Германски посесивни заменки

Германски посесивни заменки

Цитати


Практика за учење на Интернет. ГЕРМАНСКИТЕ КУРСЕВИ СЕКОГАШ САМО САМО.
КЛИКНИ, преземете СЕГА

ГЕРМАНСКО ИДНИ ВРЕМЕ (ГЕРМАНИЈА)

Што е поседување на Замири?

Посебните заменки (посесивни заменки) се заменки кои укажуваат на сопственост над името.
На пример, мојот компјутер - твојата топка - моите твои зборови во дефинициите како неговиот автомобил се посветени заменки.

Сега на германски ние ќе ви дадеме информации за овие присвојни заменки.
Можете исто така да најдете примери за заменки за поседување што се користат во речениците во германското учење на форумот.

Германски посесивни заменки можете да пребарувате некои од лекциите што ги виделе порано:

ГЕРМАНСКИ ЗЕМЈИ

ГЕРМАНСКИ ДЕНОВИ

ГЕРМАНСКИ МЕСЕЦИ И СЕЗОНИ

ГЕРМАНСКИ ЛИЧНИ ВРЕМЕ

ИЗЈАВА ЗА ПРЕДМЕТ НА ГЕРМАНСКИОТ АККУСАТИВ

Друго средно училиште 9. Училиште и средно училиште 10. За нашите германски субјективни приказни, ве молиме кликнете овде: Основни чекори по чекор по германски лекции

Сега ајде да им дадеме владение заменки на германски:

партија Машки неутрални женски
ich: јас Меин: јас мејн: јас
du: ти Кажи: твојот Дејне: твојот
er: o (машки) Sein: its Срна: нејзината
sie: o (женски) Ир: негов нив
es: o (неутрален) Sein: its Срна: нејзината
wir: ние unser: нашите unsere: нашите
Ир: ти euer: вашиот eure: вашиот
sie: тие Ир: нивни нив
Sie: ти (вид) Ир: твоја Јас: ти

Сега да направиме малку анализа на оваа табела и да ги дадеме потребните информации:
Прво му го дадовме личниот заменка во Таблода, така што лицето кое го поседува е сигурно.
Во чаршав, оние прикажани во сино се користат со машки или неутрални имиња.
Со други зборови, тие се користат заедно со имиња кои се артикулирани или das.
Оние прикажани во црвено се користат со женски имиња, со други зборови, имиња со вештачки умре. Во следните примери ќе можете подобро да го разберете ова.
Како што можете да видите, заменките што се користат со женски имиња имаат -e на крајот.

ПОСТАВУВА ОВА: Германското денешно време (Präsens) и германскиот Cümleler
Сега ајде да ги искористиме заменските заменки со сите три имиња и да се справиме со ситуацијата:

Имиња на машки видови
der Bruder

Брудер: мојот брат
де Брудер: твојот брат
Seen Bruder: неговиот брат
Еуер Брудер: твојот брат

Неутрални имиња на тип
das Auto

Автоматски: мојот автомобил
dein Auto: Вашиот автомобил
Ihr Auto: Вашиот автомобил

Имиња на женски видови
умре Мутер

Мејн Ментер: моите родители
Дейне Mutter: твојата мајка
Несигурни Mutter: нашата мајка
Незнаење Mutter: нивната мајка

Можно е да се дадат примери.

Една поента што треба да се забележи во примерите е згрозеноста:
Како што можете да видите, нема промена во името што се користи. Не постои промена во името кога се користи времето за членство. Оваа ситуација се однесува и на множина имиња.
Исто така се користи и со плурални имиња. Нема разлика.

Сега некои примери на реченици со користење присвојни заменки kuracağız.ilk фаза ќе ги користиме само чисти форми на присвојната заменка на kullanacağız.iyelik реченици во нашата држава-of-the државата и на идниот курс.
информативни реченици за она што ние сме со користење на присвојни заменки kurabiliriz.örneg, ова е нашата градина, тоа е боици, вашето училиште е многу слична на ваквите казни и казна капацитет нашето училиште е голем, мојата топката е црвена, вашиот пенкало е сино како фрази лесно kurabileceğiz.şi сега секој како примери на нашата ви yazalım.bil за два вида на реченици, истата група на присвојни заменки der и das член, умре член и дека истата група на присвојни заменки kullanılıyordu.çoğul казна во das ist das наместо Синд користи за множина што видовме претходно.

ГЕРМАНСКИ ИДНИ КОДОВИ ЗА ИЗБИРАЧИ НА ПРИМЕНА
Das ist mein Buch. Ова е мојата книга (реж).
Das ist во Лерер. Ова е вашиот учител.
Das ist sein Bruder. Ова е неговиот брат.
Das ist ihre Gabel. Ова е неговата пукнатина.
Das ist unser Arzt .. Ова е нашиот лекар.
Das ist euer Zimmer. Ова е твојата соба.
Das ist ihr Brot. Тоа е нивниот леб.
Das ist Ihr Computer. Ова е вашиот компјутер.
ПОСТАВУВА ОВА: Германски часовник Опис на сликата

Исто така, можете да најдете и други употреби во реченицата во делот "Германско учење".
Можете да ги напишете вашите прашања и мислења за нашите часови по германски јазик на форумите на AlMaxX или во делот за коментари подолу. На сите ваши прашања ќе одговорат инструкторите на AlMancax.
Достигнувања ...

МНОГУ ЛЕСНО ДА ГО УЧЕСУВА ГЕРМАНСКИОТ БРОЈБИ СО ЧУДЕН ПРЕДМЕТ
КЛИК, УЧЕЕ ГЕРМАНСКИ БРОЈНИ БЕЗБЕДНИ ОД ЗЕРО ДО МИЛИОНИ
Никогаш не било лесно да научите германски часови.
КЛИКНЕТЕ ТУКА, УЧЕ LEЕ ГЕРМАНСКИ ЧАС сега
Научете германски со нашето шарено сликарство и направете реченици лесно.
КЛИКНЕТЕ ОВДЕ, УЧЕЕ ГЕРМАНСКИ ЦЕЛИ СЕГА
Практика за учење на Интернет. ГЕРМАНСКИТЕ КУРСЕВИ СЕКОГАШ САМО САМО.
КЛИКНИ, преземете СЕГА
КОМЕНТАРИ НА ПОСЕТАТА - КОМЕНТАЦИЈА НА 22
 1. Sahin Деди Ки:

  Risale i nur е многу убаво

 2. Хамза Деди Ки:

  благодарение на германските посесивни заменки

 3. Буниамин Деди Ки:

  Напишав ihr gabel во примерите, но тоа е многу критична грешка ın

  1. almancax Деди Ки:

   Ви благодариме за предупредувањето. Грешка е поправена.

 4. Sivasli Деди Ки:

  Ние не сме слушнале 2 часови во училиштето, дојдовме тука научивме almancax дијагноза 10 во Дака, во класата, исто така, има удобно учиме тука се овие сајтови цар krallll yaw не учат girmesinnnnnnnn овие професор по англиски јазик на германски разбира yaw've опуштено дека ние