ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'ya Aile Birleşimi icin Gidecek Olanların Dikkatine!!

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16 17 18

nisanur 30.10.2007 09:37:26

sezer elinde imkanın varsa Goethenın kurslarına gidersen senin için çok daha iyi olur çünkü sınavda bu kursun hazırladığı sorular çıkacak tabi bu kurslar yalnız ankara istanbul ve izmirde bulunuyo ama sen bilirsin istersen yakın sehirlerdeki kursada devam edebilirsin benim oturduğum yerde 72 aatlik bi kurs var ona devam ediyorum ama sanmiyorumki Goethenin kursları kadar eğitici değil ama şuda bi gercekki insanın kendi elinde eğerki başarmak istiyorsak önümüze nekadar engel çıksada çıksın hepsini aşarız ALLAHın izni ile sonuçta bi hedefimiz eşlerimize kavuşmak hayırlısı ile hepimiz başarırız inşALLAH..

adntkn 30.10.2007 17:05:58

ARKADAşLAR ARTIK HER HAFTA ALMAN KÜLTÜR'DE SINAV VARMIş.YOĞUN TALEP VARMIş.2HAFTA YERİNE HER HAFTA YAPIYORLAR.

31.10.2007 10:41:34

merhaba..ben bu siteye bugün üye oldum.Benimde herkes gibi öğrenmek istediğim şey tabiki aile birleşimi ile almanyaya gidebilmek için dil zorunluluğu varmı?Yardımcı olursanız çok sevinirim..

reyhangul 31.10.2007 11:04:34

selam ayse yıldız tabıkı dıl sınavını gecme zorunlulugu var.konsolosluk artık randevu bıle vermıyor a1 belgesı olmayınca.basarılar

nemo 31.10.2007 11:16:25

bu gün imtihana girecek can dostlara, basarilar temenni ediyorum, Allah hepimizin yardimcisidir muhakkak.

31.10.2007 11:21:18

Alıntı yapılan: reyhangul - Ekim 31, 2007, 11:04:34 ÖÖ
selam ayse yıldız tabıkı dıl sınavını gecme zorunlulugu var.konsolosluk artık randevu bıle vermıyor a1 belgesı olmayınca.basarılar
[/quot..
Öncelikle teşekkür ederim..ben biraz internetten araştırıyorumda şimdi bu kanun resmi gazetede yayınlanmadan yürülüğe giremezmiş.ama sanırım yayınlandı ve girdi.Ben şimdiye kadar hiç araştırmamıştım ben herhalde vize almaya giderken konsolosluğa bir kaç soru soruyorlardır falan diye biliyordum bu çok kötü oldu ..A1 belgesi ne oluyor acaba?

firdevs 31.10.2007 11:59:54

selam ayse yıldız a1 belgesi temel almanca bilgilerinden geothenin hazırladığı bi sınav var bu sınava giriyorsun kazanıyorsun ve sana a1 sertifikası veriyorlar tabiki bu hepimiz için gecerli canım sen nerelerdeydin bu kanun çıkalı bayağı bi zaman oldu sen nezamandır çalışıyorsun almancaya neyse ya hayırlısı başarılar..

31.10.2007 12:20:26

Alıntı yapılan: firdevs - Ekim 31, 2007, 11:59:54 ÖÖ
selam ayse yıldız a1 belgesi temel almanca bilgilerinden geothenin hazırladığı bi sınav var bu sınava giriyorsun kazanıyorsun ve sana a1 sertifikası veriyorlar tabiki bu hepimiz için gecerli canım sen nerelerdeydin bu kanun çıkalı bayağı bi zaman oldu sen nezamandır çalışıyorsun almancaya neyse ya hayırlısı başarılar..
bU KANUNUN ÇIKTIĞINI DUYMUşTUM AMA YÜRÜRLÜĞE GİRMEDİ DİYE BİLİYORDUM.DAHA HENÜZ ÇALIşMAYA BAşLAMADIM KURS ARAşTIRIYORUM.VE NE DERECE BİLMEM GEREKİYOR ACABA?

adntkn 31.10.2007 13:31:52

Alıntı yapılan: ayseyildiz - Ekim 31, 2007, 12:20:26 ÖS
Alıntı yapılan: firdevs - Ekim 31, 2007, 11:59:54 ÖÖ
bU KANUNUN ÇIKTIĞINI DUYMUşTUM AMA YÜRÜRLÜĞE GİRMEDİ DİYE BİLİYORDUM.DAHA HENÜZ ÇALIşMAYA BAşLAMADIM KURS ARAşTIRIYORUM.VE NE DERECE BİLMEM GEREKİYOR ACABA?
alman kültür lagune die bi kitaptan konuları işliyor.tahminim her kurs bu kitaba geçmiştir.kendini tanıtabilmek,karşındaki hakkında bilgi almak için soru sormak,kısa kompozisyon veya verilen meinlere göre notlar yazabilmen gerekir.kursa gidersen daha geniş kapsamlı öğrenebilirsin.kolay gelsin...

01.11.2007 10:16:48

alman kültür lagune die bi kitaptan konuları işliyor.tahminim her kurs bu kitaba geçmiştir.kendini tanıtabilmek,karşındaki hakkında bilgi almak için soru sormak,kısa kompozisyon veya verilen meinlere göre notlar yazabilmen gerekir.kursa gidersen daha geniş kapsamlı öğrenebilirsin.kolay gelsin...
[/quote]

Meraba öncelikle yardımın için teşekkür ederim.Bu alman kültür lagune dediğininz sanırım bir kitap değilmi?Birde benim hiç bilgim yokta bu sınav nasıl oluyor yani test şeklindemi?birebir sorular soruluyormu?

firdevs 01.11.2007 10:51:05

https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/deindex.htm                                                                                        https://www.goethe.de/lrn/prj/pba/sd1/mat/deindex.htm                                                                        örnek sorular bu linklerde var ama senin bu sorular çözmen için önce bi alt yapı yapman lazım kolay gelsin

melinda 01.11.2007 15:21:38

merhaba arkadaşlar benim nişanlım 13 yıldır almanyada yaşıyor fakat vatandaşlığa henüz geçiş yapmamış ve geçis 1 yıl süreceğinden düşünmüyor çünkü biran önce düğünü yapıp beni yanına almak istiyor genelde çiftler eşlerini götürebilmek için erkenden düğün öncesinde nikah yapıyolar biz yapmadık bunun bi sakıncası olabilirmi şuanda almancadan ders alıyorum ben ,bende korkuyorum belki ama bi yandanda içim rahat sizde canınızı sıkmayın gözümüzde fazla büyütmeyelim bence soruma cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekürler herkesin bu sınavda başarılı olması dileğiyle... hoşça-kalın

Sezer- 01.11.2007 15:56:21

Sevgili Nisanur kardesim..
Çok haklısın Ama goethe kursuna şimdi gitme gibi bir şansım yok :(
Ancak 2008/7 ayından itibaren Yani Düğünden Sonra Rabbim Kısmet ederse Goethe Kursuna gide bilirim..
Birde Size şunu sormak istiyorum..
Ben Mardin Halk egitimde kendimi Almanca kursu için kendimi kaydettim,
Başarılı olursam, Bana sertifika verecekler heralde, peki bu sertifika Konsoloslukta Almanca ögrendiğime dair Tam olarak Yayaylı ola bilirmi ?
Bazı arkadaslar dan Sertifika yetmiyor diye okuyorum,
Sertifikadan sonra Ankarada Goethe Sınavına girecekmişim,
Ya Arkadaslar..
Sizden özürdileyerek bir şey söleyecem,
Herkes Düşündüğünü yazarsa gerçekten Kafamızdaki Aklımızıda kaybederiz, o açıdan Sizdeb Ricam
Eger Gerçek bir Aile birleşim için Gerekli olanları Ögrenmek istiyorsak https://www.goethe.de/ins/tr/ank/trindex.htm
Adresinden araştırarak Başkalarına tardımcı olmaya çalışalım.
Hakl egitimden ben En azından serfitikayı alayım
Gerisi Allah Kerim :)
Ya Rabbim Herşeyin Hayırlısını bize NAsip etsin..
Bol Bol dua edin :)
Allah Herkese Sonsuz mutluluğun kapısını Açar insAllah..
Sevgi ve Dua ile..

specific 01.11.2007 16:05:48

Alıntı yapılan: Sezer- - Kasım 01, 2007, 03:56:21 ÖS
Sevgili Nisanur kardesim..
Çok haklısın Ama goethe kursuna şimdi gitme gibi bir şansım yok :(
Ancak 2008/7 ayından itibaren Yani Düğünden Sonra Rabbim Kısmet ederse Goethe Kursuna gide bilirim..
Birde Size şunu sormak istiyorum..
Ben Mardin Halk egitimde kendimi Almanca kursu için kendimi kaydettim,
Başarılı olursam, Bana sertifika verecekler heralde, peki bu sertifika Konsoloslukta Almanca ögrendiğime dair Tam olarak Yayaylı ola bilirmi ?
Bazı arkadaslar dan Sertifika yetmiyor diye okuyorum,
Sertifikadan sonra Ankarada Goethe Sınavına girecekmişim,
Ya Arkadaslar..
Sizden özürdileyerek bir şey söleyecem,
Herkes Düşündüğünü yazarsa gerçekten Kafamızdaki Aklımızıda kaybederiz, o açıdan Sizdeb Ricam
Eger Gerçek bir Aile birleşim için Gerekli olanları Ögrenmek istiyorsak https://www.goethe.de/ins/tr/ank/trindex.htm
Adresinden araştırarak Başkalarına tardımcı olmaya çalışalım.
Hakl egitimden ben En azından serfitikayı alayım
Gerisi Allah Kerim :)
Ya Rabbim Herşeyin Hayırlısını bize NAsip etsin..
Bol Bol dua edin :)
Allah Herkese Sonsuz mutluluğun kapısını Açar insAllah..
Sevgi ve Dua ile..

arkadaşım canını sıkmak istemem ama halk eğitimden alacağın sertifika hiçbir şey ifade etmiyor konsolosluk sadece goetheden gelecek sertifikayı kabul ediyor onun için fazla umutlanma ve inşAllah başarılı olursun
saygılar

Sezer- 01.11.2007 16:15:28

Abi şu kadar ümidimiz vardı onuda kırdın dagıttın ya :D
şaka Yaptım Abi..
Benim Mardin Halk egitime gitme sebebim Almancayı çat pat Ögrenmek,
Sonra da Allah'ın izni ile İstanbula gidip gereken Kursa gidecem
Yani Anlicagın Sonradan gidecegim kursta Zorluk çekmim,
(Size şunu da sölim)
Ben egerki bu Goethe Sınavını kazana bilecek biri isem okulda da başarılı olurdum,
İnanın ki Aklımda hiç bir şey Ben sigarayı değil Artıl sigara Beni İçiyor,
Sonuç olarak,
kenime 100/35 kadar güveniyorum, Geri kalan ise Torpilden gele bilir.
Herşeyin hayırlısı olsun ya off

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16 17 18