adntkn
17.11.2007 20:14:02
arkadaşlar sertifikayı aldıktan sonra konsoloslukta bize almanca soru sorulacak mı tekrar?vize için daha önce başvurmuş olan ve kağıtları hala konsoloslukta olanlar için, veya hala başvurmamış olan arkadaşlar için bu sorum.
smaili
17.11.2007 21:00:32
kardesim sorsa ne sormasa ne

) sonucta sana adini yasini erede oturdugunu falan filan sorar onlarida cevaplarsin. Benim kgitlarim kosoloslukta bekliyor A1 yolladim beklemedeyim Gelismeleri yazarim.
tuce_777
18.11.2007 00:02:16
selam arkadaşlar ben ankarada yaşıyorum ve şu anda ankara kitapevinin bir kursu var 1 aylık 100 saat ve 600 ytl fiyatı hergün. ve çok güzel öğretiyolar. ben hiç bişey bilmeden gittim şimdi kendimi ifade edebilirim karsı tarafı tanıyabılırım çıkıp tek başıma alışverıs bıle yapabılırım.
sınavda sorulanlara gelirsek saatler kesın çıkıyor ve bir kartvizit oluyo siz onun caddesının ad soyadının telefon nosunun neresi oldugunu gösteriyosunuz mektup yazdırıyolar ricada bulunup bulunamadıgına bakıyolar yanı kart sectırıp örnegın schreiben kagıdını seçtınız screiben sie bitte demeniz yeterlı.
thunder
18.11.2007 00:20:16
Öncelikle burda duyarli arkadaslarin belirli zamanlarda bilgi verdigi icin tesekkür ederim.
Benim aile birlesimi basvurumun üzeriden nerdeyse 3 ay gecti.Bütün hersey tamam derken bugün bir mektup aldim konsolosluktan.Yazida:
---Vizeniz ile ilgili olarak bazi hususlarin acikliga kavusmasi gerekmektedir.Bu sebeple ..... tarihinde ....nolu giseye geliniz.
Evet benim almanca bilgim oldugu icin basvurudaki bayan herhangi bir belge getirmem gerekmedigini söylemisti.
Benim sorum su:Beni yine almanca bilgisi icin mi cagiriyorlar yoksa sadece sorgu, sual mi?
Basindan aynisi gecenler varsa ve yazarlarsa sevinirim....
reyhangul
19.11.2007 20:30:49
selam arkadaslar bende bu ara vıze ıcın gıdıcem ama benım resmı nıkahım oldu dugunu yaza yapıcaz.yanı vızenın yaza cıkması gerkıyor vıze tarıhınde yaz mevsımını belırtmem sorun olur mu sebep sorarlar mı.sebeb olarak yaza kadar calısmam gerekıyor basladıgım kurumda bunu soylesem olur mu.yada ne tavsıye edersınız.
apres
20.11.2007 00:41:44
slm bende 24.08.2007 tarihinde ankara alman büyükelçiliğne başvuru yaptım.halen bir sonuç çıkmadı eşim alman vatandaşı. vize ile ilgili nereden bilgi alabilirim.elçiliği arıyorum bir türlü cevap vermiyorlar.yardımlarınızı bekliyorum
tuce_777
20.11.2007 02:10:33
selam reyhangul arkadaşım benımde düğünüm yeni oldu ama ben konsolosluga gıttıgımde dugun yapmadıgımı resmı nıkah yapıp almanyada dugun yapacagımızı soledım. benden resmı nıkaha dair fotograflar ıstedıler bende gnderdım.sen karar ver bence düğünü söyleyıp soylemeyecegıne. bu arada oraya gıden arkadaşlar kesinlıkle giderken evlilik cüzdanlarını yanında götütsünler yoksa orda oturum iznini uzatamazlar
tuce_777
20.11.2007 02:12:03
apres su noyu dene ama bunuda çok açmıolar hep meşgul oluyo çalışanlar 0312 455 53 30
reyhangul
20.11.2007 21:22:55
tesekkur ederım tuce ben kara veremıyorum sorunum bu.ne desem ıyı olur bılemıyrm.sız ne zaman ıcın vızeyı ıstedınız tarıh olarak bırsey belırttınız mı.ıyı gunler
tuce_777
21.11.2007 01:11:14
benım esim alman yanı tam alman. ben daha once aldım aıle birleşimi vizesını ve o zaman bu kanun yoktu ama almanyaya gittiğimde evlilik cüzdanımı yanımda göturmedıgım için uzatamadım vizeyi ve geldım tekrar basvurdum sınav gunum 3 aralık ve 19 aralıktada konsoloslukta randevum var
reyhangul
21.11.2007 23:02:33
tuce ınsAllah hersey ıstedıgın gıbı olur mutluluklar dılerım.bende sınavı gectım ama aılelerden dolayı daha vızeye basvuramadım.basarılar
yagmurlugozler
24.11.2007 02:09:48
ben 10 yildir almanyadayim yinede https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/deindex.htm belirtilen sorularda 4 yanlis yaptim ya türkiyedekiler nasil yapacak

benimde esim türkiyede ben buradayim deprasyona girdik:(
smaili
24.11.2007 08:35:49
Alıntı yapılan: yagmurlugozler - Kasım 24, 2007, 02:09:48 ÖÖ
ben 10 yildir Almanyadayim yinede https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/deindex.htm belirtilen sorularda 4 yanlis yaptim ya türkiyedekiler nasil yapacak
ao yildir almanyadasin ve 4 yanlisin cikiyor :S Allah bilir sprechenle mektupta nekaar yanlis yaparsin.. Buyüzdenmi bize sinav zorunlulugu getiriyorlar yoksa?
Kusura bakma kardesimde 10 yildemek cok uzun bi süre. Bukadar basit bi inavdan 4 yanlis. cok fazla.
Alıntı yapılan: smaili - Kasım 24, 2007, 08:35:49 ÖÖ
Alıntı yapılan: yagmurlugozler - Kasım 24, 2007, 02:09:48 ÖÖ
ben 10 yildir Almanyadayim yinede https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/deindex.htm belirtilen sorularda 4 yanlis yaptim ya türkiyedekiler nasil yapacak
ao yildir Almanyadasin ve 4 yanlisin cikiyor :S Allah bilir sprechenle mektupta nekaar yanlis yaparsin.. Buyüzdenmi bize sinav zorunlulugu getiriyorlar yoksa?
Kusura bakma kardesimde 10 yildemek cok uzun bi süre. Bukadar basit bi inavdan 4 yanlis. cok fazla.
smalii bende sana katılıyorum.10 yıldır almanyada olupta 4 yanlış çok fazla...sınav zor deil ya...kımse korkmasın...
yagmurlugozler
24.11.2007 19:13:15
vAllaha 20 yildir burda oln arkadasim bile 2 yanlis yapti tüm sorularin toplaminda 2 yanlis :s