Sevgi02
03.06.2010 09:48:07
Mutim sanıyorum eşin eksik evraklarını teslim etmiş umarım tez zamanda vizeniz elinizde olur...
Benimde 14 gün oldu ama hala bir ses yok
Alıntı yapılan: Sevgi02 - Haziran 03, 2010, 09:48:07 ÖÖ
Mutim sanıyorum eşin eksik evraklarını teslim etmiş umarım tez zamanda vizeniz elinizde olur...
Benimde 14 gün oldu ama hala bir ses yok 
aaa sen buralara gelirmiydin yafu

İnşAllah biran önce gelir Allahın iziniyle. ikilemde kalıp beklemek çok zor bir durum olsa gerek

gerçi bende biraz takıntı vardı beklemeyi sevmiyorum;) hehe.. sen bi konsolosluğu ara sor bakalım evrakların ne durum da diye.. Allah vize bekleyen tüm kardeşliermin yüzünü güldürmeyi nasip eder insAllah ve sonrada benimde hemen çıkmasını nasip eder insAllah
Sevgi02
03.06.2010 10:12:12
Evet beklemek kadar kötü bir şey yok ama hep sen diyosun sabır sabır sakin olmak gerek diye

))
hangi numarayı arasam bide pasaport no ile durum öğrenebilirmiyim...
konsoloslukda sana verilen bir makbuz var.. sağ üst köşede işlem numarası olacak sabaj erken saatlerde konsolsolugu ararsın bu işlem numarasıyla evrkalarının duurmunu öğrenebilirsin

pass ile hiç birşey öğrenemezsin, sen nereden duyuyorsun böle seyleri:D .. Biraz önce okuldan arkadasım mesaj atmıs vizesi gelmiş

ne acayip bi durum ya,
Sevgi02
03.06.2010 10:31:16
Evet makbuz varda evde kaldı simdi merak ettim bi arim dicektim

ne güzel arkadaşının vizesi gelmiş darısı tüm bekleyenlerin başına bizimde tabikide....
Sevgi02
03.06.2010 10:47:23
Mutim şimdi konsolosluğu aradım 20 Mayıs 2010 'da başvurdum evraklarım
26.Mayıs 2010'da almanyaya gönderilmiş. şimdi bu demek oluyo ki benden ekstra evrak istemicekler mi? eşime ne zaman gider mektup aramış yabancılar şubesini oda bilgi veremiyoruz mektubun gelmesini bekleyin demişler....
HamzaD
03.06.2010 11:06:42
Benim Eşim Alman vatandası alman koku ben 22 hazıranda sınava gırcem benden ne belgeler ıstıcek bıde esım orencı unıverste çalışmıyoda 52 metre kare evı var babası ona bakıyor her ay 350 € verıyo sorun olurmu...yardım edın lutfen
Alıntı yapılan: HamzaD - Haziran 03, 2010, 11:06:42 ÖÖ
Benim Eşim Alman vatandası alman koku ben 22 hazıranda sınava gırcem benden ne belgeler ıstıcek bıde esım orencı unıverste çalışmıyoda 52 metre kare evı var babası ona bakıyor her ay 350 € verıyo sorun olurmu...yardım edın lutfen 
Sevgili Hamzad, öncelikle Allah sana ve sınava gireceklere zihin açıklığı ve kolaylık nasip etsin. şimdilik şu evrakı istiyorlar dememiz doğru olmaz, sen şimdilik sadece sınavına odaklanmalısın, evrak işlerine zamanın olacak ve hallolması gerektiği gibi sana bizler burada ALLAHın iziniyle yardım edebildiğimiz kadar yönlendiririz ne yapman gerektiği konusunda. Sınavına gir, randevunu al öyle bilgi vermemiz daha net olur.
Alıntı yapılan: Sevgi02 - Haziran 03, 2010, 10:47:23 ÖÖ
Mutim şimdi konsolosluğu aradım 20 Mayıs 2010 'da başvurdum evraklarım
26.Mayıs 2010'da almanyaya gönderilmiş. şimdi bu demek oluyo ki benden ekstra evrak istemicekler mi? eşime ne zaman gider mektup aramış yabancılar şubesini oda bilgi veremiyoruz mektubun gelmesini bekleyin demişler....
Hayırlısıyla evraklarının erkenden gitmesi çok güzel , iyide senden neden eksik evrak istesinler, sanırım eksiksiz doldurup verdik

şimdi eşin mektup gelmesini beklesin, mesala benim evraklarım dört günde almanyaya gitti ve 20 güne yakın bir zaman sonra eşime mektup gitti. dua ve sabır
Sevgi02
03.06.2010 12:12:08
Senin sayende eksiksiz verdik evraklarımı, sana bahsetmişdim ya yaş sorun edebilirler isteyebilirler çapraz sorgu olabilir felan demişlerdi sağdan soldan duyumlar yani....
Bakalım umarım erkenden eşime mektup giderde şu sıkıntıdan kurtuluruz.
Daha öncede dediğim gibi, çapraz sorguya girenlerin çoğu ya 2. evliliklerinden dolayıdır. Yada bayan olan eşleriyle aradaki yaş sorunundan veya daha önce sınır dışı edilmiştir almanyadan yada başka bir ülkeden.. Birde istinai durumlar işte... Allah evlilik yolunda samimi olan herkesin işini kolaylaştırır insAllah..
canımsın_
03.06.2010 13:13:41
arkadaslar 3 hazıran vıze gorusmemı yaptım bıttı sukur. bana sadece turkce soru sordular almanca fln sormadılar cvpladık bakalım herseyın hayırlısı beklıcez....
hAYIRLIS OLSUN KARDEşİM, KONUYU DETAYLI ANLATIRSAN , VİZE BASVURUSU YAPACAK ARKADASLARIN BİLGİSİ OLUR. NELER SORDULAR , NEREDE BASVURU YAPTIN , ÖNERMEK İSTEDİĞİN KONULAR NELERDİR.. BUNUN GİBİ AYRINTILARA YER VERİRSEN , ÖN BİLGİ OLMUş OLUR ARKADAşLAR İÇİN.
canımsın_
05.06.2010 21:45:00
slm arkadaslar ben ankarada basvuru yaptım ama hicte korkulacak gıbı degıldı sıramı bekledım ve bana sıra geldı ılk evlılıgın mı dıye sordu,nasıl tanıstınız,kac yasındasın,nasıl evlenme teklıfı ettı... bukadar ama sankı benı bozmak ıcın senmı evlenme teklıfı ettın dıye bıde bu sacma soruyu sordu

ve 60 euro verdım ve cıktım sana haber gelıcek dedı hayırlısı bukadar almanca fln da sormadı ALLAH HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN INSALLAH
Alıntı yapılan: canımsın_ - Haziran 05, 2010, 09:45:00 ÖS
slm arkadaslar ben ankarada basvuru yaptım ama hicte korkulacak gıbı degıldı sıramı bekledım ve bana sıra geldı ılk evlılıgın mı dıye sordu,nasıl tanıstınız,kac yasındasın,nasıl evlenme teklıfı ettı... bukadar ama sankı benı bozmak ıcın senmı evlenme teklıfı ettın dıye bıde bu sacma soruyu sordu
ve 60 euro verdım ve cıktım sana haber gelıcek dedı hayırlısı bukadar almanca fln da sormadı Allah HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN INSAllah
Sevgili kardeşim , inşAllah işlemlerin en kısa zamanda sonuçlanır sevdiklerinle kavusursun.. Bizler içinde dua edersen çok sevinirim bende cevap bekliyorum.