mikail
17.01.2007 22:16:41
Derwisch devam et lütfen yahu, hazır el atmışken.Çok işim var bu aralar.Karne zamanı, habire yazılı kağıdı okuyorum.Hadi,lütfennn.
Nazire
17.01.2007 23:13:53
Präposition (en önemlileri)
lokal: an, auf, aus, außer, außerhalb, bei, bis, diesseits, durch, im, in, jenseits, nach, nahe, neben, über, unfern, unter, unterhalb, unweit, zwischen
temporal: binnen, gegen, nach, seit, um, von ... an, während
modal: anstatt, auf, ausschließlich, außer, bis an, bis zu, einschließlich, entgegen, gemäß, ohne, statt, zu, zuwider, zuzüglich
kausal: angesichts, anlässlich, dank, für, infolge, kaft, laut, mangels, trotz, von, wegen, zwecks
Lokal=yer
temporal=zaman
kausal=sebeb
modal=nasil ve ne sekilde
Präposition sizin su an ne durumda oldugunuzu gösterir mesela Arbanin yaninda bulundugunuza
arabanin arkasinda
arabanin önünde
arabanin altinda
arabanin arasinda
Bu lokal=yer durumunu gösteriyor (araba)
Präposition Fiillerde bulunabilir
Verb: örnek= um jemand sorgen (um)
Adjektiv: örnek= auf jemanden eifersüchtig sein(auf) birini kiskanmak
Nomrn:örnek=die Sorge um (um)
Präposition
an dem >>am
bei dem>>beim
in das >>ins
durch das`>>durchs
hinter dem >>hintern
zu dem >>zum
zu der >>zur
yücel
18.01.2007 14:26:16
Mikail, Derwisch ve Nazire arkadaslara cok tesekkür ederim , yardimlarindan dolayi.
Mikail Hocam kusura bakmayin, yoruyorum galiba. Ama Icinde bulundugun durumu tahmin edebiliyorum.
Derwisch ve Nazire arkadaslar konulara olan duyarliliginiza hayranim
ugurel
06.02.2007 18:27:55
arkadaslar simdi de anlamadıgım yeni bir nokta daha karsıma cıktı

auf ile in arasındaki farkı tam olarak kavrayamadım.
mesela;
ich gehe in den Supermakt veya ich gehe in die Apotheke diyoruz ancak;
ich gehe auf die Post veya ich gehe auf die Bank diyoruz.
simdi her 2 ornekte de bir binanın içine giriyoruz ama niye yukardaki cumlede in edatını kullanırken asagıdaki cumlede auf edatını kullanıyoruz ?
mikail
06.02.2007 19:00:44
Bunlar kuraldışıdır, Sevgili Ugurel, "Ich gehe in die Post" dersek, biri bizi postaya vermiş gibi bir anlam kazanır.YANİ POSTALANMIşIZ .Onun için "auf die Post","auf die Bank" kalıplarını kullanıyoruz.Selamlar
yücel
14.02.2007 20:40:59
Selam Mikail Hocam,
Bir müsaitsen 2 sorum vardi.
1) Recht Attribut ile Links Attribut hakkinda biraz aciklama yaparmisiniz.
2) Die Mailbox ist ausgestalltet. Ich habe keine zusätzlischen Kosten. Bu cümlenin arasina hangi konnektur gelir. Benim görüsüme göre;
Die Mailbox ist ausgestalltet, da Ich keine zusätzlischen Kosten habe.