasımın vizesi bi ayda çıktı bi arkadasımın vizesi 3 ayda çıktı inşALLAH seninki kısa sürede çıkar bildiğim kadarıyla vize çıktıktan sonra üç ay içinde giriş yapmak lazımmıs yoksa vize ölüyormus yani ben böyle duydum tam doğrumu bilmiyorum ama bildiğim bu
teşekkur ederım nisanur...

Evet arkadasim nisanur, dogru duymussun. Ben de Almanya'ya geldigimde ilk olarak 3 Aylik gecici bir vize verdiler, o 3 ay icinde gelmem gerekiyordu. Geldim, daha sonra vizem bittikten sonra oturma izni aldim, ama bir sene sadece... Daha sonra uzatiyorsun, oturma iznin bittikce "Ordnungsamt"a giderek.

Umarim senin islerin de yolunda gider.

Bu arada esinin Alman kimligi varsa daha cabuk cikabilir, ama ben iyi bilmiyorum.

chemiker1960 30.11.2007 12:42:47

merhaba arkadaslar ,siteyi yeni kesfettim , almanyada yasiyorum türkiyeden aile birlesimi ile geldim 3yildir almanya dayim, türkiyede kimya bölümü mezunuyum, burda 2 yil almanca kursuna gittim, ve dsh yi kazandim suan kimya masteri yapmaya calisiyorum, eger elimden gelen birsey olursa söyleyin yardimci olmaya calisirim , ama kesinlikle buraya gelen arkadaslar mutlaka almanca ögrensinler , almanca olmazsa hayatiniz da olmaz , hep bir yaniniz eksik yasarsiniz, eyvAllah

30.11.2007 16:46:34

Herzlichen Glückwunsch! Und viel Erfolg!

sivasLim 10.12.2007 11:20:26

bende konsolosluktan haber bekleyen arkadaslardayin biriyim.. esim gecen hafta aldi sertifikasini onu götürdü konsolosluga ve su an cevap bekliyoruz zaten islemlerimiz vardi konsoloslukta. ins kisa sürede cevap gelir..ama olumlu gelsinde isterse uzun sürsün öyle ya:) herseyimiz tamam aslinda sertifika dediler onuda aldik baska bisey isteyeceklirini zannetmiyorum ama belli olmaz bunlarin isi

11.12.2007 00:19:48

InsAllah isleriniz yolunda gider, bir sorun cikmadan ve sag saglim gelirsiniz!
Alıntı yapılan: sivasLim - Aralık 10, 2007, 11:20:26 ÖÖ
bende konsolosluktan haber bekleyen arkadaslardayin biriyim.. esim gecen hafta aldi sertifikasini onu götürdü konsolosluga ve su an cevap bekliyoruz zaten islemlerimiz vardi konsoloslukta. ins kisa sürede cevap gelir..ama olumlu gelsinde isterse uzun sürsün öyle ya:) herseyimiz tamam aslinda sertifika dediler onuda aldik baska bisey isteyeceklirini zannetmiyorum ama belli olmaz bunlarin isi

Umarim isleriniz yolunda gider, bir sorun cikmadan ve sag saglim gelirsiniz!  :)

turkboy30 10.01.2008 20:25:20

selam  arkadaslar..
bende  konsolosluktan  haber  bekleyenler  listesindeyim.
Almanca  seviye  sinavi  dediler önce  girdim  sinava  aldim sertifikayi yolladim.
sonra  bir  mektub  yolladilar dediler  ki  esinizle  nasil irtibat  kuruyorsunuz telefon dökümü  resimler so so..  gittim  götürdüm hala  bekliyoruz 
Allah  herkese  yardim etsin 

khoLpa$aLı 24.01.2008 15:40:45

amin cümlemize.

bahar46 24.01.2008 22:50:00

slm arkadaslar benım anlamdıgım kagıtları önceden içerde olanlardan sertıfıka harıcınde daha ne ıstıyorlar benımde dururum böyle sınavı kazandım cok sükür ama korkuyorum bana da böyle bı sorun cıkarırlarmı benım vızem aslında basvurduktan 1 ay sonra cıkmıstı sımdı sertıfıkayı gönderdıgımde aceba sorun cıkarırlarmı lütfen bılgısı olan arkadaslar yardım edın

khoLpa$aLı 24.01.2008 23:52:39

kağıtların içerdeyse ne isteyebilirlerki

25.01.2008 00:14:13

Alıntı yapılan: bahar46 - Ocak 24, 2008, 10:50:00 ÖS
slm arkadaslar benım anlamdıgım kagıtları önceden içerde olanlardan sertıfıka harıcınde daha ne ıstıyorlar benımde dururum böyle sınavı kazandım cok sükür ama korkuyorum bana da böyle bı sorun cıkarırlarmı benım vızem aslında basvurduktan 1 ay sonra cıkmıstı sımdı sertıfıkayı gönderdıgımde aceba sorun cıkarırlarmı lütfen bılgısı olan arkadaslar yardım edın
Vizeniz çıktıktan sonra ne diye sertifika alma gereği duydunuz?

bahar46 25.01.2008 20:42:15

ya vızem cıkmıstı ama sertıfıka mecbur ıstıyorlar kanundan dolayı cünkü esım almanyada yabancılar daıresını aradı onlar vızeyı onayladıklarını söyledıler bende vıze beklerken mektup geldı sertıfıka alman gerekıyor dedıler işte şimdi neolacak bılmıyorum sertıfıkayı göndermedım nasıl gönderecegımı bılmıyorum aradım dıyolar mektupta ne yazıyosa ona göre gönder mektup almanca oldugu için esıme tercüme ettırecegım bakalım insAllah bı sorun cıkmaz bu konuda benım gıbı olupta sorun yasayan arkadaslar varsa lütfen yardımcı olun

khoLpa$aLı 25.01.2008 20:47:11

sertifikayı ups yoluyla gönderebilirsin daha önce sana verilen işlem numaran yazılı olan kağıdın bir fotokopisiyle beraber.

bahar46 25.01.2008 21:35:26

tskr ederım kholpaşalı verdıgın bılgılerden dolayı gercekten cok faydan oluyor Allah gönlüne göre versin

25.01.2008 22:50:55

Vize onaylandıysa sertifika istemezler. Sizi oyalamışlar resmen. Neyse sertifikayı aldığınıza göre artık beklemelide olsa almanya yolu gözükmüş size.

khoLpa$aLı 26.01.2008 02:09:43

Alıntı yapılan: bahar46 - Ocak 25, 2008, 09:35:26 ÖS
tskr ederım kholpaşalı verdıgın bılgılerden dolayı gercekten cok faydan oluyor Allah gönlüne göre versin
Amin cümlemize.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10