Baybars 18.01.2011 18:30:15
Alıntı yapılan: orko51 - Ocak 18, 2011, 05:15:56 ÖS
sevgili baybars dün konuşmuştuk bugün ankaradan başvurumu yaptım.gayet güzel geçti.almanca baya konuştuk.sonrada eşim ve evlilikle alakalı birsürü soru sordular.eşimin daha önceki boşanma kağıtlarını felan aldılar.şefleri geldi evlilik,nikah,kına gecesi fotoraflarını felan inceledi ve işleminiz tamam biz evraklarınızı almanyaya gönderiyoruz dediler.ama kafama şu takıldı verdiğim iki adet resimden ikisini başvuru formuna yapıştırdılar birini bana geri verdiler.bişey olurmu acaba.bi bilgin varsa cevaplarsan çok sevinirim.çok rahatlayacam.şimdiden teşekürler.
Engin Dadas 18.01.2011 20:03:25
Baybars 18.01.2011 21:13:24
Alıntı yapılan: Engin Dadas - Ocak 18, 2011, 08:03:25 ÖS
Merhaba Baybars, öncelikle sana yaptigin hizmet icin tesekkurederim dün senin bütün yazdiklarini okudum aklinin yetdigi kadari ile insanlara yardim ediyorsun banada bir fikir bir yol gösterirsin diye kendi durumumu izah etme ihtiyaci duydum.. Ben aslen Türk ama Hollanda vatandasligina gecmis birisiyim..(Hollanda vatandasligina gecme sebebim Türkiyeden evlenip esimi rahatlikla burya getirmek..) Ben 11 aydir Almanya'nın Frankfurt sehrinde yasiyorum burda Türkiyeden cocukluk arkadasim var uzun lafin kisasi Türkiyeden esimi getirebilmek icin Hollanda daki prosödörler daha agir oldugu icin arkadasla konusup anlasip hollandadan burya geldim sözde arkadas kagit küllegi hepsini halledecekti ama misal burda benim esime almanca dil sinavi a1 Türkiyeden alma zorunlulugu cikarmadilar en azindan simdilik benim problemim söyle esim Ankara dan almanya baskonsolosluguna basvuru yapti ve kagitlar bana ulasti istenen evraklar söyle..
-Bitte kommen sie am sprechtag..
1-Pass und EU-Bescheinigung ....original und kopie
2-Bescheinigung des Arbeitgebers über bestehendes und ungekündigtes Arbeitsverhaltnis.. (vordruck ist beigefügt)
3-Einkommensnachweis (NETTO) die letzten 6 abrechnungen.. Originale und kopien
4-Wohnraumnachweis (vordruck ist beigefügt)
5-Nachweis über Krankenversicherungsschutz für ihre Ehefrau (vordruck ist beigefügt)
Benim pek fazla almancam yok simdi sorun söyle ben cocukluk arkadasimin calistigi firmada calisiyorum patron Türk arkadasimda burda sef konumunda temizlik üzerine bir firma bende malzeme dagitiyorum anlasmamiz benden bu kagitlari yabancilar polisi istediklerinde bana ayarlayip vereceklerdi ama simdi cok masrafli olur falan diye benim üzerime bir firma acip bir bolümünüde kagit üzerine calisiyor gösterilmesi daha iyi olur falan diye konustuk simdi bu konularda hic bir bilgim yok (zaten suanda gunde 8 saat den fazla calistigim halde kagit üstünde 300 euro görünüyorum anlayacagin bir cikmazin icine girdim ama artik ah vah etmenin bir manasi yok durum bu olayi nasil halledebilirim dediklerini yapip o sekilde yabancilar polisine evrak versem sorun olurmu veya baska bir is bulup( bu zor ihtimal) yabancilar polisine calisiyorum su anda elimde 6 aylik aprechnung yok falanmi desem...
1-Gecen cuma geldi bu evraklar benim yabancilar polisi ile konusmaya gitme zamanini geciktirsem birsey olurmu..Zaten kagitin üstünde bir zaman yazmamis termin tarihi falan yok söyle yaziyor(sie benötigen keine wartenummer) Yanlis birsey yapmak istemedigimden biraz sorup sorusturmak istiyorum. Burda arkadastan baska tanidigim kimse yok yani anlayacagin internet ortaminda bilgi toplamak zorundayim. Biz Türkiyede haziranin 25 inde dügünü yapacagimiz icin ben vize basvuru formuna vizeyi temmuz da istiyoruz diye tarih yazmistim zaten.. Yani esimi Temmuz 2011 de getirmek istiyorum..
2-Evim suanda metrekaresi kücük temmuzda yeni eve gecicem birisini bulup kontrat versem olurmu...
3-Birde bu saglik sigortasiyle ilgili kismi anlamadim ... Bana yazarsan sevinirim...
nefalp 18.01.2011 21:26:35
Engin Dadas 18.01.2011 23:28:07
Baybars 19.01.2011 00:00:44
Alıntı yapılan: nefalp - Ocak 18, 2011, 09:26:35 ÖS
hayırlı aksamlar baybars kardes.oncelıkle bu sıtede senın gıbı tecrubelı ve bılgılı arkadasların olması sevındırıcı ve elınden geldıgı kadar sorulara yanıt vermenden dolayı tsekkur ederım sana Allah razı olsun.kardes benımde bı sorum var.2 ay once aıle bırlesımı ıcın basvuru yaptım gorusmem cok olum gecmıstı esım alman vatandası.nese aradan 1 ay gectıkten sonra tekrar cagrıldım gıttıgımde parmak ızlerımı aldılar sebep olarak ıse kımlık tespıtı ıcın oldugunu söledıler baskada bılgı vermedıler daha sonra ogrendıkkı benım ısmımle benzerlıgı olan bı kısı daha once oralarda ıllegal kalmıs ve sınır dısı edılmıs yasak yemıs o sebepten onun parmak ızıyle benımkını karsılastırmak ıcın böle bısey yapmıslar.aynı ksıı olmadıgım elbette ortaya cıkcak dosyamız su anda Almanya'da vee parmak ızım crımınal ınceleme ıcın Almanya'dakı polıse gıtmıs. esım yabancılar daıresındekı gorevlıye sordugunda dosyamızın okey oldugunu herseyın tam oldugunu fakat bu parmak ızının sonucunu beklemek zorunda olduklarını sölemısler.senden rıcam bu polısın ıncelemesı sonuclandırması ne kadar surer cok zaman alırmı bu nası bıseydır kı haksız yere yıne zaman kaybına ugrayan baskası yuzunden bız oluoruz cok sınır bozucu bı durum.sımdıden tsekkurler kardes ııı aksamlar!!
Baybars 19.01.2011 00:15:14
Alıntı yapılan: Engin Dadas - Ocak 18, 2011, 11:28:07 ÖS
Iyi aksamlar Baybars öncelikle bu kadar cabuk zamanda cevap verdigin icin tesekkürler... Benim öncelikle ögrenmek istedigim ben yabancilar polisine biraz gec gitsem olurmu? Maas isi söyle beni kagit üstünde netto 300 euro gösteriyor beni simdi 1300 euro göstermesi icin devlete ayda 800 euro vergi vermesi lazimmis bunuda benden istiyo 6 ay carpi 800 esittir4800 bunun böyle olacagini bana arkadasim anlatsaydi adam gibi zaten ben buralara gelmezdim anlayacagin arkadasin sorumsuz dusuncesizligine kurban gitdim yani yeri geliyor 8 saat den fazla calisiyorum herneyse zaman ah vah etme zamani degil.. Simdi diyiyorlarki beni sanki bir ustayim gibi kendi adima sirket acicam hausmauster öylebirsey dedi bunun karsiliginda sirkete resnung yazicam sirketde benim kontuma yapilan isin karsiligi para yatiracak tabii ben bu parayi geri verecem herneyse yani 1500 euro gelirim gözükecek ayrica birde calistigim 300 euro apresunlarida ben normalde firmada ek is olarakta calisiyorum diyecekmisim yani sigortamda zaten burdan dolayi var (saglik sigortam) devam edecek.. Sence böyle birsey yapayimmi yabancilar polisi bir sorun cikarirmi
nefalp 19.01.2011 00:26:28
Baybars 19.01.2011 00:32:06
Alıntı yapılan: nefalp - Ocak 19, 2011, 12:26:28 ÖÖ
ınsAllah baybars kardes dedıgın gıbı kısa surerde bu ısın ıcınden hayırlısıyla cıkarız.cok tsekkur ederım kardes verdıgın bılgıler ve cevabın ıcın .kendıne ıı bakk hayırlı aksamlar!
tugce_doerjer 19.01.2011 13:08:29
Baybars 19.01.2011 13:39:28
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 19, 2011, 01:08:29 ÖS
evet andre bugun auslander gıttı ve ordakı bayanla gorustu daha oncekı vıze basvurumuzun ret almasının sebebını evrak eksıklıgıne baglamıs ve andreye ıkı adet form gonderıceklerını soylemısler. ne formu oldugunu bılmıyorum su anda. aksam ustu gelıp daha derın olarak anlatıcak bana olanları ve bu formu doldurup gonderdıkten sonra bır daha aıle bırlesımı ıcın basvurmamıza gerek yokmus sadece benım ıstanbuldakı konsolosluktan randevu almam gerekıcekmıs sertıfıkamı aldıktan sonra. sızdede boylemı ıslıyor yoksa atladıgımız bıseymı var?
tugce_doerjer 19.01.2011 14:02:14
tugce_doerjer 19.01.2011 16:11:31
Baybars 19.01.2011 16:23:18
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 19, 2011, 04:11:31 ÖS
verpflichtungerklaerung evet andreye gonderıceklerı formular buymus ve ordakı kadın demıskı bu evrakları doldurucaksınız ve bana gerı getırıceksınız sonra turkıyeden evraklar gelıcek ve aıle bırlesımı yapıcaz. andreden baska hıcbırsey ıstememısler.bu evrakı doldurup verdıgı zaman andrenın aıle bırlesımı ıcın baska bır evrak goturmesıne gerek yokmus. ve bu surec ıcınde Almanya'da olması gerekmıyormus. bana ılk etapta 3 senelık otuma ıznı verılecekmıs daha sonra bunu sınırsıza cevırıceklermıs eger bır sorun yasamazsam. bu arada verılen vıse calısma ıznınıde kapsıyormus. andrenın herhangı bır ısının olmasını beklemıyorlarmıs sadece ev sormuslar andrede kendı evım var kıra degıl dıyınce o zaman sorun degıl demısler. yanı ısın ozu gonderdıklerı evrakı doldurup ımzaladıktan sonra andrenın Almanya'dakı aıle bırlesımı ıcın yapılcak ıslemlerı bıtıyor. sadece benım sertıfıkamı alıp burdan basvuru yapmam kalıcak gerıye. bu arada ben vıze ıstemıstım tatıl ıcın vermemıslerdı kadın andreye acıklamıs. bu evrakları doldurmadıkları ıcın kabul etmemısler. bu evrak bana andrenın anne babasının ve andrenın sıgortamı karsılaması gıbı bısey sanırım.
sımdılık anlattıgı bu kadar. bakalım ne olucak
subasi65 19.01.2011 19:02:12