valla ıcımı rahatlattın tecrubelı abıcıgım benım esım alman vatandası yanı aıle sıle yerlesmısler almanya ya ayrıca dedıgın gıbı benım esım devletten yardım almıyo ausbıldung(staj) yapıyo 700 euro maas alıyo ayrıca babası kendı maasınıda gosterdı ve babasının evını gosterdıler bu konuda problem olmaz bence yanı anlayacagın olumsuz hıc bısey yok ve 4 ay olacak hala beklıyorum.yazdıkların la ıcımı rahatlattın cok tesekur ederım Allah herkese sabır versın
asimavi
21.09.2008 15:34:19
barandevran
21.09.2008 22:28:05
selam arkadaşlar..bişey sormak isitiyorum..eşim alman vatandaşı dildden dolayı hemen almanyaya gidemiyorum ancak turist olarak gitmek istiyorum acaba gidebilirmiyim..nasıl evraklar gerekir vizemi nasıl alabilirm..yardımcı olursanız sevinirim
duygu_0354_duygu
21.09.2008 22:34:39
arkadasim turist olarak artik gitmen cok zor. heleki esin ordaysa bu dahada zor...
cunku sen aile birlesimi kurmak amaciyla, turist vizesi üzerinden gitmek istiyorsun. onlar bu durumu cakabilirlar ki cakiyorlarda zaten.bu durumda gitmen cok zorr
koray_efe_7
23.09.2008 20:12:31
Roze sonunda almanyaya gelebildin demek adina cok sevindim gözün aydin ben suan senin bulundugun yerde harburgta kursa gidiyorum volks hoch schule sana orayi tavsiye ederim cok guzel bi okul en kisa zamanda baslicaksin kursa zorunlu bunu bilyosun simdiden sana basarilar
koray_efe_7
23.09.2008 20:16:19
arkadaslar bu konsolosluk isi sans isi arkadaslar benim vize 21 gunde elimdeydi ve cok uzun sürer diye bekliyordum o insanlarin vicdanina ve o anki psikolojisine kalmis bu almanlari anlamak mümkün degil Allah size sabir versin ümidinizi yitirmeyin er gec vercekler vizenizi careleri yok normal yolla vermediler mahkeme yoluyla aile birlesimini kimse engelleyemez nerde kaldi o halde insan haklari Allah size sabir versin sadece
koray_efe_7
23.09.2008 20:19:07
turist vizesi almak isteyen arkadasin inan bana ben denemedik bi yol birakmadim almanyaya gelebilmek icin turist vizesi ticari vize ama hicbiri okadarda kolay degil hepsini arastirdim bu sekil daha zor . sen en iyisi bi kursa git 3 ay inan bana sinav korkulacak kadar zor degil Allah sanada sabir versin
gamzeli01
23.09.2008 23:50:28
koray efe harburgta mısın? benim eşim de orda. inşAllah yaza bende gelicem harburga vizeyi alıp. bi sorum var arkadaşlar. benim eşim çalışıo ya orda. evleince vergi daha az kesiliomuş maaşından die biliyorum. şuanda evliyiz. ama daha vize almadım. bunun maaşına yansıması için benim almanya da oturuyo olmam mı gerkio illa yoksa ben türkiyedeyken de vergi olayı düşermi? yrdmcı olursanız çok sevinirim:)
valla bılmyıorum ama benım esımınkı maasını kestıler kocan sana baksın demısler ısın kotusu ben asgarı ucretle calsııyom:D
gamzeli01
24.09.2008 00:00:37
ahmet arkadaşım yanlış anladın heralde beni. ben tr deyim. eşim alm.da ve o evli oldugu için maaşından daha az vergi kesiliomuş. böylece maaşı artıyomuş:) ama bunun için benim orda yaşıo olmam mı gerekio illa onu bilmiyoz:(
ha yanlsı anladım benımkı orda calısıyo bende burda calıstıgım ıcın maasını dusurmusler
tecrübeli
24.09.2008 01:04:27
Alıntı yapılan: gamzeli01 - Eylül 23, 2008, 11:50:28 ÖS
koray efe harburgta mısın? benim eşim de orda. inşAllah yaza bende gelicem harburga vizeyi alıp. bi sorum var arkadaşlar. benim eşim çalışıo ya orda. evleince vergi daha az kesiliomuş maaşından die biliyorum. şuanda evliyiz. ama daha vize almadım. bunun maaşına yansıması için benim Almanya da oturuyo olmam mı gerkio illa yoksa ben Türkiyedeyken de vergi olayı düşermi? yrdmcı olursanız çok sevinirim:)
ARKADAşIM kesinlikle almanyada olman gerekiyor.dediklerinden fayda görülebilmesi için..
nidal
24.09.2008 11:35:04
gamzeli01 arkadasım benimde esim alman vatandası ve ben hala türkiyedeyim vizemi bekliyorum.evet dedigin gibi evlenince vergi kesintisi düşüyo ama seninde almanyada olman gerekiyo.yani tr de degil de almanyada esinin yanında yasıyo olman gerek.bana da esim anlattı bunları ondan biliyorum.bu konuda yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
koray_efe_7
24.09.2008 14:13:16
gamzeli evet arkadasim senin almanyada olaman gerekiyo maasinin daha az kesilmesi icin benim de esimden cok para kesilyodu ben geldikten sonra 300 euro kadar karimiz oldu suan 300 euro daha fazla alyo anlayacagin yani calistigin ise ve duruma göre degisir tabi ne kadar olacagi esin hamburgun nersinde ??
SELİN_24
24.09.2008 14:31:26
eşlerimizin yanında olmamız gerekiyor maaşında düşüklük olmaması gerekiyor.benim eşiminde çok kesiliyor maaşından