ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Hamile iken esinizi A1 sertifikasi olmadan almanya ya getirebilirsiniz!!!

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9

roman 11.03.2010 18:50:51

slm deliyanginim arkadasim,
anladigim kadariyla esin terhis olmus gözün aydin olsun.insAllah kisa süre icinde kavusursunuz.ne durumdasin sen islemlere basladinmi??biz daha kimlik ve pasaport asamasindayiz.

DeLiyanginiM 11.03.2010 20:10:52

08.03.2010 itibari ile tezkeremizi almis bulunmaktayiz alkis:)
Sükürler olsun halayy:)

Roman arkadasim sükür bitti.Bizimde kimlik degismemisti terhisin ilk gunu kimligi degistirdi ertesi gun pasaporta muracat ettik sabah erkenden,Aksam ustu 17 gibi aldi pasaportu.Randevumuzu aldik 22 marta nasipse gidicek istanbul konsolosluguna.
istenen belgeleride yazayim pek biseyde istemediler.

1.   [  ]  Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2.   [  ]  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
3.   [  ]  Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
4.   [  ]  3 adet Biometrik vesikalık resim
5.   [  ]  En az 12 ay geçerli Pasaport
6.   [  ]  1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)
7.   [  ]  Başvurana ait Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercümesi aslı ve 2 fotokopi
8.   [  ]  Tüm çocuklara ait ayrı ayrı, İkamet belgeleri aslı ve iki fotokopisi

Bu arada randevu alirken hamile iken yapilacak aile birlesimiyle ilgili bir prosedur yok dedi yani bize konsoloslukdan aktarilmis boyle bir durum yok dedi ama sorumlulugu kabul ediyorsaniz ben size cocuk uzerinden aile birlesimi randevusu vereyim dedi.Tamam dedim ben kabul ediyorum.Sonra bayan siz bunlara ek olarak her ihtimale karsi hamilelik raporlarinizida ekleyin dedi.
Simdilik durumumuz bu.

Rabbim yar ve yardimcimiz olsun

roman 11.03.2010 21:28:30

ben paragraf 6yi ve 8zi anlayamadim.beyannameyi nerden alcak??tüm cocuklara derken esinin kardeslerimi oluyo,onlarin ikamet belgesimi isteniliyo??burda pek bisey kalmamis randevu gününe.Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin.insAllah vizen erken cikarda kavusursunuz.Darisi bizim ve herkesin basina.

DeLiyanginiM 11.03.2010 21:53:33

6.   [  ]  1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)

Asagidaki linkde beyanname oluyor

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04__RK__Visa/Visa/Antragsformular__Erklaerung__download,property=Daten.pdf

8.   [  ]  Tüm çocuklara ait ayrı ayrı, İkamet belgeleri aslı ve iki fotokopisi

Bu muracat eden kisinin cocuklari varsa eger gerekli.
Bende anlamadim telefondaki bayana iyice sordum.Sonra tamam dedim cocuk yok boyle bir belge almamizada gerek yok dedim evet yoksa gerekli degil dedi.

Aminn Rabbim yardimcimiz olsun hepimizin.

roman 11.03.2010 22:48:18

yani su linkten indirip tarih ve imza atilacak o kadarmi?

roman 11.03.2010 22:53:42

hani sen bana iki tana kanun metni göndermistin ya,esin onlari da götürecek mi yaninda??

DeLiyanginiM 11.03.2010 23:06:25

evet goturucek hani yok boyle bisey derse gosterir .

roman 12.03.2010 23:31:17

arkadaslar 02.2009 da ataan arkadasimiz cocuk üzerinden aile birlesimde a1sertfikasi istenilmedigini,fakat ankara konsoloslugunun bunu uygulamadigini yani a1sertifakasini istedigini yazmis.yanlis anlamadiysam.kanun her yerde gecerli ayni degilmidir?böyle bisey yok degilmi??

roman 14.03.2010 14:58:45

deliyanginim arkadasim esinin randevusu nasil gectigini yazarsan sevinirim 22.martta giriyodu dimi.ya bide arkadasim senin zamanin az kaldi bu siteye bakarmisin bakamazmisin biraz tedirginim,hani bizde senin gibi müracat etcez ya bilgilerinize ihtiyacimiz mutlaka olacak.ben sana baska nasil ulasabilirim??mail adresimi versem ordan görüssek veya tel no yu versen msnden olurmu acaba??

ttyy 14.03.2010 15:02:54

slm arkadaşlar bi sorum olcak Almanya'daki eşin istek yapabilmesi için vizesinin ne kadarlık olması lazım cevaplarınızı bekliyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun

roman 16.03.2010 15:12:31

yasin abi bana halen ankaradan mail gelmedi iki hafta oldu.ama deliyanginim arkadasim bana bi yazi göndermisti izmir konsoloslugun bi arkadasa verdigi olumlu cevap.onu ben esime gönderdim.eger ankaradan yanit gelmezse o da yeterli olurmu????cok tesekkürler.ya buarada ben kimseyi göremiyorum artik bu sitede.merak ediyorum hepinizi araniyorsunuz haberiniz olsun :)

akin_zeyno 17.03.2010 18:43:32

bana bu konud yardımcı olabilirmisiniz esim alman vatandası 4 aylık hamile ben a1 sıvanına girmeden  vize albilirmiyim ne gibi işlem yapmam gerekyo  nasıl bir muraccada bulunmam gerekyo yardımcı olursanız sevinirim

roman 17.03.2010 22:39:28

vizeye basvurabilirsin arkadasim.yapan arkadaslarimiz var ve vizelerini de a1 sinavsiz almislar.daha deneyimli olan arkadaslar mutlaka daha detayli yazarlar.benim yaptigim kendim 5aylik hamileyim kadin doktorumdan hamile oldugama dair belge aldim(ärztliche Bestätigung),Mutterpassin önemli sayfalarini kopyaladim,kendi pasaportumun kopyasi ve deliyanginim arkadasimin gönderdigi almanca kanun metinleri var 1.ve 3.sayfada bunlarin hepsini esime yolladim.vize basvurusunu esiniz hamileligin 5.ayini bitirmisse yapabilirsiniz.ben doktorumdan 4.5aylikken raporu aldim.
esim bu cuma IKS den cocuk üzerinden aile birlesimi icin randevu alcak.Orda da gerekli evraklari söylüyorlarmis sizin hazirlamaniz gerekenleri.önümüzdeki pazartesi deliyanginim arkadasimin esinin konsolosluga randevusu var mutlaka bilgilerini paylasacaktir bakarsaniz yardimci olur bilgileri size.

roman 17.03.2010 23:33:22

siz esim alman vatandasi dediniz diye deyinmedim bu konuya dogacak  cocugunuz  alman vatandasi olmasi sartiyla.esiniz alman vatandasi oldugundan sorun yok.

roman 17.03.2010 23:38:32

bi de arkadasim sen bu konuyu bastan sona kadar oku,eksik bilgi vermek istemem.msl.deliyanginim arkadasim evlilik cüzdanin fotokopisi yazmis.bizim cüzdanimiz esim de tr de oldugundan göndermedim ben.

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8 9