tecrübeli 28.08.2008 12:09:17
sabır 28.08.2008 12:35:23
28.08.2008 15:34:58
Alıntı yapılan: tecrübeli - Ağustos 28, 2008, 12:09:17 ÖS
faunda yeşil pasaporta alman yabancılar makamının vize vermesi mümkün olmayan birşey.çünkü vize istemedikleri bir pasaporta(tc ye bırakmışlar bunu)nasıl vize versinler.ama tc den önce Almanyaya gelir okul kayıtlarını falan yaptırdıktan sonra pasaport uzatmanı sanıyorum tc büyük elçilikler bakıyor(konsolosluk değil)yaptırabilirsin.almanlar sadece mavi pasaporta vize verme(oturum)yetkisi var.yeşil pasaporta oturum(haklardan yararlanma)diye birşay yok.
warum? 28.08.2008 16:39:27
çünkü eşim yarın gidiyor ve bende birlikte gideceğim umudunuzu sakın kaybetmeyin tek birşey söyleyim SADECE SEVİN YETER... ÖZLEM&VOLKAN
sabır 28.08.2008 16:57:19
tecrübeli 28.08.2008 18:11:06
Alıntı yapılan: founda - Ağustos 28, 2008, 03:34:58 ÖSsevgili founda kardeşim sen hiç yeşil pasaport ile yurtdışına(almanyaya)çıkış yaptınmı.sanırım bu konuda yeterli tecrüben yok.yeşil pasaporta vize zaten gerekli değil.bildiğim kadarı ile emniyet genel müdürlüğünden(içişleri bakanlığının onayı ile)yeşil pasaporta gideceği yerde kalması dolaşması vs süre veriliyor.(almanyada geçerli olan sosyal haklardan yararlandırmıyor)elbetteki oturum işlerine yabancılar makamı bakıyor.ama yeşilpasaport ile oturum izni diye bişey yok.sen almanyaya gelebilir orada sana verilen süre içinde kalabilirsin.(oturum alamazsın)eğer sürenin uzatılmasını istiyorsanda yine tc büyükelçiliğine başvuru yapman gerek.bunlar benim bildiklerim.çünkü bende devlet hizmet pasaportu ile gelmiştim(gri pasaport)bence sen konsolosluğa(alman konsolosluğuna)bir mail gönder.onlar sana cvp vereceklerdir.şu kesin bir bilgi ki yeşil pasaporta alman makamlarından oturum alamazsın.çünkü böyle birşeey yok.ancak öğrenci vizesi alabilirsin oda lacivert pasaporta.şartları yerine getirirsen verirler onuda.
Çok teşekkür ederim..Ama senin dediğin sanırım hiç olmaz:) Yani oturumu benim bildiğim alman yabancılar polisi veriyor. Yanlış bilgilendirme olmasın.
Ben öğrenci oturumu alıcam vizemi uzatmıycam. Onun için Türk makamlarının bi yetkisi yoktur. Burdan konsolostan halletmem gerekiyor.
28.08.2008 19:25:46

28.08.2008 20:21:47
28.08.2008 21:25:42
28.08.2008 22:20:56
Alıntı yapılan: bars - Ağustos 28, 2008, 09:25:42 ÖS
yardimlarin icin tesekküler dostum.
anlasilan ben ne yapip edip is bulmam lazim ?
birde bankaya 24000€ yatinca is aranmiyormus diye birseyler okumusdum forumda acaba asli astari var bunun?
Galatasaraya UEFA da basarilar diliyorum bu arada
28.08.2008 22:38:09
Alıntı yapılan: tecrübeli - Ağustos 28, 2008, 06:11:06 ÖS
sevgili founda kardeşim sen hiç yeşil pasaport ile yurtdışına(Almanyaya)çıkış yaptınmı.sanırım bu konuda yeterli tecrüben yok.yeşil pasaporta vize zaten gerekli değil.bildiğim kadarı ile emniyet genel müdürlüğünden(içişleri bakanlığının onayı ile)yeşil pasaporta gideceği yerde kalması dolaşması vs süre veriliyor.(Almanyada geçerli olan sosyal haklardan yararlandırmıyor)elbetteki oturum işlerine yabancılar makamı bakıyor.ama yeşilpasaport ile oturum izni diye bişey yok.sen Almanyaya gelebilir orada sana verilen süre içinde kalabilirsin.(oturum alamazsın)eğer sürenin uzatılmasını istiyorsanda yine tc büyükelçiliğine başvuru yapman gerek.bunlar benim bildiklerim.çünkü bende devlet hizmet pasaportu ile gelmiştim(gri pasaport)bence sen konsolosluğa(alman konsolosluğuna)bir mail gönder.onlar sana cvp vereceklerdir.şu kesin bir bilgi ki yeşil pasaporta alman makamlarından oturum alamazsın.çünkü böyle birşeey yok.ancak öğrenci vizesi alabilirsin oda lacivert pasaporta.şartları yerine getirirsen verirler onuda.
tecrübeli 28.08.2008 23:19:46
Alıntı yapılan: founda - Ağustos 28, 2008, 10:38:09 ÖSevet founda böyle bir ihtimalin yok.almanyada yeşil pasaportla oturum diye birşey yok.uzatma var.onuda türk büyükelçilikleri yapmakta.bence sen lacicert pasaportu ile başvur dil için yani almanyada dil öğrenmek için.şartları yerine getirirsen öyle oturum alabilirsin.baktın vermediler yeşille gider gelirsin.
Evet çok kez gittim. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Ama yeterince açık yazmamışsın ilk msjında yada ben anlamamışım:)
Farkındayım yeşil pasaportla oturum hakkım olmadığına, ben bu oturum hakkını Almanya'da almak istiyorum. Ama sanırım öle bi hakkım yok.
Yinede saol yardımların için.
tecrübeli 28.08.2008 23:27:16
Alıntı yapılan: bars - Ağustos 28, 2008, 07:25:46 ÖSsevgili arkadaşım bu maaş işleri ve kağıt işlemleri eyaletten eyalete şehirden şehre farklılık gösterebiliyor.kimisi 1000 le yırtıyor kimisi 1400 le red alabiliyor.ama maaşta tutarlılık şuna bağlı.birincisi evin kirası elektrik,su,çöp vs vs üzerine iki kişinin geçim parası yaklaşık 700 koyacaksın işte buna göre maaşını hesapla kaç paraya kurtarır.yani ortalama 1200 gözükürse sorun çıkmaz.birde sigortasız çalışıyorum diyorsun gerekirse varsa tanıdığın yer yada işyerin(kağıt sigorta vs masraflarını sen ödemek kaydıla)kağıtlı gösterebilirsin.oda 1200 netto sana 850-900 euroya mal olur.tabii seni gösterdikleri yerden süresiz çalışma anlaşması vardır diyede yazı ile gittiğinde sorunu en azından çözmüş olursun.tabii bunlar sabır gerektiren işler.kolaylık diliyorum.
herkese iyi aksamlar arkadaslar yaklasik 1 ay önce Türkiye`de evlendim.vede o zamandan beri forumun düzenli ziyaretcisiydim.Sanirim vize ile ilgili konularin tamamina yakinini okudum.
ancak cevabini bulamadigim beynimi catlatan bir konu var ;
Issizlik
esim kursa gidiyor ve sasirtici bir sekilde almanca ogreniyor umarim girecegi ilk sinavda sinavi gecer
ancak ben Almanya döndügüm 15 gun icerisinde bas vurdugum 30a yakin is görüsmesinden ya red cevabi aldim yada cok az para teklif etdiler.
su anda elim kolum bagli bir durumdayim.ha bu arada calismiyor degilim calisiyorum kacak olarak calistigim yer beni kagitli alamiyor malesef.
neyse konuyu fazlasiyla dagittim sanirim
sorularim sunlar
ben issizken esim vize basvuru yaparsa vize alirmi(TÜrk vatandasiyim)?
olduki bir is buldum en az ne kadar maas almaliyim?
vede maasim yeterli ise en az 3 aylik bir maas dökümü isteniyormu?
basinizi agritmadi isem son bir soru vize müracaati icin gidilecek konsolosluk ikametkaha göremi belirleniyor yoksa nüfüsün kayitli oldugu yere göremi?
saygilar.
abcd 28.08.2008 23:31:09
Alıntı yapılan: kesmeşeker - Ağustos 13, 2008, 02:25:13 ÖSherkes pişmam oluyo gidince sonra ordaki insanlara benzemeye başlıyo..bunada alışmak deniyo galiba bence
pişman olup olmamanız gittiğiniz yere bağlı, sizler pişman olmuşsunuz diğer arkadaşlar belki memnun kalacak.. bunu kimse bilemez! ben de gittim ilk zamanlar biraz zorlandım ama memnunum şimdiarkadaşlarımızın ümidini kırmayalım lütfen
abcd 28.08.2008 23:36:36
Alıntı yapılan: unutcan - Ağustos 16, 2008, 01:07:21 ÖSunutcan bende bir bilgi var bende 5 aydır bekliyor işine yararmı bilmem
arkadaslar ben 4 ay oldu bas vuralı hic bir gelisme yok hic dosyama bile bakmamıslar yokmu bu konu hakkında bilgisi olan