26.02.2008 23:19:13
wersader 29.02.2008 14:31:35
sevval 29.02.2008 15:09:02
Alıntı yapılan: ozlemin - Şubat 26, 2008, 11:19:13 ÖSÖncelikle tebrikler sinavi basariyla gecdigin icin. Evet haklisin simdi sabirla beklemen lazim. insAllah güzel haberler alirsin.
Sevval arkadaşım sağol desteğin için ama ben girdim sınava 83 ile kazanmışım,vize başvurumuda yaptım,şimdi tek gereken şey sabır...
as 29.02.2008 18:25:04
Alıntı yapılan: wersader - Şubat 29, 2008, 02:31:35 ÖS
Arkadaşlar ben A1 sertifikasını aldım ve nişanlım Almanyada alman vatandaşı nikahı orada yapacağız ...
ama nasıl yaapcağız valla hiç bilmiyorum..
bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yani ben burdan Almanyaya gidip niaşnlımla Almanyada resmi nikah yapacağım bunun nasıl olduğunu bilen varsa lütfen bildiklerini benimle paylaşşsın...
şimdiden çok çok teşekkürler ederim..
mertdost 13.03.2008 09:02:02
05umut 19.03.2008 12:50:32
05umut 19.03.2008 12:52:54
19.03.2008 14:57:27
pirat 19.03.2008 15:16:30
pirat 19.03.2008 15:19:31
03.04.2008 17:27:50
Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 26, 2008, 05:40:16 ÖSmerhaba gezgin07 .... bende üniversite mezunuyum ama hayır ister ol yada olma sınava girmen gerekiyor. bende girdimm....
Bir sorum daha olacak;
AİLE BİRLEşİMİ: Aile birleşimi (Alman veya Almanya’da yaşayan bir yabancı eş ile) konusunda her iki eş için prensip olarak asgari 18 yaş sιnιrι geçerli olmaktadιr. Böylece erken yaşta zorla evlendirilmiş kadιn ve genç kιzlarιn Almanya’ya gelmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadιr. Bununla birlikte bundan sonra, özellikle aile birleşimi çerçevesinde ülkeye gelecek olan kadınların Almanya’da uyum süreçlerini kolaylaştırmak için, Almanya’ya giriş yapmadan önce basit Almanca dil bilgilerinin kanıtlanması gerekmektedir. Beklenen en basit seviyede Almanca bilgileri, örneğin “Eğitim durumunuz nedir?” veya “Bu aralar çalışıyor musunuz”? gibi sorulara cevap verebilmek gibi. Uyum gereksinimleri belirgin bir şekilde az olan yabancılar, dil bilgilerini kanıtlama zorunluluğundan muaf tutulurlar. Bu, örneğin üniversite ve yüksek okul diploması olan kişiler için geçerlidir. Mülteci statüsüne sahip kişiler, Avrupa Birliği vatandaşlarι ve Almanya’ya daha önce de vizesiz giriş yapabilen yabancιlarιn eşleri için bazι istisnalar geçerlidir. Alman vatandaşι olan bir eşle yapιlan aile birleşiminde de belirli şartlar altιnda kendi geçimi sağlama şartı aranabilir.
şeklinde kosolosluğa ait bir yazı okudum.Bu dil bilme şartı sadece bayanlarımı kapsıyor ve üniversite mezunu olmak bu işi çözüyormu?
03.04.2008 17:45:13
Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 25, 2008, 05:12:29 ÖSmerhaba gezgin07. bildiklerim doğrultusunda sana yardımcı olayım. ilk başta önceden sertifika aldım diyorsun. bu sertifika eğerki normal bir halk eğitimin sertifikasıysa yani göthee nin kendi yapmış olduğu sınav sertifikası deilse kabul etmiyorlar. ama diyorsunki biliyorum ben vize başvuru sırasında bikaç arkadaşlarda girmemiş bu sınava baya soru sordular arkadaşları baya terlettiler. çünkü seni ölçüyorlar zor soru soruyorlar ve bilmediğin anda gönderiyorlar seni olmadı sertifaika alman lazım diye. ama elinde bu göthee nin sertifikası olmuş olsa almanca bile sormuyorlar. nede olsa bu vatandaş bu sınavı geçmiş biliyordur diye. yani bana sormadılar. diğier bir konu ise bende üniversite mezunuyum ama kabul etmediler ve girmek zorunda kaldım. üniversite mezunu olup olmadığına bakmıyorlar bile. pasaport meselesine gelince bende ilk defa vizeye başvurduğum için emniyetten çıkardım fazla uzun sürmüo zaten. getirmen gereken evrakları zaten konsolosluktan randevu aldığında memur söylüyor sana yada internettende temin edebilirsin. ama sakın eksik getirme geri gönderiyorlar. neyse hadi bakalım hayırlısı... umarım yardımcı olmuşumdur....
slm arkadaşlar genelde vize başvurusu yapanlar veya sonuç bekleyenler yazmışlar.Ben de aynı durumdayım ama henüz vize başvurusunda bulunmadım.Önce bir araştırayım dedim,prosedür nasıl işliyor onu bilmek istedim. Yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ve tam olarak bir belirsizlik var,istenilen evraklar olsun,dil bilme zorunluğu olsun veya orda yaşayan eşin maddi durumu konusunda olsun.Ben evrakları tamamlamaya çalışıyorum şimdilik ve sizlere bir kaç sorum oalcak.Öncelikle dil sınavı hakkında;sertifaka zorunluluğu kesin varmı? ( istisnalar varmış bir yerde okudum,üniversite mezunu olmak veya eşinin oturumunun üst derece olması gibi),daha yolun başındayım ve farkındayım bu vize işi çok uğraştıracak beni.Benim biraz olsun almanca bilgim var ve 2 sene önce aldığım almanca sertifakam var bu olayı çözebilirmi onuda merak edyorum ve red edilmekten korkuyorum açıkcası.İkinci sorum; randevu aldım diyelim en fazla 15 gün sonrayamı verirler acaba randevuyu? Üçüncü sorum; ilk defa vize başvurusunda bulunanlar için emniyetten pasaportla ilgili ekstra evrak istiyorlarmı? ilginize tşkler ve kimse sorunlarla karşılaşmasın dileğiyle
monarch 11.04.2008 17:15:38
gezgin07 14.04.2008 13:29:14
tecrübeli 26.04.2008 11:40:14