smyrna
02.10.2006 10:55:57
Arkadaşlar hadi ama.. Bırakmaya niyeti yok galiba kimsenin Nazire ne dersin
Bakın çok büyük faydalaarı var es geçmeyin;
1- Yediklerinizden büyük lezzet alıyorsunuz (Ben böylede alıyorum demeyin bu farklı

)
2- Nefes alırken içinize çektiğiniz hava çok daha tatminkar oluyor ve rahatlık veriyor
3- Sabah kalkınca kötü bir ağız tadıyla uyanmıyorsunuz (Bu en fenalarından

)
4- Halı saha maçlarında en iyi siz oynuyorsunuz (Bu erkeklerin ilgisini çekecektir

)
5- Cebinizde duran paranın artmaya başladığını farkediyorsunuz (Cimri demeyin ayda 200-240 Ytl tutuyor

)
6- Oruç tutmak çok kolaylaşıyor
7- ....... diye gidiyor ama birşey daha varki.........
Sevdiklerinizle daha uzun süre birlikte olabileceğinizi onları çok erken sizsiz bırakmayacağınızın farkına varıyorsunuz....
Nazire
02.10.2006 20:43:41
Tesekkürler Smyrna
Bendende bir kac Örnek vereyim
Saclariniz, kiyafetiniz, elleriniz, agziniz hic kokmuyacak Sigara
Arabaniz kokmuyacak
Disleriniz tirnak uclariniz sararmiyacak
Paranizi biriktirirseniz cok güzel bir tatil yapabilirsiniz yil sonunda
Sporda iyi olucaksiniz
Kalbiniz kalp krizinden uzaklasicak
Cildiniz erken yaslanmiyacak
Cocuklariniza kötü örnek olmuyacaksiniz
Ve burada bize yazarsaniz biraktiginizda zorluklari, biz de size destek olucaz "degilmi Smyrna"
Ayriyetten su dua meselesine gelelim, eger duayla birakmak istiyorsaniz, üc dört hafta önce baslamaniz gerekiyor, her gün yatmada önce dua ediceksiniz bes dakikaya kadar.
Biraktiginizda her gün yine Allaha konusacaksiniz, Allahim sakin beni yanliz birakma bu günümde, hep Kuvvet ver bana, siz kendinize göre dua bulursunuz artik, ama emin olun eger inanciniz varsa, farkina variyorsunuz, büyük bir kuvvetin size yardimci olduguna dair, bu en büyük destek bence, sigarayi birakmak icin.
smyrna
03.10.2006 08:28:20
Elbette Nazire, bırakan arkadaşlarla burada aramızda küçük çaplı terapiler yaparız deneyimlerimizi paylaşırız bende bunun çok daha faydalı olacağı kanısındayım..
Ve yazdıkların arasında en büyük etkenlerden biriside Cildin erken yaşlanması inanamayacağınız kadar büyük bir kırışıklıkla karşı karşıya kalabilirsiniz arkadaşlar ilerliyen yaşlarda özellikle göz kenarlarında oluşanlar...
yücel
03.10.2006 15:25:09
Arkadaslar anlattiklarinizi okuyorum da iyiki sigara kullanmiyorum.
aybastili ekrem
03.10.2006 15:35:50
ohhh ne sansliyim! Cünkü hayatimda hic sigara kullanmadim ve kullanmamda. Birakmak isteyenlere Allah kolaylik versin.
bende cok sansliyim galiba..bende hic sigara icmedim..ama durun yalan söylemis gibi olmayim

kucukken abimin cebinden bi tane kacirmistim denemek icin...cocukluk iste merak etmistim. agzindan burnundan duman cikarmak cok ilgimi cekmis demekki..evet kucukken denedim,deneyis o deneyis bi daha birakin agzima almak sigara icilen yerde bile dururken cok zorlaniyorum,mideme biseyler oluyor hemen

..
tiryakilere basarilar birakma konusunda
ercan
07.10.2006 17:12:28
sorun hep ayni gibi bence sigara icmenin ve birakamamanin tek sebebi su bilgisayar bunun basina oturdummu kendimi tütürgec gibi hissediyorum birini söndürüp digerini yakiyorum. birakmanin en iyi yolu paketi cöpe atmak ve birseylerle meskul olmak kendimde yaptigim tespit calistigim zamanlar veya bahcemle ugrasirken sigara icme oranim önemli ölcüde azaliyor azaliyor.
smyrna
07.10.2006 17:31:46
Evet
ercan önemli bir konuya parmak basmışsın, bilgisayar başlı başına bir sigara içme sebebi sen farkında bile olmuyorsun bir yenisini yakarken, bu böyle uzayıp gidiyor ya paket bitene yada makina başından kalkana dek
Nazire
08.10.2006 00:11:16
Sigaraya biraz olsun son vermek icin, evin icinde sigara yasagi yapmaniz gerekiyor, benim evimde sigara icmeme, yasagi var, sigara icmek istiyen ya Banyoda, yada disarda icmek zorunda, ve bende sigara icerken banyoya gitmek bana zevk vermiyordu, yada disarda icmek hosuma gitmiyordu, zaten ben genelde sigarayi yemekten sonra, yada kahve icerken, icki icerken, sigara icmesini severim, bunun haricinde ki aliskanliklari yok etmege calisirsaniz, biraz daha kolaylasiyor sigarayi birakmak, ben ilk yasagi koydum, sonra, arabada sigara icmeyi biraktim, sonra disarda sigara icmeye son verdim, istesemde artik disarda sigara icemiyordum cünkü kendimi tuhaf hissetmeye baslamistim, böyle aliskin oldugum herseyi yavas yavas azalttim, ve bir gün Sigaraya komple son verdim, simdi ise ender bir sekilde cok canim isterse iciyorum.
smyrna
08.10.2006 08:32:10
Evin içinde içilmesini yasaklamak başlı başına bir çözüm neredeyse Nazire haklısın çünki her defasında kalkıp balkona veyahut dışarı çıkmak sizi durduruyor, aynı zamanda asla elinizin altında bulundurmayın başka bir odaya koyun ve her defasında oradan alarak için. Hem hep gözünüzün önünde olmadığı için devamlı yakmayacaksınız hemde sık sık odaya gitmek zor gelmeye başlayacak. Sigara sayısında gözle görülür bir azaltma hissedeceksiniz..
mikail
09.10.2006 22:56:56
Nazireciğim,bu şekilde çok zor sanırım.Akupunktur veya geliştirilen yeni yöntemleri denemelisin. Ben hiç birine cesaret bile edemiyorum.Çayın üstüne bir sigara vazgeçilmezimdir,salakça olsa da.
ercan
09.10.2006 23:08:12
arkadaslar ben yeni iki yöntem kesffetim bir paket sigarayi icin ama kültablasini hic bosaltmayin tekrar caniniz sigara istediginde ise sadece kül tablasini koklayin.ikincisi yeni icilmis bos bir raki sisisine yaktiginiz dumani disari kacirmadan üfleyin sise bulut görünümünde olacaktir. siseyi bir gün agzi kapyli bir sekilde bekletin sonra dibine bakin. iste o igrenc sey. bütün hücrelerimizi esir aliyor. deneyin belki mideniz bulanir birakirsiniz.ben bircok yakinimi kanserden kaybettim ama yinede birakamiyorum.doktor yardimi almayi deneyecem.bol sanslar.
Nazire
09.10.2006 23:43:54
Ben her türlü sigara birakma yöntemlerini denedim, Akupunktur iki kere yaptirmistim, hic bir ise yaramiyor, ben bir kac kere tamamiyle biraktim, bu metod bence en iyisi, böyle her seferinde basardim ve hala icmiyorum, ara sira ictigim oluyorda yine baslarim korkusu oldugu icin, dikkatli davraniyorum. En güzeli yilbasinda birakip, yeni yila sigarasiz girmek.
aybastili ekrem
12.10.2006 14:46:02
Nazire
16.11.2006 23:45:09
Sigarayi ne güzel birakmistim, su iki haftadir yine iciyorum,..... cok olmasada yine 4-5 tane oluyor günde, bu gidisle yine Seneye sigarayi birakarak girecegim, neredeyse her yeni yila böyle giriyorum, sigaraya son vererek....Simdi birtane icmeye gideyim ben....