zegroz
21.06.2006 14:24:59
Haklisin aybastili ekrem, düzelltim...
zegroz
21.06.2006 14:33:18
Sie hat ein kindliches Gemüt!
o cocuk ruhludur..
anahtar kelime:Das Gemüt (ruh,huy,mizac)
Nazire
21.06.2006 20:55:30
Mensch gegen Mensch
Insan insan karsi
sayin nazire hanim ve zegroz bey halan oyunumuzu anlamadinizi saniyorum bakin her arkadas cumlesini kurup bir anahtar kelime yaziyor o kelimede o arkadastan once yazan bi arkadasin anahtar kelimesinin son harfiyle basliyor sizde son yazan arkadasin anahtar kelimesinin son harfiyle bir almanca kelime bulacaksiniz ve o kelimeyi bir cumle icinde kullanip anahtar kelime olan kelimyide yazacaksiniz eminim bu sefer oyun icin daha aydinlatici olmusumdur ltf yanlis yazmayin ben yeni bir cumle ve anahtar kelime yazarak basliyorum
ich liebe dich
seni seviyorum
anahtar kelime:liebe
aybastili ekrem
21.06.2006 22:09:52
Meine Zigarette ist zu Ende.
Sigaram bitti.
anahtar kelime:das Ende (son)
Ende kelimesinin son harfi ile baslayan bir kelime bulup o kelimeyi de bir cümle icersinde kullaniniz. Bitte!
Nazire
21.06.2006 22:13:12
Bastan okumayinca böyle hatalar olusuyor iste, simdi caktim
Wo sind meine Sachen
anahtar kelime:Sachen: Herhangi birsey, misal das sind meine Sachen bunlar benim esyalarim, gehören dir die Sachen hier=burdaki esyalar seninmi
nazire kurban olayim anla artik yoksa ya ekrem yada ben cildirip timarhanelik olacagiz bak ekrem anahtar kelime olarak ende kelimesini vermis bu kelimenin son harfi e harfi sen e harfiyle baslayan ilk harfi e olan bir kelime bulacaksin onunla cumle kuracaksin ve gene e le baslayan kelimeyi anahtar kelime yapacaksin ok bu kadar basit
Nazire
22.06.2006 20:51:48
Tekrar deniyeyim

Ich hatte einen Erlebnis
Anahtar kelime:Erlebnis
dogrumu
nazire hanim sizi tebrik ediyorum ve kutluyorum ayrica ekrem arkadasimla banada gecmis olsun diyorum halen anlamamakta israr etseydiniz ya ekrem yada ben kesin delirecektik ok oyunumuzu anladiniz simdi anahtar kelimenin son harfiyle baslayan bir kelime bulup bir cumle yapacagiz ve o kelimeyi anahtar kelime yapacagiz bu arada nazire hnim cumlenizi turkcede aciklarsaniz sevinirim almancayi bilmeyen arkadaslarimiz var tsk ederim ilginiz icin
Nazire
22.06.2006 22:07:27
Dankeschön
das Erlebnis=Macera (Bu kelimeyi sözlükte bakin cünkü degisik anlamlardada kullaniliyor)
Übrigens alle guten Dinge sind Drei=her iyi olan seyler üctür
aybastili ekrem
22.06.2006 23:55:20
Mein Freund schreibt wie gemalt.
Arkadasim fevkelade yaziyor.
anahtar kelime:schreibt
andere Freunden!Wo sind sie? sizler de katilin bu oyuna inanin cok iyi bir oyun kendinize güveninizi artiriyor.deneyin.
Er hat gekauft aber das ist sehr teuer!
kelime:teuer (pahali)
aybastili ekrem
23.06.2006 12:29:27
Turkan yazdigin cümlenin Türkce anlamini da yazarsan bilmeyenler faydalanabilir.
iyi de ne oldugunu bende bilmiyorum ki

saka saka!
Er hat gekauft,aber das ist sehr teuer!
(Satin aldi ama bu cok pahali)
kelime:teuer
bite schön!: ))))