fatiheskikoy 19.03.2011 23:57:06
tugce_doerjer 24.03.2011 12:22:09
c3t1n 24.03.2011 13:20:46
Baybars 24.03.2011 14:01:07
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mart 24, 2011, 12:22:09 ÖS
selam baybars bana yardımcı olurmusun? andreye bır turlu ıstenılen evrakları anlatamıyorum bız aramızda ıngılızce konusuyoruz ıstenılen evrakların almancasını anlatacak kadar almancam yok...
bana tercume yapabılırmısın ?
--- Almanya'dakı esın tam tekmıl vukuatlı toplu nufus kayıt ornegı
---tam tekmıl vukuatlı aıle nufus kayıt ornegı ıcersınde yer alan dusunceler bolumu eksıksız doldurulması lazım.
--- bosandıgına daır belge.
bunları bana almancaya cevırırmısın??*

Baybars 24.03.2011 14:12:32
tugce_doerjer 24.03.2011 16:12:33
ıngılızce anlatınca bır turlu gercek anlamını cıkaramadım kagıtların ama sımdı sorun cozuldu sagolll
anatolia_active 26.03.2011 15:15:34
msahin 27.03.2011 19:28:17
Alıntı yapılan: Baybars - Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ
..sorusu olan arkadaslara yardim icin actim konuyu tabi bircok arkadasimizda bunu burda yapmis.. bende elimden geldigince tecrübelerimi paylasip, sorularini yanitlamaya calisirim..
..kisaca kendi vzem hakkinda yazayim..
..agustos ayinda aile birlesimine basvurdum. eylül sonunda vizemi aldim.. Daha önced Almanya'da oldugum icin ögrenci vizesi yada Almanya'da ögrencilik dil kurslari universiteler hakkinda genel bilgi verebilirim.. tabiki aile birlesimi vizesi hakkinda da arkadaslarin sorularini elimden geldigince cevaplarim.. buna ilaveten nerde nasil ev bulursunuz ögrenci olarak ayda kac paraya kadar nerelerde calisabilirsiniz sorabilirsiniz hala bu konulari arastiran olursa..
..ant icmistim vizeyi alirsam bilgi konusunda yardimci olabilecegim arkadaslara yardim etmek icin..
Baybars 27.03.2011 20:35:32
Alıntı yapılan: msahin - Mart 27, 2011, 07:28:17 ÖS
sevgili baybars kardes ben evliliğimi Almanya'da yaptım o dönem orada asyl düm evlilik yaptığım için asyl olayı kapandı bana giriş cıkıs yapmam gerektiğini söylediler ve orada bana bi a1 sınavı yapıp bana bir a1 belgesi verdiler bu belgeyle konsolosluğa basvur kısa zamanda gelirsin geri dediler bende tüm evraklar hazır geldim basvurdum fakat a1 belgesini kabul etmediler ve burdan yenisini almam gerektiğini söylediler ve neden orada bulundun diye sordugunda bende asyl oldugumu söyledim ve bana sinirli şekilde tepkili davrandı bende uzatmadım ve burda sınava girdim 88 aldım yarında randevum var konsoloslukta tekrar gidicem evraklarla bu asyl olma durumu bi sorun teşkil edermi ve konsoloslukta tekrar son günlerde giden bazı arkadaslara mektup yazdırmıslar yüksek not alan arkadaslara ve gecmiş zamana ait mektuplar arkadaslar cok zorlanmıs bu durumda kursta gecmiş zamanı görmedik biz cünkü. bu konsolosluktaki mülakat cok önemli bir durummu cok dikkate almamız gerekiyormu bunu ve ayretten eşim alman vatandası 8 yıl önce sınavsız gecti temuz ayındada cocugumuz olacak. bazı arkadaslardan alman vatandaslıgına geciş belgesi ve son yıllarda tr ye giriş cıkış yaptıkları tarihlerin bir listesi istenmiş buda baglı oldugunuz ilce emniyet müdürlüğü yada havaalanından esinin gönderdiği vekaletle veriliyor ancak herkesten istenmemiş bunlar. acıkcası kafamda en cok soru işareti olan yarın orada ki mülakatı cok dikkate almam gerekirmi asyl olma durumu sorun olurmu. Almanya'da evimizi ordayken tutmustuk eşimin geliride iyi 1900 civarında birde cocuk olacak tüyoların varmı bana. umarım bana bugun bu yazıyı okuyup cevap atarsın sans... şimdiden tesekkürler..
ama üzme kendini bu durumda olan dünyadkai tek ksii sen degilsin alman konsoloslugunda neleri var..msahin 27.03.2011 20:48:02
msahin 27.03.2011 20:50:30
Baybars 27.03.2011 21:05:21
Alıntı yapılan: msahin - Mart 27, 2011, 08:48:02 ÖS
cok tesekkur ederim cevapladıgın için. bikac sey daha sorcam.
soru 1: benim orda asyl oldugumu duyunca tepkili davranmıstı bana memur yine sorarsa ordaki asyl oldugum durumu söyleyeyimmi cünkü eminimki benim herseyimi biliyolar yanlıs bişey yapmamak için söyledim. bana sinirli davrandı.
soru 2 : eşime ait tam vukaatlı toplu nüfus kayıt örneği istediler burdan cıkarmadım alman vatandası vermezler diye ama esim ordan belediyeden bana formül a ve formül b gönderdi bunlar isteklerini karsılarmı bu konuda.
soru3: son 1 ay içinde istanbuldan basvuran 3 arkadasa gecmiş döneme ait mektup yazdırmıslar kagıt üzerinde yani sorulan sorulardan bahsetmiyorum onlar basit hatta sınavda cıkan sorulardan mektuplardan sorsalar oda sorun olmaz sanırım...
şimdilik aklımdaki bu aslında bu defa gecen seferki gibi gerginde değilim ama bi sorunla karsılasınca itiraz etme hakkımız varmıs orada üst seflerine ancak gıcıklık olur diye pekte bişey diyemiyorlar....
msahin 27.03.2011 21:15:59
Baybars 27.03.2011 21:21:09
Alıntı yapılan: msahin - Mart 27, 2011, 09:15:59 ÖS
yani ozaman beni yarın eksik evrak diye gerimi ceviricekler yenisini 1 saat içinde geri götürsem teslim etme sansım varmı acaba.... 2 hafta önce akrabamda basvurdu onun esi 1 yıl oldu alman vatandaslıgına geceli ondada yokmus o evrak istememişler benim eşimde alman vatandası oldugu için acaba bendende istememe durumu olabilirmi
msahin 27.03.2011 21:27:21