Bu arada, Türkiye'den 2003 yilindan beri ehliyetim oldugundan 2 yillik "Probezeit" yani deneme süresine tabi tutulmuyorum. Führerscheinstelle'ye sordum ve trafik kayitlarindan kontrol ederek söyledi.
xmcraex
21.07.2009 22:21:47
tebrikler
darisi basimiza
engelli83
21.07.2009 22:57:22
istek oldukdan sonra insan hangi konumda olursa olsun başarır.
Ben spastik engelimle bunu birinci kez başardım, üstelik düz vitesli araçla. Prüfer hayret etti, doğrusu bende heycanlıydım ama 1-2 km sonra heycan kalmadı, tek bir hataa dahi yapmadım, yarım saat de tüv e geri gittik, vede kazandın dedi.
burcukafadar
22.07.2009 00:07:36
Alıntı yapılan: sekonder - Temmuz 21, 2009, 09:24:17 ÖS
Bu arada, Türkiye'den 2003 yilindan beri ehliyetim oldugundan 2 yillik "Probezeit" yani deneme süresine tabi tutulmuyorum. Führerscheinstelle'ye sordum ve trafik kayitlarindan kontrol ederek söyledi.
ben de 2005 yilinda almistim ehliyetimi. bu deneme süresi benim icinde gecerli olur mu acaba, bilginiz var mi
Olmayacagini düsünüyorum.
Yani deneme süresine tabi olmazsiniz diye düsünüyorum...
poliwoda
22.07.2009 11:22:16
SEKONDER Tebrik ederim. Dedigin gibi darisi insAllah bizim basimiza

Artik bir BMW alirsin dance

.. .Bayern desinya... Kazasiz sürüsler dilerim...
burcukafadar
22.07.2009 11:53:40
Tesekkürler...
cetince
22.07.2009 19:36:59
hayirli olsun kardesim ehliyetin darisi basimiza artik bende yakinda yazilmak istiyorum turkiyeden yeni geldim islerim tam yoluna girmedi de ondan kimldayamiyorum.insAllah bende alirim biraz adami korkutuyolar yok zormus burasi turkiyeye benzemiyomus falan filan nesi zor bilmiyorum ama encok trafikten yakiniyolar.hani turkiyede cok fazla kullandirmiyolarya sinavdan ondan bide adamlar hayret edilcek seyler yapiyolarmis.hiz bakimindan falan neyse hayirli olsun kardesim sen nekadar oldu almanyaya geleli naptin kurs falan is buldunmu peki almanca derecen ne ogrendinimi ben yeni geldim kursa baslicam ama daha var kurs biraz gec baslicak nasil ogrenmem gerekiyo bilmiyorum bi taktik olmali cok zor oluyoya kardes bi yol gosterirsen sevinirim cunku anladigim kadariyla senin almancan guzel ve kisa zamanda sokmusun.
Direksiyon sinavi zor gercekten. Herseye dikkat ediyorlar. Yaklasik 1 saat kadar sehrin icinde ve otobanda sürmesini istiyorlar sinav olan kisinin. Bu süre icinde kurallarin 10'da 9'una uymasini ve sürekli dikkatli olmasini istiyorlar ve bunu gözlemliyorlar. Sinavi kazandiginda tebrik ederek varsa ufak tefek hatalari söylüyorlar, kazanamadiginda da yine nerede ne hata yaptigini tek tek anlatiyorlar. Türkiye'de sadece bir ileri bir de geri gitmistim.

9 ay oldu Almanya'ya geleli, kursu da tamamladim. Almancam da idare eder. Zaten kursa gideceksin, onlar sana en dogru ve kolay sekilde ögretecekler. Bu sirada derslerde uyumaman ve evde de tümünü tekrar edip sürekli calisman gerekiyor eger cabuk ögrenmek istiyorsan. Bir de bir süre uydudan Türk kanallarini izlemeye ara vermen gerekiyor. En azindan kurs süresince. Yoksa zorlanirsin...
Kolay gelsin...
dj-fiesta
23.07.2009 03:02:35
slm bende almanyaya yeni geldim.bremendeyim.tr den 2002 de aldigim b sinifi surucu belgem var.direksiyonum cok iyi diyebirim.yaklasik 10 senedir arac kullandim trde ciziksiz.amam teknik bilgim sifir lastik degistirmesini su yag aracin bakimi ilk yardim bilgim hic yok.almanyadada turk ehliyetimle 3-5 kere kullandim.burda aracimiz var yani esimin.sizce ben nekadar oderim ehliyet icin.kolay alabilirmiyim.hangi yollari takip etmem gerekiyor.turkce kurs varmi hala.tavsiyeleriniz?almancam ein bisschen ama 1 ay sonra entegrasyon kursunada basliycam.ehliyet kursuna yaklasik ne kadar para oderim simdiden tesekkurler
Arkadasim, sana cok zahmet olacak, ama ilk sayfadaki mesajlari okursan sorularinin tümünün cevaplari var. Merak ettigin baska birsey kalirsa sorarsan cevaplarim. Bir zahmet...
engelli83
23.07.2009 10:28:03