burcukafadar
17.07.2009 16:28:27
haklisin, hic derslere girmeden. ancak, söyle birsey var; ben evde internetten sorulari cözüyorum. kitap vermiyorlarmis artik, kursun sitesinde tüm sorular mevcut, onlardan calisiyorum.
Direksiyon sinavini nasil yapacaksiniz? Ben de teorik sinavi yanlissiz gectim ilk seferde.
burcukafadar
17.07.2009 20:08:52
direksiyon sinavi icin birkackez deneme sürüsü yapacakmisiz. beni yeterli gördügü zamana kadarmis. tabii her deneme sürüsü para demek. ayrica, buranin trafigi türkiyeden cok farkli. ben de direksiyondan korkuyorum bu sebepten dolayi.
Asil konu o zaten.

Ben 45'er dakikalik her deneme sürüsü icin 31 € ödüyorum. Yalniz kursun size "ben sizi yeterli görene kadar bu sürüs saatlerini almak zorundasiniz" deme yetkisi yok. Siz ne kadar isterseniz o kadar alirsiniz. Prüfer ile konusup gecmemeniz saglanirsa onu tabii ki bilemem.
SİMURG
17.07.2009 21:15:14
EL-TURCO
17.07.2009 23:28:33
Alıntı yapılan: burcukafadar - Temmuz 17, 2009, 04:28:27 ÖS
haklisin, hic derslere girmeden. ancak, söyle birsey var; ben evde internetten sorulari cözüyorum. kitap vermiyorlarmis artik, kursun sitesinde tüm sorular mevcut, onlardan calisiyorum.
sitenin adresini paylasirsaniz sevinirim.birde orda bakalaim nasil birsey!
kayit parasi 240 €
soru kitapcigi yada cd 80 €
teori sinavi 60+35,11 €
pratik sinav 115 +84,97 €
deneme sürüsü 32 €
fahrlar 48 €
buda benim fahrschule pardon abzockermi deseydim yoksa!!! :-)
daha sinavlara giremedim.isten dolayi vakit yok haftada 6 gün is.insAllah en kisa zamanda ehliyetide halledicem..
xmcraex
17.07.2009 23:47:33
sekonder kardes benimde e sinifi ehliyet var.is icin mecburen degistirmem gerekiyor. b ile e arasinde ne kadar fark var acaba.bi bilgi verirsen sevinirim
cetince
19.07.2009 19:59:11
kardes bu ehliyet degistirme ne zormus ya bende turkiyeden yeni geldim iki ay oldu benim de tr den ehliyetim var ama bu kadar zor oldugunu bilmiyordum ya gercekten.ben burda turkiyedeki ehliyetimle araba kullaniyorum ama sen bu ehliyeti burda kullanmak icin ADAC diye bisey yazmisin benim turkiyedeki ehliyetim yanimda daha baska biseydemi gecerli oluyo ne gerekli bu ADAC ne oluyo nerde kaliyo
Ehliyetin ADAC firmasi tarafindan resmi cevirisi olmaksizin trafige cikilmasi ehliyetsiz cikmakla esdeger sayiliyor. Unutmayin.
cetince
20.07.2009 16:14:23
kardes peki bu ADAC firmasi dedigin ne peki.ben yeni geldim almanyaya pek yeni bi yer bilmem ne oluyo bu ceviriyi almak uzun suruyomu yani tam olarak napmam gerekiyo.bide tam olarak ortalam alman ehliyetini almak kac gun suruyo
cetince
20.07.2009 16:23:00
ya kardres bide bisey duydum bu cevirilmesi gereken bisey varmis ve bunun suresi varmis bu sureyi gecirirsen sifirdan ehliyet aliyomus gibi oluyomus yani bu sure dedikleri 6 ay olan suremi yoksa baska bisey varmi
2 sene icinde ehliyeti degistirmezse kisi sifirdan ehliyet yapmak zorunda. O kadar trafige cikan biri olarak da ADAC'i duymaman ilginc. Internetten de bakabilirdin aslinda.
www.adac.deBulundugun sehirdeki ADAC'nin nerede oldugunu ögren ve oraya giderek ehliyetinin cevirisini yaptirmak istedigini söyle. 49 € ücret ödeyeceksin ve yaninda tasiyacaksin bu ceviriyi. Hemen teslim alirsin...
Bugün direksiyon sinavina girdim ve kazandim. Sali günleri de München'de devlet daireleri 16:30'a kadar acik oldugundan Führerscheinstelle'ye giderek hem Türk ehliyetimi hem de Alman ehliyetimi teslim aldim. Darisi almak isteyenlerin basina...
mavili_mavis
21.07.2009 21:16:32
teprık ederım Allah yolunu daıma acık etsın arkadasım darısı bızlerın basına ınsAllah
Cok tesekkür ederim mavili_mavis. Umarim en kisa zamanda siz de alirsiniz.
Bu arada bu da ehliyetin görünümü.