Baybars 09.04.2011 20:46:57
Alıntı yapılan: hakan hakan hakan - Nisan 09, 2011, 08:20:24 ÖS
baybars kardes yazilarini okudum bir kac yerde sana katilmiyorum öncelikle almanyaya yasa disi bir yoldan gelmis olan birisi alman evlendirme dairesinde evlenemez ben 25 subatta yasal yoldan almanyayay gelmis olmama ragmen pasaportumdaki schengen vizesi alman konsoloslugundan alinmadigi icin 2 gün boyunca incelediler ve 2 gün sonra yabancilar dairesinin verdigi izin ile evlenebildim.
diger bir husu ta bakaya meselesi bakaya asker kacagi degildir yoklama kacagidir asker kacagi olan bir yükümlü sülüs denilen belgeyi almis ve birligine teslim olmasi gerekirken teslim olmamiz firar etmis yani kacak olan kisidir .
konuda gecen arkadas ögrenci oldugu icin yoklamaya girmemi,stir ve bakaya kalmistir. eger Almanya'daki okul ile iliskisi kesilir se ve askerlik subesi bunu bir sekilde ögrenirse tecil tarihini erkene alir ve bakay kalan kisi hakkinda karar alinir hudut ve emniyet gücleri tarafindan fark edilmesi durumunda en yakin askerlik subesine teslim edilir . arkadas a Allah yardimci olsun insAllah oturumda sorun cikarmazlar bana sorun cikardilar su anda vize bekliyorum
hakan hakan hakan 09.04.2011 22:39:44
. askerlik meselesine gelince ben bakaya kaldigim icin bu konuda tecrübeliyim askerlik kanunundaki degisiklikler ordudan ihrac ile alakali bakaya kalan birisi hala daha askeri mahkemede yargilaniyor
. neyse karde dicegim sudurki evdeki hesap carsiya uymuyor insAllah bu arkadasin sorunu benimki gibi sonuclanmaz da mutlu olurlar
Baybars 09.04.2011 22:48:44
Alıntı yapılan: hakan hakan hakan - Nisan 09, 2011, 10:39:44 ÖS
kardes ben 25 subatta stuttgart da evlendim esim alman vatandasi calisiyor a1 sertifikamda dahil her belgemiz vardi. avukat ile görüstük avukat dediki a1 sertifikasindan dolayi yasada bosluk var oturumu rahat alirsiniz yabancilar dairesine gittik prfung yapacaklarini söylediler bize. tamam dedik einmeldung yaptik aok yaptik kayin pederimin evi müsaitti . 28 subat günü termin e gittik bana dedikleri aynen su sen turist vizesi ile geldin ve bizim verdigimiz izinle evlendin burda kalabilmen icin ailebirlesimi vizesi alman gerekiyor sana verdigimiz süreyi gecirmeden ülkeden cikisini yap dediler . evlenirkende schengen vizem olmasina ragmen ve vize sürem dolmamis olmasina ragmen alman vizesi ile gelemedigim icin yabancilar dairesinden izin al gel dediler. askerlik meselesine gelince ben bakaya kaldigim icin bu konuda tecrübeliyim askerlik kanunundaki degisiklikler ordudan ihrac ile alakali bakaya kalan birisi hala daha askeri mahkemede yargilaniyor
benim elimde tecil kagidim olmasina ragmen inzibatlar beni göz altina aldi bagli bulundugum askerlik subesine sormadan beni birakmadilar tabi bu durum ögrenci oldugum zamanda oldu . tecilim 10 ayda bitecekti okuldan nisan ayinda ayrildim okul aninda askerlik subesine haber veriyor . ara celp dönemleri ile alakali bilgi göndermek zorundalar okulla iliskim kesildigi icin direkt tecilim iptal oldu bakaya kaldim cok zor zamanlardi. neyse karde dicegim sudurki evdeki hesap carsiya uymuyor insAllah bu arkadasin sorunu benimki gibi sonuclanmaz da mutlu olurlar
Baybars 09.04.2011 22:50:28
Alıntı yapılan: hakan hakan hakan - Nisan 09, 2011, 10:39:44 ÖS
kardes ben 25 subatta stuttgart da evlendim
hakan hakan hakan 09.04.2011 23:10:13
ben katilmiyorum dedim sen yazmistin ya kacak bile olsa evlene bilir ben ona dedim evlenemez diye yasal yoldan girmek lazim amam kacak yoldan gelip baska bir ab ülkesinde evlenmek mümkün danimarkada mesela
almanyaya ne amacla gelmissen o amacla kalabilirsin bana bunu dediler ögrenci olarakmi geldin ögrenci olarak kalirsin turist olarakmi geldin turist olarak kalirsin. haklisin alman üni türk konsolosluguna bilgi vermez ama tr de gümrükten girdiginde polis herseyi görüyor ve emniyetin ekrani ile askerlik subesinin ekrani ayni degil emniyette kacak gözüküpte gercekte tecilli olan cok insan var teyit etmeleri gerekir. askerlik subesinden teyit etmeden konsoloslugun verdigi belgeye tenezzül etmezler. bu arada ben tr de dogdum büyüdüm üni icin almanyaya geldim daha sonra zort geldi geri döndüm sadece tecrübeler den dolayi görüslerimi belirttim 
Baybars 09.04.2011 23:21:29
Alıntı yapılan: hakan hakan hakan - Nisan 09, 2011, 11:10:13 ÖS
senin yazdiklarinda yanlislik var demedimben katilmiyorum dedim sen yazmistin ya kacak bile olsa evlene bilir ben ona dedim evlenemez diye yasal yoldan girmek lazim amam kacak yoldan gelip baska bir ab ülkesinde evlenmek mümkün danimarkada mesela
almanyaya ne amacla gelmissen o amacla kalabilirsin bana bunu dediler ögrenci olarakmi geldin ögrenci olarak kalirsin turist olarakmi geldin turist olarak kalirsin. haklisin alman üni türk konsolosluguna bilgi vermez ama tr de gümrükten girdiginde polis herseyi görüyor ve emniyetin ekrani ile askerlik subesinin ekrani ayni degil emniyette kacak gözüküpte gercekte tecilli olan cok insan var teyit etmeleri gerekir. askerlik subesinden teyit etmeden konsoloslugun verdigi belgeye tenezzül etmezler. bu arada ben tr de dogdum büyüdüm üni icin almanyaya geldim daha sonra zort geldi geri döndüm sadece tecrübeler den dolayi görüslerimi belirttim
Baybars 10.04.2011 04:40:32
Baybars 10.04.2011 04:41:51
Baybars 10.04.2011 04:42:53
tugce_doerjer 10.04.2011 16:48:58
Alıntı yapılan: Baybars - Mart 24, 2011, 02:12:32 ÖS
tugce her ihtimale karsi andreye söylersin su evraklarin hepsini hazirda tutsun, Andre okur diye yaziyorum simdi..
Hallo Andre, damit ihr sicher geht. das sind die nötigen Unterlagen ;
- Geburtsurkunde aus dem Personenstandtsregister (die heisst auch Formul B)
- Internationale Geburtsurkunde (und die heisst auch Formul A)
- Scheidungsurteil
- Beglaubigte Kopie deines Ausweises
- Beglaubigte Kopie der Heiratsurkunde
und es gibt noch natürlich Unterlagen von Tugce. ich galub, die weisst ihr schon.
Baybars 10.04.2011 17:00:22
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Nisan 10, 2011, 04:48:58 ÖS
selam baybars,
andrenın aılesı geldı getırdıklerı evraklar sunlar :
bosanma belgesı orjınal
auftenthaltsbesheinigung ( evrakın baslıgı bu)
(
formule A ( bu formda sadece andrenın adı soyadı, dogum tarıhı, dogum yerı, anne adı, baba adı, yazıyor)
geburtskunde ( bundada aynı bılgıler yazıyor fırmulA gıbı )
eksık bısey varmı sence?
ayrcaı Almanya'da benım adıma duzenlenmıs ıs kontratımıda getırdıler. vızemı alınca calısmaya baslıcamı gosterıyor fırmanın kasesı ımzası var uzerınde
sankı bı evrak eksık gıbı gelıo bana ama kuruntumu yapıyorum sence
tugce_doerjer 10.04.2011 17:04:52
Baybars 10.04.2011 17:11:36
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Nisan 10, 2011, 05:04:52 ÖS
benım nufus mudurlugunden alcagım evraklarımı noterden tercumelımı goturmem lazım? yoksa normal alıp gıtsem olur mu? ıs sozlesmemıde gotureyım dımı? gorsunler almanyaya gıttıgımde ısımın hazır oldugunu ? ay ınsAllah bı sorun cıkmaz. ne kadar surede cıkıo vızeler ? sagol yardımın ıcın valla sen olmasna ben hayatta anlatamazdım andreye hangı evrakları ıstedıklerını. cok tesekkurederım.
tugce_doerjer 12.04.2011 10:57:56

Baybars 12.04.2011 11:31:49
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Nisan 12, 2011, 10:57:56 ÖÖ
basvurumu yaptım bugun sabah 9 da randevum vardı. hemen ozete geleyım. almanca yaptıkları mulakat ıyı gectı memur mukemmel dedı. bayada zor sordu sanırım aldıgım puan 91 oldugu ıcın. bunda bır sorun cıkmadı. ıstedıklerı evrakların dısında orda calısacagım fırmadan aldıgımız ıs sozlesmemı, ıs yerınde calısmak ıcın fransadan aldıgım sertıfıkamı, esımın Almanya'da oturdugu adresı, kendıne aıt olan evın belgesını, esım uzerınden sıgorta belgemı de goturdum yanımda. esımın turkıyedekı oturum ıznını aldılar. 2013 e kadar oturma ıznı var. bunu sorun yaparlarmı bılmıyorum...
ıkıser tane verdıgım halde formul a ve formul b nın bır kopyasını bana gerı verdıler.
almanca konusurken seflerı geldı. sertıfıkama baktı. sanırım almanca konusmamı duydu o yuzden geldı baktı bılmıyorum.
daha once almanyaya gıttım mı dıye sordu. bende bır haftalıgına gıtmek ıstedık ama vıze vermedıler o yuzden gıdemedık dedım. nıye vermedıler vıze dedı bende bılmıyorum dedım. nıye avukata gıtmedınız hemen verırlerdı vıze dedı. bende avukata vermeyı dusunmedık hıc dedım.
bır suru soru sordu. hepsının cevabını verdım.
kader heralde ılk turıstık vıze ıcın gıttıgımde bana bakan memur bugunkıyle aynıydı. dedım kendısınede.
almancam uzerınde cok durdular. baya bı soru sorduktan sonra oz gecmısımı almanca yazmamı ıstedıler. heycandan bazı seylerı unuttum ama yınede baya bıseyler yazdım.
vıze ne zaman cıkar dıye sordum. 6 ıle 8 hafta arasında degısıyor dedı. bazen uzar bazen daha kısa surede gelır dedı. esını cagırıcaklar onlara yasadıgı evın kac metrekare oldugunu sorarlar dedı. bende ev kendısıne aıt dıyınce korkucak bısey yok o zaman dedı memur.
sızce ne olur? bı sorun cıkarmı? cok uzarmı acaba vızem yoksa dedıgı gıbı 1.5 2 ayda gelırmı ne dersınız_?